Dakle, još u prošlom kolu Teleoptik je postao šampion Srpske lige Beograd, ali kako je Teleoptik gospodski klub, i kako se ja trudim da budem objektivan, moram da kažem da posle gledanja snimka smatram da je sudija tad propustio da dosudi čist penal za Radnički NBGD još na samom početku utakmice, ali...to svakako ne umanjuje utisak da su se Optičari sasvim ZASLUŽENO i POŠTENO plasirali u viši rang, jer su zaista NAJBOLJI i jer još nijedan tim nije uspeo da ih savlada u ovom prvenstvu...
fk_teleoptik_1952 on May 9, 2026: "🏆Šampioni Srpske lige Beograd🏆 . Sezona za pamćenje krunisana je plasmanom u viši rang. Trud, zajedništvo i vera doneli su zasluženo mesto na vrhu💪 . 🔵⚪️".
www.instagram.com
Create an account or log in to Instagram - Share what you're into with the people who get you.
www.instagram.com
Kad već pomenuh snimak, nisam mislio na onaj ,,skraćeni,, nego na snimak cele utakmice, a kad već rekoh da smo nesavladani u ovom prvenstvu, moram priznati da sam se malo pribojavao da li će tako ostati sve do kraja, jer...titula je osvojena, i pretpostavljao sam da će u sledećim utakmicama šansu dobiti i oni koji su manje igrali, itd...
I, zaista, tako je i bilo, u subotu je u Dobanovcima zaigrao jedan takoreći ,,kombinovani,, tim Teleoptika, ali je naš izlet u ravnicu bio i više nego uspešan!
Kao prvo, u Trećoj ligi se igra lep fudbal, pa je utakmica obilovala akcijama, šansama, golovima...
Kao drugo, ostvarena je naša pobeda.
Kao treće, naši mladi igrači su dokazali da njihovo prisustvo u prvom timu neće uticati na to da se eventualno izgube bodovi.
I kao četvrto, pobedom u Dobanovcima sad nekako još optimističnije gledamo i na finale Kupa sa istim protivnikom, koje se igra u sredu!
Doduše, ima i ono peto...svaka nova utakmica biće i neka nova priča za sebe, pa...videćemo...
Ima još do srede!
Da se vratim na subotu!
Branio je Stailković, bekovi bili Bulatović i Stevanović, štoperi Polić i Vuković, zadnji vezni Hasanović, centralni Makević, ofanzivni Ristić, krila Ninić i Damjanović i špic Pavlović...
Domaćin je utakmicu otvorio sa nekoliko uzastopnih kornera koji su nam pravili probleme, ali iz njih Budućnost ipak nije uspela da postigne gol...
Ali je zato gol pao na drugoj strani!
Ljubomir Pavlović - Ljuba se solidno snalazi u vazduhu, lepo loptu ,,obrađuje,, po zemlji, i - pakuje u mrežu - 1:0 za Teleoptik!
Utakmica se nastavlja, a treba reći da Budućnost više pritiska nas nego mi njih...
U jednoj od najboljih šansi za domaće, naš golman je već bio savladan, ali je Albin Hasanović - Albi, loptu ,,makazicama,, prosto ,,izvadio,, iz naše mreže...
Albija je, inače, bilo vrlo lako zapaziti na ovoj utakmici - em je dečko plavokos, em igra na vrlo teškom i zahtevnom mestu zadnjeg veziste od koga se traži da sve stiže i sve pokriva, i da ,,ore,, teren uzduž i popreko, em su ga saigrači neprestano ,,zivkali,, da im pomaže ili da se već negde pozicionira...tako da je do kraja utakmice i bar pola tribine najviše počelo da prati baš ,,Albija,,...a slično je bilo i kada je igrao prošli put za prvi tim Teleoptika, u Zemunelu...
Naravno, kao i svi ostali, i on treba još puno da radi da bi dostigao neki viši nivo od onog na kome je sad, ali, već sada njegov trud je neosporan.
I, mada nam je Budućnost ,,pretila,, skoro celo prvo poluvreme, umalo da mi njima damo još jedan gol - mladi Damjanović je pobegao njihovoj odbrani, ušao u vrlo povoljnu šansu, šutirao tako da golman ne može da dohvati tu loptu, ali...ona je ipak prošla tik pored stative...
Nastavak sledi...