Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Haris Brkić 24.7.1974-15.12.2018-prošlo je 18 godina...

ЖИВОРАД

Доброћудни костур
Учлањен(а)
13.10.2006
Порука
3.016
Reaction score
667
billba је написао(ла):
zyx је написао(ла):
Alessandro083 је написао(ла):
Covjek,kome smo se divili svi(mi Grobari najvise),cak i cigani,ali i kompletna kosarkaska javnost Evrope i sire.Haris nam je dao mnogo,Partizanu i drzavi,a niko se nije nasao da pokrene opseznu istragu da se nadje kukavica koja ga je,mucki sa ledja,iz mraka usmrtila.Nije se policija digla da nadje tog smrada kao kad je ubijen premijer Djindjic,kada su ``raskrinkali`` citavo podzemlje!
A sto se tice kvaliteta pokojnog Harisa,mislim da je to najbolje rekao Boza Maljkovic u jednom intervjuu,kada mu je postavljeno pitanje ko je najbolji igrac Evrope.Naravno,Boza je odgovorio HARIS BRKIC.A na pitanje novinara zasto Brkic onda ne igra za reprezentaciju,Boza je odgovorio : ``pa zato sto je HARIS``.A covjek sahranjen sa krstom...Eeee bre,zato drzava ne reaguje...


MAJSTORE NEKA TI JE VJECNA SLAVA I HVALA.
GROBARI PROTIV MAFIJE
DO KONACNE POBJEDE
ovo sam isto hteo i ja da kazem....isti dankad su konuli djindjica sve se znalo.i ko je pucao.i odakle je pucao i ko je narucilac sve....isti slucaj i sa cigansturom arkanom...sve se otkrilo a zauvek ce ostati tjna ko je ubio Harisa Brkica....to je jos jedan dokaz onih Duletovih reci da DS zeli da srusi Partizan kao jedanod najvecih evropskih klubova..jedan od njihovih glavnih razlogaje sto je Partizan kao klub poznat u celoj evropi,sto smo izrodili 1000000 puta bolje igrace od njihovis miseva....
ali ako ikad dodje prava vlast(SRS),nadam se da ce biti obelodanjeno ko je usmrtio Harisa,posto ja ima mislenje da se to vec zna ali da im nije u interesu da se to obelodani!!!!

OTISO SI HARISE OSTALA JE TUGA,UVEK CE TE VOLETI GROBARI SA JUGA!!!!HARIS BRKIC-LEGENDA ZIVI!!!!
NEKA TI JE VECNA SLAVA I HVALA,ZAUVEK CES BITI U NASIM SRCIMA!!!!
Brate nadji neki drugi forum pa tamo propagiraj svoje politicke ideje-ovde smo svi zbog Partizana i ni zbog cega drugog.
brate uopste nepropagiram svoje politicke ideje...mene politika uopste i nezanima...
 

Bogi maestro

Guest
nevjerovatno koliko mi je taj igrac bio drag.kad se samo sjetim onih njegovih ulaza,dvokoraka,koje je tako lijepo izvodio,da je u dvoranama zastajao dah.sto bi rekao dule vujosevic-"romanticarski".ja sam imao prilike da se licno s njim susretnem,a evo i kako. naime,znate da je on jedno vrijeme igrao u kk buducnost iz pg.ma,isao sam na tekme buducnosti,najvise zbog njega,jer me opcinjavala njegova igra,i uopste,ponasanje na terenu.uvijek je nekako bio povucen,tih,tako mi se tada cinilo.dok je bio u pg,zivio je u zgradi,tik pored moje!tu je zivjelo tada pola ekipe buducnosti.tomasevic,scepanovic i kompanija.jednom sam se vracao iz skole,i vidio brkica i scepanovica zajedno,kako idu na trening,jer je s.c. 'moraca" nedaleko od moje zgrade,5 min.naravno,sa drugom sam tada dotrcao do njih i trazio im autogram,koji sam naravno dobio od obojice,znate kako je kad ste u sestom osnovne.to je bilo prije nekih 6 godina.prozborio sam tada nekoliko rijeci sa njim,jer nisam mogao da zaboravim one njegove igre za partizan iz 98'. godine,kad nas je bukvalno odveo na final four. kasnije se posvadjao nesto sa mutom nikolicem,koji je bio u to vrijeme trener buducnosti,pa se vratio u partizan.cuo sam da je jedno vrijeme puno pio,nije dolazio na treninge,nije bio u najboljim odnosima sa ovima u buducnosti,i eto... NEK' MU JE VJECNA SLAVA I HVALA! a,sto se tice toga,da ubice jos nijesu otkrivene,sramota!ja se samo nadam da,razlozi ubistva nisu oni za koje ja mislim da jesu,jer bi to bilo toliko nisko i necivilizacijski...kazem,nadam se,a te razloge ovdje necu navoditi. Sjecam se kako je gavrilo pajovic pricao,da je haris stalno,i dok je bio u buducnosti,pricao o partizanu i grobarima,da je to njegova ljubav,njegov povratak u partizan je, po rijecima pajovica (koji je takodje igrao za partizan jednu sezonu) bio neminovnost,jer je njegova ljubav prema partizanu bila beskrajna! ZAUVIJEK CE OSTATI NJEGOVO MJESTO U SRCIMA SVIH GROBARA!
 

android

Početnik
Учлањен(а)
03.10.2006
Порука
1
Reaction score
0
Mogao bi neko ko ima video zapise iz tog vremena da postavi neke na youtube, da se ne zaboravi Haris Brkic.
 

