Postavio Spam poruku, malo uspori.....
Podsetio si me Njakvi ovim linkom šta sam pisao pre 10 godina, isto razmišljam i sada .
Interesantna je stvar da se najviše u Srbiji od svih bivših republika još žali za Jugoslavijom i nikako da se Srbi ostave više tog propalog Engleskog projekta, dok je Englezima taj projekat trebao postojao je, kad im više nije bio potreban ugasili su ga.
Ta veštačka tvorevina je poslužila pojedinim narodima da sačuvaju svoju državnost i da naposletku dobiju samostalne države, njima je trebala isključivo zbog toga i kroz takvu prizmu je i posmatraju i ne tuguju uopšte za njom kao Srbi.
Apsolutno sam za izbacivanje prefiksa Jugoslovensko iz naziva sportskog društva Partizan i to je trebalo da se napravi još davno , onog momenta kad je ta država prestala da postoji.
Jugosloveni ne postoje, postojao je pokušaj da se formira nacija osnutkom kraljevine Jugoslavije 1929 se krenulo u taj projekat i to je doživelo neuspeh, recimo po popisu stanovništva u SFRJ iz 1971 godine Jugoslovenima se izjasnilo 273 077 ili 1,33% ukupnog stanovništva, na popisu iz 1981 godine 1 216463 ili 5,4% ukupnog stanovništva, čak ni tada uz sav državni aparat takva veštačka stvar nije mogla da se primi u narodu.
U Srbiji danas ima 27 143 Jugoslovena, u Hrvatskoj 942 Jugoslovena u Sloveniji 527 Jugoslovena,ovi u Sloveniji i Hrvatskoj što se izjašanjavaju kao Jugosloveni su 99% Srbi u to smem da se opkladim.
Ali eto ima u 2024 godini ljudi u Srbiji koji bi da se taj prefiks Jugoslovensko zadrži u imenu jednog sportskog društva , zbog identiteta,ponosa, kažu, teško je dokučiti do koje mere Srbi mogu da budu samodestruktivni gde se postavlja granica.
Danas u svetu ima više Džedaja nego Jugoslovena,ali ne mi smo ponosni na svoju prošlost.
I kad se i ta budalaština koja se provlači kao argument pobije činjenicom da smo taj prefiks Jugoslovensko dobili tek 1960 godine a ne u godini osnutka i dalje se vrti ista priča.
Eto mi smo retardi...mnogo je bolje u hrvatskoj oni znaju šta hoće, mi ne znamo šta oćemo.
A kad Vi prosvetljeniji, izbrišete Jugoslovensko Sportsko Društvo onda ćemo da se preporodimo....možda će i sektaš da bude zadovoljniji i neće više da traži harač.
Umesto da se borimo protiv svih govnjivih odluka koji oni donose, Vi bi da složite sa govnima....a zašto je to tako??? Pa zato što ste na istoj talasnoj dužini...i boli me tuki, nek se ljuti ko oće to su činjenice.