Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Mlađe kategorije, FK Teleoptik

• Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања
Ближи се и почетак сезоне за ФК Телеоптик, прва утакмица је заказана за 23.8.2025, од 11 сати гостујемо Првој искри у Баричу.
У другом колу (29.8.) гостујемо БАСК ТЕК-у, а тек у септембру играћемо у Земунелу (6.9. нам долази ФК Т6 НИКА).

Читали смо најаве да ће се, овога пута, озбиљније напасти улазак у виши ранг, да ће у екипи бити и неки познати, искусни играчи, а ови млађи могу да се надају да ће добрим играма у дресу Оптичара себи трасирати пут ка првом тиму Партизана...

Осим уживо, или путем писаних писаних медија, утакмице Српске лиге Београд моћи ће да се прате и преко Јутјуба, али, од ове сезоне дерби кола преносиће и ТВ Арена спорт!

Vrlo dobar rezultat u prvoj Teleoptikovoj utakmici, a igra...na mahove i uz oscilacije...ali, s obzirom na pobedu od 4:0, koju je ostvario ovaj skoro potpuno nov tim, naše čestitke svakako moraju da prevagnu nad kritikama...
Meni je ova utakmica najviše poslužila tome da skapiram ko od naših novih igrača igra koju poziciju, i da steknem neki prvi utisak o njima, ali, naravno...posle prvog, biće vremena i za neki drugi, treći, četvrti...i tako redom...

Br.1 bio je golman Marko Stailković (1997.)

Desni bek, br.2, Lazar Stojanović (2005.)
Levi bek, br.16, Stefan Petrović (2008.)

br.15 je štoper Nikola Popović (2006.)
br.28 štoper i kapiten Vojislav Stanković (1987.)

Zadnji vezni, br.14, vižljasti i štkljasti Dušan Makević (2007.)

Onako, starinski rečeno, desna polutka, broj 8, Dimitrije Janković (2006.)
I, leva polutka, br. 22, Duško Janačković (2008.)

Desno krilo, br.10, Matija Ninić (2006.)
Levo krilo, br. 7, Eldin Bajramović (2007.)

Centarfor, br.23, Marko Lekić (2003.)

Početak je bio veoma dobar, dečaci su igrali brzo i poletno, ređale su se kombinacije, Janačković je, govorom tela, pokazivao da želi da bude gazda i glavni na terenu, Bajramović bio željan lopte i igre, a upravo on je imao i najbolju šansu - lopta mu je ,,na drugoj,, padala pravo na glavu, ali - nije dao gol.

Najbolja šansa za Prvu iskru, bila je ona kada je njihova ,,desetka,, Lukić bio 1na1 sa našim golmanom, ali...ovaj drugi je iz te situacije ipak izašao kao pobednik...

Onda mi ,,tresemo mrežu,, - ali sudija Vasić poništava gol, uz proteste naše ekipe...

Sve u svemu...krenuli smo baš dobro, ali smo, ubrzo, tokom prvog poluvremena baš ,,pali,,...

I početak drugog poluvremena ničim nije pokazivao naše najave da ćemo ,,juriti,, ulazak u viši rang, naprotiv, Prva iskra je više napadala, imala loptu više u nogama...
U jednoj situaciji i igrači i navijači domaćih tražili su penal, ali...sudija ga nije svirao...

I, ne mogu reći da se oni nisu trudili i dalje, imali su i jednu prečku (a mi jednu stativu), ali...nekako su više ,,obigravali kao kiša oko Kragujevca,, sa loptom oko našeg gola, nego što su ka njemu šutirali...

A onda dolazi na red, jedno od najopasnijih oružja u fudbalu - prekid.
Ako igra i nije baš nešto - prekid je uvek šansa da se da (ili primi) gol...

Pošto me FK Partizan često baš nervira kako loše brani prekid, obratio sam pažnju kako je to, kada se brani neko drugi, i, dok je lopta letela, Voja Stanković je imao pravu rvačku borbu sa odbranom domaćih, u kojoj je, ipak, on oboren na zemlju. Odmah sam pomislio kako bi neka VAR soba (da ona u Trećoj ligi uopšte postoji), MORALA da pozove glavnog sudiju da na TV-u pogleda ovu situaciju, ako je već on sam nije video (a nije), i, ako već nije dosudio penal (a nije).

Međutim, baš taj rvački ,,krkljanac,, u sredini 16m, kao da je oslobodio prostor da lopta neometano stigne do našeg igrača Popovića, koji je glavom smešta u mrežu - 1:0 za nas!

Od tog trenutka igra Prve iskre kao da se ,,raspala,, - bilo je, doduše, na utakmici grešaka i predaje lopte protivniku u opsanim zonama na obe strane, ali, smo samo mi uspeli da naše prilike pretvaramo u golove.

U jednoj šansi, naše krilo, Ninić, koji je, meni danas izgledao malo usporeno i ne baš trkački raspoložen, loptu prosto ,,zakucava,, u mrežu, i to direktno iznad glave golmana, za vrlo efektnih - 2:0!

Onda na red dolazi pripadnik fudbalske porodice Iliev, mladi Leon, koji bez problema loptu pakuje u gol - 3:0...

