Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Liga šampiona 2010/11

Статус
Затворена за писање одговора.

Tuljo

Administrator
Уредник
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
8.348
Reaction score
6.571
Локација
Tamo gde si ti!
355.jpg


Partizan će i ovog leta, treću godinu zaredom, startovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Te kvalifikacije su prošlog leta doživele svoju premijeru nakon reforme sistema takmičenja i kao takve će biti igrane još minimum dve sezone – naredne sezone 2010/11, kao i u sezoni 2011/12. One se sada igraju u dva ogranka, a njihov šematski prikaz možete videti u sledećem dokumentu:

Pristupna lista za kvalifikacije za LŠ i LE 2010/11


„CQ“ (kvalifikacije šampiona): U ovom ogranku bi se, u ukupno 4 kvalifikaciona kola („CQ1“, „CQ2“, „CQ3“ i „C PLAY OFF“), trebalo da nadmeću šampioni onih država koje su na rang-listi UEFA plasirane od 13. do 53. mesta. Kažemo „trebalo“, zbog toga što u praksi to neće biti tako. Naime, šampion 13.-plasirane Škotske (Glazgov Rendžers) je direktno kvalifikovan za LŠ, šampion 16.-plasirane Danske (Kopenhagen) će takmičenje započeti tek u „CQ3“ (umesto u „CQ2“), a prvaci Farskih Ostrva i Luksemburga (države na 48. i 49. mestu na rang listi) tek u „CQ2“ (umesto u CQ1“). Razlog za ova pomeranja je to što su oba finalista LŠ 2009/10 (nemački Bajern i italijanski Inter) klubovi koji su plasmanom u svojim nacionalnih šampionatima već obezedili direktna mesta u LŠ 2010/11, a s obzirom da je jedno mesto u LŠ 2010/11 rezervisano i za pobednika ovosezonske LŠ 2009/10 (Bajern ili Inter) – time se automatski „otvara“ jedno slobodno mesto u grupama LŠ 2010/11. Njega će popuniti šampion Škotske. Pomeranje početka takmičenja prvaka Danske (Kopenhagena), odnosno šampiona Farskih Ostrva i Luksemburga za jedno kasnije kolo, uslovljeno je „selidbom“ Rendžersa direktno u grupe LŠ 2010/11. Tek nakon svih ovih uslovljenih pomeranja će u svakom kvalifikacionom kolu preostati paran broj učesnika. Partizan će naravno, kao šampion zemlje koja se na gornjoj rang-listi UEFA nalazi na 21. mestu, igrati u ovom ogranku kvalifikacija, a takmičenje će započeti u „CQ2“.

„NCQ“ (kvalifikacije „nešampiona“ – „non champions“): U ovom ogranku će se, u ukupno 2 kvalifikaciona kola („NCQ3“ i „NC PLAY OFF“), nadmetati ekipe iz država koje su na rang-listi UEFA plasirane od 1. do 15. mesta. Reč je o ekipama koje nisu šampioni svojih država, ali su kvalifikacije za LŠ 2010/11 izborile na osnovu visokog plasmana u svojim jakim nacionalnim ligama. Na ovom ogranku kvalifikacija se nećemo više zadržavati, s obzirom da se one ne tiču Partizana, niti njegovih mogućih rivala.

PARTIZANOVO UČEŠĆE U KVALIFIKACIJAMA ŠAMPIONA („CQ“):

Sastavili smo trenutni izgled prva tri kvalifikaciona kola („CQ1“, „CQ2“ i „CQ3“), tj. pregled ekipa koje u njima učestvuju:

Šeširi za žreb CQ1, CQ2 i CQ3 – stanje 16.05.2010

Kažemo da je to „trenutni izgled“ zato što imena šampiona iz još 4 evropske zemlje (San Marino, Mađarska, BIH i Luksemburg) nisu još definitivno poznata. I te četiri preostale dileme će se rešiti najkasnije u narednih 10-ak dana, pri čemu jedino ime budućeg šampiona Mađarske (da li će to biti Debrecin, ili ipak Videoton koji 2 kola pre kraja sada zaostaje samo 1 bod za liderom?) ima uticaja na eventualna pomeranja u kosturu žreba. Videoton naime ima dosta manji klupski koeficijent od Debrecina (1,350 naspram Debrecinovih 5,350 bodova), pa zato ukoliko on postane prvak Mađarske – to bi značilo da bi u „CQ2“ estonska Levadija prešla među nosioce u žrebu, a Videoton bi se našao među „ostalim učesnicima žreba“. A sad da pređemo na sistem žrebanja:

Žrebanje za „CQ1“ i „CQ2“ održaće se istog dana - u ponedeljak, 21. juna 2010. - u švajcarskom Nionu, sa početkom u 12h po srednjeevropskom vremenu.

„CQ1“: Šampioni Andore, Malte, Crne Gore i San Marina će se u ovom početnom kvalifikacionom kolu boriti za dva mesta u „CQ2“.

„CQ2“: Partizan će biti jedan od 34 učesnika ovog kvalifikacionog kola, dovoljno visoko pozicioniran da bude među nosiocima u žrebu. To znači da će rival crno-belih biti jedna od sedamnaest ekipa koje su pozicionirane od 18. do 34. mesta („ostali učesnici žreba“). Sudeći prema mogućim protivnicima, od crno-belih se svakako očekuje da ovo kolo uspešno prebrode. Neuspeh bi predstavljao totalni oproštaj od Evrope već tada, što bi zaista bila jedna sportska katastrofa za klub Partizanovog renomea.

Između prvih i revanš mečeva „CQ2“ održaće se žreb za „CQ3“ - u petak, 16. jula 2010.

„CQ3“: U ovom žrebu svoje takmičenje započinju samo tri kluba (prvaci Švajcarske, Belgije i Danske), a preostalih 17 učesnika žreba će tu „stići“ kao pobednici iz parova „CQ2“, pri čemu će UEFA pre žreba za „CQ3“ (a zbog toga što se on održava pre nego što „CQ2“ bude završeno) „pretpostaviti“ da će plasman u „CQ3“ izboriti favoriti (nosioci u žrebu za „CQ2“) pa će, shodno klupskim koeficijentima tih favorita, poređati parove među nosioce i „ostale učesnike žreba“. Partizan je i ovde „upao“ među nosioce u žrebu i to je dobra stvar za naš klub, ali mi podvlačimo da bez obzira što ćemo tog 16. jula sa velikom pažnjom pratiti žreb za „CQ3“ – u tom trenutku će nam tek predstojati odigravanje revanš meča u „CQ2“. Ukoliko nakon odigravanja revanš mečeva „CQ2“ budemo izborili plasman u „CQ3“, znaćemo tog trenutka i „fiksno“ ime našeg protivnika u „CQ3“. To „fiksno“ ime našeg rivala biće istovremeno i ime kluba koji će predstavljati našu poslednju prepreku - ne do Lige šampiona, nego „samo“ do Lige Evrope.

Ne pređemo li tu prepreku, tj. bude li se u tom „CQ3“ opet ponovio „neki Apoel“ - onda bi Liga šampiona postala nedostižna za crno-bele, a za Ligu Evrope bi morali dodatno da se borimo, u jednoj dopunskoj rundi (plej of za Ligu Evrope, kao prošle sezone protiv slovačke Žiline)...uz napomenu da smo prošle sezone u žrebu tog plej ofa za Ligu Evrope bili nosioci u žrebu, dok sad uopšte nije izvesno da bi i ovaj put imali tu privilegiju.

Uspe li Partizan ovog leta da u „CQ3“ bude uspešniji od svog rivala i da tako postane jedan od 10 preostalih učesnika ovog ogranka kvalifikacija za Ligu šampiona, onda nam je Liga Evrope zagarantovana, a do onog elitnog društva zvanog Liga šampiona preostao bi nam još samo jedan „filter“ – igranje tzv. „C PLAY OFF“ koji bi dao odgovor na pitanje kojih 5 ekipa (od ukupno 10 klubova koji su uspešno prošli „CQ3“) će od septembra igrati Ligu šampiona, a kojih 5 će morati da se zadovolji učešćem u Ligi Evrope.

