Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Mlađe kategorije, FK Teleoptik

• Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.306
Reaction score
37.288
Локација
Beograd
Budućnost iz Dobanovaca je, pre neki dan, u utakmici za Kup uspešno odolela Romantičarima sa Karaburme, ali danas nije imala nikakvu šansu da odoli Optičarima iz Zemunela - Teleoptik je pobedio sa 3:0, i toliko nas je već navikao da sigurno gazi ka (doduše nezvaničnoj) tituli jesenjeg šampiona Treće lige, da su nam i ova današnja tri gola nekako malo i da se pitamo - zar to nije moglo i bolje?
Pa...moglo je...ali nije...

Već u prva tri minuta imali smo dve kolosalne šanse, ali nismo ih iskoristili...u jednoj od njih, šut Ninića brani golman Dobanovčana...

Pisao sam već da Ninić ima pomalo brazilski nadimak - ,,Bibi,, - pa i da mu je shvatanje fudbala ponekad brazilsko...tako da...
Posle one utakmice u Obrenovcu, zviždukao sam (bar u glavi) onu poznatu brazilsku sambu pod imenom Vava, Didi, Pele (koja govori o velikim igračima jednog doba), samo sam tu dodao još jedno ime (tj. nadimak) - Vava, Didi, Pele, Bibi...
Lepo zvuči, zar ne?

Samo što taj naš ,,Brazilac Bibi,, ipak nije nikad stvarno igrao za reprezentaciju Brazila, i, mada mu baš dobro ide ove jeseni u Teleoptiku, i mada mediji već najavljuju da će na pripreme sa Partizanom, ima još mnooogo toga što treba da popravi u svojoj igri!
Kada se ponovo našao u veoma sličnoj šansi kao što je to bila ona na početku utakmice, njegov šut je bio više kotrljanje lopte koje je otišla pravo u ruke golmanu, nego šut...

O.k. dešava se svima, i najboljima, i najiskusnijima, ali...u oba puta mogao je da malo GAĐA - jer je gol ipak širok preko 7 metara...
Dakle nije stvar u tome kako je šut IZVEDEN nego u ODLUCI da se oba puta samo šutne pa gde ode.
Ali, kao što rekoh nekad treba i da se GAĐA da bi se pogodilo...
I neće na svakoj utakmici biti prilika ,,za bacanje,, pa da to nije tako ni važno...

Sve u svemu, Teleoptik je i dalje ,,na mahove,, ulazio u prilike za gol, ali...nikako da ga postigne...
Jednom je Lekić u borbi za loptu uleteo u protivničkog golmana (pa, i ovaj u njega), i lopta je ,,ošajdarila,, prečku - ali - ipak nije htela da uđe u mrežu...

I, sve što su ispromašivali naši napadači, nadoknadio je jedan od igrača Budućnosti - posle centaršuta našeg Makevića (inače stalno zaduženog za prekide), milimetarski precizan autogol nas dovodi u vođstvo od 1:0!
Na tribini je bila nedoumica ko je tačno tu loptu poslao u mrežu, ali, valjda se se službena lica konsultovala i uverila ko je to uradio, pre nego što su (verujem, tačni) podaci upisani u protokol...

U drugom poluvremenu i Budućnost igra ofanzivnije, naravno, tako se ostavlja prilično prostora za Teleoptikove trenzicije, međutim...mnogo smo povoljnih situacija imali da odigramo bolje, brže, pametnije, sa više rezona, i da tako damo još više golova, ali...kao po običaju, često nam se dešava da, doduše, dajemo golove...ali da i dosta toga promašimo...

Ipak, bar je mladi Ivan Martinović bio dovoljno koncentrisan i precizan da nam omogući vođstvo od 2:0 i da tako uvedemo tekmu u neki sigurniji tok.

A inače, i ova utakmica, po prelepom vremenu i sa baš dobrom posetom, dala mi je inspiraciju za neke moje fudbalske ,,filozofije,, - sledeća fotografija je divan primer onoga što mislim da je svrsishodno...ali igrači Teleoptika (a nekad i Partizana) takve situacije jednostavno - ne prepoznaju...