Zatim ponovo ,,netrkački i usporeni,, Ninić pravi jedan krucijalan potez, buši levi bok Baričana i nesebično loptom služi pripadnika fudbalske porodice Šćepović, iskusnog Marka, koji takvo dodavanje prosto mora da pretvori u gol - 4:0, i, zaista, vrlo, vrlo, ubedljiva pobeda Teleoptika na startu sezone.

No, start je start, a prvenstvo je dugo...ovu utakmicu možemo odmah da arhiviramo, i da poradimo na onome što danas i nije bilo baš tako sjajno kao što rezultat jeste...

PFC i OFK Vršac odigrali vrlo zanimljivu i uzbudljivu utakmicu u omladinskoj selekciji.
Prvo poluvreme Partizan imao veći posed ali vrlo jalovo, bez konkretnije opasnosti po gol Vrščana, osim jednog udarca koji je golman gostiju bez većih problema ukrotio. Vršac je ekipa koja je ušla ove godine kao osvajač Omladinske lige Vojvodine i osvajač omladinskog Kupa Vojvodine (prvi put igran ove godine). Igrali su disciplinovano, pokušavali na kontre, bez većeg uspeha. Potpuno su neutralisali Radovića.
Radivić (‘08) na terenu izgleda nerealno! Apsolutna fizička dominacija! Ima telo prvotimca, šta više, deluje jače fizički nego većina naših prvotimaca.

U 58. min odbrana Vrščana je napravila propust ne zagradivši kraće odbijenu loptu golmana posle jedno šuta iskosa, i 1:0.

Od tog trenutka se uloge na terenu potpuno menjaju, Vrščani (posle nekih izmena) počinju da igraju i u 78. minutu dolaze do izjednačenja, golom glavom, nakon jednog centaršuta.

Poslednjih 20 minuta totalna dominacija Vršca, redjaju se napadi ali bez učinka.
U sudijskoj nadoknadi od 5 minuta, kulminacija!

U 90+2 penal za Vršac, loše izveden, brani golman.
Poslednji napad, 90+5, karambol u 16m i penal za Partizan! Nakon postignutog gola, sudija svira kraj.

I Partizan i Vršac igraju sa dečacima ‘08 i ‘07.
Realno, ovo je druga postava naših omladinaca, što je u nekim srećnijim vremenima i bila praksa kod nas, jer su oni najbolji već u tim godinama bili u prvom timu ili Teleoptiku (kso što je i sada slučaj).

Sve u svemu, osim Radovića, za koga se ne bih iznenadila da već od zime bude priključen prvom timu na pripremama, ostali momci nisu pokazali mnogo.

Moje laičko mišljenje je da bi Radović više pokazao i bio učinkovitiji na špicu. Juče je igrao po krilima, ali sa konstantim ulaženjem u sredinu, bez pridora po bokovima. Čini mi se da mu to baš i ne leži.

Radivić (‘08) na terenu izgleda nerealno! Apsolutna fizička dominacija! Ima telo prvotimca, šta više, deluje jače fizički nego većina naših prvotimaca.

Da li mislis da moze da dominira fizicki i u seniorskom fudbalu na tom nivou, i ako ne, da li ima druge kvalitete koji mogu to da nadomeste?

Vidim da ga ljudi dosta hvale i da ima finu statistiku, ali te pohvale su uglavnom zasnovane na fizickim predispozicijama, a sa takvim igracima je uvek najvece pitanje da li mogu da zadrze nivo partija protiv iskusnijih i jacih ekipa gde nemaju bas toliku prednost u tom segmentu. Osim ako nije neko cudo prirode koje ce da razgrce 10-15 godina starije igrace odmah po ulasku u seniorski fudbal, kao sto je recimo bio Strahinja Pavlovic.

@Andra ne znam da li moze da dominira, ali mislim da minimum moze ravnopravan da bude u seniorskim fudbalu - što se fizike tiče. Teško da bi ga neko otresao. Igrački, mislim da i tu može, ali zavisi naravno i od pozicije na kojoj bude igrao i zahteva koji pred njega budu postavljeni. Nešto slično kao Vukotić npr koji je drugi igrač ove sezone kada je na svojoj poziciji.

Radovic bas deluje mocno, u odnosu na ostale vrsnjake i saigrace. Pritom, ima izuzetnu brzinu i skocnost, podsetio me je u jednom momentu na Dusana Vlahovica u mladjim kategorijama po toj skocnosti, iako je jasno da je Vlahovic vanserijski talenat. Jesu vecina najboljih presli u prvi tim Partizana i Teleoptika, ali mi deluje da moraju da igraju bolje. Fali na momente krvi i mesa, gube se olako dueli, sto mislim da kao igrac Partizana ne bi smeo to da dozvolis, da na tvom terenu dopustas da te neko olako prelazi i dobija u duelu

Omladinci danas u vantednom kolu u gostima Spartaku gubili 1:0 do 84. mn kada je Radovic izjednacio. U 90+1 Virijević doneo pobedu.
Nisam gledala, ne znam kako su igrali, ali iedno je sigurno - karakter imaju.

