Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Liga Evrope 2019/2020

Статус
Затворена за писање одговора.

IN 10

Grobarčina
Учлањен(а)
03.04.2008
Порука
2.510
Reaction score
5.116
Scekic ne smije igrati u Holandiji ako mislimo nesto napraviti.
Moze on itekako biti koristan u nekim utakmicama, ali ovo nije jedna od njih...
Vidjelo se to i u prvoj utakmici.

Oni igraju previse brzo da bi Scekic mogao biti koristan u defanzivi, a u napadu je igrac manje i pravi nam veliki problem protiv ekipa koje izlaze u presing.U Bepgradu smo do kartona jako tesko zadrzavali loptu, potpuno su dominirali.

Nazalost, nemamo igraca koji sa Zdjelarom moze da odigra to sto nam treba, ali mislim da je ipak Natko bolje rjesenje.

I Tosic mora na klupu.
 
Последња измена:

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.835
Reaction score
13.444
Samo da ne postavljamo odbranu visoko kao u prvom mecu i ostalo ce sve doci na svoje. Imacemo mnogo odlicnih situacija za kontre moramo sad da proradimo.
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Ono što sam izvlačio u prethodnih 5 utakmica i u Evropi i u ligi imali su ubedljive pobede bez primljenog gola, evo i za vikend su dobili 4 plasirani Utreht sa 3:0. Gol razlika u 6 utakmica 24:0, nanizali su 6 utakmica bez primljenog gola, tj od našeg susreta su odigrali 12 utakmica i 10 utakmica su završili bez primljenog gola. Ukupan skor 9 pobeda, 2 nerešene i 1 izgubljena (sa gol razlikom 34:5). Mi smo od utakmice sa Az-om odigrali 14 utakmica, zabeležili 9 pobeda i 5 poraza. Dali smo 34 gola i primili 11, u ova 34 gola spadaju i onih 6 što smo dali Vodojaži.

Što se tiče njihove utakmice za vikend, napravio bih kratak osvrt utakmice. U prvih 20 tak minuta, Utreht je imao jedan šut i jednu polušansu koja bi se pretvorila u stopostotnu da je igrač Utrehta imao dobar prijem izašao bi oči u oči sa golmanom AZ-a. 22 23 minut se igrao kad je posle flipera na sredini terena lopta došla na 20 tak metara od gola Utrehta, gde je napravljen faul nad De Witom. Kapiten Koopmeiners uzima taj slobodnjak i uz malo sreće od živog zida lopta odlazi u gol. Drugi gol AZ-a pada tako što Boadu vuče loptu nekih 25 30 metara od centra ka golu Utrehta i šalje je na stranu Idrisiju koji loptu unosi iskosa u šesnaesterac i rutinira golmana za 2:0.

Treći gol je pokazatelj šta ne smemo raditi protiv njih. Za desetak sekundi napravili su transformaciju iz odbrane u napad i akciju završili golom. Ako im ostavimo ovoliko prostora kao što su igrači Utrehta to je već pola gola, protiv Javora nam je često pucala kontra.

https://j.gifs.com/xnzvG3.gif

De Wit šalje loptu za Stengsa, Stengs kao na tacni poslužuje Boadua za 3:0.

Ono što me brine jeste naša desna strana tj njihova leva. Idrisi i Wijndal levi bek koji dosta učestvuje u ofanzivi. Centrira, šutira sa 20 tak metara, prilično je aktivan u ofanzivi. Nadam se da Tošić ovu utakmicu neće početi.
Sem napadačkog tria trebamo se paziti kapitena Koopmeinersa od koga sve počinje, to je igrač koji izvodi penale i većinu prekida, ima dobru prenosnu loptu, pored njega u vezi igrač koji je opasnost iz drugog plana De Wit.

Trebamo im prepustiti loptu i čekati kontru, polukontru. Ne smemo im ostavljati našu odbranu na vetrometini kao iz prošle utakmice, neće se dobro završiti onda. Daleko od toga da im se ne može dati gol, moramo strpljivo igrati.
 