Da ne bude da imam nešto protiv Ristića koji je na toj fotki, ne, nemam, samo mi je ona odličan primer - a isto što je on uradio (ili ne uradio) on - to su danas radili iliti ne radili i ostali...

DAKLE: On ima LIVADU ISPRED SEBE i niko ga ne sprečava da se sjuri ka golu, ili, čak i ako neko pokuša da ga spreči, ima HEKTAR PROSTORA LEVO da BEŽI od igrača...
On ipak, iako svež, radije bira da ,,koči,, i gleda DESNO iako LEVO može da radi šta god hoće...
A kako on, tako i ostali...oni više prate neku svoju unapred zadanu misao, nego što VIDE situaciju na terenu i koriste PRAZAN prostor koji se na tom terenu ukaže!
DAKLE: Nekoliko puta su naši igrači VUKLI U DESNO i ulazili direktno u igrače Budućnosti, nego što su bežali LEVO, gde nema nikoga...

U redu: gol se može dati na više načina, nekad može i najkraćim putem, ali, nekad i tako što ćeš RAŠIRITI protivnika i tako dobiti ogroman PRAZAN prostor koji oni neće moći da brane, itd, itd, itd...

Što se tiče Budućnosti...jesu nam nekoliko puta zapretili, ali ipak, za krajnji rezultat na ovoj utakmici pitao se samo Teleoptik...

Beležim i odličan prodor Petrovića koji je konačno uradio ono što tražim od igrača Teleoptika - nije se zabio u igrače rivala nego je gledao da beži od njih, međutim, kada im je pobegao, izabrao je da šutira u desno i lopta je prošla pored gola...
Iako mislim da mu je ,,manja gužva,, bila levo i da bi tuda lopta imala više prostora da uđe u gol...

Stefan je, doduše bek koji ima veliku ,,potrošnju,, tokom utakmice, pa mu je u ovoj zavšnici možda ponestalo daha ili koncentracije, ali, ni napadači nam danas nisu baš nešto naročito podesili svoje ,,nišanske sprave,,

Ninić se, recimo, već navikao da STALNO daje golove, pa mu je nekako neobično bilo to što danas nikako da pogodi mrežu...stoga je nekad vukao loptu i više nego što treba, šutirao umesto da doda, itd...no, ništa neobično za napadača, gol im je ipak nešto primarno....

Bio je i u jednoj vrlo zanimljivoj situaciji, tačnije u duelu gde igrač gostiju pada, ali sudija ne svira faul - onda Dobanovčanin pokušava da loptu telom ili glavom ili bilo čime zadrži na zemlji, a Zemunac mu tu loptu uzima, i - kada je loptu uzeo i krenuo ka golu (a docnije je i šutnuo loptu u gol) - sudija je svirao faul za Dobanovce, i, mislim da je pogrešio!
Nisam video da je Ninić bilo čime udario rivala, a nije u fudbalu zabranjeno da mu loptu uzmeš, čak i ako on leži, zapravo, u moje vreme je zapravo baš to bila ,,opstrukcija igre,, - ako loptu bukvalno DRŽIŠ nečim (kolenima, nogama, ležanjem na njoj, itd) da ona ne može da bude u igri!
Ali...ovo nije moje vreme...

Evo i još jedne situacije koje opet nije bila gol:
Mita Janković beži odbrani, ali...i on bira da šutira u desno i promašuje ceo gol a ja na tribini vičem, dobro bre deco, što stalno sve u desno, daj šutnite bar nekad i u levo!

Da ipak malo smirim živce, pobrinuo se naš štoper, nekad i zadnji vezni, a u tom trenutku i golgeter, Nikola Popović koji glavom loptu zakucava u mrežu za konačnih i pristojnih 3:0 za Teleoptik!