УКРАТКО РЕЧЕНО: на крају овог поста је ,,скраћени,, видео-снимак на коме се виде најважнији детаљи, па мој коментар можда и није потребан...и коме то прија, може одмах и да га прескочи...

АЛИ!

Ако је некоме ипак чак и до мог ,,виђења,, текме, ево:

Па, ето резултат је био 2:2, и...као прво не можемо бити баш пресрећни што смо узели само бод, али...у Трећој лиги то и није нека катастрофа, и ове изгубљене бодове ћемо већ негде надокнадити - али само под условом да играмо боље него данас, илити да пуно прецизније шутирамо...

Као друго, ТВ пренос на Арени заиста може да утиче на популаризацију фудбала српсколигашко-београдске Треће лиге, те да омогући да га (нешто боље) виде и упознају и они који нису из БГД-а, али...с друге стране - може и да смањи посету ,,уживо,, јер...сад и Београђани могу да бирају, да ли да остану кући у фотељи, или да се цимају на 36 степени до тамо и назад...

Као треће, одлична је била она камера која је зумирала и репризирала ситуације, али је зато она за пренос често радије бирала да нам прикаже целу половину терена и онда смо јако слабо видели и играче и лопту са удаљеније стране терена...
И коментатор је често грешио о којем се играчу ради, и, наравно, бавио се неком статистиком која никог не интересује...

Али...о.к...свакако да се неки утисак итекако видео и на ТВ-у...
Рекох, 36 степени, па још и пластична трава, сунце које бије у очи, два наша крила из прошле утакмице која нису играла због вируса који их је спопао...и...лоше бранимо центаршут, овај њихов је опандрчио лопту у пречку, она потом удара нашег голмана у леђа и улази у мрежу, 1:0 за БАСК...

После покушавамо да изједначимо, али нису то баш увек повезане акције, све до ситуације кад они лоше бране центаршут, и наш штопер Поповић (који је и у Баричу први дао гол за нас) изједначује на 1:1...

Е онда следи најлепши део утакмице што се Телеоптика тиче, момци убрзавају игру, пасови постају тачнији, стварамо прилике, али...гола нема и тако се завршава полувреме.

Када сте последњи пут видели да је неки наш фудбалер пробацио неком лопту кроз ноге? Е па, наша лева полутка, Јаначковић, показао нам је да још има фудбалера који су то у стању да ураде!
Наша десна полутка, Јанковић, како је утакмица одмицала све више је преузимао вођење игре.
Леви бек, Петровић, имао неке солидне продоре.
Штопер Станковић делио пасове на бок и унапред, лопта баш често била у његовим ногама.

У другом полувремену, нисмо баш ушли ,,пуним гасом,, у игру, ваљда мислећи да има времена и да снагу треба распоредити, али...следи дуел нашег центарфора Лекића, који се, не знам како и зашто, нашао у последњој линији наше одбране, неки судија би то свакако судио као фаул за нас, али овај лазаревачки то није учинио и БАСК води са 2:1...

Онда БАСК ,,паркира дупли аутобус,, испред свог гола све до краја утакмице, а ми ,,све карте бацамо у напад,,...ипак, често превише кружимо а не шутирамо, а и кад шутирамо, или промашујемо, или...чак и ако погађамо, ни главни ни помоћни судија или не виде или не сматрају да је лопта прешла гол линију...тако да се Лекићу не да се данас упише у листу стрелаца (погледајте на снимку где је лопта на 6:32)...

Ипак, на асистенцију нашег голмана (!), горостасни Марко Тадаић ,,поравнава,, резултат на 2:2, али...нема више времена за нешто више...
Судија нас чак ,,закида,, и за десетак секунди продужетка који је сам одредио...

Но, поучно је све то за ову децу...морају да науче да користе прилике које им се указују, да држе концентрацију свих 90 минута, да буду за толико бољи од противника да их, евентална грешка судије не доведе до губитка бодова...итд...

Hvala za ove izvještaje i priloge. Mi u R. Srpskoj nemamo priliku ni na TV Areni ili drugim televizijama da gledamo utakmice FK Partizana, naravno, osim onih superligaških i u Evropi.
Tako i mušku košarku (samo ABA), a u drugim sportovima baš ništa!
Čak i ono ponešto što prenosi RTS, kod nas se zamrači!

Pioniri startovali ubedljivo:
Partizan : Brodarac 13:0
Pavle Prijović postigao 6 golova, Drčelić i Todorović po 2, Saiti i Stapar po jedan dok su gosti jedan put sami pogodili u svoju mrežu.

Sledeću utakmicu FK Teleoptik igra u ,,Zemunelu,, 6. septembra od 11h...
Protivnik je FK T6 NIKA, klub ne baš toliko poznat široj javnosti, ali u medijima (i na mrežama) može se pročitati i videti ovo:

I tako...nema više ni Dudovčana ni barajevskih kraljevskih ravnogoraca u Srpskoj ligi, mada nisam baš siguran u to da Barajevo može da igra u Lazarevačkoj ligi - jer nije sa te opštine...no, dobro, ionako to nije previše bitno za ovu našu temu...