SpejsNigrutin

Makedonče
Уредник
Учлањен(а)
19.04.2007
Порука
7.734
Reaction score
12.749
Локација
Nedodjija
Ja bih igrao istu formaciju kao u derbiju, meni je ta postava najsigurnija.

Pocinje Scekic i onda u drugom poluvremenu ulazi Suma..

Srecno crno-beli!
 

doktormedicine

Početnik
Учлањен(а)
12.07.2019
Порука
19
Reaction score
26
Локација
Beograd
Холанђани су познати по томе да не маре превише за дефанзиву тако да ћемо сигурно имати шансе да им затресемо мрежу, само их треба искористити. Главна пажња мора да буде на нашој задњој линији. Павловић не би требало да истичава превише напред, Милетић и Урошевић да не дозволе промају по боковима а Здјелар и Шћекић морају сећи њихове контре паметним фауловима на средини терена.


Ova vasa prica gde se generalizuju stvari, tipa ovo "Holandjane boli uvo za odbranu" i slicno je toliko besmisleno u 2019. da je to nerealno.
Te price skandinavska skola fudbala je ovakva, ostrvska je ovakva je moglo da prodje pre 50 godina.
Az Alkmar je za 3 meseca fudbala u prvenstvu primio 8 golova, ujedno je tim sa najmanje primljenih golova u Ligi, ispred Ajaksa koji ima 10.

Manite se tih prica i generalizovanja
 

RotoShack

Grobarčina
Учлањен(а)
02.12.2012
Порука
6.210
Reaction score
2.629
Ako budemo igrali formacijom kao protiv MU, crno nam se pise. Ako vec planiraju nesto slicno, onda, kad vec pusta Sumu da ne igra odbranu, lijepo taj posao MORA da radi Scekic ili koga vec odrede.

Koliko god stoji ona Savina prica da su oni druga dimenzija za nas, ono zbog cega sam pukao i komentarisao na poluvremenu te utakmice je upravo preveliki strah kod nasih igraca koji se osjetio pri svakom pasu, ali i to sto je desna strana zjapila prazna mali milion puta a tu nije bilo ni Sume ni Scekica, a sto se opet nastavilo i u drugom (odmah smo tako i primili gol).

Dakle, iako mislim da su AZ ozbiljniji od MU, isto tako mislim da i mi mozemo mnogo bolje nego sto smo odigrali tu utakmicu, ali, koncetracija i odsustvo straha su preduslov za tako nesto.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.835
Reaction score
13.444
Ajde nekako i da razumem onaj pristup u Mancesteru ipak smo igrali sa jednim od top svetskih klubova i treba mnogo vremena i rada da se dodje u situaciju da odes tamo i igras svoju igru......ali protiv AZ-a izgovora nema, jaki su ali nisu nam nedostizni i treba da nas se plase. NAPRED PARTIZAN !
 

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.984
Reaction score
15.738
Локација
Beograd
Onda si prespavao kada im je kao gost Herenven napunio mrežu, a nije bilo ni tako davno, pre samo mesec dana. :D

Eto, mi ne moramo 2-4 da ih dobijemo, i 3-4 bi bilo dosta.

Jeste, desio se Herenven sa posedom lopte od 29%. To ti je sad kao što je Dortmund u petak gubio od Paderborna 0:3 na poluvremenu. :D

Možemo mi AZ da dobijemo, ali samo ako odigramo muški, kao Molde na strani, bez straha. Oni će da nas napadnu i biće prostora da ih izubijamo na kontre, lako možemo da dobijemo sa više datih a i obratno. Svakako nas čeka uzbudljiv meč, a onda nakon toga, u zavisnosti od ishoda možemo da pričamo za dalje.
 

diego_armando

Grobarčina
Учлањен(а)
30.08.2008
Порука
6.297
Reaction score
3.860
Локација
Kobasicarija "Venac".
az je jako dobro podmazana masina, a mi to ipak Nismo. uzdam se u nas istorijat sa niskozemcima. kao I fakat da oni nemaju neko vece medjunarodno iskustvo kad je u pitanju "stani-pani" situacija.
 

