Hteo sam da pišem nešto baš o Roganoviću, ali čovek ode iz Partizana, i šta vredi sad to što bih pisao...
Al' dobro, nisam ja čovek koji bi tek tako odustao od svoje zamisli...
Dakle, forumski kolega je na temi o bivšim igračima pomenuo Vanju Vlahovića i to kako mu nije data šansa u Partizanu, a ja sam predložio da o mladim igračima malo popričamo posle OFK-e i večerašnje utakmice Teleoptika...
Dakle, specifično je biti mlad, postoji i pravilo u srpskom fudbalu da MORAŠ da imaš mladog igrača u timu, ali...to ne znači da je on bolji fudbaler od nekoga ko je stariji od njega. A kao i uvek, što se tiče FUDBALA, ne interesuje me koliko ko ima godina, nego, kako igra, s druge strane, možda se davanje šanse mladom igraču više finansijski isplati, a i to mu dođe bitna finansijska stavka za jedan klub...
Pa, hajde, ovaj put o mladima:
Simić se ustalio u timu, nosi kapitensku traku, odbrana nam ove sezone baš i nije blistala, ali...mislio sam da je on sledeći u redu za prodaju...
Ali, Roganović ode pre njega!
Ipak, gledam juče, nikako da sa Sekom odigra neki dupli pas, nikako da da Seku neku loptu u prostor, doduše Sek je baš nešto ni ne traži, sudaraju se na desnom krilu, juče je Roga imao odsta centaršuteva, svaki je bio ,,sa zadrškom,, nikoga nije pogodio...doduše nisu ni ovi drugi...
I, da, ako već idemo na centaršut, zašto ne igra Že, Kojzek tu ne može ni da opepeli, onda je logično da igramo ,,po zemlji,,...
I, da: ko će nam sad biti desni bek kad je Roga otišao?!
Samson je uzeo mesto levog beka, dobija pohvale, ali zato Petrović više nema minutažu...
Doduše, za mladog igrača je bitno da iskoristi šansu koja mu se (možda čak i retko) ukaže - ako dobije i 5 ili 15 minuta, u njima MORA da pokaže zašto je bolji od onoga koji tu igra svaku utakmicu... Ako je to u stanju...
Otišao je Vanja, ali...ko kaže da je Baba lošiji igrač od tog našeg deteta?
Otišao je i Ognjen, ali...ko razmišlja previše o njemu, kad je na terenu prava ,,desetka,, - Miladinović!
Dakle, uvek možeš negde da nađeš starijeg igrača koji je bolji nego taj neki mladi, ali, ako mladom ne daš šansu, koga ćeš da prodaš skedeće sezone?
Da li je lakše na primer prodati naše dete ili Babu?
Što se tiče napada, Trifunović nije igrao, Alilović nije igrao... Kojzek je igrao, ali stvarno ne izgleda baš kao neka klasa, i zaista bih rado pustio i Lekića nekad na teren, bar da se bori i zamara protivničku odbranu, ako ništa drugo...
Ne znam kako se Mita Janković snalazi u N.P. ako neko zna, nek javi...
I, toliko i mladim igračima Partizana za ovu priliku...