Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan 2025/26

Poštovani uredniče foruma Rade,
Ti beše onaj koji je stavio mim sa ludovanom da je Željko za penziju, zar ne? Konstruktivna kritika, zar ne?
Zaboravljaš prvo finale Aba lige, sa mrčom, kada se igralo, sa prekidima, dok drolja ne pobijedi?
Zaboravljaš tvoju kampanju za necentra, zajedno sa svojim epigonima. Konstruktivna kritika, zar, ne?
O kineskim prevarama da ne pričamo...
Ima toga još...
Imaš pravo na svoje mišljenje, ali kad već voliš više Duleta, mogao si od njega naučiti da treba čitati knjige, jer pojma nemam šta ti misliš, ali dobro razumijem šta pišeš, i stavljati takve epitete pored Željka je neumjesno i govori o nepoštovanju, a ne o tome koliko koga više voliš.
A koliko ja vidim kakvo vrijeme dolazi, tvoj talenat da prepoznaš lošu igru i prevare će doći do izražaja.

Nego jesmo li doveli nekog sta kazu insajderi i breakeri

Dobro, kad ce da dodje ta apokalipsa i potpuna propast koju mnogi najavljuju? Kad cemo da "vidimo" to sve sto se priziva? Kad cemo da se borimo za opstanak u ABA ligi, da budemo u sredini tabele KLS i da budemo sretni sto igramo FIBA ligu sampiona? Govorili su neki da ce to biti vec ove sezone, da cemo imati samo dvije pobjede do kraja sezone nakon sto ode Zeljko, da cemo propasti u ABA ligi, pa se to nije desilo. Je li onda to sljedeca sezona ili sta?

Propast će doći ako je ne spriječimo, a hvala Bogu imaćemo šansu. Sve ostalo su, da prostite, proseravanja dokonih forumaša.

Izvinjavam se ako nije adekvatna tema, nisam znao gde da postavim.
Prati li iko ovo i zna li ista o kvalitetima ovog momka?
U svakom slucaju, ako namera nije da kao cigani ove godine imamo jedno 20 igraca, onda mi nista nije jasno. Vec sam pisao, imas na pleju igraca koga zeli cela Evropa, a ostali ce biti neki daleko slabiji nivo. Ili gresim, ispravite me ako je tako.
I da dodam, videh da ste pisali o Sterlingu, Vasingtonu, Miltonu... Ponovicu da se Sterlinga nikad ne bih odrekao, osim ukoliko bi bio u mogucnosti da umesto njega dovedem boljeg sutera. A svaka ekipa mora da ima jednog prangijasa. Mi boljeg od njega nemamo, a ne vidim kojeg bi to mogli da dovedemo umesto njega. Pritom je lik ozbiljan defanzivac, kada zeli da igra odbranu. Vasington je lakrdijas. A Milton jeste talentovan igrac, ali mislim da ce sa njim biti kao sa PJ Dozierom, odnosno da ce se uklopiti u neku sredinu. Vidis da moze, ali nikako da napravi iskorak.

Namera je da ćemo verovatno prihvatiti da igramo i ABA i KLS (uz naravno EL). Samim tim će regularni deo KLS igrati mladi tim (da ne kažem "drugi tim"), koji će KLS koristiti kao platformu za razvoj momaka koji dolaze iz omladinskog sistema (bilo da je našeg sopstvenog ili iz druge sredine). Vidimo tu korist da se tokom sezone afirmišu neki igrači koji bi imali ulogu na KRK-u i u završnoj fazi KLS-a kako ne bismo roster popunjavali juniorima bez iskustva igranja seniorske košarke.

Ideja je otprilike sledeća:
- Standardni tim za ABA i EL
- Mladi tim za KLS kroz koji bismo kalili i testirali neke igrače koji nemaju instant kvalitet za veće uloge u ABA (o EL i da ne pričamo) + prilika da igrači koji se vraćaju iz težih povreda povrate samopouzdanje kroz nastupe za taj mladi tim

Slična praksa je bila i u Duletovo vreme, sa razlikom što je tada to bio B tim koji nije mogao igrati KLS već iskljičivo ligu ispod (drugu ligu), a sada bi se svi igrači vodili pod "Partizan" uz više fleksibilnosti tokom same sezone za pomeranje između ABA i KLS-a.

To nam je osnovni motiv ulaska u ligaški deo KLS-a, kao i veći/širi roster (gde bi opet i u slučaju povreda (pu-pu da ne čuje zlo) imali veću fleksibilnost)

Namera je da ćemo verovatno prihvatiti da igramo i ABA i KLS (uz naravno EL). Samim tim će regularni deo KLS igrati mladi tim (da ne kažem "drugi tim"), koji će KLS koristiti kao platformu za razvoj momaka koji dolaze iz omladinskog sistema (bilo da je našeg sopstvenog ili iz druge sredine). Vidimo tu korist da se tokom sezone afirmišu neki igrači koji bi imali ulogu na KRK-u i u završnoj fazi KLS-a kako ne bismo roster popunjavali juniorima bez iskustva igranja seniorske košarke.

- Mladi tim za KLS kroz koji bismo kalili i testirali neke igrače koji nemaju instant kvalitet za veće uloge u ABA (o EL i da ne pričamo) + prilika da igrači koji se vraćaju iz težih povreda povrate samopouzdanje kroz nastupe za taj mladi tim

Slična praksa je bila i u Duletovo vreme, sa razlikom što je tada to bio B tim koji nije mogao igrati KLS već iskljičivo ligu ispod (drugu ligu), a sada bi se svi igrači vodili pod "Partizan" uz više fleksibilnosti tokom same sezone za pomeranje između ABA i KLS-a.

To nam je osnovni motiv ulaska u ligaški deo KLS-a, kao i veći/širi roster (gde bi opet i u slučaju povreda (pu-pu da ne čuje zlo) imali veću fleksibilnost)
Baš sam na sve to pomislio, realno moglo bi dosta pozitivnog da se izvuče iz toga. Bolje je kada su svi ti igrači na dohvat ruke treneru i njima je sigurno lepše kada nose sveti dres, a ne da se smucaju po kojekakvim filijalama. Baš me iskreno zanima kako će to sve da izgleda, dosta iz toga mogu da dobiju i igrači koji su uvršćeni u prvi tim, ali uglavnom bleje na tribinama ili mašu peškirima.

Što se tiče utakmice, lagana partija. Lepo je bilo videti Žofrija na terenu. Nadam se da telo može da izgura tempo utakmica. Naravno neće on biti glavni igrač, ali nadam se da će u narednoj sezoni biti fizički još spremniji, jer videlo se večeras da tu fali malo više snage, pa i brzine. Onaj Šuškavčević je na momente izgledao dominantno naspram njega.

To potencijalno može biti vrlo dobra stvar. Afirmacija mladih igraca koji bi eventualno zbog povreda (ne daj Boze) mogli da uskoce u roster za Abu (ko zna, možda neko i el) sa utakmicama iza sebe.
Bilo bi tu po neki poraz u ligaskoj fazi ali ne vjerujem da bi nas značajno ugrozilo.
Na kraju krajeva, recimo neko poput Milosavljevica bi dobro dosao tim mladim momcima, a svakako bi dao doprinos po potrebi u Aba a i u EL sto se mene tice. Ovo mi samo pao Gagi na pamet, ne znam samo koliko bi on npr pristao na tako nešto.

Naravno, ako je moguće prijaviti sve te igrace u Aba. 😁

Последња измена: