Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Mlađe kategorije, FK Teleoptik

• Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања
Ostadoh vam dužan da nešto više napišem o utakmici Teleoptik - Brodarac, ali kako su je ispratile čak dve TV ekipe, nema potrebe da prepričavam detalje koje ionako možete videti na snimcima...

Evo samo nekoliko zapažanja:

Teleoptik je lider na tabeli, a nastavak prvenstva je tek oko 1.marta, tako da ćemo se baš načekati...da li će ovaj, sada uspešan jesenji tim, i tada biti isti, sličan ili drugačiji - videćemo...

Što se tiče poslednje jesenje utakmice, protiv Brodarca smo je silovito počeli, onda su oni malo uzvratili, ali golom dvadesetdvojke Janačkovića tu negde oko 22.minuta smo utakmicu uveli u naš tok...

Početkom drugog poluvremena Brodarac pokušava da uzvrati, ali, kako utakmica odmiče, Teleoptik bi mogao da je konačno reši u svoju korist, međutim. naši igrači ne prepoznaju neke situacije na terenu u kojima bi se to moglo pokušati.
Fudbal jeste sport koji zahteva dosta snage i trčanja, ali je takođe i MISAONA igra, i, u tom segmentu smo mogli i bolje...takođe, možda su trener i igrači bili zadovoljni minimalnim vođstvom, ali nam se to ,,obilo o glavu,, jer smo posle par grešaka primili gol i izgubili dva boda.
Onda je ,,momentum,, prešao na stranu našeg rivala, tako da nas umalo nisu i pobedili...

Naravno, ja bih radije da smo, još dok smo vodili, bili dosta ofanzivniji, i sa mnogo manje kalkulisanja i taktiziranja, jer...prvenstvo će još dugo da traje, a Brodarac nije tog dana pokazao da je nešto jači od nas, pa da moramo da budemo tako oprezni...

Ne zameram igračima greške i loše pasove, jer samo onaj ko nešto radi, taj može i da pogreši, ali, zameram ako se lopta vraća nazad onda kad može da ide i napred, pa makar bio u pitanju i običan aut!!!
Jer, i iz običnog auta koji se izvodi ka nazad, ali takođe i onog koji bi bacio loptu u protivničkih 16m, itekako može svašta da se izrodi!
A ja uvek više volim da se nešto izrodi pred protivničkim, nego pred našim golom!

Dakle, svi u napad, a ne , nazad ,,na sigurno,, - jer meni ništa nije sigurno kad lopta ide ka našem golu, neuporedivo sam sigurniji kad ide ka njihovom...

I, ako naši mladi igrači već sad žele i smatraju da im je mesto u Partizanu, onda osim grešaka (koje se svakome dešavaju) moraju i da pokažu ZAŠTO bi baš oni, a ne neko drugi, zaslužili da budu u tom Partizanu, u tom smislu sam na tribini tog dana pominjao Natha - i on ponekad pogreši na sredini i preda pas u noge protivniku, ALI, taj čovek je isto tako i u stanju da sa svoja dva pasa u toj istoj sredini (tj. vezi) namesti dva gola i reši utakmicu!

Dakle, ako bi neko od, recimo, Teleoptikovih vezista poželeo da zaigra umesto Natha u Partizanovom dresu, onda bi voleo da vidim i šta je to što fudbalski misaono zna da uradi bolje od Natha, ili bar isto kao on.
Mlađi jesu, brži jesu, ali...kao što rekoh, fudbal je i MISAONA igra.

Evo i brojeva igrača (i njihovih pozicija) da ih lakše pratite na nekom od sledećih snimaka:

12. Nemanja Stevanović
26.Danilo Bulatović, 15.Nikola Popović, 28.Vojislav Stanković, 16.Stefan Petrović
14.Dušan Makević
8.Dimitrije Janković, 22.Duško Janačković
10.Matija Ninić, 23.Marko Lekić, 18.Ivan Martinović

Igrali su još i:
7.Eldin Bajramović, 9.Marko Tadić, 11.Filip Ristić, 17.Nemanja Ilić.

A evo i snimaka:

Januar se polako bliži svom kraju, a Srpska liga Beograd počeće oko 1. marta...
Dakle, Teleoptik ima još oko mesec dana da se pripremi za proleće i nastavak trke za ulazak u viši rang...

Meridiansport.rs prenosi šta se zbiva u našoj, Partizanovoj filijali:

Čekajući početak prolećne polusezone Teleoptika, a znajući da su njegovi jesenji prvotimci - Petrović, Makević, Janković, Ninić, Lekić - sada u Partizanu, ne mogu a da se ne zapitam u kakvom će zapravo sastavu Optičari u nastavak sezone?

Evo, čitam da je Vasiljević iz Partizana otišao na pozajmicu u četvrtu ligu Španije, pa se pitam, da li je možda ipak mogao i u Treću ligu Srbije, odnosno - Teleoptik?

E sad, o.k. - možda bi dečko radije bio u Španiji, nego u Srbiji, možda tamo ima neke bolje uslove ili bolju finansijsku ponudu, ali ipak...

