nisam neki oficijalni fudbalski znalac, već stvari uvek posmatram na visokom, strateškom, konceptualnom nivou
A ja sam ostareli ljubitelj napadačkog (a ne lošeg) fudbala, i stvari pokušavam da sagledam logički...
Što se nekih statističkih parametara tiče, Hetafe je među najslabijim ekipama od svih ekipa iz liga petice:
- po posedu lopte (38% posto u proseku),
- broju šuteva na gol,
- broju paseva,
- broju datih golova,
- i generalno ofanzivnom rejtingu.
Da, ali kad je neko iz
liga petice, to je nešto sasvim drugačije nego kad je iz nekih
njiva liga... možda oni
u Španiji (
zemlji prvaka sveta u fudbalu) nemaju neku impresivnu statistiku, ali zato stalno igraju protiv klubova kao što su Real, Barselona, itd, itd...dakle, naviknuti su da stalno igraju protiv veoma jakih, i kad osete nekog slabog (ili slabijeg od njih) ispred sebe, sigurno se neće držati defanzive nego će znati itekako i da napadnu...
Ali...
ovom analizom sam uradio ono što se ne sme u fudbalu... već pričam o narednom potencijalnom rivalu, bez da smo odradili trenutni posao
Da...
Pre Hetafea imamo neka preča posla...
Temperatura i klima su ovde po principu od zla ka gorem, pa ako neprilagođeni Kazahtanci ne popadaju od BGD vrućinštine čim kroče na travnati (i zaliveni) tepih stadiona JNA, sledi im i atak Saletove fudbalske čete i grobarska fudbalska atmosfera...kiše ili nekog pljuska zasad nema ni za lek, ali, ako se kojim slučajem i desi da se pojave, ništa čudno ako to bude baš za vreme utakmice, pa da, svi zajedno, doživimo još veći klimatski pičvajz...
Nadam se da će, uprkos svemu, ovi naši pozadi držati koncentraciju svih 90 (i plus) minuta, a da će ovi napred uvaliti i neke golove...
Podrazumeva se i da sredina treba da odigra nešto, pa ko god da nam bude u sastavu.
Imamo i dovoljno igrača sličnih vrlina (i mana) u sredini i u napadu, tako da izmenama treba održati što jači, viši, brži ritam (tempo) utakmice, kojim bismo slomili protivnika...
Ne treba misliti na revanš u dalekom Kazahstanu, treba ovu utakmicu odigrati na maksimumu maksimuma, kao da nam od nje zavisi sve.
A možda nam i zavisi.