Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Liga Konferencije 2026/27 - kvalifikacije

Da bi se dogegali nekako do Hetafea, moramo da se pojavimo na stadionu. Nijedna bitka nije unapred izgubljena i ne treba propustiti priliku da se u svakoj situaciji pomogne klubu. Nadam se sutra da cemo da ispostujemo mi kao navijaci i da ovi momci osete da nisu sami protiv svih.

Da bi se dogegali nekako do Hetafea, moramo da se pojavimo na stadionu. Nijedna bitka nije unapred izgubljena i ne treba propustiti priliku da se u svakoj situaciji pomogne klubu. Nadam se sutra da cemo da ispostujemo mi kao navijaci i da ovi momci osete da nisu sami protiv svih.
Apsolutno! Ako bude manje od 20K ni ne zaslužujemo ništa bolje od ovoga. Da ne kažem da bi 25K trebalo da bude minimum...

Ima jedan lep detalj razgovora sa Dankom gde on kaze da se i sreca treba zazluziti, i da je mozda nismo ni zasluzili ranije, parafrazirao sam. Ja u to duboko verujem. Da sreca prati trud, da energija postoji i da je tu oko nas i u nama. Da se ne sme nikada odustati urpkos okolnostima od ispravne stvari. Deluje mi da je Danko rascistio taj jaz izmedju nas i njih u upravi. Mozda i prvi put u zivotu verujem upravi da rade ispravno, imamo Saleta na klupi, nasu decu na terenu. Nije najbolje sigurno, ali je mozda najbolje sto je ostvarivo u ovom momentu, najbolje sto moze biti. I meni je to dovoljno.

Ja sam skapirao da ja u Partizanu volim to sto on meni predstavlja, a on meni predstavlja upravo to neko nepripadanje sablonu, meni je Partizan zapravo simbol identiteta coveka koji bira gde pripada, koji nema potrebu da prati druge, coveka koji bira svoje drustvo, koji pliva uzvodno, Sizif koji gura kamen znajuci da je posao uzaludan, ali opet nastavlja svaki dan to da radi, ne iz moranja nego zelje. To je partizanski mentalitet, spartanska energija, nazovite kako hocete, ali su to ljudi poput Duska i Zeljka utkali u sam identitet kluba. To sam video i u Danku kako se blizio kraj razgovora. Sad je trenutak da se iz sve snage krene. Hajde da probamo jednom da zasluzimo tu jebenu srecu, svi zajedno... Da stvorimo dobru energiju za promenu, mi i igraci smo jedno. Koliko smo mi tu toliko ce i igraci osecati da nema bre drkanja sa nama kao klubom, kako god da izgledamo i ko god je u dresu. Zbog svega ovoga gore mi smo veliki klub, ne zbog broja titula! Zbog svega toga smo i opstali svo ovo vreme okupacije. Ajde Beogradjani, ako mi iz picke materine mozemo da sednemo u kola i vozimo se s decom na 40 stepeni, nemate opravdanja, mrdnite bulje, karata jos ima.

Kako se utakmica približava, malo sam zagledao Tobol i njihove evropske nastupe u poslednjih nekoliko godina. Mislim da je ovo protivnik koji zaslužuje respekt, ali nikako strah.

Ovo nije ekipa koja će doći u Beograd da se nadigrava. Tobol je tipičan predstavnik kazahstanskog fudbala. Čvrsti su, disciplinovani, fizički veoma dobri i ne komplikuju previše. Neće imati 65% posed lopte niti će igrati tiki-taku. Njihov plan je jednostavan da prežive JNA. Zato se nadam da će nas biti 20k (vidimo se na zapadu)

Evropa im poslednjih godina nije bila loša.

Izbacili su Hajduk Split, kasnije i Basel, prošli Derry City, a zaustavila ih je tek Viktorija Plzen. Sa druge strane, primali su pet komada od Ferencvaroša i Žiline, a pre dve godine ispali od Ružomberoka. To dovoljno govori da umeju da naprave iznenađenje, ali isto tako i da nisu ekipa koja je nedodirljiva.

Ono što mi je bilo zanimljivo jeste učinak na gostovanjima. Kada igraju van Kazahstana, slika je potpuno drugačija.