Što se mene tiče, taj čovek kad god ode napred da gol, i to glavom (za razliku od većine ostalih), tako da bih ja njega, u sledećoj utakmici u Vrčinu na centarfora! :D

Mislim, već sam se sa Teleoptikom nagledao naše mađarske lake konjice, španske tika-take, i partizanskog fulanja šansi, daj sad malo i nekog engleskog futbala - neka samo huje centaršutevi i s leva i s desna na glavu ,,Popa,, pa nek sve pršti u Vrčinu! :D

NAPRED TELEOPTIK! :navijac

Последња измена:

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.306
Reaction score
37.288
Локација
Beograd
Тешко је ономе ко не живи у Београду објаснити колико је овај град постао једна непрекидна, фрустрирајућа, ужасавајућа, загушена, пренасељена и пренатрпана лудница у свим својим сегментима...
И зато је, бар мени, неопходно да повремено нађем неко удаљено или скровито место, и да се од те луднице бар на кратко померим, склоним, одморим...

Проблемичић је ипак у томе што, да бих дошао од тачке А (места мог поласка) и стигао до тачке Б (идиличног футбалског стадиона у Врчину), ја сам заправо морао да прођем кроз скоро цео целцати овај ужас од града...а то баш није ни лако ни брзо...

Ипак, стигох на време на куп утакмицу Врчин - Телеоптик, и, манимо се прича о Граду, пређимо на приче о фудбалу...

Стартних 11 Телеоптика можете прочитати на његовом званичном инстаграм налогу:

Јасно је било да је у питању такозвани ,,комбиновани,, тим, а и очекивано да се у напад на нижеразредни клуб не мора изађи баш са ,,првих 11,,...

И, већ у буквално уводним минутима меча, Бајрамовић излази пред Ковачевића, и, иако млад (2007. годиште) у маниру расног и искусног стрелца шаље лопту поред голмана домаћих у мрежу, 1:0 за нас...

Што се тиче домаћина, они су нас, пре утакмице, у просторијама клуба, љубазно угостили, али на терену, онако поштено и фудбалски, покушали све што је у њиховој моћи да нам отежају посао...
Али, ни њима није било лако, што због тога што је Телеоптик ипак пуно јачи тим, што због тога јер је утакмица играна у радно време, па неки играчи нису могли да им изађу са посла, тако да на њиховој клупи за резервне играче, тамо заправо није било ни једног јединог...

Међутим, да и момци који се фудбалом баве из љубави, а не због новца, итекако знају да затресу мрежу, показује нам играч Врчина бр.20, Лазар Спасојевић, који поравнава резултат на 1:1!

Ипак, Телеоптик је, наравно, чак и у овом саставу, бржи и јачи, више трчи, и ускоро Марко Тадић постиже гол за 2:1 у нашу корист...

Затим следи, вероватно најлепши моменат овог меча, када Филип Ристић, изводи ,,слободњак,, из приличне удаљености и велемајсторски, и милиметарски прецизно, успева да лопту ,,провуче,, између прстију голмана и стативе - 3:1 за Телоптик!

Али, ни ФК Врчин не жели да се, тек тако преда, нити препусти голеади Оптичара. Њихов играч, Радован Брајковић смањује резултат на 3:2!

Али се и наш Ристић, баш нешто био ,,намерачио,, на гол домаћих, те опет једним шутем са дистанце бива неумољиво прецизан и поставља коначан резултат првог полувремена - 4:2 за Телеоптик!

Дакле, чак шест лепих голова за 45 минута купа у Врчину, и...наставак извештаја следи у следећем посту...

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.306
Reaction score
37.288
Локација
Beograd
У другом полувремену, ритам ове утакмице, ипак је мало ,,спласнуо,,...
Домаћима због повреде излази један играч, и, како немају замену, до краја утакмице (више од пола сата), играју са играчем мање...

Телеоптик врши неке измене, али и не жели да баш ,,додаје гас,, да би остварио неки голгетерски рекорд...
Ипак...по мени...ако играчи који добијају прилику да покажу све најбоље и најжешће што могу баш сад, а то не ураде баш до свог максимума...питање је када ће следећи пут имати прилику за тако нешто...
Додуше, наш резервиста Марко Шћеповић (1991.) је ионако ипак ближи завршетку а не почетку своје каријере, али ћу зато искористити прилику да похвалим младог Стефана Ђуровића (2008.), који се трудио и био агилан целу утакмицу...