Djuradj89

Grobar
Учлањен(а)
03.09.2019
Порука
228
Reaction score
1.732
Локација
Kraljevo
Natho za MONDO: Pametno i perfektno - samo tako do cilja protiv AZ Alkmara

Izraelski reprezentativac je svestan snage holandskog tima, ali i kvaliteta Partizana. Bibras Natho za MONDO iznosi očekivanja pred "biti il' ne biti" utakmicu za crno-bele.

Natho-Partizan


Uoči poslednje dve utakmice u Grupi L Lige Evrope, računica za Partizan je jasna - "parni valjak" u četvrtak mora da dobije AZ u Hagu i da kod kuće u poslednjem kolu savlada Astanu. Uz sve to, crno-belima je za "proleće" u Evropi neophodno i da Mančester junajted ostane neporažen na Old Trafordu kada 12. decembra bude ugostio Holanđane.

Teško, ali ne i nemoguće!

Partizan je pre tačno četiri godine pobedio AZ u gostima i tako širom otvorio vrata drugoj fazi u masovnijem klupskom UEFA takmičenju. Međutim, te sezone mu nije pomogla ni činjenica da ga 0:2 protiv Augzburga u Beogradu vodi u naredni krug…

Mozak u postavci igre trenera Sava Miloševića, iskusni Bibras Natho, svestan je da Partizan u Holandiji čeka verovatno najteža utakmica u sezoni.

"Pred nama je veoma važna i isto toliko teška utakmica, protiv tima koji je u ovom trenutku kada se sagleda stanje u grupi, po mom mišljenju, bolji i od Mančester junajteda. Još je teže zbog činjenice da mi moramo da pobedimo. Ali, verujemo…"

O kvalitetu i snazi ekipe AZ govori i podatak da je na poslednjih šest mečeva zabeležila sve pobede – sa impozantnom gol-razlikom 24:0.

Moćna napadačka mašinerija trenera Arnea Slota nemilosrdno je kažnjavala greške protivničkih odbrana. Samo je Astani u tom nizu u dva meč dala 11 golova. PSV je na "Filips areni" u Ajndhovenu ubedljivo poražen (4:0), a Beograđane dočekuju posle 3:0 u derbiju holandskog šampionata, koji su prošlog vikenda igrali u Utrehtu.

"Igramo protiv odlične ekipe, sa sjajnim fudbalerima i sve to vrlo komplikuje situaciju za nas. Svesni smo da moramo da budemo na našem najvišem nivou da bismo pobedili. Biće to duel timova koje imaju odlične napadače, ali je u fudbalu jednako važna i odbrana. Moramo da znamo kako da zaustavimo ubitačan napad AZ Alkmara i da u isto vreme razmišljamo kako da postignemo gol, jer nam je pobeda neophodna".

Kapiten reprezentacije Izraela nije želeo pre utakmice da govori o prednostima Partizana u odnosu na AZ.

"Za Partizan nekoliko stvari mogu da predstavljaju prednost u narednom meču. Njih moramo da iskoristimo na terenu. Pre utakmice ništa nam ne garantuje bodove, posebno kada moramo da pobedimo, za AZ je i nerešen rezultat takođe dobar. Moramo da igramo veoma pametno, perfektno…"

Čak ni pobeda crno-belima na garantuje prolaz…

"Za Partizan je sve jasno - moramo da dobijemo poslednje dve utakmice u grupi i da čekamo dobar rezultat iz Mančestera kada tamo bude igrao AZ. Naravno, nemamo najbolju situaciju u ovom trenutku, međutim na nama je da odradimo naš posao na terenu i da čekamo".

Trener Savo Milošević je uprkos tome što je Partizan ubedljivo pobedio Javor (6:2), bio prilično besan nakon poslednjeg meča u Humskoj. Njegova reakcija se može tumačiti na više načina, od kojih je svakako zanimljivija teza da je na taj način psihološki hteo da pritegne ekipu.

Bez opuštanja!

"On je trener, gledao je utakmicu sa strane i video je nešto što mu se nije dopalo. Pitao je posle utakmice igrače za nekoliko stvari koje mu se nisu svidele i naravno bio je ljut. Posao nas igrača je da radimo ono što trener traži da se u budućnosti slične stvari ne bi dešavale", istako je Natho.