Evo i jedne vesti o mlađim kategorijama...

Ne znam ništa o ovim dečacima, možda su talenti, možda supertalenti, možda postanu veliki asovi...ali, možda i ne postanu...

Jer oni imaju tek 13-14 godina i veliko je pitanje koliko će napredovati i to u svakom pogledu do nekih godina kada se (možda) budu približili seniorskom i profesionalnom fudbalu...

Počevši, recimo, od toga koliko će uopšte za tih nekoliko godina dobiti na visini, težini, brzini...i svemu ostalom...

Mislim, juniorski fubal je stvarno jedna stvar, seniorski ipak nešto sasvim drugo...

Ne znam ništa o ovim dečacima, možda su talenti, možda supertalenti, možda postanu veliki asovi...ali, možda i ne postanu...

Jer oni imaju tek 13-14 godina i veliko je pitanje koliko će napredovati i to u svakom pogledu do nekih godina kada se (možda) budu približili seniorskom i profesionalnom fudbalu...

Počevši, recimo, od toga koliko će uopšte za tih nekoliko godina dobiti na visini, težini, brzini...i svemu ostalom...

Mislim, juniorski fubal je stvarno jedna stvar, seniorski ipak nešto sasvim drugo...

Ono o cemu se uopste ne prica, a trebalo bi, je sraman nacin na koji mediji izvestavaju o skoli naseg kluba. Za svako dete, od petlica do omladinaca koje napusti skolu se pise vest, a igraci koji dodju se ni ne spominju, i onda ispada kao da se stalno desavaju masovni odlasci iz skole, sto naravno nije istina. To su normalne stvari, da igraci odlaze i da novi dolaze.

Čekajući početak prolećne polusezone Teleoptika, a znajući da su njegovi jesenji prvotimci - Petrović, Makević, Janković, Ninić, Lekić - sada u Partizanu, ne mogu a da se ne zapitam u kakvom će zapravo sastavu Optičari u nastavak sezone?

Evo, čitam da je Vasiljević iz Partizana otišao na pozajmicu u četvrtu ligu Španije, pa se pitam, da li je možda ipak mogao i u Treću ligu Srbije, odnosno - Teleoptik?

E sad, o.k. - možda bi dečko radije bio u Španiji, nego u Srbiji, možda tamo ima neke bolje uslove ili bolju finansijsku ponudu, ali ipak...

Bio je planiran Vasiljevic za Teleoptik na pocetku sezone, ali negde je zapelo pa nije doslo do realizacije

У суботу, 28.фебруара, Телеоптик је стартовао у ,,пролећном,, делу сезоне и то врло успешно - победио је Прву искру са 4:0!

Успех је утолико већи, јер знамо да је неколико фудбалера који су јесенас пружали запажене партије у Телеоптику сада у Партизану, а да су на њихово место дошли неки нови играчи...
О њима не знам скоро ништа, па, ако их неко боље познаје, нека напише који реч о томе на овој теми...
Наравно, ту су и неки ,,староседеоци,, али је ова утакмица ипак најввише послужила томе да покушам да видим ко од ,,новајлија,, игра на којој позицији...

Покушаћу да вам опишем бар како је то изгледало на почетку утакмице:

Голман је био, свима добро знани, Немања Стевановић (бр.12. на дресу, 1992.годиште)
десни бек, бр.20, Данило Булатовић (2007. годиште)
леви бек, бр.30, Михаило Радић (2007.)
десни штопер, бр.15, Никола Поповић (2006.)
леви штопер и капитен, бр.27, Војислав Станковић (1987.)
задњи везни, бр.4, Филип Маркишић (1998.)
десна полутка, бр.14, Данило Карановић (2008.)
лева полутка, бр.23, Данило Бацановић (2000.)
десно крило, бр.18, Стефан Ђуровић (2008.)
лево крило, бр.7, Елдин Бајрамовић (2007.)
центарфор Вук Атанасијевић (2005.)

У извештају ФСБ-а, имате и ко је од резервиста ушао у игру, а ја ћу да вам испишем и годишта ,,целе клупе,,:
Стаилковић (1997.), Топличевић (2006.), Чермељ (1998.), Дамјановић (2009.), Мартиновић (2007.), Јаначковић (2008.), Шћеповић (1991.)

У почетку утакмице, отприлике до 15-ог минута, лопта је често била код нашег капитена, који је покушавао да неким дужим пасом послужи некога у нашој навали, а Воја је имао и једну шансу за гол када је шутирао главом...

Искусни задњи везни, Маркишић, још једном нас је подсетио да се, додуше, зарад бизниса и продаје, некад и негде и неки клинци ,,форсирају,, - али да зато СИГУРНО негде можеш наћи и неког искуснијег играча по мањој цени, али зато по већем учинку на терену...
Био је врло сигуран и убедљив на терену, а и припала му је дужност да изводи прекиде и корнере...

Временом смо тежиште игре ипак пребацили ближе голу противника, а после једног продора, данас расположеног Бајрамовића, Баричани су скривили пенал, који је, врло сигурно, извео Маркишић - 1:0 за нас!