Имао је Телеоптик и неке прилике за гол, али, иако са играчем мање, имао их је и ФК Врчин!
У једној од њих, када је изгледало да је одбрана Оптичара већ ,,капитулирала,, да нам је голман немоћан, и да играч домаћих само треба да ћушне лопту у мрежу - она је њега ћушнула у руку - и судија Јелена Међедовић је због тога прекинула игру и доделила лопту нашима!

У једној другој прилици за домаће, лопта је просто прохујала поред наше стативе - али ни тад није хтела у мрежу...

А како се даје гол, домаћину је показао наш Лазар Миладиновић - прецизан шут са ивице 16м цепа мрежу, и, то је 5:2 за Телеоптик!

Али домаћи поново имају једну прилику из категорије оних 1 на 1, само што је у том двобоју између нашег голмана Стаилковића и Врчиновог играча Спасојевића, наш голман изашао као победник.

Марко Тадић постиже свој други гол на утакмици и то је већ врло убедљивих 6:2 за нас...

А коначну тачку на (латинично) ,,и,, то јест коначан резултат утакмице, поставља Немања Илић - 7:2 за Телеоптик, и, био је ово један и успешан и леп излет у Врчин...

Дакле...надисао сам се у Врчину свежег ваздуха, а уместо бетона, асфалта и аутомобила гледао у небо, птице, траву, дрвеће и јесење јабуке опале крај пута, свратио до ресторана Црна свиња на печење, и...

И био довољно луд да од тачке Б (стадиона у Врчину) покушам (и успем!) да стигнем до тачке Ц (хале у Земуну) да тамо направим бар неку фотку са утакмице кошаркашица Партизана, те да онда пожурим до тачке А (мој стан), да бих на време јурнуо до тачке Д (мог посла)...

И тако, из дана у дан, из ноћи у ноћ...
Није лако живети у Београду и прелазити те његове ужасавајуће закрчене раздаљине, али...
Што рече наш Душко Радовић:

Ко је имао среће да се јутрос пробуди у Београду, може се сматрати да је за данас довољно постигао у животу. Свако даље инсистирање на још нечему, било би нескромно.

:D

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.461
Reaction score
8.072
Локација
Beograd
али ћу зато искористити прилику да похвалим младог Стефана Ђуровића (2008.), који се трудио и био агилан целу утакмицу...

Kad si vec spomenuo ovog momka, moram da priznam da mi bas i nije najjasnije sta se radi sa njim trenutno. Prosle godine je bio starter u kadetima, cak je odigrao i dve utakmice za omladince Partizana kao godinu dana mladji, godinama je standardni reprezentativac u svom godistu, na onom cuvenom Ajaks kupu mi se dosta dopao kao godinu dana mladji igrac, i onda je odjednom poslat u Teleoptik, ali ne da igra za prvi tim, nego za omladince u prvoj omladinskoj ligi Beograda.

Jasno mi je da nema mesta za njega u startnoj postavi Teleoptika pored Makevica, Jankovica i Janackovica koji su svi odlicni, ali bi mogao bar da bude opcija sa klupe i u ligaskim utakmicama, vise ce mu to znaciti nego da igra konstantno u ligi gde poprilicno odskace kvalitetom i koja nije nikakav izazov.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.306
Reaction score
37.288
Локација
Beograd
@Andra
Pa...ne znam skoro ništa o tom dečku, ali po meni je uvek bolje da stalno igra negde gde će biti među prvih 11, nego da uglavnom samo sedi na klupi tamo gde ima i boljih i jačih od njega, te da stoga tek povremeno dobije poneki minut na terenu...

Uostalom, mlad je on, ove sezone ili polusezone tako, a ako se bude i dalje fudbalski razvijao, sigurno će kasnije dobiti priliku da zaigra i u jačim timovima i u jačim ligama...

A kad smo već kod Teleoptika, polusezona u Srspkoj ligi Beograd se bliži svom kraju, sledeći meč je sutra (8.11.2025.), gostujemo FK Zvezdari od 13i30 i to je još jedna prilika za fudbalske sladokusce da odgledaju jednu zanimljivu utakmicu.

Pogled na tabelu govori da su ,,Optičari,, ove sezone znatno jači od ,,Bulki,, ali - u nekim prošlim sezonama tamo smo itekako gubili i imali vrlo teške utakmice - tako da ne bih želeo da dajem nikakvu prognozu krajnjeg rezultata, teren će pokazati sve!

