Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Kvalifikacije za LE 2011/12

Статус
Затворена за писање одговора.

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Sad smo zvanično šampioni za sezonu 2010/11, ova tema je sad skroz u redu da se otvori:
Kvalifikacije za Ligu šampiona 2011/12
26. 05. 2011. - 03:15




Crno-beli će 20.06. saznati ime prvog rivala u svojoj novoj evropskoj odiseji

Ova tema i naslov ovog teksta zaokupljaju pažnju srpske fudbalske javnosti već nekoliko sedmica, otprilike od trenutka kada je postalo prilično izvesno ime šampiona Srbije u sezoni 2010/11. Mi smo na službenom klupskom portalu ipak radije sačekali da Partizan najpre i zvanično osvoji titulu u ovoj sezoni – ne toliko zbog sujeverja, koliko zbog toga što smo u međuvremenu želeli i da prikupimo još neke dodatne informacije na ovu temu. Od danas, 25. maja 2011. Partizan je i zvanično šampion Srbije, a mi smo skupili i sve te dodatne informacije do kojih nam je stalo, pa verujemo da ćete sada u ovom tekstu naići zaista na najkompletniji pregled na temu predstojećih kvalifikacija za Ligu šampiona 2011/12.

Partizan će dakle i ovog leta, četvrtu godinu zaredom, startovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Te kvalifikacije su u sezoni 2009/10 doživele svoju premijeru nakon reforme sistema takmičenja. Kao takve su igrane i ove (2010/11), a biće igrane i naredne sezone 2011/12. One se od leta 2009. igraju u dva ogranka, a njihov šematski prikaz možete videti u sledećem dokumentu (u njegovoj levoj polovini):

Pristupna lista za kvalifikacije za LŠ i LE 2011/12

„CQ“ (kvalifikacije šampiona): U ovom ogranku bi, u ukupno 4 kvalifikaciona kola („CQ1“, „CQ2“, „CQ3“ i „C PLAY OFF“), trebalo da se nadmeću šampioni onih država koje su na rang-listi UEFA plasirane od 13. do 53. mesta. Kažemo „trebalo“, zbog toga što u praksi to neće biti tako. Naime, šampion 13.-plasirane Švajcarske (Bazel) je direktno kvalifikovan za LŠ, šampion 16.-plasirane Škotske (Glazgov Rendžers) će takmičenje započeti tek u „CQ3“ (umesto u „CQ2“), a prvaci Farskih Ostrva i Severne irske (države na 48. i 49. mestu na rang listi) tek u „CQ2“ (umesto u CQ1“). Razlog za ova pomeranja je to što su oba finalista LŠ 2010/11 (Barselona i Mančester Junajted) klubovi koji su plasmanom u svojim nacionalnih šampionatima već obezedili direktna mesta u LŠ 2011/12, a s obzirom da je jedno mesto u LŠ 2011/12 rezervisano i za pobednika ovosezonske LŠ 2010/11 (Barselona ili Mančester Junajted) – time se automatski „otvara“ jedno slobodno mesto u grupama LŠ 2011/12. Njega će popuniti šampion Švajcarske. Pomeranje početka takmičenja prvaka Škotske (Glazgov Rendžersa), odnosno šampiona Farskih Ostrva i Severne Irske za jedno kasnije kolo, uslovljeno je „selidbom“ Bazela direktno u grupe LŠ 2011/12. Tek nakon svih ovih uslovljenih pomeranja će u svakom kvalifikacionom kolu preostati paran broj učesnika. Partizan će naravno, kao šampion zemlje koja se na gornjoj rang-listi UEFA nalazi na 25. mestu, igrati u ovom ogranku kvalifikacija, a takmičenje će započeti u „CQ2“.

„NCQ“ (kvalifikacije „nešampiona“ – „non champions“): U ovom ogranku će se, u ukupno 2 kvalifikaciona kola („NCQ3“ i „NC PLAY OFF“), nadmetati ekipe iz država koje su na rang-listi UEFA plasirane od 1. do 15. mesta. Reč je o ekipama koje nisu šampioni svojih država, ali su kvalifikacije za LŠ 2011/12 izborile na osnovu visokog plasmana u svojim jakim nacionalnim ligama. Na ovom ogranku kvalifikacija se nećemo više zadržavati, s obzirom da se one ne tiču Partizana, niti njegovih mogućih rivala.

PARTIZANOVO UČEŠĆE U KVALIFIKACIJAMA ŠAMPIONA („CQ“):

Sastavili smo izgled prva tri kvalifikaciona kola („CQ1“, „CQ2“ i „CQ3“), tj. pregled ekipa koje u njima učestvuju:

Šeširi za žreb CQ1, CQ2 i CQ3

Žrebanje za „CQ1“ i „CQ2“ održaće se istog dana – u ponedeljak, 20. juna 2011. – u švajcarskom Nionu, sa početkom u 12h po srednjeevropskom (našem) vremenu.

„CQ1“: Šampioni Luksemburga, Andore, Malte i San Marina će se u ovom početnom kvalifikacionom kolu boriti za dva mesta u „CQ2“.

„CQ2“: Partizan će biti jedan od 34 učesnika ovog kvalifikacionog kola, dovoljno visoko pozicioniran da bude među 17 nosiocilaca u ovom žrebu. To znači da će rival crno-belih biti jedna od sedamnaest ekipa koje su pozicionirane od 18. do 34. mesta („ostali učesnici žreba“). Među tim ekipama je trenutno jedna jedina koja je ispisana crvenim slovima – to je Mogren, s obzirom da jedino on još nije zvanično šampion svoje zemlje (C. Gore). Poslednje kolo u crnogorskom šampionatu se igra naredne subote (28. maja), a ako kojim slučajem šampion C. Gore postane Budućnost (sa klupskim koeficijentom od 2,525 bodova) – ništa se u gornjoj tabeli ne bi bitnije izmenilo, osim naravno imena crnogorskog šampiona. Sudeći prema mogućim protivnicima, od crno-belih se svakako očekuje da ovo 2. kvalifikaciono kolo uspešno prebrode. Jedino ime mađarskog šampiona Videotona izaziva malu dozu podozrenja – ne zato što bi smo želeli starije navijače Partizana da podsećamo, a mlađim navijačima da opisujemo neka davna i ružna iskustva crno-belih pre skoro 27 godina, protiv ovog kluba, jer se to zbilo baš, baš davno. Mnogo više bi želeli da izbegnemo mađarskog prvaka zbog toga što je on danas jedan vrlo solidan sastav, sa sjajnim golmanom Mladenom Božovićem kojeg svi navijači Partizana imaju u lepim sećanjima. Videoton bi sigurno predstavljao najteži mogući ispit za crno-bele u ovom kvalifikacionom kolu, pa prema tome neka Bonja bolje ne dolazi u svojstvu protivničkog golmana na naš stadion…No bez obzira na ime rivala kojeg bude dobio, neuspeh u ovom 2. kvalifikacionom kolu bi predstavljao totalni oproštaj Partizana od Evrope već tada, što bi zaista bila jedna sportska katastrofa za klub.

Pre nego što krenemo dalje, ka žrebu za „CQ3“, želimo na ovom mestu da ukažemo i podsetimo na presedan kojeg je UEFA načinila prošlog leta, a koji se ticao kako žreba za „CQ2“, tako kasnije i onog za „CQ3“. Reč je o tzv. geografskoj podeli, odnosno o pravljenju podgrupa pre samog žreba! Tako je prošlog leta u žrebu za „CQ2“ Partizan „upao“ u podgrupu u kojoj je imao samo 5 potencijalnih rivala (šampione Estonije, Litvanije, Gruzije, Jermenije i Azerbejdžana). Isti slučaj se desio i kasnije, prilikom žreba za „CQ3“, kada su crno-beli ponovo imali samo 5 potencijalnih protivnika (šampione Belorusije, Kipra, Švedske, Irske i Litvanije…odnosno reč je bila o pet parova „CQ2“, znači o pet pobednika tih parova, pri čemu je prvak Litvanije bio potom eliminisan od finskog Helsinkija, kojeg su zatim crno-beli imali za protivnika u „CQ3“). Ova geografska podela na podgrupe pri žrebu za „CQ2“ i „CQ3“ je bila presedan iz prostog razloga što UEFA nju nikada ranije nije praktikovala u kvalifikacijama za Ligu šampiona, već samo u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Međutim, prošlog leta je to uvedeno i u kvalifikacije za Ligu šampiona i nema sumnje da će to i ovog leta biti slučaj.