То је и остао резултат првог полувремена, а гости су, како у њему, тако и у оном другом, додуше, покушавали понекад да учине и нешто више у нападу, али се за све, данас ипак питао само Телеоптик...

У другом полувремену, Првој искри, вероватно је понестало и снаге да парира овој нашој растрчаној младости (уз додатак и неког искуства), тако да су наши брзи, прецизни и тачни пасови лако пролазили кроз, и просто ,,бушили,, њихову одбрану, а сигурни реализатори били су Ђуровић, Мартиновић и Шћеповић, за коначни резултат од 4:0.
Да су наши нови клинци били још мало концентрисанији, резултат је могао да буде и већи!

Кад будете гледали видео-снимак са детаљима из овог меча, сигурно ћете помислити како Телеоптик игра много боље, брже, једноставније и ефикасније него Партизан, али...не заборавимо да је испред тог растрчаног Телеоптика, ипак био противник калибра Прве искре из Барича, а не неко са квалитетом Ц. звезде, па ни квалитетом ОФК Београда...
А то ипак није исто.

Све у свему и леп пролећни сунчани и леп фудбалски ефикасан дан у Земунелу.
Штета само што нас је, у великом делу првог полувремена просто гушио дим из димњака једне оближње куће - то је да просто не поверујеш да један једнини димњак толико може да загади онолику површину и то под отвореним небом, али итекако може!
И лакнуло нам је тек кад је ветар променио правац...или кад су комшије мало смањиле ложење...

Ево и фотографија са меча:

А ево и видео снимка, уживајте у течном и ефикасном фудбалу:

Напред Телеоптик! :navijac

Ogroman broj fudbalera prođe kroz Partizanovu školu, ali naravno, samo manji broj od njih uspe da dođe i do prvog tima Partizana, ili da u tom timu ostavi neki znatniji trag...
Neki od momaka iz te škole prođu, tokom karijere, i kroz FK Teleoptik, ali kroz taj klub prolazili su i mnogi drugi koji nisu iz Partizanove škole...

Evo, baš noćas vidim na Jutjubu dva bivša ,,Optičara,, - golman Gočmanac je odbranio čak 4 penala, a jedan od onih kojima je ,,Goč,, ,,skinuo,, loptu je i Teleoptikov nekadašnji štoper - Cvetojević...

Golom Leona Ilieva u završnici utakmice, Teleoptik je u subotu pobedio BASK sa 1:0 i nastavio svoju trku za ulazak u viši rang...

Poslušajmo izjavu našeg trenera, Marka Jovanovića:

Čestitam na pobedi, ali moj utisak o utakmici se dosta razlikuje od Markovog...

Meni je prvo poluvreme izgledalo dosta loše, igrali smo sa dvojicom vezista koji ipak nisu izraziti kreatori, Markišićem i Makevićem, a ni ovaj ofanzivni, Bacanović, nije uradio ništa posebno...Krila Đurović i Martinović ne baš probojna, Bajramović koji je danas počeo kao špic bio je uglavnom ,,odsečen,, od ostatka ekipe...

Ne sporim da su momci imali ,,intezitet,, ali moraju i brže i bolje da misle, a takođe i da bolje vladaju loptom!
Jedna stvar je ući u završnicu, ali je i druga stvar šta u toj završnici (ne) uradiš!

Tokom ove utakmice, nekoliko puta BASK je katastrofalno grešio u zoni terena gde to ne sme da se radi, i prosto ,,predao,, loptu našim momcima, ali da oni od svih tih prilika nisu uradili - ništa.
Makević je, recimo, od igrača BASKA prosto dobio loptu direktno u noge, ali nije uspeo ništa ni da smisli ni da uradi, ni da regauje kako treba, nego im je tu loptu samo vratio... :icon-rolleyes:

I mi smo takođe pogrešili nekoliko puta, ali ni BASK se nije snašao šta da zatim uradi sa loptom...

Da, bilo je prilika za nas, bio je i taj jedan slobodnjak, ali...nijedan naš šut nije bio dovoljno precizan, ili svrsishodan...

A ono što me često užasava kod Teleoptika i Partizana, to je ono kako mi ,,branimo,, korner!

Evo, pogledajte fotografije...naši igrači se grupišu zajedno kao da čuvaju našeg golmana, liniju peterca, ili jedan drugog... :icon-rolleyes:

I čak i kada nam u 16m uđe jedno šest protivničkih igrača, mi i dalje stojimo ,,postojano kano klisurine,, na toj magičnoj liniji peterca uopšte ne obraćajući pažnju na tu jednu fudbalsku ,,sitnicu,, - da su igrači BASKA - potpuno slobodni i bez čuvara!

Na našu sreću, ni BASK ne zna da izvede korner, tako da loptu uglavnom samo nekako ,,dobaci do prve,, odakle naš visoki štoper, Topličević, može lako da je izbaci glavom...

Sa izmenama koje su usledile, imam utisak da nam je igra ,,u polju,, ipak postala bolja - Bajramović je otišao na krilo, a Janačković je, kao ofanzivni vezista (iliti napadač) uneo dosta živosti...

