• Rukometni klub Partizan je pre nekog vremena zvanično pokrenuo akciju prodaje sezonskih ulaznica za Sezonu 2021/22, sa ciljem da se prikupe novčana sredstva kao vid pomoći klubu. U sezoni u kojoj se posle dosta vremena takmičimo uspešno i na međunarodnoj sceni, Partizan.NET je odlučio da se ponovo odazove pozivu, i ovom prilikom apelujemo na sve kojima je crno-bela boja na srcu da se uključe u našu akciju.

  Prošle sezone, zajedno sa Fondacijom „Pučisti 2012“, zajedno smo sakupili i uplatili 75.000,00 RSD na račun kluba. Predsednik RK Partizan, gospodin Željko Perkunić je u direktnom razgovoru objasnio koliko takve donacije pomažu tekućem poslovanju Kluba.

  Zato smo odlučili da pozovemo sve koji žele da se pridruže, bez obzira da li će biti u mogućnosti da prisustvuju utakmicama ili ne. Posedovanje sezonske ulaznice za bilo koji Klub iz našeg Sportskog društva je verujemo posebna memorabilija za svakog iskrenog navijača Partizana.

  Donacijom u proizvoljnom iznosu na račun Partizan.NET ili uplate preko našeg PayPal naloga webgazda@gmail.com učestvujete u akciji koja će trajati do kraja kalendarske 2021-ve godine. Sva sakupljena novčana sredstva će biti transparentno prikazana, da bi zatim bila iskorišćena za kupovinu sezonskih ulaznica u ime onih koji su učestvovali.

  Pozivamo verne navijače da prepoznaju trenutak, da se priključe akciji i pomognu u skladu sa svojim mogućnostima. Visina donacije nije ograničena.

  Nakon uplate, molimo da se javite nekom od Urednika da bi se evidentiralo ime i prezime kao i uplata, ukoliko želite da dobijete personalizovanu sezonsku ulaznicu (ili više njih). Za sve one koji nisu članovi Foruma ili jednostavno preferiraju taj tip komunikacije E-mail je: urednistvo.partizan.net@gmail.com. Ukoliko želite da anonimno donirate, vaša uplata će se jednostavno voditi pod „Partizan.NET“.

  Uplate na račun za osobe iz Srbije na ime:

  Zoran Mihajlović
  160-0900100247365-41
  Banca Intesa

  Svrha uplate: Pomoć RK Partizan (kupovina sezonskih ulaznica)

  PayPal račun za one koji nisu u mogućnosti da uplate preko računa ili žive u inostranstvu:


  webgazda@gmail.com

  RK Partizan

Izbaciti "Jugoslovensko" iz grba

Da li treba da se izbaci reè "jugoslovensko" iz grba našeg sportskog društva?


 • Total voters
  91
 • Poll closed .

part

Početnik
Учлањен(а)
24.10.2019
Порука
121
Локација
Beograd
JSD Partizan, je mnogo tradicionalan naziv, kao i Crno-bele boje nam...Kad su se vodile polemike, oko:
1) da li kontraproduktivno?
2) da li talično?
3) da li ispravno?
4) da li uvredljivo?
Provera vršena naspram, milijarde fanova Parnog valjka stava, i 4 nam Srpska Ocila...pa, odlučeno je da se tako ostavi.
Naročito, nakon zločinačkog rušenja Beograda, '99 grad gde je osnovan
Partizan, i NY terorističkog napada, '01,.. koje treba osvetiti, rušenjem nakardnog kremlina, i berlinskih rugoba, koje uzurpiraju, realni i obični život Partizanovaca, Grobara, Južnjaka, Urbane Mladeži...ionako...?!!!

Te nije zgoreg pripremiti, i slobodarsko, demokratsko glasanje, na nivoima gde još PFC, BWA, Sv.Partizan, Punktizan, organizacija, deluje? Verifikacija svega, za život koji nam sledi, gde mogu biti primetni olinjali, ili zastareli obrasci, vrednosti života, u Partizanlendu i Topčider Hillu ????
 

Rade

Grobarčina
Учлањен(а)
29.03.2010
Порука
2.290
Delim stav crno-belog sa pocetka teme.

Naziv bih drzao do makar delimicne normalizacije situacije u zemlji, cisto da nervira cigane i da Vujosevic moze da da ga tako naziva u intervjuima :D
 
 • Like
Reactions: BiP

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
1.355
Локација
Novi Sad
Jedna od posebnosti Partizana je JUGOSLOVENSKI karakter. To nikako ne znači da nije SRPSKI istovremeno ili tačnije, pre svega! Jugoslovenski koncept nije u osnovi anti-srpski. Anti-srpski je bio ustav SFRJ iz 74' godine. Možda su pre toga /i više od toga/ nesreću donele "avnojevske granice nastale kao kompromis očuvanja zajedničke države sa Hrvatima i Slovencima nakon 1945. godine.

