Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan - transferi

Cooler

Grobarčina
Учлањен(а)
13.06.2008
Порука
1.748
Reaction score
4.252
Локација
u srcu šesnaesterca
Ovo što pišu u medijima da će doći Osetkovski a odlazi Balša... mislim da je to loša solucija. Niti je taj nešto bolji, (ako je??!) niti je domaći za one mećeve gdje nam fali naših, a skuplji jeste, sigurno. A ako je zaista dobar (u koliko kažu stručni), logičnije mi je da upadne umjesto Dejvisa.
Ali u svim tim kombinacijama, uz još i Tajrika (koji i nije tipičan centar), ja ne vidim dominantnog prvog centra.
To nije jedna katastrofalna greska, nego dve odjednom. Balsa kad god je imao minutazu, imao je sta da pokaze. Za razliku od Dejvisa, koji je uvek imao minutazu, a nije imao sta da pokaze. Cast onih 4-5 utakmica u sezoni.

Došlo je vreme za početak da Balša Koprivica napusti redove crno-belih. Bio je jedini koji je preživeo seču i apsolutnu rekonstrukciju prošle sezone, ali ovu narednu neće. Preseliće se u Tursku za narednu sezonu, odakle će prihvatiti poziv generalnog menadžera Nemanje Bjelice i pojačati Bahčešehir, javlja "BasketNews". Balša će tako imati priliku da se dokaže i pokaže u Evrokupu, pošto u Partizanu nije baš dobijao mnogo šansi jer je igrao svega osam minuta u elitnom takmičenju. Beležio je 3,4 poena na 60% iz igre, uz 2,4 skoka i 0,6 blokada.

Nekadašnji 57. pik NBA drafta odigrao je odličnu utakmicu protiv Asvela kada je upisao osam poena, pet skokova, tri ukradene i četiri blokade za samo 14 minuta. Svaki put kada je igrao dvocifren broj minuta imao je bolje brojke. Na mečevima gde je igrao barem deset minuta, upisivao je 5,9 poena, 4,4 skoka i 1,1 blokadu. Selidbom u Tursku, 25-godišnjak će moći da pokaže da može da igra na ozbiljnom nivou u tom takmičenju makar.

Ponavljam, boljeg i jeftinijeg domaceg centra nema. Jedino ako ce na njegovo mesto doci Smajli, ima neke logike. Beslac je produzio sa Avtodorm. Ako platimo obestecenje za njega, neko u klubu stvarno mora da se zapita sta radi.

Za Osetkovskog sam napisao da je naslednik cuvene loze "centara koji imaju domet" i "mekanu ruku" (Brodzijanski, Kaminski, Tristan, Kaboklo, Majk, Dejvis), ali imaju i mekana kolena, a narocito mekana ledja. Zajednicko im je da ne igraju odbranu, ne stite obruc, nemaju ledjnu tehniku i ne znaju blok da postave. Kod nas su najbolji bili snazni centri koji igraju ispod kosa kao Lesor, Pekmen, Maric ili Tajrik, a Balsin blok je bolji od svih gorepomenutih. Zato je Milutinov najbolja opcija, uz Bookera po meni. Ali sve preko 2 mil godisnje je ludost.
Osetkovski sa 6pts u Asvelu u jednoj EL sezoni ne obecava nista dobro. 3 god je na radaru svih spanskih evroligasa, pa ga nisu ni Valensija, ni Baskonija uzeli. Samo smo izgleda mi pametni, oni nemaju pojma. Jos ako mu je plata stvarno milion!??!

Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
15.344
Reaction score
31.884
Локација
ante portas
Trziste centara je trenutno uzasno u Evropi, tako da pretpostavljam da cemo rjesenje traziti preko bare. A primarna meta je sigurno bio Milutinov, ali pola Evrope se trenutno otima za njega.. to ti sve govori o stanju na trzistu.
O stanju na tržištu dovoljno govori to sto olimpijakos juri matorog Bukera.
Uvek pre Osetkovski nego neka macka u dzaku iz Amerike.

Laki T.

Grobarčina
Учлањен(а)
17.07.2019
Порука
1.572
Reaction score
7.562
Локација
vezenemam
Uvek pre KoprivicaOsetkovski nego neka mackaosetkovski u dzaku iz Amerike.

Ali da sačekamo, nadam se da su to samo novinarska nagađanja...ako nisu, i stvarno smo zainteresovani, valjda će bar neko imati koje kilo kvalitetne vutre da ponudi našem "pojačanju", da se malo opusti pre treninga. Kao i da će naši u klubu imati dovoljno pameti da ubace klauzulu o duvanju i momentalnom raskidu ugovora igrača u slučaju istog....

