Улица војводе Степе, Вождовац, Јајинци, Кумодраж, Авала и њен торањ, и надасве, чувени киоск брзе хране по имену Пара Ждера, који ме је данас шокирао када сам га угледао да, после толико и толико година, и даље постоји, додуше некако волшебно премештен са Вождовца у Кумодраж...е па, драги моји, све су то нека места која ме итекако подсећају на војску и рат, и, никада не могу равнодушно да прођем поред њих, па ми је, ето тако, било и данас...
Али...било па прошло, и, на моју срећу, данас овуда нисам ишао ни у војску ни у рат, него само на утакмицу ФК Торлак - ФК Телеоптик, али, мора се признати да је и она била као неки прави правцати, додуше само ФУДБАЛСКИ рат!
Само што у том рату ипак нико није ни победио ни изгубио - било је 2:2.
Пар изненађења за мене у наших стартних 11, Немања Стевановић, већ одавно најављиван, али сада стварно и на голу Телеоптика, и - тек данас сазнадох да је наш бек Стефан Петровић заправо рођени брат бека Телеоптика из прошле сезоне, Уроша Петровића...
Додуше, ја сам Стефана већ прошле сезоне виђао (и упознао) на трибини Земунела, а ове сезоне гледао и у дресу Телеоптика на терену, само је требало мало времена да укапирам да је тај некадашњи дечак са трибине сада то већ овај младић који игра на терену... јер, деца брзо расту, а старци споро капирају, и, шта ћеш...
Остатак тима, може се рећи, уобичајен, бек Стојановић, штопери Воја и Поповић, задњи везни Макевић, десно Јанковић, лево Јаначковић, крила Нинић и Бајрамовић, шпиц Лекић...
Стварно лепи предели и видици у том Кумодражу, лепо време и за публику и за фудбал, само штета што стадион још нема трибине, тако да сам утакмицу пратио са терасице управне зграде и ресторана, док су многи то чинили кроз ограду око терена...
И, већ у првих 6 минута, било је три прилике за Телеоптик (!), а најбоља је била она Лекићева, када је лопта прохујала поред десне стативе голмана Марковића...
Али већ у 11. минуту, на леп продор и асистенцију Бајрамовића, исти тај Лекић издржава дуел са одбраном домаћина и шаље лопту у мрежу, 1:0 за наше...
Најбоља прилика за Торлак (односно могућност да судија свира пенал за њих) била је у 26 минуту, када Бајрамовић фаулира њиховог играча...по свој прилици мало унутар 16м, евентуално на линији, али...судија Милош Павловић ипак сматра да је то било мало изван наших 16м...
Уосталом, постоји видео снимак утакмице, па можете и сами да просудите...
Међутим, мора се рећи да је (бар за мене), Телеоптик био бољи тим у првом полувремену, раван пластични терен омогућавао је нашим фудбалерима да показују своју, заиста завидну техничку обученост, и, ја сам имао утисак да ми из сваког напада можемо да дамо гол.
Али га не дајемо!
Зато што наши млади фудбалери (како је то већ годинама у Телеоптику!) некако олако прелазе преко тих прилика, као да не мисле довољно о голу, или - мисле погрешно, па изаберу компликованије решење - које не доводи до тога да дамо гол...
У међувремену, лазаревачки судија греши и на нашу штету - било је сасвим очигледно да је Лекић на пластично-клизавом терену ,,проклизао,, и умало се стога није повредио - и - добио је од судије жути картон због наводног симулирања пенала?!
И, тако се прво полувреме завршило тим ,,минималцем,, у нашу корист, али друго полувреме - е, то је било нешто сасвим друго!
У наставак утакмице, Торлак улази фуриозно, и у првих пар минута већ ствара три шансе! Телеоптик убрзо узвраћа са два шута, један Бајрамовићев, један Јаначковићев! Прва правцата фудбалска битка, али, за разлику од првог полувремена, сада је много више Торлак (а не Телеоптик), тај који чини да ,,гол просто виси у ваздуху,,!
И, већ у 54-ом минуту утакмице, играч домаћих, Никола Пантић пробија наш десни бок, шутем успева да лопту ,,провуче,, између штопера Поповића и голмана Стевановића, и, тресе нашу мрежу - 1:1!
Нешто касније, Бајрамовић успева да предрибла голмана Торлака, али не и да лопту пошаље у мрежу домаћина. Наш голман ипак, има више посла него њихов...
У игру убацујемо прво Тадића, а затим и Шћеповића, и, уз Лекића, то је игра са три шпица...свеједно што се један увек извлачи на крило, један повлачи мало позади, ја их ипак увек некако сврставам у шпицеве...међутим тако немамо јаку средину, немамо ни центаршутеве, а и наш искусни голман ипак није Супермен па да може да заустави баш сваку лопту, 83.-и је минут, Петар Шошкић оштро шутира, лопта по пластичној трави само ,,клизне,, у нашу мрежу, и то је 2:1, за силну радост домаћих играча и навијача!
Утакмица се ближи крају, а ми ,,додатне карте бацамо у напад,, - као офанзивци улазе Илиев и Ристић, овај други успева да се, после успешне комбинације наших нападача, убаци у ,,срце,, Торлакових 16м и поравнава резулатат на 2:2! Одмах затим жури се да извади лопту из мреже, да нам остане више времена за још који напад.
Ипак, утакмица се ускоро завршава, а неколико и наших и њихових играча, падају по терену ,,као снопље,, - због великог физичког напора који су уложили у овом жестоком мечу, али можда и психички жалећи за испуштеним ,,целим пленом,,...
Све у свему, стварно је било узбудљиво и напето у ових данашњих кумодрашких фудбалских 90 минута, али, на крају сам ипак са терасице отишао са ,,киселим,, изразом на лицу - ако хоће да се попне на врх табеле (а хоће!), наш Телеоптик мора да побеђује све редом.
А данас нам је победа, ипак, изостала, заправо, више је деловало као да ишчупасмо бод.
Но, тек смо малтене на почетку сезоне... Ово је било четврто коло, биће их још много. Видећемо.