Sjajni vezni fudbaler priznaje da žali propuštenim prilikama u Beogradu protiv AZ i Junajteda.

"Da, iz ove perspektive kada pogledamo neke stvari smo mogli da uradimo bolje. Mislim pre svega na utakmicu protiv AZ u Beogradu, gde smo veći deo meča imali igrača više i vodili 2:1. Tu utakmicu smo morali da pobedimo. Da nismo tada izgubili bodove, sada bi sve bilo lakše za nas. To je fudbal, morate da koristite šanse. Slično je bilo i protiv Mančester junajteda, najmanje smo morali da osvojimo bod", podvukao je Bibras Natho.

AZ u četvrtak neće dočekati Partizan na svom AFAS stadionu u Alkamru, koji se zbog havarije na krovu renovira. Utakmica će se igrati u Hagu (19 časova).

Извор : Мондо
 

El_Grande_Jokan

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
3.646
Reaction score
22.631
Локација
Академија
Треба показати ко је најбољи тим у Србији и како то изгледа када ми играмо регуларно такмичење. Како то изгледа када га игра државна мезимица, видели смо јуче. То нам је само мотив више.
Ући чврсто од самог старта и не дозволити им да наметну своју игру. Верујем да ће Савове критике које је изнео после Јавора да уроде плодом. Без себичлука, смирено и паметно али никако бункер као цигоси. Држати лопту што дуже у поседу и вребати шансу.
 

jeffmantas

Početnik
Учлањен(а)
01.10.2019
Порука
62
Reaction score
64
Локација
Beograd
Samo strpljivo i pametno. I 0:0 je dobar rezultat do 70 minuta. A gol radosti sto kasnije padne to bolje. Ne ocekujem naku golesdu. 0 : 1
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Nekako sutra nemam neko pozitivno očekivanje, pobeda naša bi bila za mene iznenađenje. U mnogo boljoj su formi nego mi, na obe bekovske pozicije su kvalitetniji, što se tiče napada verovatno se mnogi neće složiti sa mnom ali mislim da imaju ubojitiji napadački triling. Nama bi legla krila kao što su njihova kao kec na 11, prvenstveno zbog Sadika i njegovog stila igre. I dalje mislim da smo možda svoj prolazak prokockali u prvom kolu. Da je Markec tu... 60:40 za njih.

Kao što sam već rekao u ovom i u nekim prethodnim postovima, njihovi bekovi Svenson i Wijndal su dosta aktivni u fazi napada, pogotovo Wijndal na levom beku koji zajedno po toj strani dejstvuje sa Idrisijem. Naša krila će imati više posla u odbrani nego inače i zato smatram da Zoran Tošić u ovoj utakmici ne bi smeo početi. Nadam se da su naši obratili pažnju na njihovog kapitena Koopmeinersa koji ima veoma dobru prenosnu loptu, tim loptama izbacuje dosta uspešno svoja krila.

Što se tiče njihovih prekida treba pažnju na skoku obratiti na štopera Vlara koji je opasan u skoku.

E sad da ne bude da sam skroz izmračio, protiv Herenvena su od 4 gola 3 primili posle kornera i mislim da im je to najslabiji deo igre. Ne sumnjam da su naši to lepo iskautirali.
 

fkloznica

Grobarčina
Учлањен(а)
18.04.2008
Порука
5.738
Reaction score
2.094
Локација
sektor - M
Po najavi iz cigansporta Tošić sigurno startuje.. ne znam , da se ja nešto pitam on bi odavno bio na tribinama.

Generalno nisam optimista pred ovakve mečeve , pogotovu sada kada svi znamo koliko je Az jak , faktički u rangu Ajaxa minus navijači .. :/
Sutra samo u meso i da ne pukne neka blamaza !
 

IN 10

Grobarčina
Учлањен(а)
03.04.2008
Порука
2.510
Reaction score
5.116
Ne znam jel me vise nervira to sto Tosic startuje ili to sto govna iz mocartsporta znaju tacan sastav dan prije svake utakmice...
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top