Jesmo li mi to počeli da pravimo dream team Partizana?
Hvala
Roganu, jedan je od omiljenih igrača iz ove generacije. Da se oprostimo od njega podsećanjem na
onu bombu u prijateljskoj protiv CSKA. Dobrodošlica i dvojici novajlija!
Sledećeg leta ističu ugovori u njihovim klubovima
Aci Jovanoviću (34),
Rikardo Gomešu (35), i
Stefanu Saviću (36).
Saldanja nam se i sam nudi. Zašto ne bismo probali sve da ih dovedemo. Bilo bi realno očekivati da se krene sa odstupanjem od 20k evra limita za mesečnu platu. Treba što pre produžiti ugovor sa
Kostićem i
Makevićem. Treba promovisati i
Voju Marinkovića kao možda i startnog štopera naredne godine.
Miladinović je očigledan pik za aktiviranje otkupne klauzule, i verujem da će se to uskoro desiti. Takođe, i
Aleksić je ozbiljan kandidat za otkupljivanje od Sanderlenda na kraju sezone. Što se napadača tiče, u ovom trenutku mi čak realnije deluje kupovina
Kojzeka nego
Žea, pre svega jer je talentovan, mlad igrač sa tek 20 godina, potencijalni reprezentativac Austrije, i 1-2 godine kvalitetnog rada mogu napraviti ogromnu razliku u tom periodu. Do narednog leta treba da prodamo
Simića, Seka, Vukotića, Zubu, Trifunovića, Đurđevića, Milića, Alilovića, Ninića za 15-20 miliona evra ukupno (ako bude i više, još bolje).
Treba da pojurimo što viši plasman na tabeli do kraja ove sezone, da dođemo minimum do drugog mesta, eventualno i prvog, ukoliko se desi neki neočekivani raspad cigana pod njihovim Špancem, i da napadnemo kup svom snagom. Zatim, nakon osvojenog trofeja posle 8 godina pauze, da dignemo euforiju, prodamo 10.000+ sezonskih, dovedemo nove sponzore (biće drugačija politička situacija u zemlji), napravimo odličan tim preko leta, uz budžet oko 20-25 miliona evra (uključujući i obeštećenja za transfere), i krenemo u sezonu koja bi mogla da bude prekretnica.
Tim bi mogao da nam izgleda ovako:
Aca Jovanović (Krunić)
Samson |
Savić |
Lima (Marinković) |
Manrike (Petrović)
Baba (Makević)
Čumić |
Aleksić (Kostić) |
Miladinović |
Traore (D. Jovanović)
Saldanja (Rikardo/Kojzek/Radović)