Van Der Berg
Grobarčina
Ne mislim da ti licno izbjegavas da odgovoris na to sta smo mogli da uradimo, nego su drugi izbjegavali pa zato kazem da pitam jos jednom. Drago mi je da si napisao sve to, pa da imamo konacno nesto konkretno o cemu mozemo da diskutujemo.Pa da ne odustanemo jebote. Odustali smo u toku utakmice sa Bajernom. Dokle cemo da se lazemo da nismo?
Da ne pricam sta smo mogli da uradimo pre desetak godina, a nismo, pa se sad lazemo da jesmo kad je Dule otisao.
Sta smo mi mogli da uradimo kao navijaci? Kao da niko nikad nije imao nista protiv svoje uprave ni u fudbalu ni u kosarci. Juce su u Kopa libertadores Kolumbijci prekinuli tekmu protiv Flamenga npr.
Doslovno se nerviram dok kucam, mogu da ti nabrajam do prekosutra i unazad i unapred sta smo sve mogli da uradimo, a nismo. Trebali smo da prestanemo uopste da normalizujemo pitanje sta smo mogli da uradimo mi kao navijaci. Zasto mislis da bih uopste izbegavao da ti odgovaram na isto. Mislis da smo uradili sta smo mogli? Super, samo ja ne vidim kako to ne opravdava Tajrikov kurac.
Sad, u toku utakmice protiv Bajerna (koliko se sjecam) se zvizdalo igracima, skandiralo Zeljku i napusavalo Ostoju. Sam si rekao da Ostoju uopste ne zanima da li ga volimo ili ne, prema tome skandiranje Zeljku i napusavanje Ostoji mu ne bi nimalo naskodilo. Zvizdanje igracima? Kakav bi to efekat imalo, osim da mozda ti igraci zatraze odlazak? Mislim, slazem se da je trebalo zvizdati nekim igracima, otprilike se zna i kojima. Ali opet, to ne bi nista bitno promijenilo. Samo bi, recimo, Sterling, Vasington, uz Tajrika, otisli.
Prekidanje utakmice? Recimo, EL utakmice? Mislim da znamo kakav bi to efekat imalo na nasu buducnost u EL, pogotovo ako bi se ponovilo vise puta (a Zeljko je, da ponovimo, rekao da je njegov glavni cilj bio ustaljivanje Partizana u EL). Sto vazi i za slicne drasticne mjere. Znaci, to bi nas kao klub kompletno sjebalo. Mozda bi zajebalo i Ostoju, ali da bi to mogli da odredimo, prvo moramo da se dogovorimo da li je Ostoja postavljen na celo Partizana sa namjerom da unisti Partizan? Ako jeste, onda takav vid unistavanja ne samo da mu ne bi odmogao, nego bi mu pomogao, pa bi nam jos bio zahvalan za to, jer obavljamo posao umjesto njega. A ako mu nije cilj unistenje Partizana, onda bi ga mozda zajebalo. Ali to je meni kao kad imas, recimo, pacova u kuci, pa da bi ga se rijesio ti zapalis kompletnu kucu. I onda stojis ispred zgarista i zadovoljno trljas ruke, jer si se rijesio pacova.