Između prvih i revanš mečeva „CQ2“ održaće se žreb za „CQ3“ – u petak, 15. jula 2011. – takođe u Nionu, sa početkom u 12h.

„CQ3“: U ovom žrebu svoje takmičenje započinju samo tri kluba (prvaci Belgije, Danske i Škotske, pri čemu belgijski šampion Genk čak nije nosilac u žrebu, zbog svog slabog klupskog koeficijenta!), a preostalih 17 učesnika žreba će tu „stići“ kao pobednici iz parova „CQ2“, pri čemu će UEFA pre žreba za „CQ3“ (a zbog toga što se on održava pre nego što „CQ2“ bude završeno) „pretpostaviti“ da će plasman u „CQ3“ izboriti favoriti (nosioci u žrebu za „CQ2“) pa će, shodno klupskim koeficijentima tih favorita, poređati parove među nosioce i „ostale učesnike žreba“. Partizan je i ovde „upao“ među nosioce u žrebu i to je dobra stvar za naš klub, ali mi podvlačimo da bez obzira što ćemo tog 15. jula sa velikom pažnjom pratiti žreb za „CQ3“ – u tom trenutku će nam tek predstojati odigravanje revanš meča u „CQ2“. Ukoliko nakon odigravanja revanš mečeva „CQ2“ budemo izborili plasman u „CQ3“, znaćemo tog trenutka i „fiksno“ ime našeg protivnika u „CQ3“. To „fiksno“ ime našeg rivala biće istovremeno i ime kluba koji će predstavljati našu poslednju prepreku – ne do Lige šampiona, nego „samo“ do Lige Evrope. Ne pređemo li (ne daj Bože!) tu prepreku – onda bi Liga šampiona postala nedostižna za crno-bele, a za Ligu Evrope bi morali dodatno da se borimo, u jednoj dopunskoj rundi (plej of za Ligu Evrope, kao pre dve sezone protiv slovačke Žiline).

Uspe li Partizan ovog leta da u „CQ3“ bude uspešniji od svog rivala i da tako postane jedan od 10 preostalih učesnika ovog ogranka kvalifikacija za Ligu šampiona, onda nam je Liga Evrope zagarantovana, a do onog elitnog društva zvanog Liga šampiona preostao bi nam još samo jedan „filter“ – igranje tzv. „C PLAY OFF“ koji bi dao odgovor na pitanje kojih 5 ekipa (od ukupno 10 klubova koji su uspešno prošli „CQ3“) će od septembra igrati Ligu šampiona, a kojih 5 će morati da se zadovolji učešćem u Ligi Evrope.

„C PLAY OFF“: Žrebće se održati u petak, 5. avgusta 2011, takođe u Nionu i takođe u 12h. Dakle termin ovog žreba je, za razliku od žreba za „CQ3“, tek onda kad budu poznata imena 10 učesnika žreba (tj. nakon što budu odigrani i revanš mečevi „CQ3“). Tih 10 klubova će pre žreba biti poređani po svojim klupskim koeficijentima – prvih 5 će biti nosioci, preostalih 5 ekipa će biti „ostali učesnici žreba“ i onda će uslediti žrebanje 5 parova. Ako Partizan bude učesnik žreba za „C PLAY OFF“, onda on, po trenutnom (početnom) stanju stvari neće ove sezone biti među nosiocima u tom žrebu (neće biti među prvih 5 ekipa po koeficijentu), mada moramo napomenuti da se tu stvari mogu i promeniti nabolje po naš klub – ukoliko pre „C PLAY OFF“ minimum 2 kluba koji imaju jači klupski koeficijent od Partizana budu eliminisana. Utakmice „C PLAY OFF“ su na programu 16/17.08. i 23/24.08.2011.

