Teleoptik je danas, u takmičenju za Kup, pobedio FK T6 NIKU sa 3:0 i plasirao se u sledeće kolo...
Sa Nikom smo već igrali u prvenstvu, i, koga interesuje kako je tad bilo, može da potraži izveštaj u prošlosti ove teme, ali, današnja utakmica bila je dosta drugačija od te, jer, kao prvo, oba tima su ipak igrala u nekom ,,kombinovanom,, sastavu, a kao drugo, danas je bilo više golova i naša pobeda je bila ubedljivija...
Već na početku, još dok sam gledao protokol sa sastavima ekipa, posle jedne brze akcije, Janković dovodi Optičare u vođstvo - 1:0!
Ni na drugi gol nismo previše čekali, Janačković precizno šutira i to je već 2:0!
Zatim NIKA u više navrata stvara izgledne prilike, dok Teleoptik nekoliko puta iz tranzicije brzo osvaja veliki prostor i dolazi u situacije da ugrozi gol rivala, ali, do kraja prvog poluvremena, ni jedan ni drugi tim ipak ne uspevaju da postignu gol...
Početkom drugog poluvremena mogao sam da gledam ono što sam, u nekim prethodnim izveštajima, već više puta tražio od Teleoptika - napade ,,iz vazduha,, - odnosno skok igru, ofanzivni prekid, i mada smo i tako stvarali prilike - ipak nismo uspeli da postignemo gol...
U nastavku utakmice inicijativa je više na strani NIKE, ponovo stvaraju vrlo izgledne šanse, ali i ponovo iz njih ne uspevaju da daju gol!
Poslednji deo ovog meča ipak pripada Teleoptiku, ali je on i prava prilika da fudbalski sladokusci malo razmotre neke svoje fudbalske teorije...
Meni, recimo, često nije jasno ZAŠTO fudbaleri Teleoptika (pa i Partizana!), često biraju da u prilici za šut ili gol radije idu direktno na protivničkog igrača (igrače) - nego u prazan (slobodan) prostor? Valjda je logičnije da bežiš od čuvara, a ne da ideš pravo ka njemu...
Evo, recimo, (videćete na sledećim fotosima) Ristić je imao toliko prostora da ode u LEVO i da odatle proba da šutne ka golu, ali je ipak birao da ode u DESNO, odnosno pravo na čak dva igrača koja su mu ulazila u blok, i, da, naravno, jasno je meni da se radije ,,nameštao,, na desnu nogu, video sam i da je ipak vrlo vešto uspeo da šutne loptu PORED odbrambenih igrača, ali...šutem iz tog ugla logično je da je lopta je ipak otišla van gola...
I Lekić je imao jednu sjajnu priliku za gol, bio je sam i neometan na 16m, odmah šutnuo - i promašio ceo gol.
Da je pogodio, bilo bi ,,svaka čast,, za to što je šutnuo odmah, ali...kako nije...opet moram da u pomoć prizivam logiku - ako već nije 100% u stanju da pogodi nebranjeni deo mreže sa 16m (a pokazalo se da nije), zar mu ne bi bilo bolje da možda nastavi još koji korak, bolje nanišani, bolje zahvati loptu, itd, imao je sasvim dovoljno i vremena i prostora za tako nešto...
I, nevezano za ,,Leku,, i ,,Rileta,, i njihove promašaje, često na ovom forumu nailazim na mišljenje učesnika diskusije koji pitaju ,,zašto igra ovaj, a ne onaj,, zašto trener (Blagojević) sastavlja tim tako kako ga sastavlja, zašto minutažu deli tako kako deli, itd...
A evo, recimo, jedna ovakva utakmica Teleoptika koji je izašao u KOMBINOVANOM sastavu je pravo ,,blago,, za ljude koji bi ozbiljnije da razmišljaju o fudbalu...
Jer, momci koji imaju manju minutažu u Teleoptiku, danas su dobili nešto više vremena, odigrali sasvim solidno...ali nije baš da sam posle ove utakmice ubeđen da su (zasad) bolji od onih koji su već obično u prvih 11 Teleoptika...dakle, zašto igraju ovi a ne oni, pa zato jer su ovi zasad bolji, a i zato što trener ima neko svoje mišljenje, svoje vizije, svoju logiku, a i poznaje tu decu sa kojom radi bolje nego mi koji ih vidimo tek povremeno...
Inače, u ovoj utakmici i nije bilo nekih velikih tenzija (jer koliko god da svako uvek želi da pobedi, ipak se na Kup gleda kao na nešto manje bitno od prvenstva, i kao na priliku da se da minutaža i onima koji nisu u prvih 11), ali je, nažalost, ipak došlo do nekih povreda: prvo je van terena izašao naš bek Živković, onda su njihovom Janjuševiću morali da čalmom obaviju glavu, a posle jednog starta je naš Leon Iliev, uz jauke i bolnu grimasu na licu, ostao na travi da sačeka lekarsku pomoć, zatim nije mogao da se osloni na povređenu nogu, a na kraju su ga čak na rukama odneli u zgradu...
Nadam se, ipak, da je ovo samo izgledalo lošije nego što stvarno jeste, i da će se dečko što pre oporaviti.
Pri kraju utakmice, akcija Teleoptika ,,kao po koncu,, - Tadić do Ristića, Ristić do Đurovića, Đurović precizan, 3:0 za nas, kao ,,tačka na ,,i,, ove utakmice,,.
Teleoptik – T6 Nika 3:0 (3:0) Strelci: 1:0 – Janković u 2. minutu, 2:0 – Janačković u 16. minutu, Đurović 3:0 u 87. minutu. Stadion: SC Partizan – Teleoptik. Glavni sudija: Pantelić Nebojša. Pomoćnici: Hajduk-Veljković Miloš i Milenković Radoslav. Žuti kartoni: Nikolić Lazar (Teleoptik), Đurović...
fcteleoptik.rs
Sledeću (prvenstvenu) utakmicu igramo 18.10 u 11h u Zemunelu, u goste nam dolazi ekipa PKB 1950...