Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Haris Brkić 24.7.1974-15.12.2018-prošlo je 18 godina...

idio hroma

Izopačena Partizanština
Учлањен(а)
06.12.2010
Порука
2.838
Reaction score
608
Bas grozan dan. Secam se da je to jedan od 2 puta od te 2000.godine da sam plakao kao gurovic. ovi pederi sa bk pustili neki srceparajuci crno beli prilog uz neku muziku, kamen da proplace.
Inace, tih godina KK Buducnost je bio olicenje crnogorskog sovinizma prema Srbiji, ustasa Danilo Mitrovic, te igraci Vukcevic, Radonja, Gavrilo Pajovic, a mora se priznati da nisu zaostajali kasnije ni domaci izdajnici tada poput Miloja, Scepanovica (kad kazem domacih, mislim na Partizanove).
Prica se da je pozajmio pare nekim kriminalcima kojima se vise isplatilo da ga roknu, te je u sred sezone van svakog prelaznog roka, negde u novembru pobegao u KKP.
Bas tezak mucan dan.

Naravno, otkrice se nikad pozadina svega toga. Vazno je da ce se angazovati FBI FSB espertiza ne bi li se utvrdio ubica uzornog gradjanina Saleta Mutavog ili one svinje Dunjica.
 

Arno

Grobar
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
595
Reaction score
210
Локација
Dire
Sećam se tih dana kao ...

U tim godinama sam baš baš to teško preživljavao celu tu priču jer mi je to bio neko sa kim sam praktično "rastao" i ceo taj slučaj...

Večna slava Harise...
 

RotoShack

Grobarčina
Учлањен(а)
02.12.2012
Порука
6.209
Reaction score
2.629
Hvala na ovom prilogu. Nisam imao prilike da gledam ovako nesto.
 

_Shone_

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
1.544
Reaction score
2.574
Локација
Tu..iza ugla...nema 200 metara
Kad je Haris Brkić pljunuo Acu Petrovića

