Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Liga Evrope 2019/2020

Статус
Затворена за писање одговора.

Petar-Skopje

Super Moderator
Уредник
Учлањен(а)
19.01.2007
Порука
4.299
Reaction score
2.878
Локација
MKD
Znate vec, sledece sezone cemo opet igrati u kvalifikacijama za LE., ali sada za razliku od prosle sezone kada smo poceli od prvog kola (Q1), ove cemo poceti od drugog kola (Q2), zahvaljujuci boljeg plasmana Srbije na UEFInoj rang-listi na kraju sezone 2017/18 (25. mesto) https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method5/crank2018.html u odnosu na onaj nakon zavrsetka sezone 2016/17 (28. mesto) https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/crank2017.html sto je je bio bitan za ovu sezonu koja je za nas vec zavrsena i pre svega zahvaljujuci tome sto smo osvojili Kup prosle nedelje, mi kao "osvajaci Kupa" (u daljem tekstu CW - Cup Winners) preskacemo jedno kolo u kvalifikacijama.
Da dodam jos da je to omoguceno zbog toga sto potencijalni osvajaci Lige Sampiona (LS) i Lige Evrope (LE) su vec obezbedili plasman u Evropi preko nacionalnih prvenstava (u ovom slucaju, preko Premier lige).
Acces listu timova po drzavama je na sledecem linku:
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/AccessList2019.html
Jos samo da dodam da je Srbija nakon zavrsetka ove sezone zauzela odlicnu 19. poziciju https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method5/crank2019.html i ako bude se desilo isto ono kao i ove i prosle sezone (da osvajac LS obezbedi direktan plasman preko nacionalnog prvenstva) u tom slucaju, u sezoni 2020/21 Sampion Srbije ce poceti od drugog kola kvalifikacija za LS.

O propozicijama toliko, sve je isto kao i prosle sezone, a tako ce biti i naredne (2020/21) sezone.

Najbitnija stvar, koja sada verujem da vecina od vas zanima, je da cemo biti nosioci tokom svih kola kvalifikacija! :icon-smile:

Raspored zreba i kvalifikacije je sledeci:
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/calendar2019.html

Na gornjem linku mozete videti raspored odrzavanja zreba i odigravanje utakmica u kvalifikacijama, grupnoj fazi i eliminacionim fazama sve do finala i LE i LS.

Znaci, prvi bitan datum za nas je 19. Jun jer tada je zakazan zreba za Q1 i Q2 za LE.
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/seedel2019.html
Za nas je bitniji zreb za Q2, a kao sto rekoh tamo smo sigurno povlasceni.
Datumi kada ce biti odigrani utakmice u ovoj fazi su 25. Jul i 1. Avgust.

Poznati su skoro svi potencijalni protivnici medju nepovlascenim timovima, osim dva:

Nepoznat je osvajac Kupa u Svedskoj. https://www.soccerway.com/national/sweden/svenska-cupen/20182019/s15764/final-stages/
30. Maj je zakazano finale Kupa Svedske.
U Geteborgu ce igrati Hacken-AFC Eskilstuna.
Koji god da pobedi, bice nepovlascen na zrebu i imace koeficient 4,180.
Nisam pratio Svedsko prvenstvo, ali verujem da je Hacken veliki favorit protiv ovih AFC, za koji iskreno prvi put cujem.

Jos jedna nepoznanica je ko ce biti treci pretstavnik u kvalifikacijama za LE u Bugarskoj https://www.uefa.com/memberassociations/association=BUL/domesticleague/standings/index.html
Sutra (ili mozda ce to biti danas kada otvorim temu :) ), 28. Maj u 19:00 u barazu za plasman u kvalifikacija za LE igraju Levski-Etar.
Pobednik tog baraza bice nepovlascen na zrebu sa koeficientom 3,500.

Svi ostali potencijalni protivnici su poznati.
Pre zreba, isto kao ove sezone timovi ce biti podeljeni po grupama. Bice podeljeni u 5 grupe po 10 timova i 2 grupe od po 12 timova. Znaci noci uoci zreba dobicemo 5 ili 6 potencijalnih protivnika. Do sada, uglavnom su ih delili na osnovu geografskog polozaja i politicke situacije (ne smeju timovi iz Rusije i Ukraine, Srbije i Kosova, Azerbejdzana i Jermenije... da igraju medjusobno u kvalifikacijama).

