Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Mlađe kategorije, FK Teleoptik

• Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.498
Reaction score
38.401
Локација
Beograd
Ostadoh vam dužan da nešto više napišem o utakmici Teleoptik - Brodarac, ali kako su je ispratile čak dve TV ekipe, nema potrebe da prepričavam detalje koje ionako možete videti na snimcima...

Evo samo nekoliko zapažanja:

Teleoptik je lider na tabeli, a nastavak prvenstva je tek oko 1.marta, tako da ćemo se baš načekati...da li će ovaj, sada uspešan jesenji tim, i tada biti isti, sličan ili drugačiji - videćemo...

Što se tiče poslednje jesenje utakmice, protiv Brodarca smo je silovito počeli, onda su oni malo uzvratili, ali golom dvadesetdvojke Janačkovića tu negde oko 22.minuta smo utakmicu uveli u naš tok...

Početkom drugog poluvremena Brodarac pokušava da uzvrati, ali, kako utakmica odmiče, Teleoptik bi mogao da je konačno reši u svoju korist, međutim. naši igrači ne prepoznaju neke situacije na terenu u kojima bi se to moglo pokušati.
Fudbal jeste sport koji zahteva dosta snage i trčanja, ali je takođe i MISAONA igra, i, u tom segmentu smo mogli i bolje...takođe, možda su trener i igrači bili zadovoljni minimalnim vođstvom, ali nam se to ,,obilo o glavu,, jer smo posle par grešaka primili gol i izgubili dva boda.
Onda je ,,momentum,, prešao na stranu našeg rivala, tako da nas umalo nisu i pobedili...

Naravno, ja bih radije da smo, još dok smo vodili, bili dosta ofanzivniji, i sa mnogo manje kalkulisanja i taktiziranja, jer...prvenstvo će još dugo da traje, a Brodarac nije tog dana pokazao da je nešto jači od nas, pa da moramo da budemo tako oprezni...

Ne zameram igračima greške i loše pasove, jer samo onaj ko nešto radi, taj može i da pogreši, ali, zameram ako se lopta vraća nazad onda kad može da ide i napred, pa makar bio u pitanju i običan aut!!!
Jer, i iz običnog auta koji se izvodi ka nazad, ali takođe i onog koji bi bacio loptu u protivničkih 16m, itekako može svašta da se izrodi!
A ja uvek više volim da se nešto izrodi pred protivničkim, nego pred našim golom!

Dakle, svi u napad, a ne , nazad ,,na sigurno,, - jer meni ništa nije sigurno kad lopta ide ka našem golu, neuporedivo sam sigurniji kad ide ka njihovom...

I, ako naši mladi igrači već sad žele i smatraju da im je mesto u Partizanu, onda osim grešaka (koje se svakome dešavaju) moraju i da pokažu ZAŠTO bi baš oni, a ne neko drugi, zaslužili da budu u tom Partizanu, u tom smislu sam na tribini tog dana pominjao Natha - i on ponekad pogreši na sredini i preda pas u noge protivniku, ALI, taj čovek je isto tako i u stanju da sa svoja dva pasa u toj istoj sredini (tj. vezi) namesti dva gola i reši utakmicu!

Dakle, ako bi neko od, recimo, Teleoptikovih vezista poželeo da zaigra umesto Natha u Partizanovom dresu, onda bi voleo da vidim i šta je to što fudbalski misaono zna da uradi bolje od Natha, ili bar isto kao on.
Mlađi jesu, brži jesu, ali...kao što rekoh, fudbal je i MISAONA igra.

Evo i brojeva igrača (i njihovih pozicija) da ih lakše pratite na nekom od sledećih snimaka:

12. Nemanja Stevanović
26.Danilo Bulatović, 15.Nikola Popović, 28.Vojislav Stanković, 16.Stefan Petrović
14.Dušan Makević
8.Dimitrije Janković, 22.Duško Janačković
10.Matija Ninić, 23.Marko Lekić, 18.Ivan Martinović

Igrali su još i:
7.Eldin Bajramović, 9.Marko Tadić, 11.Filip Ristić, 17.Nemanja Ilić.

A evo i snimaka: