Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK PARTIZAN 2015-16.

Статус
Затворена за писање одговора.

klavijatura

Grobar
Учлањен(а)
24.02.2008
Порука
222
Reaction score
32
Локација
Pionir
...

Razmažen jer traži bolje uslove ? (a zna da može da ih dobije)...meni nije bitno jel razmažen ili ne već da li valja ili ne...a mi baš i nemamo mladih igrača na bacanje da bi mogli ovako da se razbacujemo...
 

najgori

Grobarčina
Учлањен(а)
10.04.2010
Порука
1.932
Reaction score
7.302
Локација
Banja Luka
Ne zameram decku, ipak ga je kroz citavo odrastanje pratila ta pesma :D
 

CRNI BOMBARDER

Grobarčina
Учлањен(а)
29.02.2012
Порука
2.030
Reaction score
330
Локација
Skopje
Razmažen jer traži bolje uslove ? (a zna da može da ih dobije)...meni nije bitno jel razmažen ili ne već da li valja ili ne...a mi baš i nemamo mladih igrača na bacanje da bi mogli ovako da se razbacujemo...

Evo ja cu da ti kazem:

Prvo Nikakvi bolji uslovi nisu u pitanju.
Dobio je iste uslove kao Marinkovic, kao sto ce dobiti Jovanovic i svi ostali iz juniorskog tima...kao sto je dobio Bogdanovic svojevremeno...

Drugo, decko nije bio u prvom planu ni kod Duleta niti kod Bozica, niti kod Dzileta... zasto neznam, nisam strucnjak...

Trece, on je zatrazio raskid ugovora, ali je bio malo nestrpljiv, datum zahteva je kada je imao 17 godina i 362 dana, znaci je automatski nistavan...

Na dan kada je napunio 18 godina , posto je bio isplacen do zadnjeg dinara, automatski je aktiviran deponirani ugovor na 4 godine u KSS, kao sto je po propisima...

I sada neka ide gde misli da ce mu biti bolje, a jasno je odakle duva vetar... ali morace da plati obestecenje...
 

Viva_La_Bam

Grobar
Учлањен(а)
14.06.2007
Порука
248
Reaction score
74
Očekujemo i predsjednika Pekovića da se oglasi ovih dana oko planova za budućnost.
 

Dr Mo

Forumski derviš
Учлањен(а)
01.07.2014
Порука
7.493
Reaction score
23.119
Локација
U zemlji cigana i realnih debila
Hoce li se objaviti koliko je novca uslo u klub, osim drzavnog-premijerovog novca?

Da ne bude zabune, nije nikakva provokacija, stvarno me interesuje. Ili nije za javnost?
 

Паки

Еx to sam ja
Учлањен(а)
23.06.2009
Порука
4.631
Reaction score
372
Локација
Beograd,hala Pionir sektor A2
Na kraju serije očekivan rasplet, ali i neočekivano dobar otpor našeg tima. U sinoćnoj utakmici je sve išlo ka tome da nas rutinski odrade 10-15 razlike, pogotovo kada su počeli da dižu prednost tokom treće četvrtine, ali smo opet uspeli da se vratimo. Džile jeste blokirao u drugoj utakmici kad to nije smelo da mu se desi, ali je odradio fantastičan posao, i svojom energijom uneo neophodnu dozu partizanštine u ovaj letargični i kvalitativno preskromni tim. Ovu seriju su obeležile njegove majstoije i klasa Novice Veličkovića.

Ako pričamo o poslednjoj utakmici, ja bih krenuo od atmosfere u dvorani. Mislim da je u potpunosti ispoštovan apel kluba da se navija fer i sportski. Ispoštovano je u tolikoj meri da je samo falilo i da počnemo za njih da navijamo. Užasno navijanje većim delom meča.

Opet moram da pomenem Džiletovo majstorstvo. Igrati egal protiv jednog ozbiljnog evroligaša, sa ONAKVOM bekovskom linijom je podvig. Mi nemamo beka koji može da odigra pik jer ih Cirbes svakim iskakanjem natera na defanzivni dribling, i onda mučenje kreće ispočetka. Aranitović je uspeo 1-2 puta u toku serije da razbije blok i podeli pas na stranu, ali to je nedovljno i za seriju protiv mnogo slabijih ekipa. Mi nemamo nijednog beka koji može da igra sa loptom u rukama, da odigra 1 na 1, da izmisli poen. Oni imaju Kiznija koji ih je vukao celo poluvreme. Mi nemamo igrača koji će da pritisne protivničkog beka na prenosu lopte, da ga provocira, da ga seče faulovima. Oni imaju Lazića, Simonovića i Dangubića. Ovo nabrajanje i komparacija može ići u nedogled, ali to je već svima jasno i nema potrebe da se ja pravim pametan. Priče kako bismo ih dobili da smo imali 1 ili 2 bolja igrača, i kako su oni smešnij jednostavno ne piju vodu. Ali da se ne bavimo njima...

Kada se podvuče crta, sa sportskog aspekta se sezona može oceniti kao jako loša. Istina je da smo u jednom trenutku bili na ivici ponora, pred ispadanjem, a da smo na kaju igrali 2 finala, i to dostojanstveno (sa izuzetkom prvog meča). Međutim, to što smo uspeli da ispravimo neke katastrofalne greške i da ublažimo pad nas ne dovodi do dobrog rezultata. Ako je za utehu jesmo bili loši, ali makar nismo doživeli katastrofu. Ma šta mislili o njemu, Dule je apsolutno bio u pravu kada se govorilo o koncepciji tima Partizana. Ili da bude šampionski, ili da bude talentovan kako bi jednom postao šampionski. Ova ekipa nije ni jedno od ta dva. Ni približno. Ova ekipa Partizana trenutno vredi 0 evra. Sve iz nje da pokušamo da prodamo, verovatno ne bismo uspeli. Da napravimo komisiju najvećih svetskih trenera oni iz ove ekipe ne bi iscedili talenat. Mi smo afirmisali jednog 30-ogodišnjeg stranca. I on će otići bez obeštećenja.

Ne znam šta nas očekuje naredne sezone, jer ne znam ni ko je trener, koje su nam ambicije i sa čime raspolažemo. Sudeći po imenim koja se pominju kao pojačanja (Birčević i Rakićević) očigledno je da ćemo pokušati da stvorimo fizički konkurentiju ekipu, što će biti neophodno ako želimo da igramo na 2 fronta. O kvalitetu ovih igrača neću govoriti dok se ne ozvaniči. Jako bitna stvar je rešiti status kapitena. Vanja Marinković nije spreman da se prihvati takve uloge, niti je to svojim odnosom zaslužio. Sa druge strane, i struka mora da se opredeli šta žele od njega. Čistog šutera, igrača sa loptom u rukama, odbrambenog igrača koji će u napadu ćoškariti... Šta god. Ovo što je on igrao u finalnoj seriji ne spada u domen košarke. Ta pozicija je ovoj igri strana, pripada nekom drugom sportu. On je dečko igrao libera.Nešto se trudio u fazi odbrane, a u napadu se njegova uloga svodila na kretnje u radijusu od 3 metra i dodavanje lopte najbližem iole slobodnom saigraču. On nijedan višak nije napravio. Mislim da on nikada neće biti igrač visoke klase, ali njegov potencijal je iznad nivoa na kom je igrao ove sezone. Razumem i njegove godine i to da su ove turbulencije uticale na njegov košarkaški razvoj, ali količina apatije u njegovoj igri je nešto što me dovodi blizu želje da ga više ne gledam u Partizanu.

Igrač koji je tu granicu kod mene prešao je Edo Murić.Ne zbog apatije već zbog neinteligencije. On je sinoć izgubio "duel" na skoku 1 na 0 sa obručem. I to se ne dešava prvi put. On ne gradi u odbrani, on ima spore noge kad čuva igrača 1 na 1 koji igra licem ka košu, kad čuva u igri leđima ne ume da se spusti u stav. Ima dobro telo za košarku i može da uđe u šut, ali to nije dovoljno da bi bio nosilac u Partizanu. Pritom nije mlad i nema puno prostora za napredak. Ako ga ne krene šut onda postaje štetan po sopstveni tim. Da nema Aranitović istakao bi ozbiljnu kandidaturu za najgoreg defanzivca u ekipi.

Od celokupne ekipe, mesto u timu za narednu sezonu eventualno zaslužuju Cvetković, Čeda i Vilijams. Novicu i Džonsa nisam pomenuo jer nisu realni kao opcije.
 

Паки

Еx to sam ja
Учлањен(а)
23.06.2009
Порука
4.631
Reaction score
372
Локација
Beograd,hala Pionir sektor A2
To je moje mišljenje bazirano na pretpostavci da njemu još nije vreme za penziju, da još uvek može dosta toga da pruži u nekoj evrokup ekipi i da ta ekipa može da mu pruži mnogo više nego mi. Mislim na novac, naravno.
 

Iberzokna

Grobar
Учлањен(а)
12.03.2016
Порука
566
Reaction score
177
Ne razumem se baš u te stvari ali sam video da i mediji pišu kako će Novica sigurno otići, kako se "već može smatrati bivšim igračem".

Možda sam naivan kada kažem da verujem da on neće praviti probleme i da želi da ostane. Ne deluje kao neko ko bi jurnuo za parama, a klub stvarno treba da mu se oduži i pošteno nagradi najboljeg igrača i da ga zadrži.
 

PROFESOR

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
4.627
Reaction score
2.109
Тријумфално смо завршили ову сезону, мада је у јеедном тренутку изгледало као да незадрживо срљамо у амбис.
Тријумфално јер смо се на послетку, после многих искушења, вратили своме бићу и својој суштини и паркет напустили као Партизан.
Тријумфално и због тога што смо почетком сезоне, дозволили себи неопростиви гаф, да се сликамо испред чергарског грба, а синоћ, на њеном крају показали тој чергарској булументи да могу само да се сликају са истим.
Тријумф је и то што ови сјајни тренуци указују да смо можда кренули назад ка месту које нам природно припада.
Сад мора уследити подршка и брига за овај тим мора бити јасно видљива, како не би испало да смо се само преварили у великој нади.
Џикић се подразумева, а останак Новице би био велика ствар, јер такви играчи наду чине далеко извеснијом.
Сезона ка којој идемо не треба да буде наставак саге о отписанима, већ у њој Империја мора узвратити ударац, на најболнији и најразорнији могући начин, освајањем трофеја и потпуним обесмишљавањем прескупог, хистеричног провизоријума из Железника.
Нема времена нити оправдања за било какво чекање и датирање за неке наредне године. Одмах, јер борба коју смо видели и понос који осећамо тим поводом, не остављају ни места ни дилеме да је право време управо сад.
 

Silvija Mizdrak

Grobarčina
Учлањен(а)
18.06.2008
Порука
3.293
Reaction score
10.767
Локација
Beograd
Koliko god da me duša boli, više zbog nepravde nego bilo čega drugog, toliko mi je srce puno jer, bez obzira na konačni ishod, limitiranost, odsustvo zaštite dostojanstva našeg Kluba i igrača, na kraju smo dobili BORBU, bacanje za loptu, ono što je suština partizanštine... O tome ko će otići, osim Džounsa koji je već i otišao, prerano je pričati, kao i o tome ko će doći, Birčević, Rakićević, piše se da su nam pred vratima, videćemo...
Profesore, nisam gledala Ratove zvezda, ali bih ipak pre rekla Povratak Džedaja, uz Imperiju, dabome... :D
 

RotoShack

Grobarčina
Учлањен(а)
02.12.2012
Порука
6.225
Reaction score
2.710
Da i ja dam neki doprinos povodom posljednje utakmice.

Na utakmicu sam otisao ne ocekujuci nikakav spektakularan rezultat, sa mislima, sta bude, nek bude. Otisao sam sa zeljom da pozdravim ono sta su momci uradili, pogotovo s obzirom na sve faktore koji su ih u tome onemogucavali. Nadao sam se, a i stekao takav utisak prije utakmice, da ce nas vecina doci sa tom mislju.

Sto se tice terena, bilo je sta je bilo, sve ste vec rekli, ali moram nesto povodom nas i naseg ucesca.

