Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

JSD Partizan - najuspešnije sportsko društvo

El Patron

Grobarčina
Учлањен(а)
05.09.2021
Порука
1.345
Reaction score
6.616
Локација
Nis
Postavio Spam poruku, malo uspori.....
Podsetio si me Njakvi ovim linkom šta sam pisao pre 10 godina, isto razmišljam i sada .

Interesantna je stvar da se najviše u Srbiji od svih bivših republika još žali za Jugoslavijom i nikako da se Srbi ostave više tog propalog Engleskog projekta, dok je Englezima taj projekat trebao postojao je, kad im više nije bio potreban ugasili su ga.

Ta veštačka tvorevina je poslužila pojedinim narodima da sačuvaju svoju državnost i da naposletku dobiju samostalne države, njima je trebala isključivo zbog toga i kroz takvu prizmu je i posmatraju i ne tuguju uopšte za njom kao Srbi.

Apsolutno sam za izbacivanje prefiksa Jugoslovensko iz naziva sportskog društva Partizan i to je trebalo da se napravi još davno , onog momenta kad je ta država prestala da postoji.

Jugosloveni ne postoje, postojao je pokušaj da se formira nacija osnutkom kraljevine Jugoslavije 1929 se krenulo u taj projekat i to je doživelo neuspeh, recimo po popisu stanovništva u SFRJ iz 1971 godine Jugoslovenima se izjasnilo 273 077 ili 1,33% ukupnog stanovništva, na popisu iz 1981 godine 1 216463 ili 5,4% ukupnog stanovništva, čak ni tada uz sav državni aparat takva veštačka stvar nije mogla da se primi u narodu.

U Srbiji danas ima 27 143 Jugoslovena, u Hrvatskoj 942 Jugoslovena u Sloveniji 527 Jugoslovena,ovi u Sloveniji i Hrvatskoj što se izjašanjavaju kao Jugosloveni su 99% Srbi u to smem da se opkladim.

Ali eto ima u 2024 godini ljudi u Srbiji koji bi da se taj prefiks Jugoslovensko zadrži u imenu jednog sportskog društva , zbog identiteta,ponosa, kažu :D, teško je dokučiti do koje mere Srbi mogu da budu samodestruktivni gde se postavlja granica.

Danas u svetu ima više Džedaja nego Jugoslovena,ali ne mi smo ponosni na svoju prošlost.:D

I kad se i ta budalaština koja se provlači kao argument pobije činjenicom da smo taj prefiks Jugoslovensko dobili tek 1960 godine a ne u godini osnutka i dalje se vrti ista priča.

Eto mi smo retardi...mnogo je bolje u hrvatskoj oni znaju šta hoće, mi ne znamo šta oćemo.

A kad Vi prosvetljeniji, izbrišete Jugoslovensko Sportsko Društvo onda ćemo da se preporodimo....možda će i sektaš da bude zadovoljniji i neće više da traži harač.

Umesto da se borimo protiv svih govnjivih odluka koji oni donose, Vi bi da složite sa govnima....a zašto je to tako??? Pa zato što ste na istoj talasnoj dužini...i boli me tuki, nek se ljuti ko oće to su činjenice.

Залад

Форумски курсаџија
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
4.076
Reaction score
36.490
Локација
Из Чикага (моји, знаш ти добро који)
Postavio Spam poruku
a nemojte, drugovi, sad da se dijelimo još i po republičkim granicama...nikad ne zaboravite da smo JUGOSLAVENSKO sportsko duštvo. Hrvatska, Slovenija, BiH, Crna Gora, Makedonija i Srbija (sa dvije autonomne pokrajine). 6 republika - 6 buktinja!