Jos u ovoj fazi moze se uociti nekoliko potencijalnih mina koji treba izbeci, kako na primer nasi poznanici AEL, pa poljaci Krakovia i Lehia iz Gdanjska, uvek neugodni i raspolozeni tokom kvalifikacija rumunski Vitorul, kao i Neftchi iz Bakua koji su do zadnjem kolu prvenstva Azerbejdzana vodili bitku za titulu protiv Qarabaga, cak su imali i prednost od 5-6 boda na nekih 5-6 kola do kraja prvenstva.
Cisto politike radi, valja izbezi Zrinjski, Zeljeznicar, albanski Kukesi, pa i Buducnost.
Zbog daljina i klimatskih uslova, izbegao bih Kazahstanske klubove (Kairat, Ordabasi i Tobol) kao i klubove iz Kavkaza: Neftchi i Sabail (Azerbejdzan); Alashkert (Jermenija) i Dinamo Tbilisi (Gruzija).
U principu, smatram da smo sposobni da pregazimo svakoga od ovih sa pola snage, osim AELa, Poljake i Vitorula.
Realno, ovo moramo proci kako znamo i umemo, nema opravdanja u slucaju eventualne eliminacije.

Kao sto rekoh ranije, nakon zavrsetka ove faze kvalifikacija sledi zreb za Q4 i prakticno onim klubovima koji su pre pocetka kvalifikacija bili smesteni medju nenosiocima u toj (zadnjoj fazi) kvalifikacija za LE "poslednja sansa" da se na zrebu za istu umuvaju medju "nosioce".

Nakon druge runde sledi treca (Q3) runda kvalifikacija za LE.
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/seedel2019.html
Zreb za Q3 je nakon odigravanje utakmica u Q1, a pre odigravanja prve utakmice u Q2.
Termini odigravanja utakmica su 8. i 15. Avgust.

Ovde su nepoznati dosta stvari za sada, na primer od ishoda finala LE zavisi koliko ce se timova iz "nasampionskog" dela kvalifikacija za LS prikljuciti u ovom nasem delu kvalifikacija za LE.

O konacnom ishodu finala LE ima 2 potencijalna scenarija:
Ukoliko pobedi Celzi, potencijalni ucesnici u nasem Q3 iz drugog kola kvalifikacija za LS (nazovemo ga Q2-CL) su Viktoria Plzen i PSV, koji bi bili nepovlasceni timovi u takvom Q2-CL, a Bazel i Olimpiakos.
Ukoliko pobedi Arsenal, potencijalni ucesnici u Q3 za LE su LASK, Baseksihir i Viktoria Plzen, koji bi bili nepovlasceni u takvom Q2-CL, a Bazel, Olimpiakos i PSV bi bili povlasceni.
Takodje ukoliko pobedi Arsenal, Sparta Prag koja igra u svojstvu "osvajac Kupa" (CW, Slavija je osvojila duplu krunu Ceske) ce obezbediti direktan plasman u grupnoj fazi LE, umesto da pocne iz ove Q3 faze takmicenja.
Na cekanju izhoda finala LE su Vitoria Gimaraes i Videoton, koji jos ne znaju dali ce biti smesteni medju povlscenim ili nepovlascenim klubovima. Ukoliko pobedi Arsenal bice povlasceni, ukoliko pobedi Celzi nepovlasceni.

Ne zna se jos ni treci ucesnik kvalifikacija za LE iz Austrije.
https://www.uefa.com/memberassociations/association=AUT/domesticleague/standings/index.html
U malo kompliciranom baraz sistemu prvu u "1/2 finalu" igraju Rapid-Matersburg (jedna utakmica) 28. Maja, a u "finalnom dvomecu" pobednik ovog duela ceka Sturm (30. Maj i 2. Jun).
Rapid imaju daleko najveci koeficient od svih ovih klubova iz svog prvenstva (23,500), ali kako igraju ove sezone tesko da mogu oni da se izguraju do kvalifikacija.
Ako pobednika baraza ne bude Rapid, onda taj isti tim (Sturm/Matersburg) bice smesten medju nepovlascenim timovima.