Primorac

Grobar
Учлањен(а)
20.01.2024
Порука
581
Reaction score
1.678
Zaista ne znam sta Balsa krije od svog talenta,ali to sto evo vec duze pokazuje to je minorno za ambicije Partizana.U EL je skoro neupotrebljiv ili je do Zeljka a u ABA ligi realno daje doprinos.Da li je to dovoljno za 3 centra u KKP kome je ipak prioritet EL u kojoj treba da ima I odredjenu minutazu I ucinak.Mislim da bi se otklonile sve te dileme da je za obje strane njegov odlazak,kako se najvlljuje u Tursku.Vjerovatno bi I Miletic pokrio Balsin dosadasnji ucinak a momak neka potrazi sansu u EC I timu sa manje pritiska u prvenstvu.

Rade

Služba bezbednosti
Уредник
Учлањен(а)
29.03.2010
Порука
4.824
Reaction score
14.805
Uvek pre KoprivicaOsetkovski nego neka mackaosetkovski u dzaku iz Amerike.

Ali da sačekamo, nadam se da su to samo novinarska nagađanja...ako nisu, i stvarno smo zainteresovani, valjda će bar neko imati koje kilo kvalitetne vutre da ponudi našem "pojačanju", da se malo opusti pre treninga. Kao i da će naši u klubu imati dovoljno pameti da ubace klauzulu o duvanju i momentalnom raskidu ugovora igrača u slučaju istog....
sta, da otpuste pola tima :D

Zaista ne znam sta Balsa krije od svog talenta,ali to sto evo vec duze pokazuje to je minorno za ambicije Partizana.U EL je skoro neupotrebljiv ili je do Zeljka a u ABA ligi realno daje doprinos.Da li je to dovoljno za 3 centra u KKP kome je ipak prioritet EL u kojoj treba da ima I odredjenu minutazu I ucinak.Mislim da bi se otklonile sve te dileme da je za obje strane njegov odlazak,kako se najvlljuje u Tursku.Vjerovatno bi I Miletic pokrio Balsin dosadasnji ucinak a momak neka potrazi sansu u EC I timu sa manje pritiska u prvenstvu.
Ide sad kod Radonjica, ako dobro navode, pa cemo videti je l do Balse ili trenera. Ovaj trener voli krljanje i krkane.

Ja bih rekao da je oboje po malo. Niti je Balsa neki talenat, niti trener voli taj tip i da iskoristi ono sto ovaj moze, niti je napredovao ove tri godine, jer sem sto Matovic dodaje lopte, en znam ko radi sa centrima ono bazicno, da se napreduje od ,,nule''.

Van Der Berg

Grobarčina
Учлањен(а)
03.05.2023
Порука
1.399
Reaction score
7.239
Локација
Slobodarska Skotska
Mene najvise plasi sto smo u ovo vrijeme proslih sezona dovodili Majka Dzejmsa, Veselija, Milutinova, Neba i Lorenca Brauna, a dolazili su Kaminski, Jaramaz, Ponjitka i Nakic. Prateci ovaj trend, ako sad dovodimo Beslaca i Osetkovskog, kakvi li ce tek odroni onda doci u julu/avgustu...

pfc__

Grobar
Учлањен(а)
20.09.2019
Порука
430
Reaction score
3.061
Локација
Jug
Sta pisete vi jbt... Osetkowski se ne dovodi da bude lider ekipe. Ovo je i vise nego korektno pojacanje, pogotovo za tu ulogu!

Beslaca ganjamo vec 2 godine, pitanje je koliko je istina da i ove sezone ganjamo tog igraca s obzirom da je produzio ugovor u Avtodoru. On bi bio samo dodatni domaci igrac u rotaciji, ne nosilac igre.

Laki T.

Grobarčina
Учлањен(а)
17.07.2019
Порука
1.572
Reaction score
7.562
Локација
vezenemam
Za koju ulogu, Dejvisa (1+ meleon plata)?
Samo neka nas slična "pojačanja" zaobiđu, ako je ikako moguće...a ti nastavi sa jbt do mile volje...

zaro

Grobarčina
Учлањен(а)
19.06.2007
Порука
3.574
Reaction score
12.061
Hhaahhaha

Jebote napisaao sam jutros da menjam Carlika z Slukasa

Tj moze Carlik da ostane, ali daj Slukasa...

Rodjeni pobednik

Ilyasova

Forumski bard
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
5.940
Reaction score
14.603
Slukas kad bi dosao kod nas, bio bi u vecem kanalu nego li Iffe Lundberg.