Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan - uprava, marketing, transferi

Статус
Затворена за писање одговора.

BiP

Grobarčina
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
1.179
Reaction score
6.952
Локација
NbG
Svakako treba raditi u tisini i sakriti karte da ne bude kao u slucaju onoga sto je na kraju potpisao onom olovkom, a mediji ga danima najavljivali kao nase zavrseno pojacanje. Nek se cese corava pudla!
 

rus

Grobarčina
Учлањен(а)
22.11.2007
Порука
1.401
Reaction score
4.411
Sto de mene tice, vise bi voleo da damo sansu Pecarskom...
 

Akila6

Grobar
Учлањен(а)
29.07.2018
Порука
212
Reaction score
126
Локација
Kragujevac
Bilo bi dobro dvojku dovesti, igraca koji ima poene u rukama. Mislim da će pojačanja biti, ne zeli da otkrije imena Loncar.
 

gurtang

Grobarčina
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
1.669
Reaction score
3.573
Локација
Niš
Pazi Pecarski je na ovim pripremnim utakmicama odigrao solidno. E sad ne možemo očekivati da će takav biti cele godine. Tako da nam jedno pojačanje sigurno treba.
Bolje reći nama treba prva četvorka. I to neki igrač koji bi mogao da bude i petica. I Dzok i Gagic su previše mekani i previše lako ulaze u problem s greškama. Tako da ćemo često biti u situaciji da će neko drugi morati da igra na toj poziciji. Sad dal ce to biti Novica ili neko drugi..
Ja mislim da od ovog Gavrilovica nema ništa. Daj bože da me iznenadi ali nekako ne liči brate na košarkaša, naročito ne na centra. Trudi se on i sve to ali do sada me ni jednom nije iznenadio nekim lepim potezom gde bi mogao da pokaže barem neki skill. Sve što je do sada uradio bilo je na želju a to nije dovoljno. Dečko ima jebena dva i po skoka u proseku. A treba da bude centar.

A s druge strane plašim se i da će Veličković ponovo bude u formi kao prošle godine. Dovoljnoj za jednu utakmicu nedeljno. Nzm da li je neko mozda bolje upoznat kakav je on što se toga tice ove godine. I koliko uopšte njemu kolena dozvoljavaju trošenja?
Naravno njegova korist da nauči mlađe igri i Partizanštini je neprocenjiva.

U svakom slučaju mislim da nam četvorka treba. Ali mislim da to nije Janković. Čak i da zanemarimo njegove ljudske kvalitete, s kojima računam da je klub valjda upoznat. Jer niko nije lud da govno dovede u klub. Mislim da su njegovi igrački kvaliteti za ono što nama treba veoma upitni. Jer nama treba neko jači, ko moze da odigra ledjima po nekad i ko moze u slučaju nuzde (koje ce sigurno biti) da brani jake petice. On jedino sto ima nas pasoš. E sad naravno to sad treba uklopiti sa našim mogucnostima. Jer bolje da on dodje nego neki s koledža ko prošle godine koji je bio čist promašaj. Nije bas lako naci dobre centre za male pare tako da cemo videti.
Mi vise nemamo nikakvu pripremnu do ovog super kupa?
 

Nema1

Početnik
Учлањен(а)
11.07.2018
Порука
154
Reaction score
175
Локација
Novi Sad
1537661389445.png
Evo da se malo pohvalim... Ovo napisah za Vanju Marinkovića pre nego su počele i pripremne utakmice... Tako i sada mislim. Međutim, prethodnih sezona je igrao veoma malo ovakvih utakmica - ove godine je vreme da bude oslonac.

Gagić isto, mada ga nisam "boldovao". Njegov problem je što nije igrao u ekipi koja pobeđuje nezavisno od toga kakve partije ON pruži, fale mu "muda" i pravi brzo lične greške. KAO ČOVEK JE VREH I KAPA DOLE!