Poslednjih godina u Evropi na strani su, između ostalog, gubili:

Žilina 5:0

Ferencvaroš 5:1

Viktorija Plzen 3:0

Ružemberok 5:2

Prolaze su uglavnom gradili kod kuće. Gostovanja im nisu jača strana i upravo zato mislim da je sutrašnja utakmica možda i važnija od revanša.

Od njihovih igrača najviše pažnje bih obratio na Islama Česnokova. To je njihov najopasniji igrač, brz je, direktan i dosta akcija ide preko njega. Tu je i naš Uroš Milovanović, klasična devetka koja ne traži mnogo šansi da postigne gol. Ako mu ostaviš jednu loptu u šesnaestercu, ume da kazni. Iskusni Tagibergen je čovek koji organizuje igru i gotovo svaki prekid prolazi kroz njegove noge.

Ne očekujem da će Tobol izaći visoko. Naprotiv. Mislim da će pokušati da uspore utakmicu, da svaki prekid traje što duže i da rezultat održavaju živim što je moguće duže. Njihov idealan scenario je da se u avion za Kazahstan ukrcaju sa 0:0 ili minimalnim porazom.

Zbog toga mislim da Partizan mora da uđe agresivno od prvog minuta. Gol u prvom poluvremenu potpuno menja utakmicu. Tada će Tobol morati da izađe iz svog komfora, a upravo tu vidim našu najveću šansu.

Moja prognoza je 3:0.

Ne zato što potcenjujem Tobol, nego zato što verujem da je razlika u kvalitetu dovoljno velika da se napravi ozbiljna zaliha pred revanš.

A samo jedna molba našima...Molim te Sale!!!

Nemojte da ostavljate dvomeč otvoren. Ne tera mi se sledeće nedelje da učim geografiju Kazahstana, računam vremensku razliku i ubeđujem sebe da "nije loših 1:1". Završite posao u Humskoj, pa da polako počnemo da gledamo snimke Getafea umesto redova letenja za Kostanaj. ⚫⚪

Последња измена:
nisam neki oficijalni fudbalski znalac, već stvari uvek posmatram na visokom, strateškom, konceptualnom nivou
A ja sam ostareli ljubitelj napadačkog (a ne lošeg) fudbala, i stvari pokušavam da sagledam logički...
Što se nekih statističkih parametara tiče, Hetafe je među najslabijim ekipama od svih ekipa iz liga petice:
- po posedu lopte (38% posto u proseku),
- broju šuteva na gol,
- broju paseva,
- broju datih golova,
- i generalno ofanzivnom rejtingu.
Da, ali kad je neko iz liga petice, to je nešto sasvim drugačije nego kad je iz nekih njiva liga... možda oni u Španiji (zemlji prvaka sveta u fudbalu) nemaju neku impresivnu statistiku, ali zato stalno igraju protiv klubova kao što su Real, Barselona, itd, itd...dakle, naviknuti su da stalno igraju protiv veoma jakih, i kad osete nekog slabog (ili slabijeg od njih) ispred sebe, sigurno se neće držati defanzive nego će znati itekako i da napadnu...
Ali...
ovom analizom sam uradio ono što se ne sme u fudbalu... već pričam o narednom potencijalnom rivalu, bez da smo odradili trenutni posao
Da...
Pre Hetafea imamo neka preča posla...

Temperatura i klima su ovde po principu od zla ka gorem, pa ako neprilagođeni Kazahtanci ne popadaju od BGD vrućinštine čim kroče na travnati (i zaliveni) tepih stadiona JNA, sledi im i atak Saletove fudbalske čete i grobarska fudbalska atmosfera...kiše ili nekog pljuska zasad nema ni za lek, ali, ako se kojim slučajem i desi da se pojave, ništa čudno ako to bude baš za vreme utakmice, pa da, svi zajedno, doživimo još veći klimatski pičvajz...

Nadam se da će, uprkos svemu, ovi naši pozadi držati koncentraciju svih 90 (i plus) minuta, a da će ovi napred uvaliti i neke golove...
Podrazumeva se i da sredina treba da odigra nešto, pa ko god da nam bude u sastavu.
Imamo i dovoljno igrača sličnih vrlina (i mana) u sredini i u napadu, tako da izmenama treba održati što jači, viši, brži ritam (tempo) utakmice, kojim bismo slomili protivnika...

Ne treba misliti na revanš u dalekom Kazahstanu, treba ovu utakmicu odigrati na maksimumu maksimuma, kao da nam od nje zavisi sve.
A možda nam i zavisi.

