Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan - uprava, marketing, transferi

Статус
Затворена за писање одговора.

Nema1

Početnik
Учлањен(а)
11.07.2018
Порука
154
Reaction score
175
Локација
Novi Sad
Ne očekujem rezultate iz najboljih dana, ali im se svakako nadam. Daleko je početak sledeće sezone. Neko će iz ove ekipe sigurno ostati ali će bar dva najbolja u ovoj sezoni otići... Kao što se to desilo sa Gosom. Znam da ovi imaju drugačije klauzule, ali će svakako otići kako bi klub dobio obeštećenje i vratio dugove. To je svakako super ali nije toliko na "parketu". Onda ćemo opet čekati početak neke sezone i nove igrače... To može da potraje i sledeće 4 godine.
Znam da se rezultat ne pravi preko noći ali to je puno. Partizan će se ili dići preko noći ili se neće podići. Nije to više SFRJ liga u kojoj su do 28 godina ostajali u klubu. Ovo su samo instant varijante u kojima ako ubodeš pojačanja i napraviš igrača, možeš profitirati. Od tog profita se pokriju dugovi iz prethodne sezone, a resto ode na plate (koje rastu shodno prilivu novca) i ostale troškove.
Tako se može u krug jakooo dugo. "Šparanje novca" ne pije vodu u ovim ciframa i na profi nivou, jer se moraju računati i promašaji kojih će uvek biti. Mislim, bićemo mi stabilan i finansijski sređen klub - to je super, ali ako ćemo tako ni MEGA nije ništa lošija od toga, kao ni Mornar iz Bara - ali brate, NISU PARTIZAN. Ako smo Partizan onda jurimo titule jer se po tome (i ne samo po tome) razlikujemo od drugih. Partizan smo zbog Divca, Paspalja, Rebrače, Đorđevića, Danilovića, Tomaševića, Koturovića, Berića (8 od 12 igrača u reprezentaciji 1995). Partizan smo zbog Ive Nakića, Gorana Grbovića, Savovića, Nikole Lončara, Miroslava Pecarskog, Predraga Drobnjaka, Harisa Brkića, Veselina Petrovića, Novice Veličkovića, Dragana Milosavljevića, Bogdana Bogdanovića, Dušana Kecmana, Nikole Pekoviča, Petra Božića, Bo Mccalebb-a, Jana Veselog, Aleksa Marića... Ovu trojicu poslednjih sam namerno stavio na poslednje mesto jer ni njihove majke nisu znale da treniraju košarku dok nisu došli u PARTIZAN. Na njima ja gradim nadu da će ova ekipa biti ona prava, šampionska (bar mogu da maštam o tome dok ne počne sezona). I nemojte imati nikakvu sumnju da sam mogao tako do sutra još da nabrajam... Lovernj, Bertrans (greota ne spomenuti) :D
Dali smo najviše NBA igrača od svih klubova izvan USA-a i to ne nekakvih "mahača peškirom" već solidnih igralača!.
Prvi smo i jedini (verovatno ćemo i ostati jedini) koji su evropsku titulu osvojili igrajući kao gostujuća ekipa na "domaćem terenu". Ej bre, napravili veće "Grobare" od Grobara u sred Španije!!! Mi smo istorija SVETSKE KOŠARKE!!!
Grobare PARTIZAN seje gde god da se pojavi, golobradim anonimusima tučemo NBA timove, CSKA, Makabi...

Ovo što nam se dogodilo je RUPA U VREMENU, kataklizma košarke, ne samo u Srbiji i Regionu već i daleko šire! U fabrici limenki, prave se limenke a ne košarkaši (čast ponekom izuzetku 3-4 igrača u proteklih 20 godina, koji su "sami sebe" napravili od muke gde igraju (mislim na Dragana Tarlaća, Peđu Stojakovića - izvorni FMP, Sašu Obradovića, Igora Rakočevića i Zorana Sretenovića, možda još Milenko Topić) Pri čemu sam računao samo "modernu košarku", pri čemu sam ih častio Rakočevićem jer mislim da čovek nikada nije bio sa M..IMA i karakterom vinera a imao je kvalitet, nema šta.