Baš on je imao veliku šansu i otvoren put ka golu, ali je nesebično i ,,šmekerski,, poslužio loptom kolegu Bajramovića na drugoj strani, međutim, on šutira - pravo u golmana!

Momci, šta god da ste hteli da uradite ili ne uradite sa loptom, ovo je jednostavno - MORAO da bude gol... :icon-rolleyes:

Do kraja utakmice, gol je ipak ,,pao,, - Bajramović sa velike udaljenosti šalje loptu do Ilieva, Iliev se odlično snalazi u duelu sa golmanom BASKA, postiže gol, i, ispostaviće se, tim golom, jedinim na utakmici, donosi nam pobedu i važna tri boda...

Po ustaljenom mentalitetu srpskog fudbala, tek tada se i BASK setio da može da ozbiljnije napadne i da prestane da čeka da utakmica prođe i uzme bod....
I čim nas je napao, stvorio je sebi prilike a nama probleme, ali ipak ,,kasno Marko (BASK) na Kosovo (u utakmicu) stiže,, - utakmica se ubrzo završila, bez da su gosti uspeli da i oni nama daju gol...

Da su ranije i više i ozbiljnije napadali...ko zna...

Ali...fudbal je takav. Ako pokušaš, možda uspeš, možda i ne, ali ako ne pokušavaš - teško da ćeš uspeti.

Evo sastava timova, izmena i video snimka:

U sledećem kolu gostujemo kod Fudbalskog kluba T6 NIKA...

Napred Teleoptik! :navijac

Видим и то да код Срђиоле нема мојих познаника из Телеоптика на терену, Петровића, Јанковића, Нинића, Лекића...
Али, он саставља тим и одговара за резултат. Његово право, његов укус.
На јучерашњој утакмици Партизан-ТСЦ ни један једини минут нису добили играчи који су јесенас били у Телеоптику, зимус на припрамама са Партизаном, а, неки од њих, пролетос чак и у првом тиму Партизана...
Дакле: Мартиновић, Макевић, Петровић, Јанковић, Нинић, Лекић...

Можда је данас прилика да неки од њих заиграју бар за Телеоптик? Знам да момци увек желе више и боље, али за фудбалера је најважније да ИГРА, тако да...

Данашњи меч у коме гостујемо Фудбалском клубу Т6 НИКА почиње у 15 часова, а на Јутјуб каналу ФСБ-а имете и директан пренос:

Zanimljivo gostovanje Teleoptika (pa i moje malenkosti) u nekom od delova te nepregledne i zbunjujući ravne Panonske nizije, koje nam nije donelo ni pobedu, ni ekstra kvalitetan fudbal, ali je svakako bila prilika da se još jednom uverimo u neke zakonitosti fudbala, pa i da kući ponesemo taj jedan bod.
Jer, bolje i taj jedan nego nijedan...

Dakle, u nedelju, 15.marta, leta Gospodnjeg 2026.og, rezultat utakmice FK T6 NIKA - TELEOPTIK beše 1:1.

U pristojnim sam godinama, i stalno živim u Beogradu, ali sam tek tada svesno primio k znanju (odnosno, tražeći po internetu kako da odem na tu utakmicu, čitao negde), da se BGD opština Palilula prostire čak i tako daleko od Beograda (i sa druge strane Dunava), i da njoj pripada i stadion, odnosno čitav taj kompleks tamo gde NIKA igra svoje utakmice...

I, mogu vam reći, da sam bio začuđen što su oni taj svoj prostor uredili tako da imaju i parkinge, i dve fontane, i dva terena, i natkrivene obe tribine, kafanu, prodavnicu suvenira, kiosk sa hranom i pićem, pa čak i jednu malu crkvu!

Naravno, mnogi od tamošnjih objekata su ili montažni, ili skromnih dimenzija, ali tuga od subote koju sam nosio u sebi zbog posete našem ruiniranom stadionu JNA, nekako je bila još veća kad sam video kako, eto, čak i u Trećoj ligi ima klubova koji itekako vode računa o sebi, dok je naš Partizan spao na to što je spao...

Ostaje samo da se zahvalim domaćinima na prijemu i da se ponadam da će i naš Partizan jednom postati ozbiljniji klub nego što sada to jeste...
Ili je možda tačnije reći - nije.
Da, sticajem okolnosti, svakako...ali ipak...

No, da se vratimo na Teleoptik.

Sastav tima nije bio neko iznenađenje, osim što smo imali tu neku nijansu da se šansa na poziciji štopera ponovo pruža visokom Topličeviću, dok se naš jesenji standardni štoper, Popović, pomerio na poziciju zadnjeg veznog...

Međutim, taj naš sastav nije odigrao neko impresivno prvo poluvreme - već u 16.oj sekundi utakmice dozvolili smo da nam domaćin šutne ka golu, a neki minut kasnije, posle kornera niko nije dokačio loptu, i, da je imala malo više ,,efea,, upala bi nam i u mrežu...

Naravno, i Teleoptik je uzvratio u nekoliko navrata...

