Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2025/26

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.538
Reaction score
8.566
Локација
Beograd

Šta je bre ovo? Nadam se da je patka. Druga polovina teksta, naravno.

Pretpostavljam da je ovo izvor ovih “novinara”, tako da je jasno koliko ozbiljno treba shvatiti ovu vest. Mada me ne bi iznenadilo da je ta prica o interesovanju za Lazara Jovanovica tacna nevezano za ovaj tekst, to bi u velikoj meri objasnilo desavanja u klubu prethodnih dana.

Milosevic nece ostati za stalno bez obzira na to sta on zeli, ne mozemo mi nikako da platimo Stutgartu te pare koje ce oni traziti za njega.

Учлањен(а)
22.10.2019
Порука
968
Reaction score
5.343
Локација
Панчево
Jedino što tražim od trenera (pa i od kluba), jeste malo (malo više) da se modernizujemo, kaskamo decenijama. Pa ako gubimo, da znam da gubimo jer loše vršimo presing na protivničkoj polovini, jer grešimo u iznošenju lopte sa naše polovine, jer mašimo šanse, ili tako nešto, a ne jer smo se usrali, ušli golmanu u krilo, ne znamo gde bijemo i šta hoćemo, a loptu ispucavamo. Jedna od najmrskijih a i najsmešnijih stvari kod naših trenera generalno mi je kad se izvrše izmene, korekcije još kao neke, pa se kao zatvorimo, a ono duva sa svih strana, gol visi u vazduhu svaki napad. Ne mejaj ništa, života ti, možda ga nekako i munemo, ovako sigurno znam da ćemo da ga primimo (gol, dabome). Uključujući i izmene tri minuta pred kraj (ne one taktičke, da se uštine vreme, nego npr. uvođenje špica koji ni ne igra da okrene utakmicu za tri minuta), ali da ne širim temu.

Baracuda

Grobarčina
Учлањен(а)
13.06.2017
Порука
1.193
Reaction score
4.566
Nestvarno u kakvoj smo poziciji, malo zahvaljujući svežoj krvi tima, malo zahvaljujući maestru Miloševiću i saradnicima mu u ofanzivi, ali i malo zahvaljujući raspadu u komšiluku, stvarnom ili fingiranom.

E sad, šta i kako dalje?

Prvo, Mijat. Mora malo da oladi i shvati gde je. U suprotnom, da se ne ljubimo.
Drugo, trener. Još uvek nisam ubeđen da je Stojaković pravi izbor. nadam se da grešim. Ali šta je tu je. kasno je za delanje.
Treće, Jovan Milošević. Ako ostane, bomba. Ako ode, teeeško nadoknadiv gubitak. Obećavao je Mijat da će da zadržati po svaku cenu. Daj Bože. Po SVAKU CENU. Znajući govna iz komšiluka i šta njima neodstaje u timu, nisam miran ni najmanje.
Četvrto, lova za pojačanja. Love nema. Jedino što je razumno, obzirom na potražnju, je prodaja malog Simića. Ne zato što nije dobar već je moguće kompenzovati njegov odlazak. Samo da naglasim da se Mihajlo Ilić zlopati u Anderlehtu a verujem da postoje i druge moguće opcije za zakrpu. Takođe, Trifunoviću, jesi li za da probaš malo napolju?
Peto, pojačanja. Ako se proda mali, veći deo keša usmeri na Miloševića (ako imamo muda a nadam seda imamo), onda ostaje koje milionče da se zakrpi ostalo.
1) golman. Žao mi je ali novi, ozbiljan golman nam je ne-op-ho-dan! Marko nije kalibar za nas.
2) levi bek. slovenac nema zamenu, a pitanje je u kakvom će uopšte ritmu da bude kad se vrati? Levi bek, ili dva, su, uz golmana, prvi prioritet.
3) desno krilo. Sek je amater. Pri tom pozajmljen. Gubljenje vremena i živaca. Treba nam etabliran domaći, kvalitetan igrač ili neki od afrikanaca koji prave razliku u našoj ligi. Svi znamo ko su opcije i kako su se slagali sa Zubom, npr.
4) levo krilo. Zubairu ako se vrati u ritam, uz malog Kostića, pije vodu. Ako ne, valja i drugu stranu pojačati. Isto važi kao i za prethodnu tačku.
5) štoper kao zamena za Simića. Samo sa iskustvom od preko. Ne kockati se sa klincem. Neće baš svaki put da nas ukenja.
6) potpisati Zdjelara za ne daj Bože, dok je tu. Neće se baci.