Nama će se ili pomoći ili neće... nema sredine! Zato ostaje samo nada jer mi ovo liči na veliko iznenađenje, ako se uspeh Partizana može smatrati iznenađenjem (više su iznenađenje neuspesi sadašnji nego što bi bili uspesi). Iz stomaka i srca mi kulja nada, a po glavi lupa realnost pa su mi i ovi postovi ponekad kontradiktorni. Niti da slušam srce, niti pamet a ŽELJA MI OGROMNA pa nemojte šta zameriti :D

Čak i da sam u svemu bio subjektivan (a jesam malo), svetlosnim miljama su svi drugi IZA NAS. Mi smo klasika EVROPSKE KOŠARKE. Tu ubrajam i večne ekipe: Panatinaikosa, Olimpijakosa (pošteno), Žalgirisa, Makabija, Reala, CSKA (pošteno), Limož (iako su do sada bili u KU..U, Barselona. Još sam možda nekoga zaboravio al to su nosioci košarke u evropi više od 25 godina minimum. Partizan po svojoj konstantnosti davanja košarkaških bisera je ispred svih njih iako ima jednu evroligu (tadašnji KEŠ). MI SMO DEO TOGAAAA!!!

Zato kada čujem priče o finansijskoj stabilnosti kluba, radu za mladima i talentovanima (u uslovima kada ih osim parama ne možeš privoleti da ostanu) dobijam OSPICE. Finansijski je stabilna i Mega, Mornar, Igokea... Brate ja bih sutra odlučio da me nema kada bih zasigurno znao da ćemo biti tako finansijski stabilni kao oni i da nam nedostatak para bude neka vrsta alibija. Svi koji se teše takvom pričom, treba da znaju da je i naša velika tradicija počela sredinom 70-tih i gradila se do juče. Ako se ne vratimo na scenu brzo ili bar u razumnom roku, sve to što smo napravili će postati "ROLAND GAROS" za nekih desetak do 15 godina. Neki od klinaca tinejdžera iz 1992, danas imaju svoju decu, ako naša deca ne dočekaju povratak do svog tinejdžerskog doba, priču iz ovog posta ćemo moći da pričamo samo unucima koji će nas gledati belo i klimati glavom iz pristojnosti.

Ako uzmemo period od posle sankcija do danas, nama se domaće prvenstvo (kasnije Jadran, ABA) podrazumevalo, EL smo igrali bez javnog priznanja da je napadamo ali smo je NAPADALI - TAJNO! Zato i jesmo redovno prolazili daleko i čak 2x na F4... Da je Dule imao sreće (malo) pa da nije morao baš CEO TIM da MENJA svake godine, uzeli bi mi tu titulu bar još jednom!

Zbog svega toga se lečim pišući ovakve postove (molim vas da mi ne zamerite), i NADAM SE nekom ČUDU sa ovim što smo doveli ove godine jer bez te nade bi prestao da gledam košarku a to nekako NE MOGU!

OBEĆAVAM ADMINU DA VIŠE NEĆU PISATI DO POČETKA SEZONE. Izvinjavam se ako sam delom otišao u off-topic i svakako zbog ovog romana. JBG, ako previše opterećuje obrišite, neću se naljutiti :D
 

SpejsNigrutin

Makedonče
Уредник
Учлањен(а)
19.04.2007
Порука
7.738
Reaction score
12.785
Локација
Nedodjija
DjfuVuCXcAAqAvD.jpg:large


:partizan-fan::partizan-fan::clap:clap
 

Saša Aleks

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2012
Порука
1.690
Reaction score
4.328
Локација
Brèko, BIH
Zanimljiv tandem bi bio Gegić-Gagić:DJe li u srodstvu sa našim pokojnim fudbalskim trenerom iz čuvene 1966?
 

dominiramo

Grobar
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
659
Reaction score
382
Ovo sa kompletiranjem tima pre početka priprema je odlično i veliki sam optimista, ali mislim da ne bi trebalo da se previše ložimo i da očekujemo da deremo sve redom. Ekipa jeste (skoro) kompletirana, ali od svih novajlija nijedan nema minute u nekoj ozbiljnoj košarci, a pogotovo u nekom timu gde je imperativ pobeda.
 

rus

Grobarčina
Учлањен(а)
22.11.2007
Порука
1.397
Reaction score
4.392
Lepo, lepo. Vise volim da istrpim mlade igrace nego Gordone i Robinsone... Ne ocekujem previse ali zelim borbu i maksimalno zalaganje...
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top