Vratimo se na „CQ3“ da konstatujemo sledeće: Crno-beli već u „CQ3“ mogu dobiti vrlo ozbiljnog i „nezgodnog“ rivala! To je jasno i nakon letimičnog pogleda na naše moguće rivale u „CQ3“. U ozbiljne i „nezgodne“ protivnike svrstavamo bugarski Levski, belgijski Genk (koji je postao šampion Belgije u konkurenciji jednog Anderlehta, Standarda i Briža!), slovački Slovan (pitajmo nama komšijski klub sa donje strane Topčiderskog Brda!), češku Viktoriju Plzen (koja je postala šampion Češke u konkurenciji mnogo „zvučnijih“ klubova, poput praške Slavije ili Sparte!), pa i slovenački Maribor (protiv kojeg se Partizan već jednom grdno namučio da ga eliminiše – u leto 2006. godine, u kvalifikacijama za tadašnju Ligu UEFA – 2:1 u Beogradu i 1:1 u Mariboru, kada je u poslednjih 30-ak minuta tog mariborskog revanša drugi pogodak Slovenaca, a samim tim i produžetak, bukvalno „visio“ u vazduhu!). Zbog svega toga, itekako je bitno imati makar malo sreće u žrebu za „CQ3“, pa dobiti za rivala naprimer šampiona Irske, Gruzije, ili Litvanije…mada ni na eventualnu reprizu dvomeča protiv finskog Helsinkija ne bi smeli da imamo baš puno primedbi…

Da zaključimo ovu temu otprilike ovako: „CQ2“ ne bi smeo da predstavlja preveliki problem za crno-bele, uz svu dozu potrebnog opreza, pogotovo ukoliko nam u ovom kolu „zapadne“ mađarski Videoton! A šta reći za „CQ3“ nego sledeće – ovo kolo je ključno, ovde je potrebno i malo sreće u žrebu, ali i malo više znanja i moći na terenu! Ovo kolo u potpunosti usmerava naš klub ka jednoj uspešnijoj (ili ne daj Bože neuspešnijoj) „evropskoj šini“! Jedan uspešan nastup u „CQ3“ em obezbeđuje „Evropu do decembra“, em se time skida veliki pritisak sa crno-belih i omogućava im se puno rasterećeniji nastup u „C PLAY OFF“. Sa druge strane, neuspeh u „CQ3“ ne samo da u potpunosti zatvara vrata Lige šampiona, nego onda i put do cilja zvanog Liga Evrope čini vrlo, vrlo trnovitim – pogotovo ako onda u dolazećem plej ofu za Ligu Evrope ne budemo bili među nosiocima u žrebu (što je vrlo moguće, s obzirom na situaciju sa klupskim koeficijentima svih učesnika kvalifikacija za Ligu Evrope predstojećeg leta)…

Dana 20.06.2011, dakle istog dana kada u Nionu bude održan žreb za „CQ1“ i „CQ2“, počeće i letnji prelazni rok u Srbiji, ali i širom Evrope. Naš klub je već godinama jedini uspešniji srpski klupski predstavnik u Evropi. Nije nam želja da i u narednoj sezoni 2011/12 ostanemo jedini, da nas ponovo nijedan drugi srpski klub ne prati koliko-toliko na tom našem evropskom putu, ali nam je svakako želja da i u sezoni 2011/12 ostanemo da se takmičimo u Evropi makar do kraja kalendarske godine, kako je to i u prethodne 3 sezone bio slučaj. Na to su naši navijači već naviknuti, a takve navike im nikako ne treba menjati…
www.partizan.rs
 

Mario 4c

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2009
Порука
1.228
Reaction score
39
Odmah da postavim pitanje, dali treba opet da očekujemo neke regijske podele ili je to bio samo prošlogodišnji hir Uefe ? Jer nigde na netu za sada ne mogu da nađem neki info o tome....
 