Dođite na stadion, napred Teleoptik! :navijac

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
9.320
Reaction score
16.856
Прати ли неко ко се из млађих категорија највише истиче ? Постоји ли неки играч или више њих за које се сматра да су баш озбиљни таленти, а да су најближи првом тиму ? Какав је штопер капитен Михаило Радић ? Левоног је штопер и ако је уз то још и екстра квалитетан то је већ озбиљна прича. Видим да га је преузела јака шпанска менаџерска агенција, већ у јануару пуни 19 година, можда је време за први тим. Какав је и Ташовски ? Помињем њих јер колико видим једини су у том узрасту са професионалним уговорима.
И тек сад видим да смо у септембру левог бека Филиповића малтене џабе препустили Раднику ? Сећам се да је у једном моменту био прикључен првом тиму.

Последња измена:

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.306
Reaction score
37.288
Локација
Beograd
kako nabaviti dres Teleoptika?
Друже Ђеде, можда грешим, али мислим да ти је једина шанса да набавиш дрес Телеоптика та да заиграш за први тим...ил' макар за омладинце! :D
Додуше, и у том случају, морао би после утакмице да га одмах вратиш економу, јер, осим за утакмице и тренинге, чисто сумњам да их имају још и за ,,извоз,, ван Земунела и осталих борилишта Српске лиге... :icon-lol:

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.461
Reaction score
8.072
Локација
Beograd
Pa...ne znam skoro ništa o tom dečku, ali po meni je uvek bolje da stalno igra negde gde će biti među prvih 11, nego da uglavnom samo sedi na klupi tamo gde ima i boljih i jačih od njega, te da stoga tek povremeno dobije poneki minut na terenu...

Ma ne znace njemu nista ti minuti u omladinskoj ligi Beograda, to je takmicenje jako skromnog kvaliteta gde idu momci na koje se ne racuna ozbiljno (sto ne znaci da se nece racunati u buducnosti na nekog od njih, Ninic je primera radi isto odigrao polusezonu tamo, pa evo sad je blizu prvog tima Partizana i vrlo moguce da ce ici na zimske pripreme). Mislim nisam ja toliko gledao Djurovica i ne pratim bas toliko pazljivo mladje kategorije, moguce je da prosto ima boljih igraca koji su zasluzeno dobili prednost, ali po onome malo sto znam o njemu mi je iznenadjenje da nema mesta za njega ni u seniorima Teleoptika, ni u omladincima Partizana.

Прати ли неко ко се из млађих категорија највише истиче ? Постоји ли неки играч или више њих за које се сматра да су баш озбиљни таленти, а да су најближи првом тиму ? Какав је штопер капитен Михаило Радић ? Левоног је штопер и ако је уз то још и екстра квалитетан то је већ озбиљна прича. Видим да га је преузела јака шпанска менаџерска агенција, већ у јануару пуни 19 година, можда је време за први тим. Какав је и Ташовски ? Помињем њих јер колико видим једини су у том узрасту са професионалним уговорима.
И тек сад видим да смо у септембру левог бека Филиповића малтене џабе препустили Раднику ? Сећам се да је у једном моменту био прикључен првом тиму.

Ima jos nekoliko momaka iz te generacije koji imaju profesionalne ugovore, nisu samo njih dvojica. Svakako od tih momaka koji su '07 i igraju za omladince ne verujem da je neko u planovima za prvi tim, ukljucujuci i dvojicu koju si naveo. V. Jovanovic, Simic i B. Kostic su vec u prvom timu, Makevic iz Teleoptika bi mogao u bliskoj buducnosti da im se prikljuci i mislim da je to to od tog godista, osim ako neko bas ne eksplodira.

Ako trazis levonogog stopera koji bi mogao u prvi tim, tu je Vojin Marinkovic iz kadeta, bio je na pripremama sa prvim timom letos, on vazi za bas ozbiljnog talenta, samo sto je jos rano za njega, realnije je ocekivati to za godinu ili dve.

