Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KKP - nostalgija, legende i stare slike

• Зачетник теме MRTAV ZVUK
  • Датум покретања
Patike svi iste,carape...Uski i kratki sorcevi da poka muskost...Nismo bas tada bili neki faktor...Praja dosao ranije,Tosa pa Kica,uz Marica,Vujacica,Arsenija...tada se stvarala istorija.

Večni mir i spokoj duši, porodici saučešće. Privilegovan je klub i navijači, koji su ga imali. Klub je učinio velikim i besmrtnim, a navijače ponosnima. Nisam upoznat, i nisam moćan, ali bi možda klub trebao da povuče crno beli dres #15 legendarnog brke. U svakom slučaju, navijači Partizana, nikada neće zaboraviti Legendarnog Dražena Dalipagića.

15 godina je proslo od cuda u Atini. Debeli skoluje Zeljka u sred Oake bez Aleksa Marica i sa ko zna koliko puta jeftinijim timom. E zato smo veliki

Pominje se ta revijalna utakmica Partizanovih fudbalera protiv košarkaša. Imamo li već ovde negde materijal o tome ili da krenemo u potragu?

Znamo da je odigrana 1977...

Ima na internetu slika sa te utakmice, jedno vreme je dosta kružila slika Kiće i Moce jedan pored drugoga (mislim da je to bilo kada je Moca preminuo), a i ima na ovoj temi kaćeno slika ranije, ili možda beše u fudbalskom podforumu?!

Znam da u jednom intervjuu (a vidim pominje se i u ovom tekstu) Rade Zalad je prićao da su jednom prilikom kosarkaši pobedili fudbalere u malom fudbalu u Hali Sportova :D

Dobar početak... sećam se da je pokojni stari redovno kupovao Partizanov vesnik, pa je u jednom od tih starih brojeva bila i foto-reportaža sa te utakmice, al' meni je tada bilo tek pet godina. Sevnu oči čim vidim grb Partizana, sećam se tih belih dresova, ali to je sve...

Nego, kad smo već kod početaka. KK Partizan 1946. godine:

1946.jpg

12. Radomir Šaper
7. Aleksandar Nikolić
10. Slavko Arnerić
4. Ratko Vlahović (pročitao sam negde da je to čovek koji je preneo naređenje da pojedini igrači iz ciganke pređu u novoosnovani tim Centralnog doma Jugoslovenske armije, s tim da je to učinjeno nakon utakmice ciganke sa Slavijom, a ne kako je falsifikovano u filmu ''Bićemo prvaci sveta'')
3. Strahinja Alagić
6. Pavle Kostić