Žreb za „C PLAY OFF“ će se održati u petak, 6. avgusta 2010., takođe u Nionu i takođe u 12h. Dakle termin žreba je ovaj put tek onda kad i poimenice budu poznati učesnici žreba (ukupno 10 klubova) (tj. nakon što budu odigrani i revanš mečevi „CQ3“). Tih 10 klubova će pre žreba biti poređani po svojim klupskim koeficijentima - prvih 5 će biti nosioci, preostalih 5 ekipa će biti „ostali učesnici žreba“ i onda će uslediti žrebanje 5 parova. Ako Partizan bude učesnik žreba za „C PLAY OFF“, onda on vrlo verovatno ove sezone neće biti među nosiocima u tom žrebu (neće biti među prvih 5 ekipa po koeficijentu). U gornjem dokumentu namerno nismo prezentovali „dizajn“ šešira za žreb „C PLAY OFF“ zato što bi on u ovom trenutku u sebi sadržavao i previše „šbbkbb“ („šta bi bilo kad bi bilo“). Sem toga, crno-beli već u „CQ3“ mogu dobiti dosta ozbiljnog i nezgodnog rivala. To je jasno i nakon letimičnog pogleda na naše moguće rivale u „CQ3“. Utakmice „C PLAY OFF“ su inače na programu 17/18.08. i 24/25.08.2010.

Da zaključimo: „CQ2“ ne bi smeo predstavljati problem za crno-bele, koga god da dobiju za rivala. „CQ3“? U NJEMU LEŽI „KLJUČ“! Jedan uspešan nastup u „CQ3“ obezbeđuje „Evropu do decembra“, i se time skida veliki pritisak sa crno-belih i omogućava im se puno rasterećeniji nastup u „C PLAY OFF“. Sa druge strane, neuspeh u „CQ3“ ne samo da u potpunosti zatvara vrata Lige šampiona, nego onda i put do cilja zvanog Liga Evrope čini vrlo trnovitim - pogotovo ako onda u dolazećem plej ofu za Ligu Evrope ne budemo bili među nosiocima...
 
Последња измена:

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
E super, hajde da krenemo da "tamburamo i talasamo" ovde o mogućim protivnicima...Ko bi od vas u "susjedstvo" u 2. kolu? Sale Stanojević reče da ne bi...
 

nikolapfc89

Grobar
Учлањен(а)
22.10.2008
Порука
420
Reaction score
7
Локација
Novi Beograd
Ja po mom misljenju nekom smatram da je najbolje izvuci odma najjace u 2 rundi da se ozbiljno shvate kvalifikacije da ne bude ko 12:0 prosle god pa steknemo utisak jaki smo lako cemo i ispadnemo od prosecne ekipe...Po meni 2 kolo odma Debrecen ili LInfild.
Dalje ionako ide teze tako da...
mada problem nisu rivali kolko mi sami....Tesko od ovog nesto moze al bar imamo jake utakmice i bogami dobra gostovanja...
EDIT: jbg tek sam sad video da ne mogu madjari....
 

Enslaved

Grobar
Учлањен(а)
30.11.2006
Порука
10.120
Reaction score
32.384
Локација
vaginamandibularia
Drugo kolo je mnogo bitno. Nadam se protivniku protiv koga neće biti 12:0 u dva meča, to nas je prošle godine uljuljkalo i dalo nam za pravo da kenjamo o rasturanju Apoela... Naravno, to ne znači da ću da se ubijem ako izvučemo, npr. TNS :D
Što se tiče trećeg kola, Aktobe bi bio idealan protivnik. Nisu potpun kurac, a siguran sam da bi mogli da ih prođemo u dvomeču.
Četvrto kolo, ako nam Bog da ove godine da se plasiramo do tog dela kvalifikacija, meni je svejedno. Ako ne možeš da pobediš Anderleht ili Spartu, koji ćeš kurac u ligi šampiona.

Edit. Sad vidim i da kolega u postu ispred mene piše maltene isto :D
 

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Mogu i Mađari, ali samo ako Videoton bude prvak...uh, ali dobro bi nam došlo za vraćanje nekih dugova starih jedno 25 godina...matoriji znaju o čemu pišem...odmah posle Kvins Parka...
 

Samuraj

Grobarčina
Учлањен(а)
05.10.2006
Порука
1.096
Reaction score
240
Нема ту шта да бирамо противника, ако желимо часно да играмо ЛШ морамо бити кадри да избацимо свакога ко нам се нађе на путу у квалификацијама.

У ЛШ нас чекају вукови.
 

