Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Liga šampiona 2009/10

Статус
Затворена за писање одговора.

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Približava se ponedeljak i vreme žreba za kvalifikacije za Ligu šampiona. Ove sezone imamo velika očekivanja što se tiče LŠ, ali polako, korak po korak...
Temu otvaramo tek po završenom žrebu.
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Žreb u Nionu, 22.06.2009. (12:00h) 21.06.2009. - 00:05
430.jpg
Sutra (ponedeljak, 22.06.), u sedištu UEFA u švajcarskom Nionu, sa početkom tačno u 12:00h, otpočeće ceremonija žreba za 1. i 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona 2009/10.

Za sve one koji nisu bili redovni posetioci našeg serijala na temu „kvalifikacije za LŠ 2009/10“ kojeg smo ovde plasirali prethodnih sedmica i meseci, evo još jednom pojašnjenja novog modusa kvalifikacija za LŠ koji će se od ovog leta (pa minimum u naredne 3 sezone) redovno praktikovati: U kvalifikacijama za LŠ će u sezoni 2009/10 nastupiti ukupno tačno 54 kluba koji će se boriti za 10 mesta u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, kako bi se pridružili onima (a njih je tačno 22) koji su već izborili (preko plasmana u svojim nacionalnim prvenstvima) direktno učešće u Ligi šampiona 2009/10 čiji grupni deo takmičenja startuje sredinom septembra. 54 „kvalifikanta“ neće međutim svi igrati u jednom jedinstvenom „ogranku“ kvalifikacija. Od ovog leta će naime odigravanje kvalifikacija biti podeljeno u dva „ogranka“:

- „champions qualification“ (C Q) u kojem će igrati šampioni država koje su rangirane od 14. do 53. mesta na rang listi UEFA (sa izuzetkom Lihtenštajna koji nema svog predstavnika) - u ovom „ogranku“ kvalifikacija nastupiće ukupno 39 klubova (među njima je i naš Partizan) koji će se, kroz 4 kola kvalifikacija, boriti za 5 mesta u Ligi šampiona 2009/10

- „non-champions qualification“ (NC Q) u kojem će igrati ekipe koje nisu šampioni svojih država, ali koje su plasmanom u svojim nacionalnim ligama izborile to pravo (reč je o ekipama iz država rangiranih od 1. do 15. mesta na rang listi UEFA) - u ovom „ogranku“ kvalifikacija nastupiće ukupno 15 klubova koji će se, kroz 2 kola kvalifikacija, boriti za 5 mesta u Ligi šampiona 2009/10

430_1.jpg

Par reči o ovom drugom „ogranku“ kvalifikacija (NC Q) u kojem ne učestvuju crno-beli: U njemu postoje samo dva kvalifikaciona kola („NC Q3“ i „NC PLAY OFF“). U „NC Q3“ će nastupiti 10 klubova, a u „NC PLAY OFF“ takmičenje započinje još 5 klubova. Sutrašnji žreb u Nionu se neće baviti ovim „ogrankom“ kvalifikacija, već će to biti slučaj tek 17.07.2009. kada se bude vršio žreb za 3. kolo kvalifikacija (kako za „C Q3“, tako i za „NC Q3“).

A sad o našem „ogranku“ kvalifikacija („C Q“): U njemu postoje čak četiri kvalifikaciona kola („C Q1“, „C Q2“, „C Q3“ i „C PLAY OFF“). U „C Q1“ će nastupiti samo 4 kluba, u „C Q2“ takmičenje započinju 32 kluba (među njima je i naš Partizan), u „C Q3“ svoju evropsku odiseju započinju još 3 kluba, dok u „C PLAY OFF“ nijedan jedini klub ne započinje svoje takmičenje, već njega igraju samo 10 pobednika iz „C Q3“. Sutrašnji žreb u Nionu će se baviti isključivo ovim „ogrankom“ kvalifikacija („C Q“), a biće žrebani parovi za „C Q1“ i za „C Q2“, i to na sledeći način:

Šeširi za sutrašnji žreb „C Q1“ i „C Q2“

U Nionu će sutra naravno najpre biti žrebana dva para „C Q1“. Ti parovi, bez obzira kako oni budu izgledali (pri čemu napominjemo da nosioci u žrebu uopšte ne moraju biti gosti u prvim, a domaćini u revanš utakmicama - ovo važi za bilo koji žreb u toku kvalifikacija, dakle redosled odigravanja utakmica kući i na strani je apsolutno stvar žreba, tj. sreće ili nesreće u njemu!), biće onda „smešteni“ na 33. i 34. poziciju (od ukupno 34 tima) kada su u pitanju učesnici žreba za „C Q2“. A onda će početi ono što nas sutra najviše interesuje, a to je sam žreb za „C Q2“...