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.462
Reaction score
33.250
Локација
Beograd
nikako da se Srbi ostave više tog propalog Engleskog projekta
Jugoslavija svakako nije bila samo neki engleski projekat, a i njen nestanak svakako da nije bio samo neki engleski projekat.
Ta veštačka tvorevina je poslužila pojedinim narodima da sačuvaju svoju državnost i da naposletku dobiju samostalne države, njima je trebala isključivo zbog toga i kroz takvu prizmu je i posmatraju i ne tuguju uopšte za njom kao Srbi.
Novovekovna Srbija je bila, u neku ruku, obnovljena srednjevekovna Srbija, kraljevina Jugoslavija je bila, u neku ruku, proširena kraljevina Srbija, dok ti je sad ova kapitalistička Srbija, u neku ruku, samo vrlo smanjena socijalistička Jugoslavija.
I normalno je da Srbi tuguju za veliikom (uglavnom onom socijalističkom) Jugoslavijom, kad je to bila NAŠA a ne nečija tuđa i okupatorska država, i pri tom najveća država koju smo ikada imali. I država u kojoj je velika većina Srba mogla da živi u istoj, zajedničkoj državi. I, da im je bilo tako loše tamo, sigurno sad ne bi, kako ti kažeš, (iskreno!) tugovali za njom...neki je pamte, neki je nisu doživeli, neki tuguju, neki je osuđuju, ali svakako nije bila nekakva veštačka tvorevina.
Ali Južni Sloveni itekako postoje, vezuje ih isti ili sličan jezik i još svašta nešto.
A što se mene, kao čistokrvnog Srbina iz centralnog dela Srbije, tiče, što se više napada i osuđuje Jugoslavija ili tvrdi da Jugosloveni ne postoje, ili se traži da se promeni ono JSD u SD, ja sam ti sve veći i veći Jugosloven, iako time ne prestajem da budem Srbin.

Ali...da se manemo istorije i naših različitih mišljenja o Jugoslaviji, ovde se radi o tome da li menjamo ime Društva ili ne.

I, kako ćemo da to rešimo na jedan fer i pravedan način?
Glasanjem?
Kako da organizujemo glasanje?
Ko ima pravo da glasa?
Ko će da broji glasove?

:napred-partizan:

Detelinarac90

Louis Le Prince
Уредник
Учлањен(а)
17.07.2021
Порука
5.692
Reaction score
41.806
Локација
Novi Sad
Malo oladite i usporite sa pisanjem.... dosta je jednom, dva pa i tri puta da se kaze svoje, necemo preterivati.

Maks778

Dežurni spam majstor
Учлањен(а)
30.08.2019
Порука
353
Reaction score
1.491
Локација
Vasiona
Udjoh da bacim pogled na temu, koja trenutno aktuelna. Pa, kao što umeo da "špijuniram", dok se na kraju nisam registrovao. Sve sa namerom da dodjem do neke , meni u datom trenutku zanimljive informacije.
Isto tako i sada, udjoh na forum, posle duže vremena. Upravo sa namerom da možda pročitam neki dodatni info u vezi promene imena sportskog društva. Dakle, nisam imao nameru da komentarišem bilo šta.
Al, u stvari pročitah...pa, nije na meni da sudim, ali barem ja to tako videh, prilično konfuznih komentara / spinova, zavisno od afiniteta autora odredjene poruke .
Ne znam odakle uopšte informacija pojedincima, da bi bilo koja persona, zvala se ona , ovako ili onako, menjala neko ime, shodno ličnim željama.
Ja, koliko uspeo da ispratim. Reč je o predlogu. Krajnje po meni, realnom predlogu.
Kao i ovde na forumu, tako i inače, postoji podela oko prethodnog. Doduše, takodje neko moje subjektivno mišljenje. Ta "podela" u nekom realnom svetu, mimo foruma, je u nekoj drugoj percepciji tj srazmeri, ali svakako da je to nešto što bi trebalo proveriti i shodno rezultatima tog nekog glasanja i postupiti.
Dakle, koliko i kako barem ja shvatio. Nijedan pojedinac nije izrazio nikakvu želju da on samoinicijativno bilo šta menja. Ideja je da se svim simpatizerima, navijačima sa članskom kartom Partizana, omogući da se izjasne. Dal bi da i dalje u 2024 godini postoji to "Jugoslovensko" u imenu sportskog društva ili ne.
Sad, demokratija kao vid državnog uređenja ima dosta svojih prednosti ili mana.
Ali, svakako jedna od prednosti je da se poštuje stav većine.
Dakle, podržavam ideju da svaki navijač Partizana sa članskom kartom, iznese svoj stav.
Taj stav se nekome može ili ne mora svideti.
Ali, nelogično i da ne kažem nenormalno je insistirati na nečemu, zato sto je to nekome ili jednoj manjoj skupini ljudi, nesto više ili manje draže.
Dakle, organizovati glasanje i izbaciti, ili eventualno shodno iznetoj volji većine, zadržati to "Jugoslovensko".
Sad, dal nesto uopšte ima rezona ili ne. Ne bi dalje iznosio neko moje lično mišljenje ili lične želje u vezi tih petokraka, baklji ili imena.
Samo, organizovati glasanje i postupiti po volji većine onih koji bi se izjasnili.