Rade Zagorac puno bolji nego što sam realno očekivao. Ako ovo bude njegova konstanta biće odlično.

Nikolić je kvalitetniji košarkaš od PAGE-a ali nešto lošiji šuter (odnosno, uzima mnogo manje šut - možda bi mogao češće da prangija).
Fali nam još jedan koji ima ekstra brz prvi korak i da može ići u dobar prodor. Drugi koji bi dobro došao jeste kvaliteta poput Mačvana iz ako ne najboljih ono bar iz njegovih solidnih dana. Opet kažem, veoma je važno da svi (ili bar većina u ekipi) imaju konstantu ovakve igre tokom cele sezone (obzirom na godine, možda očekivanje nije sasvim realno).

Šuterski smo jako dobri. Skoro da osim Gagića, svi mogu da pogode spolja. Jedan od komentatora tekme je primetio da NISMO igrali "ZONU" ali je to i logično, pošto ova ekipa nikada nije igrala zajedno i što igrači sa univerziteta za ZONU NISU ČULI. Sve što nedostaje kako u odbrani tako i u napadu, treba da se UIGRAVA i biće sve bolje.

Ima jako puno materijala i za razliku od konkurencije, možemo trčati celu utakmicu. Kao što sam i predvideo, nedostatak kvaliteta u igri ćemo pokrivati pritiskom na loptu i presingom. Veoma raduje što ovde za razliku od nekoliko zadnjih sezona ima materijala da se priča o košarci, o tome šta je dobro a šta loše, kakva je taktika i sl. Ovo već jeste košarka.

Ovo je još daleko od Partizana, ali ima potencijala da bude Partizan. Ne bih zamerio da na kraju sezone uđemo u 4, pod uslovom da polufinale izgubimo u 5. tekmi s kim god da igramo. Međutim, moja bojazan i dalje ostaje da mi ne možemo u seriji sa konkurencijom. U jednoj utakmici MOŽE sa svakim.

Budućnost NIJE ZASLUŽILA POBEDU - slažem se sa Vanjom, ali mu zameram što tako nešto javno izjavljuje (nije sportski). Ima tu prostora za polemiku i oko taktike, tehnike, raznih pikanterija (Bogu hvala, konačno!), međutim, rano je o tome jer sezona još nije počela i sve to još može i mnogo bolje da izgleda. Ono što zameram ČANKU jeste veoma neodređen odgovor o ambicijama posle utakmice ali ako zaista nije siguran kako će stvari da se razvijaju sa Novicom i Si-jem uz NEIZVESNOST oko daljih pojačanja, to i ne mogu previše da zamerim. O taktici ne bih jer kažem, sezona nije počela i rano je sada ulaziti u detalje ove utakmice koja je iako fajterska, potpuno nevažna.

Da se dogovorimo još nešto - Od dolaska na ovaj forum prešao sam put od "BOTA SNS-a" do "CIGANA FMP-a" - NISAM NI JEDNO NI DRUGO! Ja sam samo košarkaški FANATIK koji obožava PARTIZAN, koji ne priznaje NIŠTA MANJE od sposobnosti ekipe da se pobije za TITULU (koja treba, a NE MORA da se osvoji UVEK). Nemam ništa protiv da imamo ekipu koja će moći sa svakim da igra U SERIJI sa konkurencijom.

Ova ekipa će sigurno biti jača za Novicu i Si-ja. Ostaje da se vidi da li će biti pojačanja. Voleo bih da vidim nekog POVRATNIKA u KKP ili nekoga ko je na drugom mestu navikao da OSVAJA. Nama treba igrač (nezavisno od pozicije) za kojeg tačno znaš da će završiti napad kada ništa ne ide kako treba (ono, daj mu loptu i ne brini). I još jedan isti takav, koji u odbrani može da zaključa koga hoćeš. Ti igrači i ne moraju biti sposobni za celu tekmu, dovoljno je i pola. Ovo kažem zato jer ovako mlada ekipa (prilično ujednačenog kvaliteta), može da se kombinuje tako da tempo bude isti tokom cele utakmice. Dva rutinera i onda možemo razgovarati o stvarima o kojima ja sanjam.