Ali...
Loptu mnogo zadržavamo pozadi, a igrači kao da nam imaju neku ,,ugrađenu kočnicu,, u sebi, pa čak i kad imaju 10 ili 20 (pa čak i 30!) metara praznog prostora ispred sebe, oni se ne usuđuju da osvoje taj prostor.
I, ono što me posebno nervira je to da većinu auta izvodimo UNAZAD, čak i ako smo jedva uspeli (i to sa mukom) da ,,osvojimo,, tih nekih 30 metra prostora kroz akciju ili pas, mi se (izvođenjem auta) opet vratimo - nazad. :icon-rolleyes:

Toliko o prvom poluvremenu, a pošto u jedan post ne mogu da stanu sve fotografije koje sam pripremio, nastavak sledi uskoro...

Prvo poluvreme pratio sam sa zapadne tribine, ali sam se u drugom premestio na istočnu ,,VIP,, tribinu, blizu klupa obe ekipe, pa sam imao priliku da gledam i slušam kako i jedni i drugi pokušavaju da vode utakmicu, ili kako reaguju na događaje na terenu...
Naravno, fokus mi je bio na ovu našu...

Vršili smo neke izmene, a primetio sam da bar tri osobe sa naše klupe neprekidno viču, bodre igrače i savetuju im gde da se postave. Bilo je i puno negodovanja na odluke sudija, komentara na ponašanje protivnika, itd. Bio sam u prilici i da bolje shvatim koliko je fizička priprema važna, jer, mi od igrača neprekidno zahtevamo da jure po terenu, ali, neki (ili mnogi) od njih, jednostavno fizički to ne mogu da postignu (ili da izdrže)...

Kao i obično u srpskom fudbalu, i u ovoj utakmici je bilo duela, guranja, udaranja, padanja, foliranja, koškanja, itd...

Sve što smo radili na terenu konačno je dalo neki svoj rezultat u 71. minutu, dobar prodor i centaršut Bajramovića rezervista Cvijović pretvara u gol, i to je 1:0 za nas...

I na prošloj utakmici, jedan rezervista, Leon Iliev, je postigao gol, i doneo nam pobedu, ali...ovde je bilo još dosta da se igra, tako da je i domaćin imao priliku da pokaže šta zna. Odustao je od defanzivne igre, sve karte bacio u napad, i, u par navrata, samo su nas fantastične intervencije našeg golmana spasle da ne primimo gol!
No, domaćin je napadao i dalje...

Naravno, njihova ofanziva otvarala je prostor i za naše kontre, jednu od njih povukao je i rezervista (i igrač Partizana) Ninić, i ceo stadion je video da treba da loptu doda svom slobodnom saigraču levo od njega, ali...
Ili on to nije video, ili je pomislio da sve može sam...
Uglavnom izgubio je tu loptu na sredini terena i tako je propala prilika da povedemo sa 2:0, i možda dobijemo ovu utakmicu...

Samo...u najavi ove utakmice, ja rekoh da je mladim igračima potrebno (neophodno!) da IGRAJU, tako da ne smemo da budemo prestrogi ni prema Bibiju...
On tek izlazi iz povrede, dugo nije igrao, a čim je ušao u ovaj meč, odmah je dobio jedan udarac zbog kojeg je jedno vreme ležao na travi...pridigao se i nastavio igru, ali...
Posle pauze ne može forma da se vrati tek tako, odmah i ,,na dugme,, a i fudbal nije baš neki nežan sport. Rivale baš briga da li je neko do skoro bio povređen ili ne i sa kim ima potpisan ugovor, uradiće SVE što mogu da ga spreče i onemoguće.

A mogu vam reći da smo i mi radili sve što možemo da sačuvamo ovo vođstvo. Golman Neca Stevanović je čak dobio i žuti karton zbog zadržavanja igre.
Ali...nije vredelo...
Protiv ultraofanzivnog fudbala - nema odbrane.
Ili, bar mi ne znamo da se od njega odbranimo.

Poslednji minut utakmice, svi igrači NIKE odlaze u napad, pozadi ostaje samo njihov golman da izvede ,,slobodnjak,, - i - NIKA nam daje mat u 4 poteza.

Prvi potez, golman nabacuje loptu, drugi i treći potez, malo glavometa domaćih koji loptu šalju ispred našeg gola, četvrti potez malo nogometa kojim ,,devetka,, domaćina, Filip Pađen šalje loptu u mrežu. Neca jeste bio blizu ove lopte, ali, ni on nije svemoćan - 1:1, i uskoro kraj utakmice. Od golmana preko tri njihova igrača do naše mreže, mi smo samo gledali šta oni rade, bez da pipnemo loptu.

Dakle, OPET je prekid bio fatalan za nas.

I, OPET se pokazalo zašto sam ja pristalica ultraofanzivnog fudbala.

Da, vrlo je rizičan, i ostavlja prostor da se primi gol, ali - još više je rizičan za onog ko se brani!

Dok je NIKA igrala ,,taktički,, retko su nas ugrožavali, a čim se ,,prebacila,, na ,,ofanzivni mod,, - sabila nas je do našeg gola. A čim su se odlučili da nas napadnu sa svim svojim igračima, ODMAH su nam dali gol.