avax

Grobarčina
Учлањен(а)
04.06.2011
Порука
3.789
Reaction score
13.512
Локација
okupirana Srbija
Podsetio si me Njakvi ovim linkom šta sam pisao pre 10 godina, isto razmišljam i sada .

Interesantna je stvar da se najviše u Srbiji od svih bivših republika još žali za Jugoslavijom i nikako da se Srbi ostave više tog propalog Engleskog projekta, dok je Englezima taj projekat trebao postojao je, kad im više nije bio potreban ugasili su ga.

Apsolutno sam za izbacivanje prefiksa Jugoslovensko iz naziva sportskog društva Partizan i to je trebalo da se napravi još davno , onog momenta kad je ta država prestala da postoji.

Jugosloveni ne postoje, postojao je pokušaj da se formira nacija osnutkom kraljevine Jugoslavije 1929 se krenulo u taj projekat i to je doživelo neuspeh, recimo po popisu stanovništva u SFRJ iz 1971 godine Jugoslovenima se izjasnilo 273 077 ili 1,33% ukupnog stanovništva, na popisu iz 1981 godine 1 216463 ili 5,4% ukupnog stanovništva, čak ni tada uz sav državni aparat takva veštačka stvar nije mogla da se primi u narodu.

U Srbiji danas ima 27 143 Jugoslovena, u Hrvatskoj 942 Jugoslovena u Sloveniji 527 Jugoslovena,ovi u Sloveniji i Hrvatskoj što se izjašanjavaju kao Jugosloveni su 99% Srbi u to smem da se opkladim.

Ali eto ima u 2024 godini ljudi u Srbiji koji bi da se taj prefiks Jugoslovensko zadrži u imenu jednog sportskog društva , zbog identiteta,ponosa, kažu :D, teško je dokučiti do koje mere Srbi mogu da budu samodestruktivni gde se postavlja granica.

Danas u svetu ima više Džedaja nego Jugoslovena,ali ne mi smo ponosni na svoju prošlost.:D

I kad se i ta budalaština koja se provlači kao argument pobije činjenicom da smo taj prefiks Jugoslovensko dobili tek 1960 godine a ne u godini osnutka i dalje se vrti ist
I šta sad, igramo li direktno Premier league ili moramo da se izborimo kroz Championship?

Dr.Hofmann

Stara garda
Учлањен(а)
05.03.2023
Порука
487
Reaction score
3.667
Локација
Vukovar
I šta sad, igramo li direktno Premier league ili moramo da se izborimo kroz Championship?
Igraće se doigravanje protiv reprezentacije Džedaja na neutralnom terenu u Kumrovcu, pa ako pobedimo možda nas prime :D

Kako je u periodu između 1950 i 1960 godine mogao da bude naziv "sportsko društvo Partizan", a sada nekoliko decenija nakon što je Jugoslavija pokojna ne može, pošto se mi pozivamo na neki imaginarni identitet pa nam je to toliko bitno?
Sačuvaj bože takve logike.

Crno-beli je lepo naveo primer tamo pre 10 godina kada smo pisali o istoj ovoj temi , kako se recimo ne ugledamo na Čehe, eno vam primer kako su Slavija i Sparta menjali taj prefiks u nazivu kluba kako se političko uređenje u državi menjalo i to više puta , pa jesu li izgubili svoj identitet?
Izgleda su mnogi narodi glupavi jedino su Srbi pametni, teško pre će da bude obrnuto.

Taj prefiks Jugoslovensko je služio isključivo za samoporomociju i reklamu tada aktuelne politike i držati taj prefiks i dalje aktivnim nakon što je taj sistem doživeo propast je za mene suludo , nelogično, nenormalno.