Treba jos da se odigra i baraz mec za plasman u kvalifikacijama za LE u Holandiji.
https://www.uefa.com/memberassociations/association=NED/domesticleague/standings/index.html
28. Maj u 20:45 igra se revans baraza za plasman u kvalifikacijama za LE izmedju Vitesea-Utrehta.
U prvom mecu u Utrehtu je bilo 1-1.
Koji god da bude pobednik ovog baraza bice medju nepovlascenim timovima.

Ne zna se ni treci pretstavnik u kvalifikacijama za LE iz Ceske.
https://www.soccerway.com/national/czech-republic/czech-liga/20182019/s16052/final-stages/
U barazu za plasman za kvalifikacije LE 1. Juna igraju Banik Ostrava-Mlada Boleslav.
Koji god da bude pobednik bice medju nepovlascenim timovima na ovom zrebu.

Takodje, ne zna se ni treci prestavnik iz Danske.
U barazu 31. Maja igraju Brondbi-Randers https://www.soccerway.com/national/denmark/superliga/20182019/s16122/final-stages/
Koji god da bude protivnik bice medju nenosiocima na zrebu za Q3.

Zreb za Q3 bice odrzan 22. Jula po slicnom sistemu kao i zreb za Q2.
Timovi bice podeljeni u 4 grupe po 10 timova i jedna grupa od po 12 timova.
Znaci, opet pre zreba cemo saznati imena 5 ili 6 potencijalnih protivnika.

Ovako, neka moja amaterska procena je da su nam i ovde dobre sanse da prodjemo dalje. Uvek su zeznuti Cesi, Turci, Austrijanci, Ukrajinci, Svajcarci, pa i Grci, ali nisu to klubovi koji su neprolazni.

Nakon ove faze, sledi cetvrta runda (Q4) ili Play-off faza kvalifikacija za LE.
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/seedel2019.html
Zreb za Q4 bice odrzan 5. Avgusta, a utakmice se igraju 22. i 29. Avgusta.
Ovde ima dosta nepoznanica, a o ovoj fazi cu pisati za koji dan nesto detaljnije, jer do ponedeljka ce biti poznati svi klubovi koji ce se takmiciti u kvalifikacije za LE.

Jos jednom da ponovim, mi cemo biti nosioci i u ovoj fazi kvalifikacija za LE, ali bolje po nas da idemo prvo korak po korak!

Rec-dva o klubskom koeficientu.
Trenutni koeficienti nam je 18,000 i zauzimamo 81 mesto na UEFInoj rang listi.
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method5/trank2019.html
Od nas malo su bolji Cirih, Maribor, Milan, Malme...
A i mi smo za dlaku bolji od Standarda iz Lijeza, Engleze, zvezdu, Spartaka i Dinamo iz Moskve...
U principu, imamo veci koeficient nego prosle godine, ali zato pa imamo pad od 2 mesta u odnosu na proslu sezonu u ovo vreme, tada smo bili 79.
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method5/trank2018.html

Za sezonu 2020/21 imamo ne tako dobru "startnu poziciju" jer na primer mandovi imaju veci koeficient od nas, za 0,750...
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method5/trank2020.html
Zauzimamo 77. poziciju, a koeficient nam je od starta skoro isti kao i sada (17,500 a ovih 16,000 u tabeli dodajte +1,500 koliko cemo dobiti za plasman u Q2), ali ako zelimo da jacamo koeficient, a smatram da sada imamo bas veliku sansu za to, moramo nekako se bar plasirati u grupnoj fazi, a za dalje cemo videti.

Za sada toliko, nadam se da sam dao dobar uvod u ovoj temi. :)

Vec sutra i prekosutra ce se jos dosta toga znati, t.j. bice poznati jos nekoliko ucesnika u kvalifikacijama.
 