Filipovic mislim da nikad nije bio u ozbiljnim planovima i da je ta prica da je prikljucen prvom timu bila lazna vest.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.306
Reaction score
37.288
Локација
Beograd
По правом јесењем, новембарском, облачном, кишовитом и фудбалском времену, уз доста голова и још више картона, резултатом 3:3, Звездара и Телеоптик данас су ,,поделили,, бодове...
Фудбал није разочарао, али...могуће је да је наш Телеоптик могао и нешто боље...

Пре утакмице Сулејмани и Мијатовић нађоше се некако баш у мојој близини па нисам одолео а да не питам Миралема зар није могао бар још који минут да одигра за Партизан...и...
Мислио сам на то да је (као и десетине других бивших фудбалера Партизана) могао да се врати на бар сезону-две, у време када је још био у доброј форми, али...ето...било па прошло...

Сад неки од вас сигурно мисле што и Пеђу нисам питао нешто, али...у мојим годинама не могу тек тако да стигнем обојицу, млађи су они, и доста бржи од мене...

Али да се вратим на Телеоптик:

Некако ми се чинило да у првом полувремену превише тактизирамо...лопта је често ишла около...а наши играчи (и голман) немају унапред мисао где би лопту могли да пошаљу, него чекају да им лопта дође, па кад дође, онда прво размисле, па...онда је дају и некоме коме су то могли одмах и без размишљања, итд...
Наравно, терен није био идеалан, али...терени у Српској лиги су такви какви су, па ако лопта и не може брже, онда бар може да се брже мисли!

Ипак, при крају полувремена, лопта долази до Матије Нинића ,,Бибија,, кога чувар покушава да заустави хватајући га за шорц, али наш нападач некако успева да побегне, чак иако му тај шорц спада на пола...
Успева чак и да упути нешто између шута и центаршута, голман Звездаре не успева да ту лопту заустави, а краљ стрелаца Срске лиге, Марко Лекић ,,Лека,, шаље је у мрежу, 1:0 за нас, и могли смо поново да запевамо ону нашу ,,стару бразилску,, Вава-Диди-Пеле-Биби(-Лека)...

Јер...знате шта...ја јесам гледао разне велике светске играче, и Зика и Сократеса и Бебета, и Кројфа и Марадону, и Зидана и Месија, али ниједног од њих нисам видео да је успео да једном руком и држи и намешта гаће а да ИСТОВРЕМЕНО настави и да игра фудбал! :D

Дакле, све је дошло на своје - али није баш дуго потрајало - до краја полувремена Звездара успева да изједначи на 1:1.

На полувремену на трибини размењујемо утиске, слажемо се да фудбал није кошарка, и да слабији тим итекако може да победи, и да се фудбал, наравно, може играти на више начина (у зависности од тога да ли си слабији или јачи тим), али, и поред свега тога - ипак рекох да је за мене прави фудбал само - офанзива, офанзива и офанзива!

И...почиње друго полувреме...али за Телеоптик исто онако како смо и завршили прво - опет деконцентрисано и успавано примамо гол, и домаћи сада воде са 2:1.

Е, то је већ разбудило наше играче, и они покушавају да буду офанзивнији, конкретнији, стварају и неке прилике, киша све јаче пада, а ми уводимо још два нападача, Тадића и Шћеповића...
Дакле - ОФАНЗИВА!
Нападај, нападај, Телеоптиче, нападај!

А ја ОПЕТ и ОПЕТ размишљам једно те исто целе ове полусезоне - како и зашто НЕ ПОКУШАВАМО да имамо више центаршутева на та два висока нападача, зашто озбиљније не ,,закувамо,, неки прекид (у ваздуху) када можемо у противничких 16м да пошаљемо (поред горостасних Тадића и Шћепотелија) и Воју, и Попа, и Леку...?
Зашто не?
Међутим, ми радије бирамо да лопта иде до ноге, да се корнери најчешће изводе комбинацијом или ,,на прву,, - итд...

Мислим, немам ја ништа против игре до ноге, али...што разноврснији начини на који се напада то (можда?) више шанси за гол? Или ипак не?