Što se tiče golmana, poštovanje za Marka, ali mislim da on nije u top 5 golmana naše lige. Barem vratara u Srbiji imamo, Vasiljević iz Javora je odličan, bio je kod cigana, upropastili su mu nekoliko godina karijere. Umesto Seka dovesti Ovusua iz Radnika ili Lazara Ranđelovića iz Vojvodine. Ali, poznajući prilike u klubu, teška priča.

MikiBL

Partizanovac
Учлањен(а)
09.07.2021
Порука
938
Reaction score
2.803
Локација
Banja Luka
za neke koji nemaju (neće) razne naloge, može li kako da se ovo pogleda bez prijavljivanja?

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
9.375
Reaction score
17.127
Što se tiče golmana, poštovanje za Marka, ali mislim da on nije u top 5 golmana naše lige. Barem vratara u Srbiji imamo, Vasiljević iz Javora je odličan, bio je kod cigana, upropastili su mu nekoliko godina karijere. Umesto Seka dovesti Ovusua iz Radnika ili Lazara Ranđelovića iz Vojvodine. Ali, poznajući prilike u klubu, teška priča.
Screenshot_20251211_133735_Chrome.jpg
Без Марка и добрим делом младог Симића сад би смо били далеко од првог места. Али то су изузетно незахвалне позиције, но то је просто тако у природи фудбала - једна грешка на тој позицији је јача од 5 добрих потеза.

Ažuriran trasfermarkt.
Jeste da me boli k za ono što pišu, ali lijepo je vidjeti da je ekipa skuplja za skoro 50% u odnosu na juče. :D
У односу на старт сезоне то је раст од око 144%. Мислим да је ово прва екипа у историји мерења на т-маркту да је остварила такав раст за само 6 месеци са оваквим просеком година старости играча. Шта би тек било да смо ушли у неку групну фазу.

Screenshot_20251211_134824_Chrome.jpg

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.498
Reaction score
38.402
Локација
Beograd
za neke koji nemaju (neće) razne naloge, može li kako da se ovo pogleda bez prijavljivanja?
Meni se na kompjuteru taj snimak otvara bez problema i bez naloga...

A na mobilnom imam nalog za instagram, pa se naravno, otvara i tamo.

Mislim da možda ima veze i preko kog pretraživača otvaraš sajt, a verovatno je i do nekog algoritma koji te do neke mere pušta da nešto vidiš, a onda ti nešto drugo sasvim uskraćuje, baš zato da te ,,natera,, da pootvaraš te neke naloge...
I postaneš bloger i influenser pod stare dane. :D

Inače, u pitanju je šaljivi klip koji pokazuje kako su krila pre 20 godina centrirala, pre deset ulazila u sredinu i davala golove, a sad samo vraćaju loptu nazad.
No, u svakoj šali (bar) pola istine.

Ipak, uz Blagojevića (a nadam se i Stojakovića) naša krila PONOVO IGRAJU FUDBAL! :clap
Pa, ako im i ne uspe baš najbolje svaki šut ili centaršut, bar TO često pokušavaju, umesto da im je prvi izbor - vraćaj loptu unazad...

Laki T.

