Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan - transferi

Cooler

Grobarčina
Учлањен(а)
13.06.2008
Порука
1.793
Reaction score
4.394
Локација
u srcu šesnaesterca
“Najzvanicnije” je bilo od Ostojinih za Dantea. Nemam sumnju da je on bio meta. Za Lendejla samo od raznoraznih insajdera.
Inace Zeljko, Savic i ostali iz strucnog staba nikad ne objavljuju ko je u planu. Kao ni u svim ostalim klubovima.

Zuull_PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
29.12.2007
Порука
1.044
Reaction score
6.031
Локација
Court seats
Ne poklope se uvek zelje i realnost.. Ja mogu da potvrdim da su obojica bili velike zelje, ima ljudi na forumu koji znaju moje izvore koji su mnogo ozbiljniji od kafanskih, cak cu reci i koji su Zeljku omogucili da postane ono sto danas jeste (ko razume, razumeo je).

I prosle godine nisu sve primarne zelje dosle, ni sezonu pre te.. Trziste je takvo da igraci teze ka NBA koja je po svemu svemirski brod za EL i Evropu, i tako ce biti jos dugo.. Hoce bas da se zajebava da ide busom po raznim Krkama i Mornarima, ili da leti komercijalnim letovima po Evropi kada u NBA svaki tim ima svoj avion.. drugo, bio sam na mnogo gostovanja sa klubom, i koliko god da me je impresioniralo kako brzo igraci dobiju sobe, znam od nekih ljudi koji su bili deo NBA kako to tek tamo funkcionise.. i u najsitnijim detaljima su miljama ispred svega ovde!

Jbga, prvi sam se napalio na pomen tih imena, posebno sto su opet kazem dosli od ljudi koji su dobro upuceni.. Svih ovih dana sam putem privatnih poruka pricao aktivno na teme dolaska ovih igraca sa par clanova, oni znaju i malo vise detalja o svemu tome, tako da nije to bilo bas lupanje u prazno kako sada mnogi razocarani mogu da konstatuju..

Zeleli smo da "otkljucamo" novo trziste i priblizimo velicinu i istoriju kluba i lokalnim ljidima dole u Australiji, marketinski skroz promisljen i pametan potez, nista nije lose uradjeno ili osmisljeno, nego eto zavisimo od drugih faktora.. ko nije bio u kosarci i vodio pregovore oko igraca to ne moze razumeti..

Последња измена:

TheWhiteCrow

Početnik
Учлањен(а)
21.02.2023
Порука
169
Reaction score
2.035
Локација
Kosovska Gracanica
Ne poklope se uvek zelje i realnost.. Ja mogu da potvrdim da su obojica bili velike zelje, ima ljudi na forumu koji znaju moje izvore koji su mnogo ozbiljniji od kafanskih, cak cu reci i koji su Zeljku omogucili da postane ono sto danas jeste (ko razume, razumeo je).

I prosle godine nisu sve primarne zelje dosle, ni sezonu pre te.. Trziste je takvo da igraci teze ka NBA koja je po svemu svemirski brod za EL i Evropu, i tako ce biti jos dugo.. Hoce bas da se zajebava da ide busom po raznim Krkama i Mornarima, ili da leti komercijalnim letovima po Evropi kada u NBA svaki tim ima svoj avion.. drugo, bio sam na mnogo gostovanja sa klubom, i koliko god da me je impresioniralo kako brzo igraci dobiju sobe, znam od nekih ljudi koji su bili deo NBA kako to tek tamo funkcionise.. i u najsitnijim detaljima su miljama ispred svega ovde!

Jbga, prvi sam se napalio na pomen tih imena, posebno sto su opet kazem dosli od ljudi koji su dobro upuceni.. Svih ovih dana sam putem privatnih poruka pricao aktivno na teme dolaska ovih igraca sa par clanova, oni znaju i malo vise detalja o svemu tome, tako da nije to bilo bas lupanje u prazno kako sada mnogi razocarani mogu da konstatuju..