Petar-Skopje

Super Moderator
Уредник
Учлањен(а)
19.01.2007
Порука
4.299
Reaction score
2.878
Локација
MKD
Jedan mali dodatak na prethodni post.

U konsultaciji sa g-dinom Vladom Cujicem, on je upuceniji od mene oko ove stvari, sam saznao da ipak nije sigurno da cemo biti nosioci u Play-offu (Q4) za LE.

Naime, dva kluba koji su obezbedili ucesce u Evropi, Mehelen iz Belgije i Trabzonspor iz Turske cekaju administrativnu odluku dali moze da ucestvuju u evro-takmicenjima.
Ukoliko se dogodi da oba kluba ne dobiju "pass" za ucesce u Evropi onda se dogadja sledece:

- U Belgiji, tabela "sampionske grupe" je na kraju izgledala ovako:
1. Genk -> obezbedio direktan plasman u LS;
2. Briz -> obezbedio plasman u Q3 za LS (u "nesampionskom" kosturu);
3. Standard Lijez -> obezbedio ucesce u Q3 za LE (slabiji koeficient od nas);
4. Antverpen -> obezbeedio plasman u barazu za ucesce u Q2 za LE;
5. Gent (jaci koeficient od nas);
6. Anderleht.
U posebnom delu Belgijskog sampionata (nazovimo ga "baraz grupa za LE") ucesce u barazu za plasman u Q2 obezbedio je Sarlroa, koji je u tom finalnom barazu izgubio od Antverpena 3:2, nakon sto su vodili sa 2:0...
Osvajac Kupa Belgije (CW) je ekipa Mehelena koja je u finalu pobedila ekipu Genta sa 2:1 https://en.wikipedia.org/wiki/2018–19_Belgian_Cup ali jos se ceka potvrda iz UEFE dali ce oni igrati u grupnoj fazi LE ili ne.
Ukoliko se dogodi da ipak ne dobiju dozvolu, u tom slucaju desava se sledece:
- Standard Lijez ce umesto Mehelena igrati u grupnoj fazi LE;
- Antverpen ceigrati u Q3 za LE; a
- petoplasirani Gent, koji ima jaci koeficient od nas, ce poceti svoje takmicenje u Q2 za LE.

- U Turskoj, situacija na tabeli izgleda ovako:
1. Galatasaraj -> obezbedila ucesce u grupnoj fazi LS;
2. Basaksehir -> obezbedio minimum ucesce u Q2 za LS;
3. Besiktas -> obezbedio ucesce u grupnoj fazi LE (zahvaljujuci tome sto je Galata osvojila duplu krunu);
4. Trabzonspor -> obezbedio ucesce u Q3 za LE (slabiji koeficient od nas);
5. Malatyaspor -> obezbedio ucesce u Q2 za LE (slabiji koeficient od nas);
6. Fenerbahce -> jaci koeficient od nas.
.
.
dalje nije bitna tabela vise.
Od izvora bliski Cujica, saznali smo da je Trabzonspor u finansisikim problemima i da je moguce da ce da izgube licencu za LE.
Ukoliko se to desi, u tom slucaju Malatyaspor bi poceli od Q3 za LE, a Fenerbahce u Q2 za LE (i jebem ti tursko prvenstvo!? Ovi cele sezone, sve do 5 kola do kraja su se grcevito borili za opstanak, sada jos mogu i u LE:krsti: ).

Sto se Q4 za LE, na zrebu ce biti 13 povlascenih i 13 nepovlascenih timova, a trenutni spisak povlascenih timova je ovakav:
AS Roma 81.000
PSV Eindhoven 37.000*
Sparta Praha 37.000*
Viktoria Plzen 33.000
Sporting Braga 31.000
Legia Warsaw 24.500
Eintracht Frankfurt 24.000
Rapid Wien 23.500**
FCSB 23.000
Feyenoord 22.000
Espanyol 20.713
Malmö FF 20.000
Partizan Belgrade 18.000
Ovo je izgled spiska nosilaca u Q4 ukoliko sutra Celzi pobedi u finalu LE.
I jos jedna napomena, Rapid jos nije obezbedio plasman u LE.