Grobarčina
Учлањен(а)
17.07.2019
Порука
1.824
Reaction score
8.530
Локација
vezenemam
Погледајте прилог 34012
Без Марка и добрим делом младог Симића сад би смо били далеко од првог места. Али то су изузетно незахвалне позиције, но то је просто тако у природи фудбала - једна грешка на тој позицији је јача од 5 добрих потеза.
Imaš li neku statistiku za najbolje golmanske frizure u liZi?
Siguran sam da je i tu naš golman na samom vrhu...:D

Kako ja to vidim, što ne znači da je tačno, osnovni problem sa golmanom Miloševićem je to što on ume da odbrani jedan 100% zicer ili nemoguću loptu, pa da primi tri gola kroz uši, što bi se reklo, pa opet sve ponovo. Za ono čemu mi težimo, treba nam golman suprotnih "kvaliteta".
Napisao sam kad je došao da mi liči na slabiju verziju Stojketa. Mišljenje nisam promenio. On i jeste slabija verzija Stojkovića, i to ovog iz KG, a ne onog od ranije.
Kao jedan od najiskusnijih igrača, koji igra na jednoj od najvažnijih pozicija, on je očigledno projektovan kao jedan od stubova tima, i neko ko će ulivati sigurnost ostatku ekipe, a naročito odbrani. Od toga smo malo šta videli, čak štaviše, bliži je potpuno suprotnoj ulozi.
Verovatno je i najbolji primer za to koliko su navijački "vapaji" za "iskusnim "pojačanjima"", naročito u odbrani (štoper), u stvari besmisleni. Iskustvo je jedno, kvalitet je drugo. A ako već nema odgovarajućeg kvaliteta, radije bih gledao mlađeg igrača, nego nekog "prekaljenog" kao što je to naš golman u ovom slučaju.

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.538
Reaction score
8.566
Локација
Beograd
Screenshot_20251211_133735_Chrome.jpg

Ovo nije statistika golmana, vec cele odbrane. Ako cemo vec da gledamo Marka kroz statistiku, onda je bolje gledati neki parametar kao sto je procenat odbrana, gde je blago iznad proseka nase lige, sto se negde i poklapa sa mojim subjektivnim utiskom kad su njegove partije u pitanju, iako je posao golmana naravno mnogo siri od toga da brani udarce. Takodje, mislim da on nije nas najbolji golman, ali je dosao sa statusom jedinice i odigrao je dovoljno dobro da to mesto ne izgubi.

Novi golman ne treba da bude prioritet u ovom prelaznom roku, ali ako se pojavi neka opcija na trzistu koja garantuje kvalitet, bila bi ludost propustiti je jer imamo Marka Milosevica. Na leto bih se svakako rastao sa njim i ili bih doveo nekog ko je vrhunski kvalitet za nase uslove, ili bih bacio u vatru malog Vukasina Jovanovica.

Dragiša

Grobar
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
200
Reaction score
1.469
Hajmo dalje, nastavljamo sa analizom Partizanovog puta do šampionske titule ove sezone. Ova poslednja dešavanja (pobeda cigana u Gracu) uopšte ne deluju loše za nas. Podeliću analizu u 3 dela.

PRVI DEO --> preostale utakmice do kraja polusezone

Igramo sa Napretkom u subotu i sa IMT-om u Loznici nedelju dana kasnije. Molim vas da dođemo u što većem broju i na jednu i na drugu utakmicu i nosimo Partizan do obe pobede i jesenje "titule".

Cigani igraju protiv TSC-a u gostima i protiv Lučana u rupi. Velika očekivanja imam od njihovog gostovanja u Bačkoj Topoli i nadam se da mogu izgubiti 2-3 boda. TSC mora da zapne u narednom periodu ne bi li izborio plasman u PlayOff Superlige. Sve ispod toga bi bila katastrofa za njih, imajući u vidu kvalitet tima.

DRUGI DEO --> početak prolećne polusezone

Na početku proćećnog dela sezone imamo: Radnički Niš (Home), Radnik Surdulica (Away) i Spartak Subotica (Home). Verujem da možemo rutinski da pobedimo u sve 3 utakmice.

