Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Liga konferencija 2021/22.

Статус
Затворена за писање одговора.

kontraAV

Grobarčina
Учлањен(а)
05.07.2019
Порука
1.042
Reaction score
3.529
Локација
Crna Gora
Ovo ti je za rubriku hit dana status na twiteru :)
 

Mitic

Početnik
Учлањен(а)
01.10.2020
Порука
11
Reaction score
15
Локација
Niš

MiM

Početnik
Учлањен(а)
29.06.2018
Порука
164
Reaction score
971
Локација
JNA
Ajde jedno pitanje , da li dete uzrasta od 5 godina mora da ima ulaznicu sada u Cetvrtak ? Ja konkretno imam za istok , ali ne znam kako ide za decu , moze li samnom bez ulaznice ?
 

BiP

Grobarčina
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
1.177
Reaction score
6.932
Локација
NbG
Pise ciganjsport da Streda ostaje bez Ramireza i da isti umesto u Beograd putuje u Kijev, gde ce potpisati ugovor sa Dinamom.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.852
Reaction score
13.496
Смањују им се шансе сваким новим даном...
:icon-biggrin:
.....све до смрти заједно с нашим Партизаном! :pfc:

Јебо и жреб и Сочи и Стреду....испадали смо од аутсајдера, пролазили фаворите и на папиру јаке клубове.....кад се боље размисли више нам леже та незгодна жребања него она која обележимо са "уф добро је, лако ћемо".... То укидање гола у гостима ми буди оптимизам, ми смо главе које деценијама вапе за нечим таквим.....не можемо више да испаднемо за длаку, а не можемо ни да прођемо за длаку....шта год буде биће убедљиво
 
Последња измена:

Kiza Srbija

Grobarčina
Учлањен(а)
04.04.2010
Порука
1.910
Reaction score
4.203
Nema razloga da ne budu
Vrv su i oni zadovoljni kad su nas izvukli sigurno da je bilo laksih mogucnosti ali i tezih
Ovako im je zapao tim koji 10 dina ne igra ligu sampiona, povremeno igra ligu evrope nekad udje nekad ne, u srpskom prvenstvu drugo mesto - prospe uvek nekih 30ak bodova, dve godine bez ikog trofeja...
 

ulaz "O"

Hodajući porok
Уредник
Учлањен(а)
01.06.2017
Порука
2.152
Reaction score
14.405
Локација
Brdo Banovo
Kakave su nas samo azdaje sacekale u zrebu za ligu drugarstva. Tsc u slovackoj verziji i u Soci umoci.

Sreda u cetvrtak prima dva, tri komada na Jna. Lagano. Ne sumnjam u prolaz i to nema veze sa 0-4 od pre neki dan.

Soci- nadam se klasicna ekipa za sezonu ili dve. Da im je peto, sesto mesto u Rusiji maksimum. Tamo sem Zenita i Cska koji drze standard, svi ostali vrlo cesto osciliraju.

Za ovakav Partizan, koga gusi drzava i sopstvena uprava, ovaj nivo takmicenja je nazalost taman.

U jebenoj nadi, da cemo sledece sezone krenuti u kvalifikacije za LS.


Ajmo mi na Sredu
 

nasa stvar

Grobarčina
Учлањен(а)
01.09.2019
Порука
1.121
Reaction score
2.498
Локација
JNA
Samo totalni zlotvori u najvažnijoj sezoni u Evropi ne pojačavaju igrački kadar Partizana.
Ove sezone je neophodna berba bodova naših klubova u Evropi, dovoljno nam je 5 da bi naša liga izašla iz ovog mulja kvalifikacija.
I debili nas ne pojačaju.Ako je nekad bio potreban jak igrački kadar to je ove sezone.
Gledajući ustaše, Grke i ostale kako su lagane protivnike dobili na žrebu, Partizan mora da prođe Soči.
Još veći problem je što kod nas gledaju prvo žreb pa možda dovedu pojačanje ali može se registrovati valjda samo 1 novi igrač ili?
I vraćajte Sumu u sastav nemoj da se igrate!!!
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.852
Reaction score
13.496
Морам да исправим неке информације које сам написао погрешно, а тичу се нашег коефицијента.
Ми ове сезоне бранимо само 0.50 бодова колико смо узели сезоне 2016-2017 кад смо испали од Заглебја:
9TQLFN4.jpg