8. januara 1998. godine u beogradskom “Pioniru“ igran je evroligaški meč između Partizana i Cibone. Bio je to prvi duel dva evropska velikana posle raspada Jugoslavije, a zbog načina na koji se ta zemlja raspala meč je imao i dodatnu tenziju. „Pionir“ je bio krcat, „Grobari“ su napravili „paklenu“ dobrodošlicu za goste, ali Cibose to nije poremetilo. Uspeli su predvođeni Veljkom Mršićem i Gordanom Giričekom da trijumfuju sa 78:70, ali se duel osim po prvoj posleratnoj pobedi Cibone nad Partizanom, pamti i po jednom duelu koji se dogodio sredinom drugog poluvremena…
Od kako su žrebane grupe za Evroligašku sezonu 1997/98, 8. januar 1998. godine je zaokružen kod svih ljubitelja košarke u Srbiji i Hrvatskoj. Tog dana je Cibona prvi put posle krvavog rata koji je bio najtužniji deo raspada jedne zemlje gostovala Partizanu, a interosavanje za taj duel je bilo neverovatno. Mnogo godina kasnije, posle tragičnog stradanja Harisa Brkića, negova majka Radmila podsetila se za srpske medije incidente svog sina sa Acom Petrovićem, kada je i otkrila da razlog za Harisovu nesportsku reakciju nikada nije saznala: „Jako sam se iznenadila, i nikada nisam saznala zašto je pljunuo Acu Petrovića, trenera. Prošao je pored njega i pljunuo ga. Pitam ga kako te nije sramota, šta je bilo? „Pusti Boga ti, da ne pričamo.“ Kasnije sam tek čula, koliko je tačno ne znam - ovaj mu je svašta govorio, dobro je Haris igrao, želeo je Petrović da ga isprovocira. Spominjao je familiju ili koga već, tako da je njemu pukao film. To je valjda bio jedini način da reaguje.” - rekla je tada Radmila Brkić.U Srbiji se tih godina živelo dosta teško, standard je bio nizak, ali to nije sprečilo najvernije navijače Partizana da kod tapkaroša, iako je cena ulaznice u zvaničnoj prodaji bila 6 DM, za to vredno parče papira izdvoje i do 100 nemačkih maraka.
Za goste je spremljen „pakao“, zviždanu su i vređani od prvog trenutka, uz skandrianja koja će tih godina nažalost biti sastavni deo svakog duela srpskih i hrvatskih klubova. Posebno se na meti „Grobara“ našao tadašnji trener Cibone Aleksandar Aca Petrović, popularni „Aca trica“, kome su navijači Partizana naizmenično skandirali „Aco Srbine“ i „Aco pederu“. Petrovića to uopšte nije poremetilo, šta više, sva ta skandiranja je primao sa osmehom, svestan činjenice da dokle god je pažnja navijača usmerena ka na njemu to će manje biti vređani njegovi igrači na terenu, čime će bar malo skinuti veliki pritisak sa njihovih leđa.
Od starta susreta gosti su poveli i prednost nisu ispuštali gotovo tokom celog meča. To je unelo dodatnu nervozu na tribinama, ali i među domaćim igračima na terenu, što se najbolje videlo sredinom drugog poluvremena. Bili su „Crno-beli“ u zaostatku kada je legendarni Haris Brkić krenuo u prodor, ali mu je lopta iskliznula sa ruke i izašla van terena. Pošto je lopta u aut izašla kod klupe gostiju, Aca Petrović je to iskoristio da nešto dobaci tadašnjoj velikoj nadi srpske košarke. Brkića je to očigledno isprovociralo posle izgubljene lopte i u trenucima kada je njegov tim bio u zaostatku, pa je dok se vraćao na svoju polovinu terena odjednom se okrenuo i pljunuo ka licu legendarnog igrača i trenera. Za goste je spremljen „pakao“, zviždanu su i vređani od prvog trenutka, uz skandrianja koja će tih godina nažalost biti sastavni deo svakog duela srpskih i hrvatskih klubova. Posebno se na meti „Grobara“ našao tadašnji trener Cibone Aleksandar Aca Petrović, popularni „Aca trica“, kome su navijači Partizana naizmenično skandirali „Aco Srbine“ i „Aco pederu“. Petrovića to uopšte nije poremetilo, šta više, sva ta skandiranja je primao sa osmehom, svestan činjenice da dokle god je pažnja navijača usmerena ka na njemu to će manje biti vređani njegovi igrači na terenu, čime će bar malo skinuti veliki pritisak sa njihovih leđa.To su primetile i sudije, koje su Harisu odmah dodelile tehničku, a Aca Petrović je za to vreme prišao do svoje klupe, uzeo peškir i potpuno hladan, kroz osmeh, se obrisao, svestan da je uspeo u svojoj nameri da isprovocira jednog od najboljih igrača Partizana.
Mnogo godina kasnije, posle tragičnog stradanja Harisa Brkića, negova majka Radmila podsetila se za srpske medije incidente svog sina sa Acom Petrovićem, kada je i otkrila da razlog za Harisovu nesportsku reakciju nikada nije saznala: „Jako sam se iznenadila, i nikada nisam saznala zašto je pljunuo Acu Petrovića, trenera. Prošao je pored njega i pljunuo ga. Pitam ga kako te nije sramota, šta je bilo? „Pusti Boga ti, da ne pričamo.“ Kasnije sam tek čula, koliko je tačno ne znam – ovaj mu je svašta govorio, dobro je Haris igrao, želeo je Petrović da ga isprovocira. Spominjao je familiju ili koga već, tako da je njemu pukao film. To je valjda bio jedini način da reaguje.” – rekla je tada Radmila Brkić.
Cibona je na kraju trijumfovala u meču koji je bio „više od sporta“, pa su gosti zadovoljniji napustili „Pionir“. Susret dva bivša evropska prvaka dugo će se pamtiti po euforiji koju je izazvao, po prvoj pobedi Cibone protiv Partizana posle raspada Jugoslavije, ali i po Brkićevom pljuvanju ka licu Ace Petrovića, a kako je ono izgledalo možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.


https://youtu.be/ukVSkXYrI2o

Odavno sam trazio ovaj snimak i sad slucajno naleteh na netu. Jeste da sam plakao to vece kad smo izgubili, ali istovremeno bio ponosan zbog ovoga.
 