Taktika, pozicioniranje, oprez - ili totalna ofanziva - izaberite sami.

Naravno, za ovo druge treba i hrabrosti, i snage i trčanja.

Ali, mi jurimo prvo mesto ove godine, zar ne?

Kao prvo, sve vesti iz medija uvek uzimam ,,sa rezervom,, - da li je Mita baš odbio da igra za Teleoptik, i šta se tu sve dešavalo, to najbolje zna on, ljudi koji su mu bliski, i oni koji su učestvovali u nekom takvom eventualnom razgovoru...

Dakle, to ne znam, ali ovo znam: za svakog igrača najbolje je da IGRA i da ima što veću minutažu, naravno, ako je uopšte negde zaslužuje!

Što se mene tiče, ako pravila to dozvoljavaju, i ako to ne uzrokuje neke dodatne probleme, ja bih što više igrača Partizana imao ,,na dvojnoj,, registraciji, pa, ako nemaju minutažu u Partizanu, svakako bih im davao minutažu u Teleoptiku (ako je zasluže).

Uostalom, Teleoptik se (nadam se!) bori za ulazak u viši rang, pa zašto ne bi bio i dodatno ,,ojačan,, ako, recimo, neka utakmica bude presudna za taj ulazak, itd, itd, itd...

A inače, jesu naši dečaci koji su dospeli iz Treće lige u Partizan dokazali da im je moguće da igraju čak i Superligu, ali moraju da znaju, da ni u toj Trećoj ligi nisu bili izrazito superiorni (Radnički iz Obrenovca je tu negde), a što se tiče Partizana...oni jesu tu negde na nivou Partizana onog kakav je Partizan sad...

Samo što je onaj nekadašnji, pravi Partizan, bio na mnogo nivoa iznad ovog sadašnjeg...

Trofeji, Evropa, igra, utakmice u nizu bez poraza, itd...

Da li to sad imamo? Ne, nemamo.

Tako da, lepo je verovati u sebe, ali malo skromnosti nikad nije na odmet. Teren ionako uvek pokaže sve. Jesi pobedio? Jesi zatvorio, pretrčao, asistirao, dao gol, ušao u viši rang, osvojio trofej, igrao Evropu? Igrao si, ali, kako si igrao? Itd...

Pozdrav svima, moze li mi neko reci u kakvom tacno stanju je trenutno nasa omladinska skola? Juce pricam sa jednim poznanikom ciji sin igra u mladjim kategorijama Cuke pa mi kaze da cigani uzimaju bukvalno sve igrace po Srbiji, i koji im trebaju i koji im ne trebaju (da oslabe nas) a da nasi prelaze kod njih ili kako mi on kaze sad cak i u IMT ( nasa generacija 2013) sto je naravno opet njihovo maslo...Jel stvarno toliko lose? Ima li ikakve nade da nam se skola podigne na nekadasnji ili jos i visi nivo?

Za fudbalske entuzijaste obaveštenje da za 10 minuta možete da pratite direktan prenos utakmice Teleoptik - Torlak na TV Arenisport...

Pozdrav svima, moze li mi neko reci u kakvom tacno stanju je trenutno nasa omladinska skola? Juce pricam sa jednim poznanikom ciji sin igra u mladjim kategorijama Cuke pa mi kaze da cigani uzimaju bukvalno sve igrace po Srbiji, i koji im trebaju i koji im ne trebaju (da oslabe nas) a da nasi prelaze kod njih ili kako mi on kaze sad cak i u IMT ( nasa generacija 2013) sto je naravno opet njihovo maslo...Jel stvarno toliko lose? Ima li ikakve nade da nam se skola podigne na nekadasnji ili jos i visi nivo?

Nije da u tim pricama nema nikakve istine, ali se preteruje i to ozbiljno. Na kraju krajeva, slicne price su postojale i pre koju godinu kada su igraci koji su u prvom timu i dalje bili u mladjim kategorijama, pa imamo priliku sad da vidimo koliko smo talentovanih mladih igraca imali u skoli u tom periodu (bez obzira na uspone i padove koji su normalni kod mladih igraca).

Ubedljivom pobedom od 3:1 nad Torlakom, Teleoptik i dalje drži prvu poziciju na tabeli Srpske lige Beograd...ali...do kraja prvenstva ima još mnogo da se igra, i razna iskušenja će biti pred nama...

Subotnji susret ova dva tima bio je poprilično medijski ispraćen, pa ste direktan prenos mogli da pratite na TV Areni, a u međuvremenu je postao dostupan i snimak sa Lokijeve bubamare, itd...

Dakle, nema potrebe da prepričavam baš svaki detalj, ali hajde, možda ipak nekog interesuje i neko moje viđenje...