Peki

Početnik
Учлањен(а)
01.10.2006
Порука
179
Reaction score
0
Локација
Svajcarska
@Mario 4c

Najverovatnije (da ne kazem sigurno) da ce i ove godine UEFA napraviti podgrupe pre zreba.
 

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Biće 100% opet podgrupa pre žreba. I za 2. i za 3. kolo.

Prošle godine u žrebu za 2. kolo su nam potencijalni protivnici bili prvaci Estonije, Litvanije, Gruzije, Jermenije i Azerbejdžana...pa smo dobili Pjunik iz Jermenije...

Sličnih 5 potencijalnih protivnika treba očekivati i ove godine...s tim što su sad prvaci Livanije (Ekranas) i Gruzije (Zestafoni) među nosiocima kao mi...znači oni ne mogu ovaj put...tipujem da će umesto njih biti prvaci Moldavije i Kazahstana...

Mislim da će UEFA onemogućiti da igramo protiv "Crnogorca" ili "Makedonca"...A da će banjalučki Borac svakako biti svrstan u neku "zapadniju podgrupu"...

Dakle tipujem na ovih 5 gore podvučenih, a navijam da bude estonska Flora ili moldavska Dačia (bez obzira što je po koeficijentu najjača od svih 17 timova iz drugog šešira)...da ne bude nekih baš dalekih putovanja na istok...
 
Последња измена:

Sony PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
02.07.2008
Порука
4.480
Reaction score
1.114
Локација
Tamo visoko, za brda ona...
Dakle, ocekuju nas nove kvalifikacije za LS.

Smatram da cilj treba ostati isti kao i prosle godine, a to je ulazak u play off i sigurno ucesce u Evropi do decembra.

Potrebno je da imamo i malo srece u zrijebu u 3.kolu. Ne bih imao nista protiv da opet dobijemo Helsinki :D

Srecno nam, u svakom slucaju!!!
 

born2shine

Fin neki dečko
Учлањен(а)
04.04.2010
Порука
2.875
Reaction score
211
Локација
:-)
Konačno! Ljudi, ja živim za ovo. :D

Što se tiče protivnika, ja navijam za to da u Q2 dobijemo recimo Estonce
(niti su mnogo blizu, niti su u nekoj azijskoj vukojebini,
a i da osvetimo reprezentaciju :) ).

U Q3 bi nam leglo opet nešto slično - znači: Finci, Litvanci ili Irci.
Tu svakako treba izbjeći Genk i Plzeò (iz Češke :) ),
a ne moramo baš ni igrati protiv Bugara, Slovaka i Slovenaca.

Rano je za priče o playoffu.

Srećno nam bilo!

:napred Partizan
 

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Ne slažem se. Pogotovo ne oko toga da diskutujemo sad o Kopenhagenu, Dinamu i ostalim mogućim protivnicima ali tek u plej ofu. Mi već u 3. kolu imamo VIŠE zajebanih protivnika koji se ni u snu ne smeju potceniti...niti će se potceniti ako imamo i grama pameti...Zbog toga potpuno podržavam tekst sa klupskog sajta (prvi na ovom topiku) u kojem se plej of ni ne komentariše. Komentarišimo sad 2. i eventualno 3. kolo. Lako ćemo za plej of ako dotle dođemo.
 

medjutim

Banned
Учлањен(а)
18.08.2008
Порука
2.590
Reaction score
88
Kopenhagenu odlazi trener, a Gronkjer se povlači.

Pitanje je čak i za njih kakvi će da budu..
 

