Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan - uprava, marketing, transferi

Статус
Затворена за писање одговора.

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.365
Reaction score
40.188
Локација
Žrnov
@espinosa , ako treba da elaboriram, mogu i to, ako nije dovoljno to što sam napisala "uz sve njegove MANE".
Ako misliš da je Ostoja bolji za Partizan od Danilovića, molim te da mi to jasno i nedvosmisleno kažeš, onda nema svrhe da debatujemo i iznosimo argumente. Iako cilj debate ne bi bio da jedno drugo uverimo u svoje stavove, ne mislim da bi takva diskusija bila od bilo kakve koristi bilo kome.

Što se tiče latinskog, evo dve mudre misli Kikera, u narodu poznatijeg kao Cicerona, koje su, čini mi se, više nego prikladne:

- Non possumus quin alii a nobis dissentiant recusare.- Ne možemo sprečiti druge da se sa nama ne slažu.
- Persaepe accidit, ut utilitas cum honestate certet. - Često se događa da se korisno bori s časnim.
 

espinosa

Grobarčina
Учлањен(а)
24.06.2007
Порука
1.697
Reaction score
1.407
Debata ne postoji.
Vec sam rekao sta mislim o Ostoji kao predsedniku i o Danilovicu kao prededniku.
Ali to ne moze da se svede pod pitanje, sta mislis ti Espinosa ko je po tebi bolji za Partizan i ko je vece legenda.
Takvo pitanje je besmisleno i ja se zapravo od pocetka ne obazirem na tu vrstu komparacije.
Danilovic je, uvek Partizanu zeleo dobro.
Kao funkcioner nije radio skoro nista, krio se iza Duleta i isao pod tepih dok je mogao, kad nije mogao nije dozvolio da mu se vrata pozatvaraju, vec otisao na bolje mesto.
Za vreme njegovog mandata, bio je zaduzen da obezbedi uslove trenerima i igracima, za normalno funkcionisanje.
Sto nije uradio, a trofeji su dolazili, pa je medalju dobijao i on.
Bertansa, Lovernja i Veselog je doveo on koliko i ja.
To su takve gluposti.
Marketing nije postojao, klub nije bio zastupljen nigde, ni u Aba ni u Kls u evrologi nismo dobili a licencu, obecana hala nije uradjena.
Igracima i trenerima su ostali duzni.
Nijedan stranac nije ostao za narednu sezonu osim Kamingsa.
Ja ne znam sta je radio. Sulobad je bar docekivao igrace na aerodromu.
Kakav je igrac bio, koliko je cenjen u svetu i koliko voli Partizan, ali i mi njega je bespredmetno pricati.
I sad ja treba da se na mala vrata izjasnim, jel vise volim ostoju od Sase Danilovica.
To je ispod svakog nivoa.
E tako se ovde razgovara, a ti to zoves debata. Jbg.
Dobro nisi rekla brainstorming.
Stavio bih tacku.
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.365
Reaction score
40.188
Локација
Žrnov
Ti si stavio tačku, ali editovaću na zapetu. Možda ćeš i zameriti.
1. Pitanje nije bilo ko je veća legenda, ali jeste ko je bolji za Partizan. Za mene - Danilović. Da bih objasnila zašto, poslužiću se nekim delovima tvog posta.
Kao funkcioner nije radio skoro nista, krio se iza Duleta i isao pod tepih dok je mogao, kad nije mogao nije dozvolio da mu se vrata pozatvaraju, vec otisao na bolje mesto.
Da li se krio, ili pustio da radi onog za koga je procenio da će to bolje uraditi? Za ovo "nezatvaranje vrata" se slažem.
Za vreme njegovog mandata, bio je zaduzen da obezbedi uslove trenerima i igracima, za normalno funkcionisanje.
Sto nije uradio, a trofeji su dolazili, pa je medalju dobijao i on.
Bertansa, Lovernja i Veselog je doveo on koliko i ja.
Ne mislim da je Ostoja išta više zaslužan za dovođenje igrača nego što je bio Danilović. Igrači dolaze ili zbog sistema ili zbog trenera. Za vreme Danilovića smo imali i jedno i drugo. I treće - trofeje.
Marketing nije postojao, klub nije bio zastupljen nigde, ni u Aba ni u Kls u evrologi nismo dobili a licencu, obecana hala nije uradjena.
Igracima i trenerima su ostali duzni.
Nijedan stranac nije ostao za narednu sezonu osim Kamingsa
Neki pomak po pitanju marketinga postoji danas, ako izuzmemo Tegeltiju. Nisam sigurna da se nedobijanje A licence može njemu staviti na dušu. Mislim - može, ali nije fer i nije osnovano. Isto tako i za halu. Šta je trebalo da uradi? Da se učlani u neku stranku?
I sada ti nije ostao projektovani nosilac - Volden, uz to nije ostao ni trener.
A to koliko se duguje trenerima i igračima, na žalost, saznaćemo kada Ostoja ode. Ali nemoj gajiti iluziju da se sada ne duguje. Stefan Janković je vraćen upravo zbog dugovanja prema njemu, jer je zapretio da će nas dati na BAT ako ga ne vratimo u klub.

Kako je Ostoja zaštitio klub, videli smo više puta, i posle trovanja ekipe u Nišu i posle Beronovog kolceta.

I da - nekako sam imala bolji osećaj, čistiji, dok Ostoja nije došao.

Kao što rekoh, uopšte nije poenta da jedni druge ubeđujemo da bismo promenili stavove, ali mislim da je korisno da čujemo drugačija mišljenja. Čemu onda forum?
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Vrlo analiticno.
Ako Sale Djordjevic bude ikad zeleo da bude predsednik KK, nek samo dodje i ne radi nista. Niko ne moze biti bolji od njega. Ko bi sa njim stao u recenicu.
Sa druge strane kolega gore rece da ga samo rezultat zanima, trofeji.

Dragi kolega, da krenem od Saleta... Danilović je već predsednikovao i napisah ti čitavu listu šta je sve postigao. Ne vidim zašto Saleta stavljaš u kontekst "nek samo dođe i ne radi ništa" (Ako aludiraš kap Peković, onda OK ali ako ciljaš na "kao Danilović onda stvarno imamo problem sa potpuno različitim vrednostima.

Drugo, rekao sam: "Nas kao ljude koji vole Partizan sa tribine zanima sportski domet kluba". SPORTSKI DOMET ne znači OSVOJITI TROFEJ. Domet nekog kluba može biti i poslednje mesto. Nikada nisam rekao da me zanima SAMO rezultat. Domet je već predmet navijačkog interesovanja i u smislu upravljanja klubom veoma je važno "da li Partizan ima šampionski tim ili stvara šampionski tim". Dalje, domet je nešto što se posmatra i kroz prizmu KONKURENTNOSTI u okviru takmičenja u kome nastupaš. Trofeji govore o REZULTATU RADA a domet o takmičarskim ambicijama. E sad, ako nisi razumeo - objasnio sam ti /na srpskom, ne na latinskom). REZULTAT RADA O'Stojka jesu 2 kupa i jedan superkup ABA a rezultati Danilovića su ti iznad nekoliko postova pa pročitaj ponovo. To jesu navijačke teme. A to da sada merim KK Partizan sa količinom potrošenih para /državnih/ u odnosu na konkurenciju u ABA ili EC je BESMISLENO jer svakako trošimo najmanje (računajući i O'Stojka i Danilovića zajedno u zbiru).

Ti finansijskim USPEHOM zadivljeni treba da znaju da finansijski snažan klub nije istovremeno SPORTSKA institucija (iammo primer Zenita npr.) pa i FMP-a. Drugo, u slučaju Partizana i drugih klubova sa ABA područja /državnih/ finansije se mere političkom odlukom a ne uspehom predsednika kluba. Ako se uprava dohvati finansija kao merila uspeha, to je dobar znak da smo sportski u kurcu. Finansijska "pobeda" nad protivnicima je u startu nemoguća i krajnje je neumesno reći kako je O'Stojko uspešniji u vođenju finansijske politike u odnosu na recimo Danilovića. Čak i da jeste tako, to ne znači da je ZATO O'Stojko uspešniji predsednik kluba jer sportski klub se meri SPORTSKIM DOMETOM a ne finansijama. Naš Partizan je finansijski 100x slabiji bio od Barselone, Makabija, CSKA i da ne nabrajam, a bio je istovremeno u poziciji JEDNAKOG ili neretko BOLJEG sportskog dometa.

I na kraju, da li je FINANSIJSKI neuspeh merilo nečijeg predsedničkog mandata u sportskom klubu ili je to ipak sportski domet? Posebno ako uzmemo u obzir da finansijski deo i ne zavisi od samog predsednika već od same države /osim ako predsednik sam ne odreši kesu kao O'Stojko preko limarije ili Pekovič/. I kako ćemo sad? Oni su dali PARE i bolji su od Danilovića? Da, ali ako ćemo se zajebavati!

Danilovića sam kao predsednika uporedio sa neuporedivim O'Stojkom isključivo ZATO što si insistirao na tome da je O'Stojko bolji "i to ne za malo" kako si objasnio. I na tu tvoju konstataciju napisah šta je taj Danilović uradio za vreme dok je bio predsednik. OK, možda nije pravedno jer je Danilović bio mnogo duže, ali pravednosti radi, uporedi PRVE TRI godine Danilovića, sa PRVE TRI godine O'Stojka pa reci ko je bolji?

Ja ne navijam za "kasicu prasicu" već za Partizan koji je institucija EVROPSKE KOŠARKE a ne za finansijske magove koji nas konsoliduju pune 3 godine i redovno ostaju svake godine sa istim minusom, mada me za taj deo zabole kao što već rekoh. Neću više sebi da dozvolim verovanje u alibije u pogledu finansija. O'Stojko je uspešan onoliko koliko mi daleko dosežu sportski dometi kluba koji vodi. Sve drugo je sviranje...
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Otišao je taman na vreme da sačuva obraz i taj brod ostavi iznad vode. Da je ostao, mogao je da uradi samo dve stvari: 1. Da otera Duleta i okalja obraz ili 2. Da ostavi Duleta i ode u bankrot za ključ, zamrzivač pa zatvor - Šta god da je uradio od te dve stvari naneo bi štetu SEBI, svom ugledu ali i Partizanu.

Ovako, sabrao je 2+2 i uradio ono što je najmanju štetu nanelo njegovom obrazu a što je brod ostavilo iznad vode. Da se busao u prsa i terao stvar do kraja, ne bi pomoglo. Okrenuli bi deo navijača da ga opljuju, imao je i neke ekscese, bilo bi puno problema, zaključali bi klub a onda bi opet došao Ostoja da ga odmrzne, opet bi bili na istom, samo što bi imali još više razloga da ližemo bulje i kažemo hvala.

Po meni, uradio je jedinu stvar koju je mogao da uradi.
 

H.U.D.

Grobarčina
Учлањен(а)
05.06.2012
Порука
1.789
Reaction score
2.531
Локација
CyberSpace
Oće li otići i ljudsko ovaploćenje ostojinih kompleksa SJ?
negde sam pročitao (ne znam koliko je to istina, da se ogradim) da ima zaostalih dugovanja prema njemu i da je hteo da ide na BAT pa da su ga zato vratili kad mu je istekla pozajmica
deluje da "spaja staž" mahanjem peškirom, ako i to radi..

@Grave mislim da je kolega bio sarkastičan, samo ne zna da koristi smiley-je pa upis zbunjuje malo
evo, @ZliGli, reci sam 'esam u pravu, il' sam u pravu :D
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top