MOGUĆI PROTIVNICI PARTIZANA U ŽREBU ZA 2. KOLO KVALIFIKACIJA:

POGLED NA MOGUĆE RIVALE SA ASPEKTA FUDBALSKOG KVALITETA: U čisto fudbalskom smislu, sigurno da su među našim potencijalnim protivnicima najzvučnija imena (i da bi nam verovatno najteži protivnici na terenu bili) mađarski Debrecin i moldavski Šerif. S obzirom na tu činjenicu, bilo bi poželjno da nas ova dva kluba „zaobiđu“ u sutrašnjem žrebu, iako bi Partizan i protiv nekog od ova dva rivala sigurno bio favorit za prolaz u 3. kolo kvalifikacija.

POGLED NA MOGUĆE RIVALE SA TAKMIČARSKOG ASPEKTA: Od ukupno 17 naših potencijalnih protivnika, postoje njih 5 koji su u junu i julu u punom takmičarskom ritmu (s obzirom da se prvenstvo u tim zemljama igra u ritmu „proleće-jesen“, bez letnje pauze). To su Bohemian (Republika Irska), Levadija (Estonija), Aktobe (Kazahstan), Pjunik (Jermenija) i EB/Strejmur (Farska Ostrva). Nema sumnje da je pomenuta činjenica prednost nabrojanih ekipa u odnosu na Partizan (koji pravo iz priprema „uleće“ u kvalifikacije za LŠ), ali je sa druge strane fudbalski kvalitet mnogo više na strani našeg tima i od te konstatacije ne treba bežati. Uz to, treba reći da se rival mnogo bolje može „snimiti“ ukoliko ga se posmatra za vreme njegovih takmičarskih utakmica nego kada su u pitanju prijateljski mečevi. Dakle budu li crno-beli sutra „naleteli“ upravo na jednog od ovih 5 rivala – taj rival će sasvim sigurno biti dobro „skeniran“ pre prvog meča 2. kola kvalifikacija za LŠ.

POGLED NA MOGUĆE RIVALE SA GEOGRAFSKO-KLIMATSKOG ASPEKTA: Da izanaliziramo malo odakle zapravo stižu 17 naših potencijalnih protivnika. Evo odgovarajuće mape, uz napomenu da na svaku označenu lokaciju možete da „kliknete“ i da potom (kad se otvori poseban „prozor“) pročitate koliko vremena leta avionom je potrebno od Beograda do svake takve destinacije:

Mapa - 17 potencijalnih destinacija u „C Q2“

Postoje dakle čak 9 potencijalnih destinacija koje su od Beograda udaljene 3 časa leta ili više. Poređane od najudaljenije do “najbliže“, te destinacije izgledaju ovako: Aktjubinsk (Kazahstan), Toršavn (Farska Ostrva), Baku (Azerbejdžan), Belfast (Severna Irska), Dablin (Republika Irska), Tbilisi (Gruzija), Jerevan (Jermenija), Čester (Vels) i Talin (Estonija). Ako baš budemo morali da krenemo na put u smeru neke od nabrojanih destinacija, onda neka makar ta destinacija bude pre neko putovanje na zapad ili na sever, nego putovanje na istok (Kazahstan, Azerbejdžan, Gruzija ili Jermenija) - pre svega zbog klime koja je u drugoj polovini jula meseca sasvim sigurno povoljnija na zapadu ili severu Evrope, nego u zemljama koje geografski više pripadaju Aziji nego Evropi.


Uzmemo li u obzir sve ove gore pomenute apekte („suvi“ fudbalski kvalitet, takmičarski ritam kao i daljinu putovanja i klimatske uslove), čini se da bi najbolji žreb po Partizan predstavljao slučaj ako bi za protivnika dobili recimo „Andorca“, ili „Crnogorca“, ili „Luksemburžanina“, ili „Severnog Irca“, ili „Velšanina“...

Naš tim sa sajta biće sutra u podne „u niskom startu“ na srpskoj planinskoj lepotici Tari. Stižemo tamo još u toku sutrašnjeg prepodneva, da sve pripremimo i da na vreme otvorimo „vruću liniju sa Nionom“, još i pre nego što žreb uopšte započne. S obzirom da sutrašnji žreb neće biti direktno prenošen na TV-u, preporučujemo vam da žreb pratite na sajtu www.uefa.com . Naravno, odmah nakon što saznamo ime našeg protivnika, odgovarajuću informaciju ćemo istog sekunda postaviti na naš sajt. Potom ćemo plasirati na sajt i jedan detaljniji tekst posvećenog našem rivalu, a u toku sutrašnjeg ranog popodneva će onda i naši fudbaleri i stručni štab pristići na Taru (na kojoj će se Partizan pripremati u narednih 13 dana), tako da ćemo na sajt postaviti i izjave fudbalera i trenera srpskog šampiona povodom ishoda sutrašnjeg žreba.

www.partizan.rs
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Počinje evropska bajka

V. TOMKOVIĆ, 21.06.2009 19:58:57 Ocena: 3.67 (Glasova: 3)
Komentara: 1
sp-partizan.jpg
Trener Jokanović sa Đorđevićem i Krstajićem