Било како било, у једном од наших напада лопта опет долази до Лекића, а он потврђује моје речи да је краљ стрелаца Срске лиге - даје свој други гол данас и поравнава резултат на 2:2. Затим се жури да лопту што пре донесе до центра да бисмо појурили и победу.

Играчи Звездаре се буне да је нашем голу претходио неки прекршај, који судија није свирао, али...од тада он трпи притисак домаћих, па већ у неком наредном нашем нападу свира им тако нешто...

Међутим, врло брзо Тадић бежи по левој страни и сигурно шаље лопту у мрежу, 3:2 за нас...и огромна радост свих играча Телеоптика који трче и са терена и са клупе да сви заједно прославе преокрет!

И чинило се тада да све ,,иде на нашу воденицу,,...али...само нам се чинило...
У игру улази Лазар Стојановић да ојача нашу одбрану, али, како је ушао, тако је одмах добио црвени картон!
Док је излазио са терена погрешио је правац што је изазвало чаркање њихових и наших фудбалера, и...

Од тог тренутка за све се питала само ФК Звездара, али... о томе ћу вам у следећем посту, да бих поставио још коју фотографију (јер, технички максимум је 20 у једном посту).

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.306
Reaction score
37.288
Локација
Beograd

Дакле, шта ја рекох да је ПРАВИ ФУДБАЛ?
Офанзива, офанзива и - О Ф А Н З И В А !!!

Телеоптик је ,,цинцулирао,, све док није почео да губи са 2:1...е тек тада када је јурнуо у ОФАНЗИВУ преокренуо је резултат...

Звездара је била дефанзивна све док није почела да губи са 3:2 - е онда је и за њих постојао само НАПАД, и сабили су нас у 16м, и често оставили само голмана да им изводи прекиде, и...

И, шта?

Један ваздушни дуел судија је окарактерисао као прекршај за домаћина, они су опасно закували у наших 16м, лопта је нашла свој пут до наше мреже, и то је било 3:3...
И, сада је њихова цела клупа утрчала на терен да прослави резултат борбе и труда њиховог клуба!

Јер, офанзива, додуше, јесте ризична за оног ко напада, али, децо моја ЈОШ ВИШЕ ЈЕ РИЗИЧНА за онога кога том офанзивом САБИЈЕШ у његових 16м...

Како ми њих при крају другог полувремена, тако и они нас на самом његовом крају.

Остало је још само да ми кренемо са центра и да судија убрзо свира крај ове утакмице, а да се фудбалери оба тима још мало покошкају, а присталице домаћих прославе освајање бода...

И ето, био је ово још један од жестоких мечева какве, као по обичају играмо на овом терену...кад би неко имао времена и воље да ,,копа,, по прошлости ове теме, видео би да сам нешто слично већ писао и описао...

Па, иако данас није победио, Телеоптик је бар и даље непоражен у овој сезони, само се надам да су наши фудбалери извукли поуку да не побеђује увек онај ко је бржи, физички спремнији, технички обученији, и, можда у себи чак мисли и да је (унапред) бољи - јер, као што то данас видесмо, и срчаност и мотивација су веома, веома битни за неки крајњи резултат...

И нико није ,,унапред,, бољи - него је бољи само ако то покаже и на терену!

И имам утисак да неки на овом форуму (да ли и неки у Партизану?) мисле да је увођење младих играча из кадета или омладинаца, преко Телеоптика (или и без Телеоптика) у први тим Партизана као нека једноставна ствар?

Као, дечко је талентован, игра мало за кадете, мало за омладинце или Телеоптик, и, хоп, хајде у Партизан?
Чекај, ми данас (као Телеоптик) нисмо успели да победимо Звездару...па како мислите да је то једноставно, тек тако прећи у Партизан и - хоп - одмах ући у Европу, победити звезду, освојити титулу и куп...
Итд.

А ето, од момака који су сад у Партизану (а прошле сезоне били баш у Телеоптику), многи су очекивали баш то...
Или нешто слично.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.306
Reaction score
37.288
Локација
Beograd
Као прво, ако нешто и критикујем играче Телеоптика или нашу игру, чиним то док су нам резултати добри, и док смо лидери на табели...
Мислим да, све у свему, момци играју врло добро, и да тренер ради одличан посао...