Magelan

Grobar
Учлањен(а)
12.09.2012
Порука
859
Reaction score
1.037
Sinoc je u emisiji 'Dosije' bio deo o ubistvu Harisa Brkića. Srce mi se stegne svaki put kad slušam njegovu majku.
 

MMM2909

Grobarčina
Учлањен(а)
07.07.2010
Порука
1.813
Reaction score
6.269
Tuzne li familije i sudbine, neka mu je laka crna zemlja kad vec nije docekao pravdu niti ce
 

_Shone_

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
1.544
Reaction score
2.574
Локација
Tu..iza ugla...nema 200 metara
https://www.kurir.rs/sport/kosarka/...a-koga-grobari-pominju-na-svim-mecevima-video

18 godina je proslo...Nadam se da tamo negde pocivas u miru i resetas koseve kao sto si ovde radio..Nadam se da one ulaze i ukrsteni korak koji si jedini izvodio na pravi nacin a koji sam neuspesno na svakom basketu pokusavao da kopiram pokazujes tamosnjim gledaocima da dobijas aplauze kao nekad u pioniru. Harise Brkicu neka ti je vecna slava i hvala za sve.
 

Arno

Grobar
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
595
Reaction score
210
Локација
Dire
Sa današnjeg stavnovišta ubistvo Harisa Brkića je trebalo da nam pokaže da i posle slobe sloba (odn. udba), da država i dalje je bila u službi ubica i kriminalaca, što je i danas samo u svom radikalno uočljivem segmentu svakog delića života. Da je bilo šta bilo promenjeno u sistemu funkcionisanja kako smo mislili i nadali se, ovo ubistvo ja sam 100 % bi bilo rešeno ili čak ne bi se ni desilo.

Nemam šta više da dodam ono što mislim svih ovih godina na današnji dan. :icon-sad:
 

Vlad

Grobarčina
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
13.875
Reaction score
25.508
Локација
ante portas
Како време тече
нижу се године
од твог тужног одласка
у небеске висине

Отишо си рано
исувише брате
колико је суза
исплакано за те

Још и данас туге
срца нам сламају
на терен да се вратиш
она те дозивају

Али тебе нема
ти си негде горе
кошеве још дајеш
и продајеш форе

Гробари те неће
никад преболети
име Харис Бркић
вечно ће живети
...

Vlad
 

sprars

Početnik
Учлањен(а)
05.07.2014
Порука
175
Reaction score
191
Локација
Loznica - West Coast of the Serbia
Kada se pomene ubistvo Harisa uvek se setim utakmice u Pioniru protiv Ostendea (na kojoj sam bio) to je bilo cini mi se nekoliko dana pre ubistva (tipa cetvrtak uvece utakmica a ovo se desilo u utorak naredne sedmice) na toj utakmici je on postigao ako se ne varam 14p. i bio je ok. i naravno u senci Mice Berica koji je dao 38p. i odigrao maestralno, tada je i J.R. Holden (35p. na toj utakmici) po prvi put vidjen u Pioniru... Bila je to poslednja utakmica u Pioniru koju je odigrao Haris... A sto se tice pozadine ubistva, siguran sam da se zna cela pozadina samo se o tome cuti jer smo kao sto Arno napisa mi smo i dalje udbaska drzava koja stiti zlocince i kriminalce.
 

El_Grande_Jokan

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
3.646
Reaction score
22.631
Локација
Академија

При резултату 92:80 у утакмици против цигана, на 6 секунди до краја Харис прима лопту и са више од пола терена погађа тројку и ставља тачку на меч. Нико се није бунио. Тада се играло до краја.
 

garbaN

Partizanovac
Учлањен(а)
14.09.2019
Порука
866
Reaction score
5.209
Локација
Beograd
#5


giphy.gif
 
Top