:napred-partizan:

⚫⚪ Partizan u kvalifikacijama za evrokupove od 1995. godine:

🇦🇿 Azerbejdžan: Inter Baku, Nefči, Sabah (3/3)

🇲🇹 Malta: Sliema, Valeta, Hamrun Spartans (3/3)

🇸🇪 Švedska: Hamarbi, Đurgarden (2/2)

🇳🇴 Norveska: Tromzo, Molde (2/2)

🇬🇪 Gruzija: Dinamo Batumi, Dila Gori (2/2)

🇦🇲 Jermenija: Pjunik, Širak (2/2)

🇲🇪 Crna Gora: Budućnost Podgorica, Rudar Pljevlja (2/2)

🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Vels: Ril, Konahs Ki (2/2)

🇲🇩 Moldavija: Šerif, Sfintul (2/2)

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engleska: Njukasl (1/1)

🇮🇱 Izrael: Makabi Haifa (1/1)

🇪🇪 Estonija: Flora Talin (1/1)

🇸🇮 Slovenija: Maribor (1/1)

🇧🇦 BiH: Zrinjski (1/1)

🇲🇰 Makedonija: Škendija (1/1)

🇭🇺 Mađarska: Videoton (1/1)

🇵🇹 Portugal: Santa Klara (1/1)

🇱🇺 Luksemburg: Una Strasen (1/1)

🇫🇮 Finska: Helsinski (1/1)

🇱🇹 Litvanija: Trakai (1/1)

🇱🇻 Letonija: RFS Riga (1/1)

🇫🇴 Farska ostrva: HB Toršvan (1/1)

🇦🇩 Andora: Santa Koloma (1/1)

🇷🇴 Rumunija: Nacional Bukurešt, Ocelul Galati, Steaua (2/3)

🇸🇰 Slovačka: Artmedija Petržalka, Žilina, Dunajska Streda (2/3)

🇷🇺 Rusija: Spartak Moskva, Soči (1/2)

🇩🇰 Danska: Nordsjeland, Nordsjeland (1/2)

🇭🇷 Hrvatska: Kroacija Zagreb, Rijeka (1/2)

🇺🇦 Ukrajina: Dinamo Kijev, Oleksandrija (1/2)

🇹🇷 Turska: Fenerbahče, Bešiktaš, Malatijaspor (1/3)

🇧🇪 Belgija: Anderleht, Genk, Šarloa, Gent (1/4)

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Škotska: Hibernijan (0/1)

🇩🇪 Nemačka: Bajern Minhen (0/1)

🇬🇷 Grčka: Olimpijakos (0/1)

🇵🇱 Poljska: Zaglebje (0/1)

🇮🇪 Irska: Šamrok Rovers (0/1)

🇧🇾 Belorusija: Bate Borisov (0/1)

🇨🇭 Švajcarska: Tun, Lugano (0/2)

🇧🇬 Bugarska: Ludogorec, Ludogorec (0/2)

🇨🇾 Kipar: Apoel, AEL Limasol, AEK Larnaka, AEK Larnaka (0/4)

Kako da promakne Sporting 2002,a fali i CSKA Moskva iz 2004/05

Sporting je prva runda. Ne kvalifikacije.

CSKA smo ispali, to nisu kvalifikacije, vec 1/8 finala.

Omatorio si vise nego ja. Zaboravio si koncept pre uvodjenja Lige Evrope

Gledajuci tim koji ce da igra, deluje da idemo da damo sto vise golova, kad vec ne mozemo da zastitimo svoj. Nadam se nekom 4:1, 5:2 rezultatu. Kad vec nemamo zadnjeg veznog, a imamo dobar napad, onda imam osecaj da ce da prsti.

Treba neko dati tih 4-5 golova. Kolikogod delovali ofanzivno ko je u stanju da postigne toliko golova!?
Ja sam zadovoljan i sa dva razlike s obzirom na trenutno loš niz rezultata, s obzirom da je Tobol kud i kamo jači od Une....
Jedino moguća goleada je ukoliko dodje 20.000 gledalaca i pogura momke.
Pa, navali narode...

Protiv ovih jadnika možda mogu proći Đurđević i Mitrović, ali ako nastavimo ovim putem sa njima, pomoći nam nema.