А ако се и деси да се нека утакмица негде изгуби, или да се не освоје неки бодови, није то ништа катастрофално...многи наши фудбалери тек су на почетку сениорске каријере, и НИЈЕ МОГУЋЕ да сви они истовремено НА СВАКОЈ УТАКМИЦИ пружају неке своје најбоље и најзрелије партије...
Оцену сезоне ипак ћемо дати тек на њеном крају...

Ево, Пеђа Мијатовић је, на пример, гледао уживо целу прошлу утакмицу, и питам се шта ли мисли о њој, шта мисли о игри нашег тима, да ли мисли да је, рецимо, тренер крив што нисмо узели сва три бода, да ли мисли да је у фудбалу баш увек могуће победити, да ли мисли да тренер може да надокнади све недостатке једне екипе, итд...
Или ће и он (у овом случају) сачекати крај сезоне па да оцени учинак Телеоптика? (И Телеоптиковог тренера.)

Кратки видео снимак са утакмице против Звездаре, приказаће вам оно најбитније - да је било пуно голова, да је противник незгодан, домаћа публика острашћена, да је пљуштала киша, да Београд и даље има неке праве правцате шуме у самом граду, итд...
И да није тек тако лако никога победити, па тако ни у Трећој лиги.

Видећете и да Телеоптик жели да има ИГРУ (да зна да користи пасове, чак и кад терен није идеалан), али...и да смо два гола примили после прекида, које нисмо добро бранили...
Узгред, ко прати ову тему, зна да ја стално тражим да и наш (офанзивни) прекид (илити центаршут на главу, те игра у скоку) - буде бољи!

Ја остављам уигране акције и тактику теоретичарима фудбала и школованим тренерима, али ипак целу полусезону чезнем да и ми мало више једноставно ЗАКУВАМО кад имамо прекид, па да и ми у том случају дајемо овакве голове какве је нама дала Звездара...
Брате, направиш гужву, поставиш се, крећеш се, градиш се, набациш лопту, скочиш, шутнеш...па није фудбал баш увек нека посебна и компликована филозофија...

Ево, био је последњи минут, и тај прекид као њихова последња шанса да узму бод, и - за њих је то испало лагано да лаганије не може бити...
Прво, зашто их ми не бранимо боље?
Друго, зашто ми не дајемо тако ,,лагане,, голове из прекида?

Такође, често, током ове полусезоне наши играчи не примећују ПРАЗАН простор који им се отвара него, по навици улазе тамо где је најгушће...
Доста пута на прошлој утакмици нису ни ,,читали,, ситуацију да им се нападач отвара и креће ка празном простору па да могу да му пошаљу лопту ПРЕКО задње линије Звездаре и избаце га у шансу, итд...
Да знам, није лако ако терен није скоз раван, али...терен је такав какав је, и ми играмо тамо где смо, и по теренима какви овде јесу.

Али, да је било уживање пратити утакмице Телеоптика у овој полусезони - БИЛО ЈЕ!

Ево погледајте ових неколико минута снимка, и уверите се како се игра у Трећој лиги:

22.новембра од 13 часова чека нас утакмица за Куп, извлачење парова је сутра...
А 26.новембра играмо у Земунелу последњу првенствену утакмицу полусезоне против Бродарца.

Напред Телеоптик! :navijac

Luka4545

Početnik
Учлањен(а)
07.07.2022
Порука
15
Reaction score
33
Локација
Beograd
Po meni, Radic je daleko od nekog ozbiljnog fudbala. Sumnjam da uopste ima kvalitet za Superligu, tako da Andra je lepo rekao - sve sto valja iz 07 generacije je vec prebaceno tamo gde treba da bude

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.306
Reaction score
37.288
Локација
Beograd
E, tako već može, trener za trenera! :D

Samo još da vidimo ko je bolje prošao u ovoj trampi... :icon-rolleyes:

Ako Mare, kojim slučajem (daleko bilo!), ne prođe u sledeće kolo Kupa, i ne pobedi u poslednjem kolu, ima odma' da bude ,,Mare odlazi,, - nema šta tu da se čeka! :D