Sa druge strane, cigani imaju 2 utakmice u Ligi Evrope, a zatim gostuju Čukaričkom, dočekuju Novi Pazar i gostuju Pančevu. Ne znam da li da se nadam bilo kom kiksu cigana tu, jer vidimo da ima tu i nekih njihovih filijala...

TREĆI DEO --> derbi i par utakmica nakon derbija

Dolazimo do februarskog derbija koji može velikim delom i da odluči ishod prvenstva. Ja sam ubeđen da ova generacija fudbalera Partizana ima ono što je potrebno da pobedi cigane na njihovom stadionu, po prvi put nakon 2017. Nakon pobede nad ciganskim govnima, dočekujemo OFK, pa gostujemo Vojvodini, pa dočekujemo TSC... znači, biće serije teških utakmica za nas, ali hajde da se nadamo da će nam pobeda u derbiju otvoriti vrata ka tituli i dati nam krila da savladamo i sve naredne rivale.

Situacija oko cigana je zanimljiva. Gledajući stanje na tabeli Lige Evrope, za nas bi bilo najbolje da cigani završe negde između 9. i 16. mesta. To bi značilo da bi oni 19. februara gostovali nekoj evropskoj ekipi u PlayOff-u LE, zatim 22. februara dočekali nas u rupi, potom 26. februara igrali revanš PlayOff-a LE kod kuće, i onda 29. februara gostovali u Kragujevcu Radničkom koji će se grčevito boriti za ulazak u PlayOff Superlige. Paklen raspored za cigane. Računam svakako da gube derbi, a nadam se i njihovom kiksu u Kragujevcu.

Vreme je da navijači Partizana počnu da veruju u osvajanje titule!

Mislim da imamo veliku šansu postanemo šampioni i da moramo to da napadnemo iz sve snage.

Neki od preduslova da se to desi su:
- da navijači masovno dolaze na JNA, počevši od subote protiv Napretka, pa posle i tokom celog prolećnog dela prvenstva
- da uprava i stručni štab rade na tome da ekipa bude makar malo (ako ne i značajno) bolja u narednoj polusezoni

Dragiša

Grobar
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
200
Reaction score
1.469
Slažem se @Brka i naravno da sam navijao za crno-beli Šturm večeras. :cool:

Ipak, biram da u ovim trenucima bukvalno sve podredim isključivo Partizanovom putu ka tituli. Mislim da nismo ni svesni koliko bi osvajanje prvog mesta značilo našem klubu.

Ne radi se tu o samom trofeju. Ja sam više puta ovde na forumu pisao da me ti lokalni trofeji, poput ABA lige, KLS-a, Kupa Radivoja Koraća, kupa u fudbalu, pa i samog trofeja Superlige, ne zanimaju.

Radi se pre svega o tome da prvo mesto u našoj ligi, koliko god da je smatramo slabom, donosi veoma dobru poziciju pred evrokvalifikacije i mogućnost da dostigneš san kroz Ligu Šampiona, dok drugo mesto donosi katastrofalnu poziciju pred evrokvalifikacije i veliku neizvesnost da li ćeš uspeti uopšte da se domogneš čak i LE ili LK.

Šampionska titula menja sve u korist Partizana. Moramo da budemo šampioni.

Sony PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
02.07.2008
Порука
4.692
Reaction score
2.056
Локација
Tamo visoko, za brda ona...
Taj Napredak nas ugrozio i 2022 i 2024. i to na isti datum, cini mi se 13.marta. Red je da ih dobijemo.
Citao sam juce neki statisticki podatak, valjda u 7 od 10 poslednjih meceva na JNA ih nismo dobili.
Iskreno se nadam sigurnoj i ubjedljivoj pobjedi u subotu a onda i komsinicinoj filijali u Loznici.

Nadam se i vecoj posjeti od subote pa na proljece, da se ne ponovi prazan stadion kao 2 godine prethodno navedene. Svaka od te 2 sezone boli na svoj nacin, ova prva (2021/2022) pogotovo.

Napred Partizan!