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Najveće pitanje je kakvi ćemo MI da budemo...mnogo će nam "tumbanja" biti u ekipi, baš mnogo...a to je uvek opasno pred Evropu...SS (i Krle ako postane sportski direktor) moraju biti kao mazge uporni da sprovedu svoje zamisli kod uprave, kad je u pitanju pravljenje tima za kvalifikacije i dovođenje PRAVIH pojačanja...a pošto nemamo milione, avione i kamione - skauting mora da pogodi usred srede, da se za manje pare dovedu oni koji će nam značiti...
 

b-pfc

Grobarčina
Учлањен(а)
20.04.2009
Порука
1.616
Reaction score
91
Локација
БГ

Petar-Skopje

Super Moderator
Уредник
Учлањен(а)
19.01.2007
Порука
4.299
Reaction score
2.878
Локација
MKD
Za pocetak treba razmisljati na Q2 kvalifikacije, mada uz sav respekt prema protivnicima moramo da prodjemo to kolo, pa makar igrali i sa kadetskog tima, jer eliminacija u to kolo bi znacila da Evro sezona za nas ce zavrsiti pre nego sto pocne!? Ipka, valjalo bi da izbegnemo Videoton i Dacia. Prvi zbog toga sto Madjari uvek su nezgodni, a Dacia ne znam nisto o njih ali cinjenica je da su Sampioni Moldavije ispred Serifa, koji su imali sasvim solidnu Evro-sezone prosle godine. Smatram da ova dva tima od nenosioca su naveci favoriti da eliminisu jednog od nosioca u ovoj fazi.

Q3 kvalifikaciono kolo je, rekao sam i pre, najzajebanije kolo u ovim kvalifikacijama, jer ne prodjemo li(pu pu), imamo obezbedjeno samo jos dve sigurne utakmice u Evro-kupovima, tacnije Evropa ligu gde mozda i ne budemo nosioci i da ispadnemo pre grupne faze; a ako prodjemo, verujem da ce mo i play-off igrati bez pritiska, jer vec imamo obezbedjeno "Evropsku jesen", a i plus sto dobijamo pare od ucesca u play-offu.
 

medjutim

Banned
Учлањен(а)
18.08.2008
Порука
2.590
Reaction score
88
Čekaj, svi hoće Dinamo da im se revanširamo, a niko neće Videoton?

Mnogo je omladinaca na forumu izgleda :)
 

Petar-Skopje

Super Moderator
Уредник
Учлањен(а)
19.01.2007
Порука
4.299
Reaction score
2.878
Локација
MKD
Nisam zaboravio na to (iako sam omladinac :))

Bolje bi bilo sa njima u trecem kolu, da se ne mucimo mnogo na pocetku, a da se Madjarima revansiramo u sledecoj rundi, posto smatram da mogu da izbace neko od povlascenih u Q2 fazu.

A i tako je sladje!:)
 
Последња измена:

Sacayak

Grobarčina
Учлањен(а)
14.12.2010
Порука
4.919
Reaction score
6.183
Локација
Српска
U Q2 bi bilo dobro da izvučemo neke od navedenih, šampione Azerbejdžana, Jermenije, Kazahstana, Estonije, zbog toga što nisu nešto posebno jaki da bi nas mogli izbaciti, a nisu ni previše slabi da bi se MI mogli opustiti i napraviti nepotrebnu euforiju (primjer Rila, kasnije debakl od APOEL-a).
 

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Žreb u ponedeljak u podne

Jebote doći će i proći će nam žreb a niko ga primetiti neće...od silnog boravka i kenjanja na "Milevi"...:D

Znači 17 potencijalnih rivala već znamo:
http://www.partizan.rs/wp-content/uploads/2011/05/Sesiri-za-zreb-CQ1-CQ2-i-CQ3.pdf

Ali, ovaj broj od 17 će biti smanjen u ponedeljak prepodne...najverovatnije će biti smanjen na 5 potencijalnih, kao prošlog leta...Evo šta nam je ta "geografija made in UEFA" donela prošle godine, kojih 5 potencijalnih rivala smo dobili tada, tog prepodneva, par sati pre glavnog žreba:
http://www.partizan.rs/arhiva/fotoalbum/2010/06_jun/uefa.pdf

Ako se rukovodimo ovakvom jednom "geografijom made in UEFA", onda sad zaključujemo da ne mogu istih 5 potencijalnih da budu ove godine...zato što su šampioni Litvanije i Gruzije ovaj put među nosiocima, tamo gde i mi...preostaju znači samo ova tri šampiona:

Pjunik (šampion Jermenije)
Flora (šampion Estonije)
Nefči (šampion Azerbejdžana)


Koja 2 šampiona bi sad mogla da ulete umesto šampiona Litvanije i Gruzije?