DUHOM na Tari, a uhom u Nionu. Fudbaleri Partizana u ponedeljak će otputovati na planinu, u staru bazu, hotel „Omorika“, kraj kojeg će obaviti prvi deo priprema za novu sezonu. Dok budu putovali ka Tari, osluškivaće vesti iz Niona, gde će se održati žreb za početak evropskih kupova, što znači da će saznati ime prvog rivala s kojim će igrati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Partizan će biti u povlašćenom delu žreba, sve do kraja kvalifikacija, a mogući protivnici su mu: Bohemijans (Irska), Zrinjski (BiH), Debrecin (Mađarska), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Šerif (Moldavija), Makedonija (Makedonija), FK Baku (Azerbejdžan), Levadija (Estonija), Tirana (Albanija), Aktobe (Kazahstan), Pjunik (Jermenija), Ril (Vels), Glentoran (S. Irska), Strejmir (Farska Ostrva), Dudelanž (Luksemburg) i dva pobednika iz prve runde, u kojoj su akteri Mogren (Crna Gora), Santa Hulija (Andora), Hibernijans (Malta) i Tre Fijori (San Marino).
Dakle, nijedno ime od kojeg bi trebalo crno-beli da strepe, a jedino
čega se plaše jeste eventualni odlazak na krajnji istok Evrope, dug i naporan put, te klimatski uslovi kao prošlog leta u Bakuu. Da se izbegnu Azerbejdžan, Kazahstan, pa i Zrinjski, zbog poznatih „događaja“ od pre dve sezone, želja je svih u Humskoj 1, mada je trener Slaviša Jokanović izneo svoju viziju idealnog žreba:
- Priželjkujem slabog, neuigranog protivnika, sa finansijskim problemima i povredama - kroz smeh je rekao Jokanović. - Ako ovo zvuči kao šala, znajte da ćemo se ipak ozbiljno pripremiti za taj dvomeč, ko god da nam bude rival.
Prvi meč Partizan će igrati 14. ili 15. jula, dok je revanš na programu nedelju dana kasnije, a taman između dva duela, za 17. jul, zakazan je žreb za treće kolo kvalifikacija, kada će crno-beli, nadamo se, saznati ime narednog rivala na putu do evropske elite.

TRI PROVERE DO BEOGRADA
FUDBALERI Partizana će se od ponedeljka do 4. jula pripremati na Tari, što je praksa godinama unazad. Izostala je jedino kada je Miroslav Đukić bio šef struke crno-belih. Dok budu radili na kondiciji i počeli uigravanje, imaće Beograđani i tri kontrolne utakmice, mada se još ne zna sigurno ko će testirati Partizana. Povratak u „Zemunelo“ zakazan je za 4. jul, a tri dana kasnije bi prvak Srbije trebalo da odigra poslednju i najjaču proveru na stadionu u Humskoj, ali ne zna se definitivno koji će protivnik da bude.

LIGA EVROPE
POSLE žreba za kvalifikacije za Ligu šampiona, na red će u ponedeljak u Nionu da dođe i izvlačenje parova u eliminacionom delu Lige Evropa (doskorašnji Kup UEFA). U bubnju će se naći rivali za prve dve faze takmičenja. Dok u prvom krugu nema predstavnika Srbije, od drugog startuju dva naša predstavnika, Crvena zvezda i Sevojno. Naspram srpskih ekipa, koje će biti povlašćene, nalazi se 40 nenosilaca, ali će čelnici UEFA verovatno pre samog žreba podeliti ekipe po regionalnom principu, pa će se tek tada znati ko su stvarni mogući rivali Zvezdi i Sevojnu.

Novosti
 

lucio angulo

Početnik
Учлањен(а)
03.01.2009
Порука
48
Reaction score
0
Odlicno, ispunila mi se zeljaaaa!!!:napred Partizan
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Odlican žreb prvak Velsa Rhyl Partizan !!!!
 

BanePFC

Grobarčina
Учлањен(а)
05.01.2007
Порука
1.769
Reaction score
295
Локација
. I .
Ako neko poznaje protivnika neka kaze malo vise o njemu...
 

FedEx

Grobar
Учлањен(а)
10.07.2008
Порука
991
Reaction score
1
Hvala Bogu da se ovako zavrsi! Nek ide u kurac sve, nije ni ovo bilo lako pratiti...
 

Maxi

Banned
Учлањен(а)
17.08.2008
Порука
1.593
Reaction score
23
Da da,najbitnije je da smo izbegli Bohemians i Debrecin.Ovo ostalo je boranija.
 

Podgoricanin

Početnik
Учлањен(а)
06.07.2008
Порука
93
Reaction score
1
Super zrijeb momci!
U Welsu se igra previse otvoreno bez odbrana ,ima da ih nabusimo iz polu-kontri!
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top