Учлањен(а)
03.10.2020
Порука
448
Reaction score
2.050
Локација
Trebinje
Hajmo dalje, nastavljamo sa analizom Partizanovog puta do šampionske titule ove sezone. Ova poslednja dešavanja (pobeda cigana u Gracu) uopšte ne deluju loše za nas. Podeliću analizu u 3 dela.

PRVI DEO --> preostale utakmice do kraja polusezone

Igramo sa Napretkom u subotu i sa IMT-om u Loznici nedelju dana kasnije. Molim vas da dođemo u što većem broju i na jednu i na drugu utakmicu i nosimo Partizan do obe pobede i jesenje "titule".

Cigani igraju protiv TSC-a u gostima i protiv Lučana u rupi. Velika očekivanja imam od njihovog gostovanja u Bačkoj Topoli i nadam se da mogu izgubiti 2-3 boda. TSC mora da zapne u narednom periodu ne bi li izborio plasman u PlayOff Superlige. Sve ispod toga bi bila katastrofa za njih, imajući u vidu kvalitet tima.

DRUGI DEO --> početak prolećne polusezone

Na početku proćećnog dela sezone imamo: Radnički Niš (Home), Radnik Surdulica (Away) i Spartak Subotica (Home). Verujem da možemo rutinski da pobedimo u sve 3 utakmice.

Sa druge strane, cigani imaju 2 utakmice u Ligi Evrope, a zatim gostuju Čukaričkom, dočekuju Novi Pazar i gostuju Pančevu. Ne znam da li da se nadam bilo kom kiksu cigana tu, jer vidimo da ima tu i nekih njihovih filijala...

TREĆI DEO --> derbi i par utakmica nakon derbija

Dolazimo do februarskog derbija koji može velikim delom i da odluči ishod prvenstva. Ja sam ubeđen da ova generacija fudbalera Partizana ima ono što je potrebno da pobedi cigane na njihovom stadionu, po prvi put nakon 2017. Nakon pobede nad ciganskim govnima, dočekujemo OFK, pa gostujemo Vojvodini, pa dočekujemo TSC... znači, biće serije teških utakmica za nas, ali hajde da se nadamo da će nam pobeda u derbiju otvoriti vrata ka tituli i dati nam krila da savladamo i sve naredne rivale.

Situacija oko cigana je zanimljiva. Gledajući stanje na tabeli Lige Evrope, za nas bi bilo najbolje da cigani završe negde između 9. i 16. mesta. To bi značilo da bi oni 19. februara gostovali nekoj evropskoj ekipi u PlayOff-u LE, zatim 22. februara dočekali nas u rupi, potom 26. februara igrali revanš PlayOff-a LE kod kuće, i onda 29. februara gostovali u Kragujevcu Radničkom koji će se grčevito boriti za ulazak u PlayOff Superlige. Paklen raspored za cigane. Računam svakako da gube derbi, a nadam se i njihovom kiksu u Kragujevcu.

Vreme je da navijači Partizana počnu da veruju u osvajanje titule!

Mislim da imamo veliku šansu postanemo šampioni i da moramo to da napadnemo iz sve snage.

Neki od preduslova da se to desi su:
- da navijači masovno dolaze na JNA, počevši od subote protiv Napretka, pa posle i tokom celog prolećnog dela prvenstva
- da uprava i stručni štab rade na tome da ekipa bude makar malo (ako ne i značajno) bolja u narednoj polusezoni
Ил си Брате луд или ти ноге смрде!?
Мада, могу ти рећи да ми се свиђа ово твоје "лудило".
СВАКА ЧАСТ!
У мору проблема који нас притискају сваког дана овај зрачак оптимизма стварно прија оку и гробарским напаћеним душама!!!
ХВАЛА ДРАГИША!!!

Cleo

Grobarčina
Учлањен(а)
03.07.2019
Порука
1.049
Reaction score
4.474
Локација
.
@Goginhosa mozda to i nece biti tako lose, poslednji put kad smo igrali odlozen derbi smo ih zveknuli.
Bice sladje.