Znaci mi smo sada taman, na 13. mesto, "prvi iznad crte" u Q4.

U slucaju da Arsenal osvoji sutra LE, tada sa ovog spiska ce "nestati" PSV i Sparta, jer po propozicijama ukoliko osvajac Lige Evrope nije obezbedio LS putem domaceg sampionata, onda CW (osvajac Kupa) 13. zemlje na UEFInoj listi (Ceske) obezbedice direktan plasman u grupnoj fazi LE, a drugoplasirani timovi 10. (Turska) i 11. (Austrija) zemlje na toj listi (Basaksehir i LASK) ce poceti takmicenje od Q2 za LS i bice medju nepovlascenim timovima (imaju i manji koeficient od nas), a PSV ce biti povlasceni tim na tom zrebu.

Tako da, ukoliko pobedi sutra Arsenal, bas nas briga sta ce odluciti arbitrazna komisija UEFE. :)
Ali ukoliko Celzi pobedi, treba UEFA da odluci sta ce da cini sa Mehelenom i Trabzonom najkasnije do zreba 19. Juna.

Jos jedan mali dodatak.
Kada smo kod licenci, u BiH licencu je izgubio Zeljo i umesto njih u Q1 za LE ce igrati Radnik iz Bijeline. http://mondo.rs/a1189362/Sport/Fudb...de-u-Ligu-Evrope-Zeljeznicar-bez-licence.html
To znaci i da je sada nas novi potencijalni rival u Q2 estonska Levadia Talin.
 

Tuljo

Administrator
Уредник
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
8.350
Reaction score
6.581
Локација
Tamo gde si ti!
Jesmo drugi iznad crte, nego je Petar stavio u listu Rapid. Pošao je od toga da u projekciju ide Rapid a ne Šturm, zbog jačeg koeficijenta. Ustvari u projekciju ide Šturm jer je on kao "favorit" u baražu, on dolazi iz plej of grupe u Austriji, za šampiona, zato i revanš baraža igra kući
 
Учлањен(а)
13.05.2018
Порука
3.287
Reaction score
8.055
Локација
Космос
Верујем да ћемо бити повлашћени у пјеј-офу.
Једино не знам да ли ћемо да дођемо дотле кад је клуб у оваквом стању; но, и много већа чуда су се дешавала, а ја се надам уласку у групну фазу.
 

zoran.pfc

Grobarčina
Учлањен(а)
03.12.2012
Порука
1.934
Reaction score
3.012
Pomislio sam u jednom momentu gledajući ovu listu sa nosiocima "Pa ispašće valjda neko do četvrtog kola.."
Bolje da nisam,mi smo tu medju "favoritima"
 

Sony PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
02.07.2008
Порука
4.480
Reaction score
1.114
Локација
Tamo visoko, za brda ona...
Sturm dobio Rapida u gostima 1-2. Revans 2.6.

Nadamo se da ce potvrditi ovaj dobar rezultat, pa da pratimo ishod administracije u Belgiji i/ili Turskoj.


Ako i ostanemo recimo prvi ispod crte, vjerujem da bi u prva 2 kola kval jedan od nosilaca mogao ispasti
Od prvog kola pocinju Steaua, Malme i Legija, a od drugog Roma, Ajntraht i Espanol, te moguce i Rapid ( nadamo se da ne) i/ili Gent ( nadamo se da ne).

Od 3 ishoda koja pratimo, trebaju nam 2 pozitivna da bi bili iznad crte, tj da bi bili nosioci do kraja.
Ako bude samo 1, prvi smo ispod crte, a ako nam nijedan ishod ne bude odgovaeao od 3, bicemo drugi ispod crte.
 

Deki

Grobarčina
Учлањен(а)
16.09.2007
Порука
1.530
Reaction score
3.696
Локација
Beograd
Mi cemo sigurno biti povlasceni ako udjemo u plejof. Ne znam kada se desilo da svi favoriti po koeficijentu prodju do kraja.

Jedino mi nije jasno na cemu bazirate optimizam da cemo uopste stici dotle. To se jedino moze desiti ako bas budemo imali srece u zrebu. A ako nas i usere zreb mi u poslednjem kolu ne mozemo nikoga proci. Bukvalno su sve ekipe nepovlascene jace od nad.
 