Ova današnja varijanta sa ZAGOROM na 4, baš i ne uliva nadu da će neko gore opisanih karakteristika doći. Čak je i Čanak izjavio "nećemo dovoditi po svaku cenu igrača koji ima statistiku" ma šta to značilo. Videćemo, držim palčeve iz sve snage da se trend jačanja ekipe kroz pojačanja nastavi. I nemojte da vas iznenade partije Aranitovića, Gegića, Marinkovića (danas). Što ekipa bude jača, to će i oni biti pojedinačno jači i bolji. Poenta svega jeste da nam treba konstantan NOSILAC igre a osim Novice mi to NEMAMO (osim ako Vanja to ne postane ove sezone).
 

kuki

Grobarčina
Учлањен(а)
06.12.2010
Порука
3.486
Reaction score
13.417
Локација
tamo daleko...
Za pocetak smanji malo boldovane stvari kao i reci napisane velikim slovima. Nismo coravi. Ne naglasavas time nista.

Gagic ti je vrh covek, to je bas fanaticno. Mogu da mu oprostim ako protiv limenki uzme i zabode coravog u glavu. Nista manje.
Ne mogu sada tacno da se setim, mislim da je Stojance imao neki zanimljiv nadimak za njega.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.757
Reaction score
55.309
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Bože mili kakvi su ovo postovi, da neko napise ovoliki post u kome je 90 posto netačno . Da ne se Iran sad svaki deo, od toga da smo suterski dobri do izjave koja iskljucuje iz svake rasprave da koledž igrači ne znaju šta je zona. Jok nego smo je mi izmislili. Mora neko reci Džim Bohajmu...
 

ZliGli

Grobarčina
Учлањен(а)
11.03.2016
Порука
1.359
Reaction score
6.447
Локација
Novi Sad
Utakmica puna Claerkova i Gaegića :)
Aranitovic ce izvisiti za minutazu zbog Gegica osim kad budu zajedno na terenu..
Najvise mi se svidela -borba- i fizicka pripremljenost, ako to spada u kosarkaske kvalitete
 

alboy75

Grobarčina
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
1.128
Reaction score
2.584
Локација
svuda gde je PARTIZAN
pa po onome sto smo do sada vidli od Aranitovica i od Gegica ovaj drugi deluje bolje...
Vanja i Zagor - svaka kao sinoc i bice ok (naravno bez glupih faulova i tehnickih kad im vreme nije i sa konstantnijm sutem, bar sa penala... sudijamo standardno vec sve po spisku...)
Paige mora cvrsce, inace nece da valja :(
slicno i Landale...
Gagic ovo sto igra to je to od njega, nece biti bolje, samo da ne bude gore...
Nikolicu nedostaje malo odlucnosti, ali za rezervnog pleja je odlicno resenje
nadam se da Novica moze da pomogne kako valja (ne sumnjam u njegovo znaje i volju) ali se plasim da ce na polovini utakmica da ili bude odsutan ili nespreman, a onda to nije to :(
mislim da nedostaje cetvorka koja moze i na pet...
neki od nas traze i dvojku sa poenima... u tom slucaju zatvaramo Vanju skroz, i nema minuta ni za Gegica ni za Aranitovica...
 

Nema1

Početnik
Учлањен(а)
11.07.2018
Порука
154
Reaction score
175
Локација
Novi Sad
Slažem se za velika slova i bolovanje. Radim to isključivo zbog preglednosti posta jer ne umem kratko (iako uvek imam nameru da budem kratak, ponese me) :banghead:. Da li sam 90% pogrešio i nije toliko važno. Svi smo na istoj strani. Samo sam rekao šta mislim. Trudim se da ne pišem često baš zbog toga što sam opširan i ne umem da se obuzdam.