Zeleli smo da "otkljucamo" novo trziste i priblizimo velicinu i istoriju kluba i lokalnim ljidima dole u Australiji, marketinski skroz promisljen i pametan potez, nista nije lose uradjeno ili osmisljeno, nego eto zavisimo od drugih faktora.. ko nije bio u kosarci i vodio pregovore oko igraca to ne moze razumeti..
Da li znaš možda da li naši imaju plan b, neki vid spremljene alternative pošto nam ove želje nisu realizovane? Ne zanimaju me konkretno imena, nego pitam u kontekstu da se ne ponovi priča kao Mirotić.

Zuull_PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
29.12.2007
Порука
1.044
Reaction score
6.031
Локација
Court seats
Koliko sam upućen dva evroligaška centra su u opticaju, preko bare nije ostalo mnogo igraca streč-petice koja se razlikuje od Tajrika i može da raširi teren, gledali smo i ka azijskom tržištu ali njihova statistika tamo je nemerodavna za evropske standarde (Dalas Mur)

Spolja stvarno nemam nijedno ime niti ideju, Exum i Dorsi su bili zelje, iz poznatih razloga za sada nista od toga..

Kazem za sada jer potpisivanje NBA ugovora ne garantuje i mesto u rosteru, ima tu trening kampova, gladnih G-league igraca i nedraftovanih igraca, praksa je pokazala da amerima nije strano ni da "vejvuju" igraca sa par miliona ugovora.. e sada, koliko smo mi voljni da docekamo takav scenario (pre svega za Exum-a), to je druga problematika.

Cooler

Grobarčina
Учлањен(а)
13.06.2008
Порука
1.793
Reaction score
4.394
Локација
u srcu šesnaesterca
Koliko sam upućen dva evroligaška centra su u opticaju, preko bare nije ostalo mnogo igraca streč-petice koja se razlikuje od Tajrika i može da raširi teren, gledali smo i ka azijskom tržištu ali njihova statistika tamo je nemerodavna za evropske standarde (Dalas Mur)

Spolja stvarno nemam nijedno ime niti ideju, Exum i Dorsi su bili zelje, iz poznatih razloga za sada nista od toga..

Kazem za sada jer potpisivanje NBA ugovora ne garantuje i mesto u rosteru, ima tu trening kampova, gladnih G-league igraca i nedraftovanih igraca, praksa je pokazala da amerima nije strano ni da "vejvuju" igraca sa par miliona ugovora.. e sada, koliko smo mi voljni da docekamo takav scenario (pre svega za Exum-a), to je druga problematika.
Ovo dobro zvuci jer su sva tri imena sa cenama 1,5-2.5 mil po sezoni. Znaci da imamo jak budzet, tj. onih 6-7 mil vise od prosle sezone sto je otislo na porez. Samo jos da nadjemo na koga to da potrosimo.
E sad, zasto se zalepimo za igrace cija se sudbina neizvesna, umesto da od Marta-Aprila dogovorimo neke kojima sigurno istice ugovor, nikad mi nece biti jasno.
Doduse, koliko sam ja cuo, Moneke jeste bio dogovoren, ali je odjednom Parker izasao na trziste i ispalo je jos bolje. To ces ti znati bolje.
Mislim da za Dorsija jos uvek postoje sanse, samo je pitanje da li se sme cekati da se govna ciganjska presaberu i shvate da im ne treba bekap bekapa od 1,5 mil godisnje.

Zalosna Sova

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
3.754
Reaction score
21.344
Локација
underground

Zuull_PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
29.12.2007
Порука
1.044
Reaction score
6.031
Локација
Court seats
Ovo dobro zvuci jer su sva tri imena sa cenama 1,5-2.5 mil po sezoni. Znaci da imamo jak budzet, tj. onih 6-7 mil vise od prosle sezone sto je otislo na porez. Samo jos da nadjemo na koga to da potrosimo.
E sad, zasto se zalepimo za igrace cija se sudbina neizvesna, umesto da od Marta-Aprila dogovorimo neke kojima sigurno istice ugovor, nikad mi nece biti jasno.
Doduse, koliko sam ja cuo, Moneke jeste bio dogovoren, ali je odjednom Parker izasao na trziste i ispalo je jos bolje. To ces ti znati bolje.
Mislim da za Dorsija jos uvek postoje sanse, samo je pitanje da li se sme cekati da se govna ciganjska presaberu i shvate da im ne treba bekap bekapa od 1,5 mil godisnje.