Tomic11

Terroristen
Учлањен(а)
03.04.2016
Порука
5.297
Reaction score
11.895
Локација
Tu, odmah iza tebe
Problem je sto je zreb za plejof nakon drugog kola, tako da favoriti i nemaju vremena bas da ispadnu.
 

Sony PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
02.07.2008
Порука
4.480
Reaction score
1.114
Локација
Tamo visoko, za brda ona...
Odlicno, Sturm izdrzao. Valjda Trabzon "prezivi" administraciju.

Naravno, preduslov je da stvorimo konkurentan tim i da imamo srece u zrijebu jer nam i u drugom kolu mogu doci npr poljski klubovi ( da new bude Zaglebje 2016), ili Makabi Haifa.
U trecem kolu, a pogotovo plejofu itekako ima nezgodnih i dobrih ekipa, ali svakako in ima manje nezgodnih nego da u grupi nosilaca.
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.083
Reaction score
36.085
Samo jedna napomena. Mehelen ima pravo žalbe i ukoliko je uloži u roku od sedam dana, odluka se suspenduje do okončanja celog postupka. To je informacija sa klupskog sajta:

"KV Mechelen can now appeal to the BAS within seven days. That appeal has a suspensive effect, so that the entire procedure is resumed."

Ali, da batalimo kalkulacije. Ko nađe 3 "laka" protivnika za nas među nenosiocima u drugom kolu, svaka mu čast. :D
 

PFC_4ever

Grobarčina
Учлањен(а)
22.10.2007
Порука
1.812
Reaction score
1.081
Realno... lude kvalifikacije... loša uprava... ali dobri lekovi... ja verujem! :D
 

trivunelli

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2017
Порука
1.790
Reaction score
7.558
Локација
25-i maj
Realno ovaj mali Pavlovic nije Blekijev kalibar po meni makar,ali je napravio transfer na konto Blekija jer je Juve resio da se kocka i u fazonu bolje da da sad 5 milki nego da ga kupuje od neke Fjorentine za 50 ako se pokaze da vredi. Drago mi je da smo napravili igraca za Juventus,u cenu transfera ne bih ulazio to su nasa posla,retko koji igrac je placen onako kako bi im neki Dinamo izvukao para. Ako je sve ovo istina,zelim momku svu srecu ovog sveta i da nam osvetla obraz kao Bleki i da omoguci sutra nekom Balazhu ili kako se vec zove onaj klinac iz omladinske slican transfer. Pogresio sam temu jbg
 

Sony PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
02.07.2008
Порука
4.480
Reaction score
1.114
Локација
Tamo visoko, za brda ona...
Samo jedna napomena. Mehelen ima pravo žalbe i ukoliko je uloži u roku od sedam dana, odluka se suspenduje do okončanja celog postupka. To je informacija sa klupskog sajta:

"KV Mechelen can now appeal to the BAS within seven days. That appeal has a suspensive effect, so that the entire procedure is resumed."

Ali, da batalimo kalkulacije. Ko nađe 3 "laka" protivnika za nas među nenosiocima u drugom kolu, svaka mu čast. :D

Ima 6-7 nezgodnih, ostalo je laganica i za ovakve kakvi smo sad.
Levadia, Kork Siti, Flora, Vitebs ,Vaduz, Vitorul, Tobol, Trakai, Buducnost... Sve ziceri.

Treba izbjeci poljske timove, Haifu, Ael, mozda ove Skandinavce ( mada nam oni generalno "leze").
Malo su nam nezgodni za prvi dvomec i Kairat i Nefci.
 

PitBull

Grobar
Учлањен(а)
08.12.2012
Порука
214
Reaction score
211
Vitorul vredi preko 20 miliona covece. Bolji su i od Aela i od Haife opusteno.

S obzirom da je nama i Zaglebje bilo "zicer"... Nema laganih protivnika u Evropi niti zicera. Mi smo i od Samroka ispadali. Samo manje ili vise teski rivali.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top