Oni koji prate Teleoptik mogu da pretpostave ko je od naših igrača igrao na kojoj poziciji u ovakvom sastavu, ali evo nekih detalja - iako formalno bek, Bulatović se dosta pojavljivao i u sredini, Bacanović se povukao na zadnjeg veznog da se napred otvori mesto za Jankovića i Makevića, itd...

https://www.fsb.org.rs/utakmica/izvestaj/?pid=61489036

A, iako se u javnosti pojavila informacija da Dimitrije Mita Janković neće da igra za Teleoptik, on ne samo da je igrao (,,k'o bela lala,,), nego je, uz Bajramovića, bio najbolji u našem timu...

Već u prvom delu utakmice ,,povukao,, je jednu loptu, i, dok smo mi razmatrali šta bi sa njom mogao da uradi, ili kome da je pošalje, on je izabrao najbolje rešenje - spakovao ju je u mrežu Torlaka - 1:0 za Teleoptik!

Odličnu šansu da uveća vođstvo, imao je naš visoki štoper, Topličević, ali je glavom šutirao pravo u golmana gostiju...kasnije je još bolje šutirao nogom, ali - ni to nije bio gol.

Ali, ako njemu i možemo da ,,progledamo kroz prste,, što nije iskoristio te svoje golgeterske šanse, jer je, primarno, defanzivac, u drugom poluvremenu imali smo par šuteva gde su naši napadači ipak morali da budu koncentrisaniji... Jer na nekoj drugoj, budućoj, još važnijoj utakmici, možda će imati samo jednu jedinu priliku da tu utakmicu reše, i, ako se ta jedna ne iskoristi...neće da valja!

Dakle, nije loše šutnuti jako, ali je često bitnije šutnuti precizno! Gol je ipak velikih dimenzija!

Da se vratimo na prvo poluvreme - Mita Janković jednim izuzetnim pasom pronalazi Eldina Bajramovića, a on je, iako ga je igrač Torlaka već sustigao, a golman mu već zatvarao ugao, sigurno i precizno realizovao ovu svoju šansu i postigao gol - 2:0!

To je i bio rezultat prvog poluvremena...

U drugom, Bajramović fantastičnim pasom izbacuje Vuka Atanasijevića u šansu, sledi odlična realizacija, i to je vrlo ubedljivih 3:0 za nas, a Vuk je gol postigao maltene čim je ušao u igru!

Izgledalo je da smo u stanju da napravimo pravu goleadu i da ubedljivije porazimo Torlak, ali...ipak nije bilo tako!

U 82.-om minutu, Luka Jurak smanjuje na 3:1, pa, ako smo pomislili da i dalje imamo ubedljivu prednost - ni to uopšte nije moralo da bude baš tako!

Posle jednog kornera, igrač Torlaka glavom šutira loptu u našu prečku, ali u nastavku akcije mi primamo gol...koji sudija Denis Aćimović poništava - na intervenciju svog pomoćnika koji je signalizirao ofsajd. To je izazvalo velike proteste igrača, klupe i navijača Torlaka, ali...u Trećoj ligi ne postoji VAR, i sudija je presudio kako je presudio...
Istine radi, o ovom ofsajdu bih ja još malo, ali...da ne dužim ovde, razmotriću ga u nekom sledećem postu...

Ono što se meni uopšte ne sviđa, to je način na koji Teleotptik, a često i Partizan, brane prekide!

U prošlom kolu, čim se protivnik okanuo taktiziranja i žešće nas napao, odmah smo primili gol iz prekida. U ovom kolu, Torlak koji je jurnuo po sledeći gol, posle kornera pogađa nam prečku, a to što nije dobro koristio neke prethodne kornere, više je do toga što ih je loše nabacio, nego što smo mi dobro odigrali odbranu...

Naime, naši igrači prilikom kornera ili prekida vrlo često uopšte ne obraćaju pažnju na protivnike koji im ulaze u srce 16m...uglavnom gledaju u izvođača prekida ili u loptu...

Ipak, bez obzira na probleme i problemčiće koje smo imali, ili smo mogli imati ispred našeg gola, ova utakmica se završava našom ubedljivom pobedom...

Prostora za napredak, ipak, ima baš dosta...

U situacijama kad bi naši igrači mogli brže da izvedu kontru, oni ili nemaju rešenje, ili uspore akciju dok smisle rešenje, itd... Pitanje je i kako stojimo sa fizičkom spremom, ili bar kako ko od naših igrača stoji sa tim segmentom i da li svi mogu da ,,izguraju,, svih 90 minuta zahtevnog fudbala a da posle tekme ne popadaju na teren od umora. Naravno, ima tu dosta mladića koji zapravo još uvek uče neke stvari, kao što je to čak i detalj da moraš da povedeš računa o sopstvenoj opremi da te ne ometa dok igraš fudbal...

Itd...

Istine radi, o ovom ofsajdu bih ja još malo, ali...da ne dužim ovde, razmotriću ga u nekom sledećem postu...
Да је судија признао други гол Торлака, утакмица би се баш ,,закувала,, - али, помоћник је махао офсајд, та сугестија је била прихваћена, и, од тог гола није било ништа...
На трибини су присталице Торлака одмах успеле да на мобилним телефонима пронађу ТВ пренос утакмице и да враћају снимак, те да после тврде да је гол био регуларан...