За ову сезону имамо 18 бодова и већ смо самим учешћем у 2.колу кф. за ЛК добили још 1,5 бодова тако да нам тренутно бодовни салдо за наредну сезону износи 19 (не 19,5 јер се бришу сви бодови из сезоне 2016-2017)
hsezF3k.jpg


Тако да ове сезоне имамо одличну (последњу) шансу да драстично увећамо клупски коефицијент. Наредне сезоне бранимо 7 бодова које смо узели у сезони 2017-18 и то ће бити много теже тако да ове треба што више да надмашимо сезону 2016-17....јер било би добро ући са јаким коефицијентом у кф за ЛШ наредне сезоне :ziveli
 
Последња измена:

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.852
Reaction score
13.496
Заборавих да додам https://kassiesa.net/uefa/calc.html

- Ако прођемо Стреду имаћемо 19.5 бодова пред наредну европску сезону 2022-23
- Прођемо ли Сочи-Кешла имаћемо 20 бодова
- Прођемо ли и плеј-оф и уђемо у групе остајемо на 20 бодова јер се у ЛК не добијају додатни бодови за улазак у групну фазу
- У групама се добија 2 бода за победу и 1 бод за нерешен резултат (исти случај је и у ЛШ и у ЛЕ)
- Ако будемо први у групи добијамо 2 бонус бода, а ако будемо други у групи добијамо 1 бонус бод (у ЛШ и ЛЕ се добија више)

Надам се да сам ово добро протумачио, а за нокаут фазу нисам сигуран како се врши бодовање.

Примера ради кад би ове сезоне остварили исти резултат који је остварен у сезони 2019-20 коефицијент би нам наредне сезоне износио 26.000 што би нас попело негде око 50-е позиције на Уефа ранг листи

Као што се види самим квалификацијама није могуће направити неки већи искорак што се тиче клупског коефицијента тако да морамо да уђемо у групе. Од кад се играју групне фазе у оба европска такмичења (од сезоне 2004-05) ми ни једном нисмо два пута за редом остајали без групне фазе. Надам се да то ни овај пут неће да буде случај иначе нам се смеши тотални европски суноврат из кога се нећемо повратити годинама.

Ево и целе шеме свих европских такмичења и како се све одвија па кога занима нека баци поглед:
https://kassiesa.net/uefa/files/2021-24-uefa-club-competitions-scheme.png
Надајмо се да ће нам ово предзање бити потребно пред наредну европску сезону
 
Последња измена:

StrikeFront

Statističar
Учлањен(а)
19.06.2008
Порука
5.034
Reaction score
14.652
Повратак навијача, мотив који обавезује

1200x750-blanko-60.jpg


Победа над Пролетером на отварању нове сезоне (4:0) донела нам је прво место на табели Линглонг Суперлиге, али за претерано славље нити има потребе, а још мање времена. Јер, већ у четвртак, 22. јула у Хумску долази екипа Дунајске стреде која нам стоји на путу пласмана у треће коло квалификација за Лигу конференција.

Такмичење за које се боримо јесте ново, ове године ће имати премијерно издање, али ми знамо шта се од нас очекује. Победа на сваком мечу, поготово кад се игра пред нашим навијачима, тим пре што ће им капије фудбалског храма у Хумској бити отворене после више од годину дана паузе.

Биће ту, и сада већ традиционална “Дечија трибина” намењена малишанима до 14 година, полазницима школа фудбала из 12 градова широм Србије, који ће заједно са својим тренерима моћи да уђу на северни сектор стадиона Партизана. Као што су то већ у неким ранијим годинама могли да учине на сусретима против АЗ Алкмара и Молдеа.

Прошлогодишње учешће у квалификацијама за Лигу Европе било је специфично по томе што се у сваком од три кола, колико смо играли, одигравала само по једна утакмица, без реванша, али то је било принудно решење због згуснутог распореда услед пандемије коронавируса. И овогодишње такмичење је знатно модификовано, само овога пута трајно, будући да је пре нешто више од месец дана одлучено да се у потпуности укине правило “гола у гостима”.