Arsen_Wenger

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2010
Порука
1.866
Reaction score
60
ma zreb ko zreb, ko zna koliko nam u stvari koja ekipa odgovara, mnogo puta smo se opekli protiv malih ekipa, a upravo protiv njukasla napravili legendarni uspeh...tako da sve zavisi od nas, mora da se napravi tim od 11 ratnika koji ce da disu kao jedan
 

Tuljo

Administrator
Уредник
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
8.348
Reaction score
6.571
Локација
Tamo gde si ti!
Ma manite se šitara i ostalih rizičnih gostovanja, videli smo kako smo prošli posle Mostara, a nismo uopšte zaslužili da budemo izbačeni!
 

medjutim

Banned
Учлањен(а)
18.08.2008
Порука
2.590
Reaction score
88
Drugo kolo je mnogo bitno. Nadam se protivniku protiv koga neće biti 12:0 u dva meča, to nas je prošle godine uljuljkalo i dalo nam za pravo da kenjamo o rasturanju Apoela...

Ja baš mislim da nam treba tako neka ekipa, posle Apoela i ovakve sezone ćemo malo teže da padnemo u euforiju, a ne treba nam baš tempiranje forme za 15. jul..
 

Macak-Zemun

Millwall huligan u penziji
Учлањен(а)
24.01.2010
Порука
2.341
Reaction score
840
Локација
Ima jedan grad, pored je Beograd
Ma koga god da dobijemo treba samo da shvatimo ozbiljno i eto nas u LS,sve drugo otpada








-----------------------------------------------------------------
jabene GEJLIJE sede ispred stadiona JNA i pevaju:UGASILI STE NAS KAO ZADNJU CIGARETU ZGAZILI STE NAS KAO DA SMO LIST NA VETRU
 

Zemunelo

Grobar
Учлањен(а)
17.04.2008
Порука
755
Reaction score
26
Локација
Zemunelo
Opekli smo se prosle protiv Rila ali sad necemo ako bude lak protivnik jer je jos uvek sveze.

A i nismo vise nosioci u zadnjem sesiru.

Zato idalje nam treba lagan prolaz prve dve tekme za podizanje forme
 

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Slažem se...Joj dobro je da jedva nekako ostadosmo nosioci u 3. kolu (i to kao poslednji sunce ti poljubim)...bila bi frka da nismo, ali žešća frka...
 

srbaPFC

Početnik
Учлањен(а)
25.04.2009
Порука
95
Reaction score
1
U drugom kolu ne bi valjalo da idemo u Tiranu i u Bosnu i to samo iz ne fudbalskih razloga.Trece kolo je vec druga prica po meni se to dobija ili gubi u glavi,ali ne bi bilo lose da nam dodju Aktobe,Ekranas ili Helsinki :napred Partizan.
 

БоКиЛе ПФК

Grobarčina
Учлањен(а)
02.11.2008
Порука
1.196
Reaction score
10
Локација
U vozu
Ih kad bi nam se pali shiptari, al nismo mi te srece.
све али све осим њих. никога се не 'бојим' као њих(не мислим на терен него изван) поново би била афера на гробаре.
ајде и у бх и у цг не би 'лоше' било али тамо НИКАД !
све у свему слажем се да треба неки јачи клуб да нам дође то ће ионако бити темпирање форме и тад морамо да улазимо у најбоље игра за остала кола (дај боже)
 

Ilke

Početnik
Учлањен(а)
27.01.2010
Порука
153
Reaction score
2
Локација
Tamo gde su crno-beli...
Jebote, koliko nas je sjebalo to sto nam se "izbrisala" sezona kada smo igrali 1/8 UEFA Lige, a jos dve sezone cemo "vuci" nulu iz sezone kada su nas izbacili iz Evrope!

Ja sam prosle sezone ocekivao da cemo lagano u LS, a verujem i vecina vas. Nikada laksi protivnici, mi nosioci u svi rundama i onda tras, po picki. Posle Apoela sam jedva otisao iz Hrama... Jos je rano da diskutujemo o LS, da vidimo prvo ko ostaje, ko odlazi, pa i koga cemo dovesti. Po meni trebaju nam 3 igraca u svakoj liniji tima, naravno ne iz Mladosti iz Lucana i Radnickog iz Sombora...