Наравно, у Трећој лиги нема ВАРА, а у овој ситуацији помоћник је имао тежак задатак, јер, ко зна, можда су у питању били тек сантиметри, и у тренутку кад играч Торлака шаље лопту у мрежу, његова нога је испружена, па свакако изгледа као да је у офсајду...али...наравно, није битно где је његова нога у том моменту, него где је у оном одлучујућем тренутку када му је лопта упућена, а како се све то дешава у делићу секунде, свакако да је помоћнику било врло тешко да све то појми...

И, зашто се ја толико бавим овим детаљем, каквих на утакмицама има ко зна колико, и кад судије чак и уз помоћ ВАРА (а камоли без њега) итекако доносе неке врло дискутабилне одлуке...

Па зато, што врло често неки чланови овог форума (нажалост) мисле да све знају и да се у све разумеју, а да заправо немају основне чињенице (или предзнање) да се нечим баве...а кад им ја скренем пажњу на то да неку ствар треба посматрати из више углова, онда мисле да ја пишем чаршафе у којима заправо ништа не кажем, или, лупам глупости...

Па, коме је до мојих глупости, ево још једне...

Као прво, погледајмо фотографију/слику спорне ситуације, а бројеви играча које после у тексту наводим нису они са њиховог дреса него они којима сам их означио (и показао стрелицом) на фотографији:

VID_20260323_100030 - frame at 0m9s - Copy.jpg

Пре бављења офсајдом, показаћу вам колико положај камере може да завара онога ко гледа снимак, ако не обрати пажњу на сваки детаљ, рецимо, играч бр.1 у светлоплавом дресу НАИЗГЛЕД стоји негде отприлике у правцу оног четинара иза трибине, док је играч бр.2 НАИЗГЛЕД негде у правцу крова оне зграде, а та зграда је, рецимо, много ближа нашој гол-линији него тај четинар, па би неко можда помислио да је и играч бр.2 ближи њој него играч бр.1...

И, да су њих двојица негде негде на средини терена (где нема линије петерца!), а да их гледамо под неким оваквим углом, верујем да би свако (или скоро свако) тврдио да је играч бр.2 ближи голу (гол-линији) него играч бр.1...

АЛИ!

Линија петерца, која је паралелна са гол-линијом, говори нам да су оба играча заправо отприлике ,,ту негде,, када је њихова удаљеност од гол-линије (и линије петерца) у питању, наиме обојица су левом ногом близу линије петерца док десна једном излази ван петерца а другом је још унутра.

Ово наравно није важно за одређивање офсајда, јер ниједан није последњи играч одбране, писао сам вам о њима само да видите колико нас перспектива може преварити! Дакле: из овог угла гледања (и камере) играчи на истој удаљености од гол-линије а који су нама БЛИЖИ изгледају ДАЉЕ од ње, него они који су ДАЉЕ од нас!

Сходно томе, ако би наш голман у зеленом дресу (стрелица и бр.3) био на потпуно истој удаљености од гол-линије као и играч у тамном дресу (бр.4), нама би он оптички (то јест због закона перспективе) изгледао удаљенији...

У овом случају, ипак, чини ми се да се чак и из овог угла већ може проценити да је његова десна нога ипак ближа гол-линији него десна нога нападача Торлака, а и играч (кога сам означио стрелицом и бр. 5) је већ упутио лопту (бр.6) ка свом саиграчу, јер је она већ прешла неку удаљеност до момента када је снимак заустављен.

Дакле, према положају линије петерца, играча, голмана и лопте, а и чињеници да је један наш играч (који се не види на овој слици) био испред гол-линије, рекло би се да ово ипак НИЈЕ био офсајд, али свакако да је помоћнику било јако тешко да то у делићу секунда процени...

Дакле, није поента једна грешка судије, него чињеница да се неке ствари могу исправно ,,пресудити,, тек после мало више знања, разматрања и посматрања свега онога што нам може помоћи да донесемо исправно мишљење...

Нажалост, у Србији (па и на овом форуму) многи прво формирају своје мишљење, па онда, на основу њега, увек покушавају да у то уклопе и све чињенице које им пристижу - уместо да право размотре све чињенице, па тек онда, на основу њих, да формирају и неко мишљење... :icon-rolleyes:

Последња измена:
Rezultatski ubedljiva pobeda Teleoptika u Surčinu i ozbiljan nastavak trke za ulazak u viši rang!

Bilo je 3:1 za nas, a ja nisam bio na toj utakmici...ali sam dan ranije i dan kasnije preletao iznad Surčina da bih bio na F4 Partizanovih košarkašica... :D

Evo raznih izveštaja, a moram reći da će gol Martinovića iz mrtvog ugla sigurno podsetiti moju generaciju na čuveni gol Milka Đurovskog protiv Groningena! :D

Mladji kadeti pobedili nakon preokreta u derbiju, pobednicki gol je postigao godinu dana mladji Prijovic, o cijem je ucinku u pionirima vec bilo reci ovde. Treba biti posten i reci da je protivnik igrao bez 5-6 igraca koji su prekomandovani u kadete, ali svakako, lep rezultat za nase momke.