Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan - transferi

Статус
Затворена за писање одговора.

Žoc_kralj

Grobar
Учлањен(а)
04.07.2021
Порука
362
Reaction score
2.095
Локација
Trstenik
Za pleja sa loptom u rukama važno je da ima pomenuti "ram" da izdrži konstantni pritisak odbrambenog igrača kada je lopta u njegovim rukama, pored očiglednih kontakta kada napada prodorom koš. I nije se baš nešto pokazao da se dobro nosi sa odbranama baš zbog te krhke građe njegove, imao je dosta izgubljenih lopti tokom prenosa lopte. Ne spori niko njegov odličan ball handling, brz dribling, odlične lateralne kretnje i solidnu eksplozivnost za pleja, ali sa svojih 190 cm i verovatno oko 75 kg je poprilično slabašan za najelitniju košarku. Takođe, što je Stojanče pomenuo, on je skinny fat tip građe, što znači da je mršav, ali da nema nizak procenat masti za tu građu.

Apropo priče o Luči i njegovom procentu masti, ako se dobro sećam za vreme dok je igrao kod nas, bio je i ispod 4%. Lično, za sada, uživo nisam video bolje građenog košarkaša što se tiče odnosa mišićne mase, ukupne kilaže i procenta masti u telu. Recimo takvu građu u NBA-u ima Janis, naravno sa još više mišića (kilograma).

Takođe, vidim da si pomenuo i Karija, ali Kari je u poslednjih par godina izuzetno fizički napredovao i trenutno je jedan od fizički najjačih plejeva na svetu.
Hvala na pojašnjenju. Slažem se i to, a osim napadačke igre, možda još važnija mu je građa da bi bio bolji odbrambeni igrač. Meni lično se to ni malo ne sviđa, ali ok, takva su pravila, takvi su sudijski kriterijumi u Evropi, igrači na perimetru nisu zaštićeni od kontakta i mora da se prilagodi tome. Mada suština šta sam hteo da kažem, da nije da Madar nije građen kao košarkaš, već njegovo telo nije prilagođeno stilu igre koji nameće sudijski kriterijum.

Za Karija sam i ja čitao da može mnogo da podigne iz benča i slično, ali nešto se ne sećam da sam primetio da u igri ide previše u kontakt, mada nisam ga u poslednje vreme previše gledao, tako da se ograđujem, možda grešim. Ali koliko se sećam njegove igre, možda je to stil igre koji Madar treba da neguje.
 
  • Like
Reactions: SMK

cvetkobre

Grobarčina
Учлањен(а)
06.09.2007
Порука
1.632
Reaction score
4.659
Jbmlg, na pet razlike za nas u petoj utakmici sa sekindarcima, dovoljno je bilo da jedna ruza makar jednu laticu pusti...umesto toga, Madar i Smajli su izgubili po jednu loptu, bas kao i iskusniji Aleksa, a Balsa celu seriju nije ni ulazio, osim onda kad ih odvalismo. Trifa nista jbg.
Nezahvalno je trpati im prevelik teret na ledja, nisu svi Danilovic i Djordjevic, Bogdanovic, pa i Vujanic pre povrede, da ne nabrajam sad, hvala Bogu prepuni smo odlicnih igraca kroz istoriju.
Sezona pred nama ne sme.da se baci u vodu, treba na teske aetiljerija u sto vecem kalibru, upucuna i spremna za front.
Ako ruze procvetaju , artiljeriju vracamo odakle je dosla, ionako se ne potpisuju petogodisnji ugovori ko nekada davno.
 

Sasha Bely

Grobarčina
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
3.724
Reaction score
6.165
Porediti Karija sa bilo kojom igracem je suludo. Sa onakvom rukom moze da ima ramena kakva hoce :D
Naravno da mu je lakse sto je ojacao. Ali i bez toga bi bio ubica.
Kakva fizika, kakva snaga kad covek ponekad samo predje centar par koraka i prangija. Bolest
 

Braindead

Grobarčina
Учлањен(а)
03.10.2020
Порука
3.124
Reaction score
15.395
Локација
Beograd
Ne znam dal je sarkazam ili pravo pitanje, ali prevod onoga što amerikanci zovu frame u draft analizama.
Tzv Bogdanov košarkaški otac je to zvao rameni pojas kod Lučića s tom “ malom”greškom da je apstrahovao da je Lučić genetsko čudo sa 6 posto telesne masti.
Madar ima problem što za taj stil košarke koji bi da igra sa dosta lopte u rukama, mora da ima ram na koji se može nabaciti masa, kako bi mogao da izdrži duel i kontakt,jer ona standardna srpska priča “ma lako se ugoji” je zastarela odavno, sem kad igračima pucaju ledja. Osnovni problem recimo Miljenovića koji je bio dosta veći talenat ali mu je bukvalno spadao dres sa ramena. Pri tome Madar je i tzv skinny fat tako da zahteva dosta posla njegova fizička transformacija za viši nivo košarke. Prednost su mu lateralne, ball handling i poludistanca iz naskoka jer sa distance može da šutira samo iz čistih pozicija zbog niskog izbačaja, najveći problem naravno pomenute fizikalije i nepostojanje pregleda igre.

Ova fotografija najbolje ilustruje ono o čemu govoriš. Zver!