Imamo jak projektovani budzet, a to koliki ce tacno biti zavisi od prihoda od sezonskih ali i od sponzora sa kojima cemo sada mnogo lakse i drugacije jer smo sigurno 3 sezone prisutni u Evroligi i marketinski se mnogo toga otvara.
Uradili smo pametnu stvar i nismo totalno skrckali budzet iz prosle sezone, to nam je direktno omogucio i onaj dil sa Washingtonom koji nas je vise usrao nego sto je bio biznis plan.. ovaj najavljeni "salary cap" ce u mnogome odrediti iznos budzeta koji se odvaja za plate + igraci koji su "nosioci" (da ne kazem star-ovi na srpskom, ne ide ta rec na ovom forumu), a cije plate ne podlezu tom salary cap-u ako bude tako kao sto je najavljeno.

Chima je zavrsio gde je zavrsio i ovo nije tema za njega, ali eto mogu da kazem da je on dugo pikirao Srbiju jer mu se sve otvaralo ka ovom podneblju, i privatno i po biznis planu.. ima istine da smo ga ganjali, Dzabari je ipak u osnovi jaci kapitalac, kako ja to volim da kazem bez namere da izmalerisem ista - ulozili smo u Dzabarijeva kolena, jer ako ona izdrze i on bude lider uz Sterlinga i Karlika - mi smo ekipa velikog dometa..

A ovo oko dogovaranja u aprilu-maju.. Bogati prvi kupuju.. sto nas dogovor sa Dzabarijem cini jos vaznijim.. Znam da npr. u Fenerbahceu grizu muda sto Dzabari nije zavrsio kod njih..

Cooler

Grobarčina
Учлањен(а)
13.06.2008
Порука
1.793
Reaction score
4.394
Локација
u srcu šesnaesterca
Pa kako nisu ? Dobili su ponudu koju ne mogu da odbiju . Kao sto je dobio i Parker. Koliko ti mislis da smo u stanju takvih ponuda da damo ?
Deluje da jurimo jos 3 kapitalca. Videcemo sta ce na kraju biti

A ovo oko dogovaranja u aprilu-maju.. Bogati prvi kupuju.. sto nas dogovor sa Dzabarijem cini jos vaznijim.. Znam da npr. u Fenerbahceu grizu muda sto Dzabari nije zavrsio kod njih..
Zajebao ih je NH Dejvis sto je otisao par dana posle Jabarijevog potpisa. Nek grizu, i treba da grizu

zaro

Grobarčina
Учлањен(а)
19.06.2007
Порука
3.603
Reaction score
12.255

Sta da sirimo vise pored Osetkowskog, Pokysevskog

Jebote oce imati ko da skace sem Bonge i Tajrika

Zuull_PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
29.12.2007
Порука
1.044
Reaction score
6.031
Локација
Court seats
Sta da sirimo vise pored Osetkowskog, Pokysevskog

Jebote oce imati ko da skace sem Bonge i Tajrika
Skače i Osetkowski, iznenadićete se kakav osećaj za skok ima.. a skaču i ovi što šire..

Nama je najveća boljka medjuprostor izmedju polukruga u reketu i kapice, odnosno polje kruga linije slobodnih bacanja.. velika vecina lopti koje su se odbijale u tu zonu su pokupljene od strane protivnickih igraca, bilo da je skokom ili tip-outom do drugog igrača..
To je postalo toliko intenzivno da su nam protivnički timovi to uvrstili u skauting za pripremu utakmica sa nama..

Narovučenije - u ovoj modernoj košarci i dalje vazi stari princip - centar pre svega treba dobro da zagradi, kao i svi ostali, pa bekovi i krila da pokupe te lopte koje padnu na parket.. zato i plejmejkeri poput Shortsa i Kepezza imaju utakmice sa 4-5+ skokova.. e mi to nismo uopšte sjajno gradili niti bili naročito timski inteligentni u tom segmentu..