Rekao sam da samo šuterski dobro u smislu da imamo dosta igrača koji mogu da pogode spolja a ne u smislu da smo šuterska ekipa sa likovima koji imaju konstantan šut. Mislim, nije toliko ni važno da budem u pravu, samo kažem... Da objašnjavam sve pojedinačno, napraviću opet "zavesu" a to ne bi bilo kolegijalno. Sad videh i da mi je ceo post na "pogrešnoj" temi jer se odnosi na sezonu a ne na upravu i finansije.... Izvinjavam se svima...
 

Nema1

Početnik
Учлањен(а)
11.07.2018
Порука
154
Reaction score
175
Локација
Novi Sad
OK. Ne znaju jeste prejaka reč. Ali pre svega za zonu ti treba iskustvo (ne govorim o zoni načelno, već "upotrebljivoj zoni" igranja u jednom seniorskom timu u Evropi) jer se zonskom odbranom pokriva prostor. Drugo, odbrana je više kolektivna u tom slučaju što podrazumeva uigranost (ovo posebno govorim za KKP). "Ne znaju" više ima taj kontekst i daleko od toga da je neće moći igrati dobro zonu. Međutim, osvrnuo sam se na opasku komentatora koji je konstatovao da eto nismo igrali zonu celu tekmu. Pa rano je za to sada na početku sezone ako se zna da ova ekipa nikada nije igrala zajedno. Drugo, koledž košarka iako jeste ozbiljna, daleko je od profesionalnog igranja u Evropi (ovde ne mislim na NBA kada kažem profesionalno, to se valjda razumemo.
Zonu treneri često forsiraju kada ekipa nema fizikalije što jeste slučaj sa mlađim igračima (pa i na koledžu), ali to nije zona koja zadovoljava evropske kriterijume. Samo sam možda izabrao nesrećan ternin jer mi se "podrazumevalo" šta sam hteo reći. Treba ti puno vežbe i sinhronizacije da izvedeš zonu na način da ona ostvari svoj cilj.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.757
Reaction score
55.309
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Zona prvo i osnovno zahteva fizičku spremu, dobre lateralne kretnje dugačke ruke i još mnogo stvari.
Kako su naravno amerikanci izmislili zonu a mi kao umislili da je to nešto naše po običaju jer mi smo pametni a oni igraju cirkus košarku ovde se misli da oni ne znaju za zonu.
Znaju i naravno bolje od nas. Sirakjuz je poznat da samo to prakticno i igra godinama. I izbacio je mnoge poznate igrače.
I ajde da vodimo normalne diskusije.
Gore napises da nisu čuli velikim slovima, pa onda se prepravljaš da nisu uigrani, ne znaju dovoljno itd.
Tu nema konteksta i sličnih relativizacija, to je jednostavno netačno.
Onda se priča o ozbiljnosti koledža i evropske košarke, a nama prošle godine Gos maltene ne daje 50 poena i 30 asistencija po utakmici u ozbiljnoj aba ligi.
 

LazarP

Grobarčina
Учлањен(а)
07.12.2012
Порука
5.429
Reaction score
11.883
Локација
Kopam tunel, vidćemo...
I ti si počeo da se drogiraš. Ili si, jednostavno, omatorio. :D

Nije NBA sankcionisao zonsku odbranu zbog Reala, CSKA i Partizana. Sankcionisao je zbog osnovnog pokretača - novca, tj. atraktivnosti… NCAA je "neprofitna".

Em pišeš na pogrešnoj temi, em ne razumem zašto ovo uopšte moraš da pišeš. Pošalji PM nekom moderatoru da baniju debila. Lakše je
 

SpejsNigrutin

Makedonče
Уредник
Учлањен(а)
19.04.2007
Порука
7.741
Reaction score
12.798
Локација
Nedodjija
Lepo je LazarP napisao, clan Nema je ponovo dobio poene zato sto je zapoceo diskusiju na pogresnom mestu. Drzite se teme!
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top