342510_partizan-zvezda-game-3-58_f.jpg
 

Tribonijan

Grobar
Учлањен(а)
24.12.2013
Порука
326
Reaction score
199
Локација
crno- bela planeta
Slazem se sa komentarima da siroka ramena i ostali prirodni atributi koji krase vrhunske atlete jesu bitni, ali svakako nisu najbitniji. Karakter, zdrava zelja za nadmetanjem, samopouzdanje, odlicna tehnika i dobar sut su daleko bitniji. A ako vec pricamo o fizici, u kosarci je bitna snaga koje ne zavisi od framea. A imas dosta primjera vrhunskih igraca koji imaju uzak frame a solidnu snagu (Jrue Holiday, CP3, Booker). Uzimajuci u obzir koliko je sprema igraca napredovala, ja sam siguran da Madar moze ojacati bez obzira ne neke limite koji se ovdje pominju... Frame, procenti masti i ostalo su stvari koje gledaju skauti. Pusti to, ili si gamer ili nisi.
 
Последња измена:

dusan.petrovic

Grobarčina
Учлањен(а)
18.05.2018
Порука
1.421
Reaction score
5.623
Локација
beograd
Meni nije zao jer ga smatram za direktnog krivca sto nismo osvojili sva takmicenja u kojima smo ucestvovali. Da je odigrao ono sto se od njega ocekivalo, bez problema bi sada slavili tripletu.
Ovako, ko ga jebe, kada je ostecen u glavu. Samo sto dalje od Partizana!
 

cvetkobre

Grobarčina
Учлањен(а)
06.09.2007
Порука
1.632
Reaction score
4.659
Ima li neki bivsi cigan da ga ne povezuju sa nama. Najbolje da igramo Grobari - cigani na dva kosa na treningu. Braun, panter, bjelica, nadjemo jos dvojicu, protiv ovih nasih. Cisto da bude zanimljivije.
 

Petar PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
1.474
Reaction score
4.923
Локација
Boka
Kuruc jeste zakazao ali neko je trebao da zna kakva je glava i ja nikad ne bih na igraca svaljivao krivicu vec na ljude koji su insistirali na njegovom dovodjenju, uz duzno postivanje svima njima uz zelju da budu tu jos 150 godina. Napred Partizan!
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Toni Kukoč - šta reći o njegovim fizikalijama pre a šta posle NBA? Znam, košarka je bila drugačija ali možda baš zato...
Velika većina košarkaša može fizički da se doterana, većina uspeva da sredi šut ali se razlikuju pobednici od onih koji to nisu. I nije uopšte jednostavno to definisati. Sv recimo imaju psihološku krizu u toku tekme ali je pobednik ranije prevaziđe od poraženog.
Dalje, u presudnim momentima pobednik se NUDI, traži loptu a drugi se kriju. Na kraju, košarka je timski sport pa i uigranost igra važnu ulogu i razliku između pobede i poraza.
Neko sa većim iskustvom ovde bi mogao da proba nekom košarkaškom matematikom objasniti kako se gube utakmice Partizan - Bursa ili Partizan - FMP /5. tekma/, ili SSSR - YUG ili... generalno takve tekme. Ajde ovo sa panterima romskim da se i ne računa jer tu uvek imamo i nešto rukometa, malo sudija, malo svega osim košarke...
Nabrojane tekme nisu iste kao poraz od Cedevite gde primiš trojku preko pola u zadnjoj sekundi.
Nije isto ni kao protiv OLY gde cigansko govno maši ceo obruč van svake logike. Nije isto...Ali dešava se, čak i protiv zakona fizike ali neka zakonitost tu postoji.
Najverovatnije grešim ali mislim da većina profil košarkaša u fizičkom smislu može isto /osim par izuzetaka koji mogu više ili manje od proseka, što je retkost/. Na treningu će svaki da pogađa ali na tekmi... E tu je razlika.
Jednom sam čuo i dobro zapamtio kako recimo Trinkijeri gleda na to: "dobar igrač je onaj koji donosi prave odluke u toku igre" Ne znam koliko je tačno, ali meni nekako liči.
Fizikalije samo mogu da pomognu, ali kada govorimo o savremenoj košarci svi su oni "tu negde" uz mogućnost da se nadigradi onaj kome to fali, pri čemu velika većina to i može da pomogne radom. Međutim, onaj pobednički mentalitet, ono "bolji sam od tebe", ili "Ako nisam bolji otkinuću ti muda, iskopaću ti oči ali me nećeš pobediti", e sa tim se rađa! To pravi razliku! Vesa Petrović, Danilović, Luča, Novica, Sale /lud čovek sa mudima i inatom.../
 

zmajski

Grobarčina
Учлањен(а)
08.12.2011
Порука
1.145
Reaction score
3.628
Srecno Kurucs u daljoj karijeri. Zao mi je, ali nije nam islo zajedno.
Tako radi Institucija, da imaju vremena da nadju druge klubove. Ocekujem da ispostujemo i Dangubica. Samo cim prije.

Onda Mur. Jbg imao je dobre minute medjutim ovakvog igraca bez problema mozemo dovesti iz Igokee. Cak i bolje.

P. S. @avax djovak. Mitolosko bice, pola-fanatik, pola-cigan :)
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top