Doći će dan kada će se taj prefiks izbaciti iz naziva sportskog društva Partizan pošto nema nikakvog smisla da ostane , to je jedan proces koji će pre ili kasnije doći do realizacije, samo je po mom mišljenju žalosno da je potrebno da prođe toliko vremena da do toga dođe.

ђедВук

Grobarčina
Учлањен(а)
01.07.2014
Порука
4.186
Reaction score
17.774
Локација
Yaoundé
Mnogo ozbiljnija diskusija na forumu pre 10 godina na ovu temu nego ovo sad. Pisali ljudi argumentovano, a ne samo ko je kontra mog stava, nek jede govna.
Zato što smo verovali, ja prvi, da je ta tema stavljena ad acta.

Koliko puta je potrebno ponoviti da smo oformljeni kao klub Centralnog doma JUGOSLOVENSKE armije i da smo uvek imali izražen taj nadnacionalni karakter? Koliko je puta potrebno pomenuti Ilješa Špica, Bobeka, Jusufa Hatunića, Vokrija, Bajru Župića, Iva Nakića...? Hoćemo li možda odbaciti i crno-bele boje jer su došle gotovo istovremeno sa imenom JSD? Ili je uvek dovoljno da se pojavi debil poput Šapića i demonstrira, što lepo kaže Božo Koprivica, šešeljevski način razmišljanja...

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.462
Reaction score
33.250
Локација
Beograd
Taj prefiks Jugoslovensko je služio isključivo za samoporomociju i reklamu tada aktuelne politike i držati taj prefiks i dalje aktivnim nakon što je taj sistem doživeo propast je za mene suludo , nelogično, nenormalno.
За тебе и хиљаде других је то тако, али за хиљаде других је баш супротно, тј. паметно, логично, нормално. Питање је само којих има више, и питање је да ли то што је неког више значи и да је нешто паметније.
Осим разних разлога за слово ,,Ј,, - а које сам наводио више пута, па не морам и сад -довољан ми је и овај један, који наводи форумски колега:
Sama cinjenica da to J jebe i cetnike i ustase i sve ostale mongoloide kojima je lepse sada kad su manji i jadniji je po sebi dovoljan razlog da zauvek budemo JSD
Doći će dan kada će se taj prefiks izbaciti iz naziva sportskog društva Partizan pošto nema nikakvog smisla da ostane , to je jedan proces koji će pre ili kasnije doći do realizacije, samo je po mom mišljenju žalosno da je potrebno da prođe toliko vremena da do toga dođe.
Могуће је да ће једном доћи тај дан када ће то бити баш тако како ти кажеш.
Долазе нове генерације, и кад нас садашњих Партизановаца нестане, и кад прође баш много времена од тад, можда ће им све ове наше расправе бити небитне, ал' можда и неће...ко то може сад да поуздано зна...углавном, ти будући радиће оно што буду хтели, или што буду могли...и ако им Партизан тада буде још постојао...
Али...
Доћи ће, рецимо, једном, и тај дан када више не буде било пуно којечега - нпр. ни планете Земље, ни Сунчевог система - али, нити је за ту космичку катастрофу то баш овај дан данас, нити то све значи да је управо сада дошао баш тај дан да треба да скидамо то анахроно али и поносито ,,Ј,, из имена...

Rade

Služba bezbednosti
Уредник
Учлањен(а)
29.03.2010
Порука
4.646
Reaction score
13.913
Raspravljamo da li se menja prefiks sportskog društva, a mi i nismo sportsko društvo po svim parametrima sem fiktivno i u papirima :D Dopušteno da se najtrofejniji klub praktično ugasi, a treba mu para ,,na kašičicu'' spram ostalih.

A ne raspravljamo da li limar radi posao kako treba.

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
8.140
Reaction score
43.150
Tačno. Da limar zadovoljAVa gazdu kako treba, možda bi nam ovaj malo i sjahao sa grbače. :D

Rade

Služba bezbednosti
Уредник
Учлањен(а)
29.03.2010
Порука
4.646
Reaction score
13.913
Više sam mislio na to što njegov portal plasira ovu priču, bar koliko sam povezao, jer nisam ni čitao ni pratio. Ista rasprava po 100-i put. Za to vreme nas kradu u plej ofu ABA lagano i oslobođeno.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.462
Reaction score
33.250
Локација
Beograd
Па и та крађа је исто већ по 100-ти пут, И?