Neki su se vec osvrnuli na to

Ako pričamo o poslednjoj utakmici, ja bih krenuo od atmosfere u dvorani. Mislim da je u potpunosti ispoštovan apel kluba da se navija fer i sportski. Ispoštovano je u tolikoj meri da je samo falilo i da počnemo za njih da navijamo. Užasno navijanje većim delom meča.

Једина замерка вечерас је што током целе треће и доброг дела четврте четвртине када се ломило није стизала права подршка са трибина. Уместо да дамо све од себе и да погурамо екипу, људи као да нису свесни да је финале и дозволили су циганима да воде коло. Утисци после утакмице са играчима су за памћење.

Šteta što je iznešen bubanj na kraju, da je ostao malerisali bi ih do 1 ujutru. Objasnili smo im nakon utakmice sta su navijaci i kako se voli klub!!!

ali mi se cini da nisu toliku paznju, makar koliko ja smatram da treba, i posvetili tom segmentu.

Na utakmice idem jer smatram da, ne pukim svojim prisustvom, nego i navijanjem za svoj a po potrebi protiv protivnickog kluba, pomazem igracima da daju i vise nego sto mogu. Smatram da su nasi igraci, da su imali pravu podrsku, su mogli i da dobiju ovu utakmicu, tj. da su igrali odlicno kako smo mi navijali.

Ne znam sta je razlog za to. Da li su se istrosili u korteu ili nesto drugo, ali ono je bilo sramota. Makar je mene bilo. Bio sam na C, preko puta cigana, i u momentima kad su nasi i nadjacavali, to je bilo toliko kratko da je to strasno. U par trenutaka kad se cinilo da cemo krenuti konacno da nosimo momke, jos krace. Opet kazem, ne znam je li mozda i do organizacije, ali sa strane kad se gleda, po trecina se vidi da pjeva, a ostali kuliraju i nije ni cudo sto ih nismo culi. A kad su vidjeli da je tako, ne znam sto nisu pokrenuli onu preko puta pa bi se to onda i spojilo nekako. Ovako, osjecao sam se kao da sam izdao one igrace dole.

Posebno bih se osvrnuo na pjevanje sa igracima nakon. Vjerujem da to igracima znaci, ali nekako sam misljienja da bi im vise znacilo da je ta podrska stizala tokom utakmice, a ovako bi neko mogao pomisliti da sami sebe reklamiramo, tj. da smo sami sebi svrha, a ne da smo pomoc njima.
 

WebGazda

Solar Warden
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
17.308
Reaction score
1.012
Ajde da arhiviramo ovu, možda i najtežu godinu u našoj istoriji. Kako smo počeli dobro smo i završili. Uprava razbijena, nula para, tim amaterski, trener početnik... na kraju zamalo ostali bez F4 ABA, igrali finale kupa i KLS.

Nikad nije dobro kad ostanemo bez trofeja, ali ovo je očigledno bio naš maksimum ove sezone.

Bilo je pogrešnih procena na početku sezone. Ne sa igračima, jer para nismo imali da ih dovodimo i doveli smo šta smo mogli. Precenili smo Perine mogućnosti. Mada, do onog drugog poraza protiv Mege, kada smo imali +18 i to sjebali, bili smo na korak od F4. Da smo dobili Megu verujem da bi se i sa Perom plasirali u plejof. Izgubili smo dobijenu utakmicu i psihički sasvim otišli u kurac. Pera nije znao kako da zaustavi sunovrat i logično je da bude smenjen. Nažalost, prekasno da bi se vratili u igru za F4.

Sjebali smo i finale kupa, a imali smo ga u džepu.

Dobro odigrana KLS, ali zato je bilo grešaka u polufinalu. Finale je priča za sebe. FMP ima bolji igrački kadar, ali smo i pored toga, pa i činjenice da su sudije u dve ključne utakmice navlačile za njih, svejedno odigrali dobro i pružili solidan otpor. To je maksimum ovih igrača. Kvalitet kad tad ispliva na površinu.

Peri, Džiletu, sturčnom štabu i košarkašima hvala na svemu!

Nova tema će biti otvorena uskoro.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top