Cooler
Grobarčina
To nije jedna katastrofalna greska, nego dve odjednom. Balsa kad god je imao minutazu, imao je sta da pokaze. Za razliku od Dejvisa, koji je uvek imao minutazu, a nije imao sta da pokaze. Cast onih 4-5 utakmica u sezoni.Ovo što pišu u medijima da će doći Osetkovski a odlazi Balša... mislim da je to loša solucija. Niti je taj nešto bolji, (ako je??!) niti je domaći za one mećeve gdje nam fali naših, a skuplji jeste, sigurno. A ako je zaista dobar (u koliko kažu stručni), logičnije mi je da upadne umjesto Dejvisa.
Ali u svim tim kombinacijama, uz još i Tajrika (koji i nije tipičan centar), ja ne vidim dominantnog prvog centra.
Došlo je vreme za početak da Balša Koprivica napusti redove crno-belih. Bio je jedini koji je preživeo seču i apsolutnu rekonstrukciju prošle sezone, ali ovu narednu neće. Preseliće se u Tursku za narednu sezonu, odakle će prihvatiti poziv generalnog menadžera Nemanje Bjelice i pojačati Bahčešehir, javlja "BasketNews". Balša će tako imati priliku da se dokaže i pokaže u Evrokupu, pošto u Partizanu nije baš dobijao mnogo šansi jer je igrao svega osam minuta u elitnom takmičenju. Beležio je 3,4 poena na 60% iz igre, uz 2,4 skoka i 0,6 blokada.
Nekadašnji 57. pik NBA drafta odigrao je odličnu utakmicu protiv Asvela kada je upisao osam poena, pet skokova, tri ukradene i četiri blokade za samo 14 minuta. Svaki put kada je igrao dvocifren broj minuta imao je bolje brojke. Na mečevima gde je igrao barem deset minuta, upisivao je 5,9 poena, 4,4 skoka i 1,1 blokadu. Selidbom u Tursku, 25-godišnjak će moći da pokaže da može da igra na ozbiljnom nivou u tom takmičenju makar.
Ponavljam, boljeg i jeftinijeg domaceg centra nema. Jedino ako ce na njegovo mesto doci Smajli, ima neke logike. Beslac je produzio sa Avtodorm. Ako platimo obestecenje za njega, neko u klubu stvarno mora da se zapita sta radi.
Za Osetkovskog sam napisao da je naslednik cuvene loze "centara koji imaju domet" i "mekanu ruku" (Brodzijanski, Kaminski, Tristan, Kaboklo, Majk, Dejvis), ali imaju i mekana kolena, a narocito mekana ledja. Zajednicko im je da ne igraju odbranu, ne stite obruc, nemaju ledjnu tehniku i ne znaju blok da postave. Kod nas su najbolji bili snazni centri koji igraju ispod kosa kao Lesor, Pekmen, Maric ili Tajrik, a Balsin blok je bolji od svih gorepomenutih. Zato je Milutinov najbolja opcija, uz Bookera po meni. Ali sve preko 2 mil godisnje je ludost.
Osetkovski sa 6pts u Asvelu u jednoj EL sezoni ne obecava nista dobro. 3 god je na radaru svih spanskih evroligasa, pa ga nisu ni Valensija, ni Baskonija uzeli. Samo smo izgleda mi pametni, oni nemaju pojma. Jos ako mu je plata stvarno milion!??!