Tipujem na dva od ova tri šampiona:

Dačia (šampion Moldavije)
Skonto (šampion Letonije)
Tobol (šampion Kazahstana)


Čisto sumnjam da bi potencijalni mogli da budu šampioni Albanije, Makedonije, C. Gore, ili čak BIH...odvojiće nas od njih zbog politike, bez obzira što su Mogren i Borac zapravo naši...Odvojiće nas od Borca ako ni zbog čega drugog onda zbog blizine naših "neprijatelja"...kad je Mogren u pitanju, odvojiće nas baš zato što smo "naši"...osećam to...

Ja sam ponajpre za Floru iz Talina (Estonija)! Em nije putovanje na daleki jebeni istok, em tamo u Estoniji nema takvih vrućina i vlage kao na jebenom istoku, em su i tereni tamo dosta dobri, em smo ih jednom već pošteno nakantali (1999.)...
 

Pekarski

Grobarčina
Учлањен(а)
10.04.2010
Порука
9.376
Reaction score
1.445
Локација
Na najvišem nivou
Em je zabranjeno srpskim navijačima da udju na stadion,tako da naši neće imati prilike, da dodju u razna iskušenja.:D
 

shomy87bgd

Banned
Учлањен(а)
26.01.2011
Порука
311
Reaction score
10
Локација
Beograd
Ako si pogodio ovakvo deljenje, i ako su nam ovo potencijalni protivnici, sve bih voleo osim naravno Azera, ako si gledao Lech-Inter Baku (jedva prošli na penale) prošle godine, razumeš me o čemu ti pričam. Ulažu u fudbal ko u Eurosong :D
 

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Ali priznajte da bi bilo lepo opet puniti nosatu "urbanu" cigansku facu na golu azerbejdžanskog Nefčija...:D

Malo ozbiljnije: Kod tih "indijanaca" sa dalekog istoka (Kazahstan, Azerbejdžan i slični) je mnogo bolje da igraš 1. meč kući, da ih napuniš, ili makar solidno ubedljivo dobiješ i odeš tamo mirnije na revanš...Mnogo je zajebanije kad prvu igraš kod njih, pa se oni napale pred svojima, a tebi prvi meč u sezoni, pa te sjebe i klima, i ovo, i ono...imali smo primer Intera iz Bakua 2008. godine...Ne postigneš li tamo u gostima u tom prvom meču pobedu, odigraš li čak nerešeno, pa još i bez golova - jebena psihoza pred revanš, jebena...napraviš u revanšu jednu jedinu glupost i može skupo da te košta...onda protiv Intera iz Bakua tamo 1:1, a ovde na 0:0 oni imali mrtvu šansu, sećam se jako dobro...Obrad spasio stomakom kod udarca na prazan gol...

Zato ako baš moramo na daleki istok - neka barem igramo 1. meč kući i to je skroz ok.
 

Peki

Početnik
Учлањен(а)
01.10.2006
Порука
179
Reaction score
0
Локација
Svajcarska
To pod obavezno da se prva igra kod kuce, i ne samo kod ovih istocnjaka, vec u protiv svakog protivnika u svakom kolu.

Nikad ne igramo bolj nego kada je prva kuci. I 2003. i prosle godine.

Neznam zasto, ali nemamo toliko dobar mentalitet da mozemo reci svejedno je dali igramo prvu u gostima ili ne. Bem ti taj nas mentalitet.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top