Nastasić i ja smo odigrali isti broj utakmica za Partizan. Što bi rekao Djordje Balašević "nisam ja došao/pošao, di da se vraćam?", samo u malo drugačijem kontekstu.
U poslednjih tridesetak godina može da se vrati samo onaj ko nema gde (izuzev možda Saleta), a mi kao navijači očekujemo neku romantičnu priču sa njihove strane.
Dečko nije bio dovoljno dobar da zaigra za Partizan ali jeste bio za Fiorentinu i ubrzo za Siti. Veći deo svog života je proveo u inostranstvu gde je imao i više nego obezbedjen život sa svojom porodicom, ne čudi me da ne želi da se vrati u državu u kojoj je stanje kakvo jeste a i, bogami, klub kakav jeste, gde sportski direktor izlazi i od 30 igrača od kojih su 70% menadžerske kombinacije, izdvoji jednog, imenuje ga pred svima i kaže da je upravo taj menadžerska kombinacija, upravo jer nam izgleda taj menadžer ne odgovara.
Ljudi zaboravljaju da ti igraču, da bi se vratili u Partizan, moraju da se vrate i u Srbiju. Gde svako nešto očekuje od njega, jeste/nije podržao ovaj pokret, jeste/nije rekao ono što želim da čujem. Bilo gde drugde na svetu on igra fudbal, zaradjuje pare i to je to. Pritom smo već pisali više puta o tome šta je Partizanovac trenutno u Srbiji: neprijatelj pristojne i slobodarske Srbije.
Gde god da je otišao, u Saudijsku Arabiju ili gde već, će imati veću platu, bolje uslove i zabole će ga ona stvar za politiku a i za sportsko stanje tog kluba. A kod nas bi bio spasioc koji bi bio odgovaran za sve što je negativno a došao "iz ljubavi".
Nikad se neće desiti da igrač ode mlad i perspektivan, napravi karijeru i vrati se u iole dobrim godinama (ispod 34), vraćaju se povredjeni, umorni, nemotivisani a način na koji su napustili naš klub je već bio diskutabilan i većinom negativan za njih.
Uvek sam želeo da se vrati Jovetić recimo, ali zaboravljam da je on proveo dve godine u Partizanu a 16 po ostalim klubovima. Pa je pre izabrao Kipar eto, i ako se bude vratio, biće više nego istrošen sa problemima koje je imao sa povredama a uz to će imati 36, 37 godina.
Kao šlag na tortu: ovo je za njih posao, a nama znači sve. Sinoć sam pričao prijatelju, da sam ja neki Bogdanović ja bih u NBA iskoristio svaku priliku da pričam o Partizanu, kačio bih stalno slike, dolazio stalno da gledam svoj klub. Ali mi nismo Bogdan niti je Bogdan mi, za njega je ovo posao i pored toga je proveo godine i u Feneru a najbolje i verovatno najbitnije godine u NBA.
Mi čitav život bodrimo jedan klub, oni ih menjaju, šta da se radi.