KK Partizan - uprava, finansiranje i transferi

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
6.824
Локација
Beograd
Jedva čekam da počne prvenstvo pa da se fokus sa nečijih jaja ipak prebaci na košarkašku loptu... :icon-rolleyes:
(...čak iako na Engleskom to zvuči pomalo slično... :icon-rolleyes: )
 

system

Grobarčina
Учлањен(а)
29.09.2008
Порука
1.590
Локација
U pizdi materini
Negde sam čuo priču kako su tokom ovih ratova devedesetih Srbi namerno ostavljani na 5% na terotorijama sa kojih su proterani kako bi mogli da budu neka vrsta taoca.

Nama će isto ovako da drže dug oko šet miliona eura da bi bili taoci vlasti. Niko neće normalan u klub kada mu prete tolikim dugom a opet neko kao limar služi umesto fikusa i da se mažu oči navijačima nekim fingiranim sukobima.

Dug bio oko šest i sada kada 'pobede' zlu banku opet oko šest. Bagra.
 

Deki

Grobarčina
Учлањен(а)
16.09.2007
Порука
1.034
Локација
Beograd
Moze Dule da bude trener, a u upravi najveci ekonomski strucnjaci dug ne moze da se smanjuje.
Dva su razloga:
1. Kosarka je neprofitabilan sport
2. Jer Vucicu, Covicu, Arapima i Rusima to odgovora
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
2.543

BELI BG

Grobar
Учлањен(а)
28.06.2013
Порука
812
Локација
Zemun
Meni nije jasno zasto se uopste trazi prihvatanje tuzbe. Sta kao, ajde usaglasite se,pa da vas tuzimo. Pa sudovi, pa i sportski postoje da razrese sporove kad se iscrpe svi ostali nacini resavanja.
 

Zalosna Sova

Grobar
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
936
Локација
underground
Nije problem u tuzbi nego u prenosu vlasnickih prava.Cigani nece da pocnu ligu ukoliko se ne izvrsi prenos a prenos se ne moze izvrsiti bez pristanka Partizana.Sad je izbor ,ili da ipak pocnu ligu bez prenosa,ili da nas izbace,pa da izvrse prenos.
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
2.543
Možda je drug Ostoja u fazonu Balkanskog špijuna: Hajde ti sve lepo priznaj pa će Đura da ti oprosti što te tukao. :D
 

Dino

Grobar
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
808
Liga ne bi mogla da pocne jer coravi uslovljava pocetak sa prenosom, ali naravno da nas ne bi izbacili pa poceli bez nas, nego bi samo odlagali pocetak lige i odugovlacili koliko mogu.
Pretpostavljam da mi za CAS moramo da iscrpimo sve domace opcije, tj. da se zavrsi postupak pred sudom koji je u sadasnjem ugovoru naznacen kao nadlezan, verovatno neki u Ljubljani, Zagrebu ili Beogradu, a jasno je da bi ovi gledali da odugovlace sa tim i ko zna kada bi liga uopste pocela.

Ovako smo pristali da skinemo gace zarad "interesa srpske kosarke", pusticemo ligu da pocne, ali da nam se omoguci sad i uvek da idemo neposredno u CAS kad nam nesto smeta.
To je kompromisno resenje koje odgovara Covicu jer ce on po ko zna koji put izgurati svoje - prenos udela vlasnistva. Ovi nasi to vide kao pobedu jer misle da ga ubuduce drze za muda zaobilazenjem "domacih" sudskih istanci.

Morali smo da istrajemo u ovome i nismo ni po koju cenu smeli da pustimo da se udeo vlasnistva prenosi na fmp, jer smo imali cist slucaj sa sukobom interesa, jednostavno nismo smeli.
 

kuki

Grobarčina
Учлањен(а)
06.12.2010
Порука
2.677
Локација
tamo daleko...
Samo mi nije jasno zasto ostali klubovi iz regiona cute na mafijanje corave pudle. Da li je moguce da Partizan toliko nije u stanju da izlobira, ne samo za sopstvene interese, nego za ono sto je pravedno, a to je da ne moze jedan smrad da ima dva kluba u istom rangu takmicenja.
 

zmajski

Početnik
Учлањен(а)
08.12.2011
Порука
179
Nije jasno zasto je potrebna saglasnost ABA lige za pokretanje tuzbe u Lozani. Zar mi to ne radimo privatno i iz svog dzepa?
Nadam se da ako uspijemo prebaciti na vise (evropske) instance, mozda pudlica i usnija ce tesko izlobirati.

U tom slucaju, mozemo i dozvoliti preregistraciju i nek FMP uzme udio. I ako zakljucak tuzbe bude povoljan, FMP ne moze da se takmici i ispada. Samim tim gubi osnov za taj udio vlasnistva nad ligom!? Uostalom, nek mu i ostanu oba vlasnistva i dva glasa a nek mu samo jedan igra.
 
Top