Evo, kada vec pisemo o zeljama, pa da napisem:
- 1. kolo: Rudar Pljevlja, TNS, prvak Luxemburga.
- 2. kolo: Helsinki, Ekranas, Zilina.
- 3. kolo: Bazel.

Grupa LS: Inter, Lion, Benfika, Partizan Odgovara, a...:D
 

vratonja

Grobarčina
Учлањен(а)
03.08.2007
Порука
2.798
Reaction score
1.112
Локација
Ivanjica
Najbitnije je da ekipa nema pritisak kao sto je bio prethodne dve sezone. Nadam se da ce bas to biti put uspeha. Sto se tice optimalnih protivnika i naseg statusa . Prva prepreka ce se preci lagano ali onaj nivo na kojem smo stali prosle godine, bas te prosle godine i to na klupskom sajtu sam apelovao da se shvati ozbiljno i da prolaskom tog CQ3 bili bi jednom nogom u CL bez obzira sto je ostao jos jedan protivnik. Zao mi je sto sam imao takav osecaj ali se obestinilo jbg . Tako i sada taj CQ3 treba shvatiti ozbiljno odn. preozbiljno. Nekako mi je i drago sto posle toga necemo biti nosioci jer ce tako predstavljati dodatan oprez.
 

Torres

Banned
Учлањен(а)
01.03.2009
Порука
320
Reaction score
3
Реално опет смо јачи од скоро свих тимова,па чак и у трећем кругу.Само треба сваком мечу приступити максимално озбиљно и можемо се надати лиги шампиона.Волео бих да нам се у првом колу падне сто је могуће јачи противник,мада,мислим да и нема баш неких озбиљнијих екипа у првом колу.У другом колу већ долазе бољи противници и почињу јаче утакмице,али ако стварно мислимо да идемо у лигу шампиона,морамо и тоу препреку прећи.Е треће коло,видећемо,биће мноого зајебано,поготово ако добијемо Андерлект,Спарту или Динамо ( мислим да се и са њима можемо пасти ? ) . Са осталимо смо толико подједнаки,или јачи,али наравно ништа не мора да значи.Мислим да би добро било да, наравно ако прођемо друго коло , извучемо Салзбург , сећам се кад смо их на припремама победили,чини ми се 5-2 . То је моја жеља. У другом колу , не би био лоше да извучемо тимове код којих се лиге завршавају , нпр. Жилина , док у Шведској,Финској... лиге су тек почеле. Само добро одрадити прелазни рок , максимална озбиљност,па шта нам бог да,искрено се надам и да можемо до лиге шампиона... Срећно црно бели ...
 

Shamai

Početnik
Учлањен(а)
22.01.2008
Порука
39
Reaction score
0
Da se prizeljkuje neka ekipa tipa Ril da se tempira forma i nije dobro, jer tad tempirati formu sa takvom ekipom pa proci kao prosle godine i nije neka slava, po mom licnom misljenju sta god da nas zapadne nije neki problem ako se dodje sa pravim pristupom, a sto se tempiranje forme tice, pa za to postoje pripremne utakmice koje treba dobro organizovati i imati neku jacu kontrolnu a ne kao prosli put prva "jaca" ekipa na koju naletimo, citaj Apoel i odmah ogroman problem, prosle godine su pripreme bile uzas i sad vise iscekujem sta ce da odaberu za pripreme nego sta ce da nam dodje u kvalifikacijama, jer mi mozemo kad se spremimo a inace...:ziveli
 

Dr.Hofmann

Guest
Au rano ste otvorili ovu temu kvalifikacije, biće sada nagađanja i svega i svačega i želja i željica heheh.

Evo kad je već na programu da i ja kažem svoje neko viđenje i želje.

U ovom "CQ2" bih ja recimo voleo da dobijemo "Bohemians" rekao bih da su u tom delu kvalifikacija svi protivnici manje više sličnih kvaliteta, eto da nam padne 2Bohemians" interesantno je sa navijačke strane bar meni.

u "CQ3" bi recimo bio za to da nam se oped desi Žilina što da ne, već jednom overena , isto tako navijački interesantna da odemo još jednom na sever Slovačke prošle godine je bilo baš lepo gore.

Što se tiče onog posledenjeg dela "play off" tu je sasvim svejedno šta god nas zapadne.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top