Martin

Grobar
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
557
Reaction score
1
Havalti majstore na svemu!!!
Grobari te nikada nisu i nikada te nece zaboraviti!!!
Pocivak u miru...
Slava mu!
 

grobar032

Grobarčina
Учлањен(а)
27.02.2007
Порука
5.110
Reaction score
554
Локација
Humska 1
Večna slava Harisu! Kako jedna ljudska glupost može da uništi takvog igrača i čoveka! Da zbog gluposti neki manijak njemu oduzme život!Tragično!
Otišo si Harise ostala je tuga uvek će te voleti Grobari sa Juga!
I na ovu temu moram da dodam,svaka čast Munjo ti si se njega prvi na stadionu setio, i započeo ovu pesmu!Svaka čast još jednom!
Harise počivaj u miru!
 

BanePFC

Grobarčina
Учлањен(а)
05.01.2007
Порука
1.769
Reaction score
295
Локација
. I .
Legendo, neka ti je laka crna zemlja!aliluja
:D:
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Večna slava Harisu! Kako jedna ljudska glupost može da uništi takvog igrača i čoveka! Da zbog gluposti neki manijak njemu oduzme život!Tragično!
Otišo si Harise ostala je tuga uvek će te voleti Grobari sa Juga!
I na ovu temu moram da dodam,svaka čast Munjo ti si se njega prvi na stadionu setio, i započeo ovu pesmu!Svaka čast još jednom!
Harise počivaj u miru!


Tuga je sto se K&K nisu setili .... :cry:
 

south girl pfc

Početnik
Учлањен(а)
05.09.2007
Порука
121
Reaction score
0
Локација
crno-beli grad
iz mog dnevnika

"petak 15.12.2000

Nije preziveo!izgubio je najvazniju utakmicu u zivotu,utakmicu izmedju zivota i smrti.Nema ga vise.Mog Brkica vise nema.Otisao je ali ne iz Partizana,Buducnosti,vec sa ovog sveta.Jos uvek ne verujem...nije moguce....Nema ga...Sahrana je u ponedeljak u 14:00...Oci su mi pune suze vec sad a ko zna kakva cu biti na sahrani...ti si bio moj idol...
Otisao si Harise ostala je tuga uvek ce te voleti jedna grobarka sa juga"

Slava mu....
Zalosno je to sto se jos uvek ne zna ko je ubica...i nikad se nece ni saznati!!!!
 

VJ@NS

Grobarčina
Учлањен(а)
06.11.2007
Порука
4.107
Reaction score
1.486
Локација
Topèidera lepša strana
neki naši današnji igrači na istoj poziciji bi trebali da gledaju njegove kasete pre svakog treninga,da vide i nauče kako se košarka igra srcem i glavom...a krvnik bogu umaći neće.
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Haris Brkić 1974-2000

Press online

PRESS
KO JE UBIO HARISA BRKIĆA?

Osam godina posle ubistva Harisa Brkića (26) ispred hale „Pionir" još se ne zna ko je i zašto ubio košarkaša Partizana


image.jpg

Roditelji čekaju odgovor iz policije... Ismet i Radmila Brkić



Haris Brkić (26), košarkaš Partizana, ubijen je u decembru 2000. godine na parkingu ispred hale „Pionir". Iako je od zločina prošlo osam godina, ubica poznatog košarkaša još nije pronađen! Istraga i dalje tapka u mestu, a policija je tužilaštvu jedino dostavila podatke iz istrage protiv NN osobe koja je ubila Brkića!
Zločin koji je pre osam godina potresao Srbiju i dalje je nerasvetljen. Nema nikakvih nagoveštaja ko je ubio Brkića i s kojim motivom. U policiji kažu da su ovaj slučaj dostavili tužilaštvu.
- Koliko mi je poznato, još pre godinu dana smo vratili slučaj tužilaštvu, sa svim saznanjima koja smo sakupili - kažu u policiji.


Šest trofeja s Partizanom

Haris Brkić došao je iz sarajevske Bosne u Partizan, s kojim je osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna kupa. S mladom reprezentacijom je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 1996. godine u Turskoj. Brkić se iz Budućnosti, s kojom je osvojio titulu, vratio u Partizan krajem 2000. godine. Pre nego što je ubijen odigrao je još tri utakmice u crno-belom dresu.
U istoriji Partizana upisan je kao deseti igrač po broju odigranih utakmica - 290, a na večnoj listi strelaca ovog kluba u evropskim kupovima nalazi se na petom mestu, sa 951 poenom.