Гледано кроз историју, то правило је Партизану у пет наврата ишло на руку у мечевима на међународној сцени, а три пута смо због њега елиминисани, на шта је наш аналитичар, Влада Ћујић, врло лепо и темељно подсетио. Једино још треба истаћи да је од 1965. године кад је то правило званично усвојено, па завршно са минулом сезоном, једино наш Парни ваљак успео да надокнади заостатак од четири гола из првог меча. Било је то у оном чувеном двомечу против Квинс Парк Ренџерса, кад су након пораза од 2:6, црно-бели резултатом 4:0 тријумфовали у Хумској и обезбедили пролаз у даљи ток такмичења у Купу УЕФА, а славни Еуроспорт је ту утакмицу уврстио међу 100 најбољих свих времена.

Двомеч против Дунајске стреде, клуба мађарских исељеника у Словачкој, биће треће искушење за наш тим против екипа из ове земље, а у досадашња два окршаја имамо половичан учинак. Најпре смо 2005. године у оном незаборавном мечу плеј-офа за пласман у Лигу шампиона поражени од екипе Артмедије након 210 минута фудбала, а потом и извођења једанаестераца, да би након тога 2009. године у две утакмице били бољи од екипе Жилине у оквиру квалификација за Лигу Европе.

За последњих 17 година, колико се сва такмичења УЕФА играју кроз групну фазу, Партизан је у 10 наврата успешно завршио квалификације и обезбеђивао пласман у главни жреб, а девет пута смо на то путовање кретали управо из другог кола квалификација. Неуспеха је било знатно мање и у ту негативну статистику потпада и сезона 2007/2008. кад је екипа предвођена тренером Славишом Јокановићем била боља од Зрињског, али је избачена административним путем због нереда навијача у Мостару.

Ипак, сви ови подаци извучени из богате историје клуба, колико год да имају мотивишући карактер, неће имати много утицаја на двомеч против Дунајске стреде, јер сваки нови дуел је прича за себе. У госте нам долази вицешампион Словачке, којем ће ово бити прва званична утакмица у текућој сезони и који има велике амбиције, што потврђује и податак да је јуче ангажован репрезентативац Летоније и некадашњи фудбалер немачког Шалкеа, Андрејс Циганикс.

Међутим, на нашем стадиону, пред нашим навијачима Партизан се никада никога није плашио и зато је циљ у овом дуелу јасан – победа у оба меча и пласман у наредну рунду такмичења, где би нас чекао победник меча Сочи-Кершлу.

(Izvor: Zvanicni zajt FK-a)
 

maidros

Grobarčina
Учлањен(а)
22.12.2008
Порука
2.143
Reaction score
3.016
Морам да исправим неке информације које сам написао погрешно, а тичу се нашег коефицијента.
Ми ове сезоне бранимо само 0.50 бодова колико смо узели сезоне 2016-2017 кад смо испали од Заглебја:
9TQLFN4.jpg


За ову сезону имамо 18 бодова и већ смо самим учешћем у 2.колу кф. за ЛК добили још 1,5 бодова тако да нам тренутно бодовни салдо за наредну сезону износи 19 (не 19,5 јер се бришу сви бодови из сезоне 2016-2017)
hsezF3k.jpg


Тако да ове сезоне имамо одличну (последњу) шансу да драстично увећамо клупски коефицијент. Наредне сезоне бранимо 7 бодова које смо узели у сезони 2017-18 и то ће бити много теже тако да ове треба што више да надмашимо сезону 2016-17....јер било би добро ући са јаким коефицијентом у кф за ЛШ наредне сезоне :ziveli
Ovo i jeste suština svega.

Samo ovi debili iz uprave to nevide.
Breaking point.
 

PAOK-Partizan

Grobarčina
Учлањен(а)
04.12.2011
Порука
7.127
Reaction score
338
Па они то намерно, видиш да Чукарички добија лакше противнике него ми који смо носиоци :D
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.852
Reaction score
13.496
Ovo i jeste suština svega.

Samo ovi debili iz uprave to nevide.
Breaking point.
С обзиром колико су наопаки они већ сад могу да константују да је европска сезона била успешна јер ето ушли смо са 18 бодова, а већ имамо 19.
За појачања се не надам пре групне фазе (а вероватно ни тада). Укидање правила гола у гостима ми највише буди оптимизам јер наш менталитет је неподобан за прецизне радње. Примера ради реванш против Генка......да није важило правило гола у гостима можда би нашли менталну снагу да изборимо макар продужетке...можда би јурили други гол уместо да чувамо 1-0.....хиљаду можда. Укидање овог правила тотално мења приступ двомечу. Јесте Влада Ћујић статистики лепо представио да смо боље пролазили са правилом гола у гостима али у ту статистику није убацио наш менталитет и то колико смо пута били психички нокаутирани због тог правила гола у гостима (нпр Апоел 1-0 кући након пораза 2-0).
Даће Бог да нам се укидањем овог гол-правила врати прошла сезона и онај ужас од квалификација који се састојао од једног меча по колу.... Надам се да су и играчи и стручни штаб максимално свесни да бију пресудну битку за европски опстанак клуба али и опстанак клуба уопште јер ако останемо и другу годину заредом без Европе биће то теешко поправљиво стање које ће нас коштати пуно и у овој сезони и у сезонама које долазе
 
Последња измена:

Kiza Srbija

Grobarčina
Учлањен(а)
04.04.2010
Порука
1.910
Reaction score
4.203
али и опстанак клуба уопште јер ако останемо и другу годину заредом без Европе биће то теешко поправљиво стање које ће нас коштати пуно и у овој сезони и у сезонама које долазе

Nista nece promeniti eventualni ulazak u evropu, nista
Dovodicemo "pojacanja" koja nemaju kvalitet da igraju u pfc-u
Dug ce biti sve veci

Isto to nas ceka ako se i ne plasiramo, mozda jedino neka gmazurina rava ostane uskracena za neki baksis
 

StrikeFront

Statističar
Учлањен(а)
19.06.2008
Порука
5.034
Reaction score
14.652
Spisak Partizana za DAC

Štulić nije licenciran za Evropu

1626788230192_pfc.jpg



Suma je tu, nema mladog štopera Subotića

Prijavio je Partizan igrače za evropsku premijeru. Trener Aleksandar Stanojević odredio je spisak fudbalera na koje računa za dvomeč sa DAC Stredom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Konferencije i na njemu je 31 igrač.

Možda je malo iznenađenje što među licenciranima nema Nikole Štulića, ali neko vreme se priča da će mladi napadač na pozajmicu, te ga verovatno zbog toga ni nema na spisku.

Iako je propustio gotovo cele pripreme Sejduba Suma je registrovan za Evropu, a od igrača sa priprema nema još mladog golmana Lazara Slavkovića, koji će isto na pozajmicu, kao ni štopera Luke Subotića.

Na spisku igrača su i Rajko Brežančić i Marko Živković, mada Stanojević ne može da računa na njih za Stredu. Ipak, licencirani su zato što između dve runde kvalifikacija mogu da se promene sa spiska najviše trojica igrača.

Na B spisku, koji čine igrači mlađi od 21 godine su Nemanja Jović, Samet Baždar, Marko Milovanović, Lazar Pavlović i Mateja Đorđević.

Igrači na koje Stanojević računa za dvomeč sa Stredom i evropsku sezonu su:

Golmani Vladimir Stojković, Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović.
Defanzivci Aleksandar Miljković, Igor Vujačić, Siniša Saničanin, Marko Živković, Bojan Ostojić, Mateja Đorđević, Ivan Obradović, Slobodan Urošević, Rajko Brežančić, Aleksandar Lutovac.
Vezisti Bibras Natho, Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, Milan Smiljanić, Sejduba Suma, Lazar Pavlović, Nikola Terzić, Miloš Jojić, Lazar Marković, Danilo Pantić, Nemanja Jović.
Napadači Rikardo Gomeš, Filip Holender, Marko Milovanović, Samed Baždar

Prvi meč između Partizana i DAC Strede igraće se u četvrtak od 21 čas u Humskoj, revanš je za nedelju dana u Slovačkoj.

(Izvor: Mozzart Sport)
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top