To što smo svi zajedno učestvovali u stvaranju takve JUG i što smo istu "trpeli" na sopstvenu štetu, ne znači da je sam koncept JUGOSLOVENSTVA loš i da mora biti usmeren protiv Srbije /takvim smo dozvolili da ga naprave pa i sami u tome učestvovali. Međutim, i "jugoslovensko" je moglo drugačije da izgleda i nije ono /jugoslovensko/ krivo samo po sebi.

Na kraju, treba govoriti istinu. Činjenica jeste da je Partizan JUGOSLOVENSKO SPORTSKO DRUŠTVO, nastalo kao društvo JNA. Tačno je takođe da JNA više ne postoji, da se na prostoru Srbije danas /hvala bogu/ nalazi Vojska Srbije ali je isto tako tačno da mi nismo klub te vojske /jer nas jednostavno nisu uzeli pod svoje okrilje, a mogli su kao pravni sledbenik JNA - Tačnije, mogla je najpre Vojska Jugoslavije, potom SCG pa sada i Vojska Srbije.

Faličnost jugoslovenskog koncepta ne znači da Partizan nije jugoslovenski, Na kraju, ono što je nekada bila SFRJ sada je "Zapadni Balkan" a sutra će da se zove ko zna kako... Sama ta činjenica da je od svega "jugoslovenskog" opstao SAMO PARTIZAN, izraz je neke vrste snage i nepokolebljivosti. Ovo ne umanjuje činjenicu da je to SRPSKI klub /jer i Srbija je bila deo Jugoslavije. Partizan je deo te i takve Srbije.
 

Goginhosa

Grobar
Учлањен(а)
03.01.2015
Порука
496
Izbaciti jugoslovensko, iz prostog razloga jer ta drzava vise ne postoji. Lijepo je sto drugi navijaju za nas, to je dokaz nase velicine. Grb ne bih dirao, kao simbol i podsjecanje na istoriju nastanka.
 

system

Grobarčina
Учлањен(а)
29.09.2008
Порука
2.128
Локација
U pizdi materini
Ај кад сте оживели тему ...

Реч која ми најпре олакша пробаву је управо Југославија па тако и помињање исте у вези с Партизаном. Историјско змлаћивање које нам ништа добро није донело и које се звршило брато-убилачким крвавим ратом.

Апсолутно не видим потребу за употребом термина Југословенско, отпор према србциганији треба тражити на другим местима.

СД Партизан и готово, грб ко такне линчовати га полако и болно.
 

Pera115

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2011
Порука
2.502
Kad god pomenu nase drustvo u medijima i ono "jugoslovensko" deluje mi zastarelo,daleko ,arhaicno.Menjati pod hitno.
 

cvetkobre

Grobarčina
Учлањен(а)
06.09.2007
Порука
1.157
Ja licno ne bih nista dirao, u svetu kopija ideal je biti original.
Znam da drzava vise ne postoji, I da je nas narod najvise nastradao praveci je, a na kraju I braneci je .
Ali opet kazem, tu Jugoslaviju su licno nasi bajoneti napravili, ona je na neki nacin nasa tvorevina. Meni to J nista ne smeta, podseca na vreme u kom smo nastali I svedoci o nasoj nepromenjivosti u vremenu u kom drugi menjaju pibove, grbove, legende, adrese I celu istoriju.
 

Rade

Grobarčina
Учлањен(а)
29.03.2010
Порука
2.290
@DrMO

I da se slizemo sa svakom narednom vlascu i prikazemo da su nas osnovali ravnogorci :D

Grb ne dirati, ime promeniti kada utihne ciganija.
 

Micun

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
273
Локација
Beograd
@DrMO

I da se slizemo sa svakom narednom vlascu i prikazemo da su nas osnovali ravnogorci :D
Nazalost, ravnogorcima medju nama, mozda promice cinjenica da se Drazin pokret zavanicno zvao JUGOSLOVENSKA VOJSKA U OTADZBINI. Da su nas tadasnji Ravnogorci osnovali mozda bi se zvali JUGOSLOVENSKO SPORTSKO DRUŠTVO 'ČETNIK', al bi opet bilo jugoslovensko... :D
 

Amadeus

Grobar
Учлањен(а)
20.07.2021
Порука
379
Локација
Jug
Izbaciti jugoslovensko, iz prostog razloga jer ta drzava vise ne postoji. Lijepo je sto drugi navijaju za nas, to je dokaz nase velicine. Grb ne bih dirao, kao simbol i podsjecanje na istoriju nastanka.
Ne postoji ali na svakom dokumentu na svetu će ti pisati da si rođen u toj Jugoslaviji ako si rođen do 99 godine.
 
Top