Tomo Zorić, portparol Republičkog tužilaštva, nije upoznat dokle se stiglo u istrazi.
- Ako je policija Okružnom tužilaštvu dostavila predmet, oni treba da reaguju. Ali, ukoliko u izveštaju policije ne postoji ime počinioca tog krivičnog dela, onda tužilaštvo nema mnogo prostora za delovanje. U tom slučaju može da vrati predmet policiji ili da naloži obustavljanje istrage. U ovom trenutku ne znam šta će se tačno desiti - rekao je Zorić.
Posle ubistva mediji su pisali da je mogući motiv ubistva novčani dug. Brkić je navodno pozajmljivao novac, a neko od dužnika ubio je Brkića i tako se oslobodio duga.
- Svašta se pričalo nakon zločina koji je šokirao Srbiju. Policija je pokrenula opsežnu istragu, privedeno je i saslušano na desetine osoba koje bi mogle da daju neku informaciju. Nažalost, nije bilo osumnjičenih i nije utvrđen motiv zločina. Ipak, mislim da istraga nije obustavljena, ali kada policija tužilaštvu pošalje slučaj sa N. N. ubicom s malo dokaza, onda će teško pronaći ubicu - kaže naš sagovornik iz policije.


image.jpg
s2Godišnjica... Majka Radmila na grobu svog sina



Radmila Brkić, majka pokojnog Harisa, rekla je da se policija u ovom slučaju nije pomerila s mrtve tačke, iako je prošlo mnogo vremena od ubistva.
- Policija nije uradila ništa da se pronađe ubica ili ubice mog sina. Stalno govore da nikako ne mogu da pronađu motive zbog kojih je ubijen Haris. Pogledajte samo koliko je izvršeno ubistava u ovoj zemlji, a nisu rešena. Kako onda da očekujem da će pronaći ljude koji su ubili mog sina - izjavila je Radmila Brkić, i dodala:
- Suprugu Ismetu i meni više nisu bitni ljudi koji su ubili Harisa, već motivi zbog čega je tako rano završio svoj život. Nismo pokretali privatnu istragu. Šta mi tu možemo da uradimo osim da se nadamo da će policija pronaći ubicu.


fakti
n Haris Brkić upucan je 12. decembra 2000. oko 21.30 časova na parkingu ispred dvorane „Pionir"
n Haris je treneru Darku Rusou rekao da mu nije dobro, pa je ranije izašao s treninga
n Kada je prišao svom „golfu 3", ubica je u njega ispalio iz revolvera dva metka u glavu
n Jedan metak prošao mu je ispod jagodične kosti, drugi ispod desnog oka
n Brkić je preminuo 15. decembra u Urgentnom centru



Predrag Danilović, predsednik Partizana, kaže da je zabrinut što počinioci zločina još nisu poznati.
- Najviše mi je žao Harisovih roditelja jer ih poznajem i svestan sam kroz šta sve prolaze. Sigurno je da je njima najteže. Da li je istraga obustavljena ili nije, šta je policija do sada uradila ili nije, ne mogu da vam kažem - rekao je Predrag Danilović za časopis „Sport end lajf".
Danilović se slaže da nije dobro što uspomenu na Harisa Brkića praktično čuvaju još samo Partizan, Bosna i Budućnost, timovi za koje je legendarni košarkaš nastupao i koji svakog leta organizuju memorijalni turnir u njegovu čast.
- Partizan, naravno, ne može da pronađe ubicu Harisa Brkića, ali mi nećemo dozvoliti da on padne u zaborav. Dok je Partizana i naših navijača to se sigurno neće dogoditi - kaže Danilović.
 

LockePFC

Grobar
Учлањен(а)
10.01.2008
Порука
597
Reaction score
4
Локација
U crno - belom svetu
Proslo je osam godina... Kada zatvorim oci secam se tog jutra... Sedim u kolima, nepomicno gledam u vrata neke zgrade i pokusavajuci da zaustavim suze, koje neprestano teku, kao i sada dok ovo kucam, razmisljam sta bih dao da vratim vreme... Na zalost, nista korisno nisam smislio... Tebe vise nema,otisao si i napustio nas... Ali si u nasim srcima napravio svoj kutak, odakle te niko nikada nece izbaciti... Nisam te poznavao, a voleo sam te i volim te vise od bilo cega na svetu... Hvala ti sto si mi ulepsao detinjstvo i pomogao mi da shvatim sta znaci rec VOLETI... Neka ti je vecna slava i hvala...
 

shvedja

Banned
Учлањен(а)
28.10.2006
Порука
1.681
Reaction score
4
Локација
Iza coska
Слава му! Велики човек пре свега а затим и велики спортиста. Нека нашој полицији служи на част да се већ 8 година нису ни померили са почетне позиције
 
Top