Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

PFC nostalgija: istorija, legende, stare slike

diego_armando

Grobarčina
Учлањен(а)
30.08.2008
Порука
6.298
Reaction score
3.860
Локација
Kobasicarija "Venac".

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.836
Reaction score
13.452
Mislim da sam postao dosadan. Ali svaki put kad vidim ovu generaciju knedlu progutam. Kakvi dresovi, kakva publika i kakav spektakl.
Да нису продати Лазовић и Вукић ко зна шта би било...или да је Матеус дошао бар сезону раније.... Све је било перфектно осим те завршнице. Ко зна докле би догурали у нокаут фази, имали смо гадан тим за двомече.
 

5ar-pfc

Grobar
Учлањен(а)
07.06.2017
Порука
868
Reaction score
1.915
Локација
Kuci

Moze li neko da mi objasni ovaj fenomen:

Nisam bio ni rodjen pa nisam gledao ove utakmice, ali pola ovih golova, pa to nije realno, kakva snaga pri sutu, unese i golmana i loptu u mrezu.

Ili je mozda ubrzan snimak hah

Ovo danas saplitanje od lopte, neko plasiranje, te mu odskocila lopta lose, te nije mu legla xD
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.648
Reaction score
29.091
Локација
Beograd
Bio sam rođen pa sam gledao... :D
Mogu da objasnim.

1. Tada su fudbal u YU igrali fudbaleri u najboljim a ne u najgorim fudbalskim godinama.
2. Kvalitetna i jaka liga pravila je kvalitetne i jake igrače. Igrali su ovde zato što su kvalitetni, a ne zato što ih niko drugi neće. Pravilo Saveza sprečavalo ih je da rano odu u inostranstvo.
3. I oni su se nekad negde provodili, ali fudbal je bio njihov život! Ne ,,mreže,, avioni, kamioni!
4. Motivisali ih puni stadioni, protivnici, utakmice...
5. Nisu bili pičkice nego ljudine.
6. Jeli prirodniju hranu, udisali čistiji vazduh.
7. Imali bolji osećaj za igru i loptu.
8. Možda su lopte bile drugačije, jebem li ga? :D
9. Svi smo bili drugačiji, jebem li ga...puni životne radosti, utakmica je bila praznik, ne mučenje...umetnost, ne ziherašenje...iz radosti, umetnosti, praznika, lakše ,iskoči, nešto dobro, nego kad si ,stegnut, namrčen, negativan...
10. Publika je pratila i razumevala igru, nije bila tamo zbog kriminala, kao što se sad ,zapatilo, niti je zbog Korone bila oterana sa stadiona...a pravi fudbaleri bolje igraju pred pravom publikom...
11. Dosta je i ovoliko...rastužim se kad pomislim koliko smo toga dobrog imali, a da je sve to otišlo u nepovrat...žao mi je i što ove generacije posle nas matoraca nikada nisu imale priliku da to uživo vide...
 

Kiza Srbija

Grobarčina
Учлањен(а)
04.04.2010
Порука
1.910
Reaction score
4.197
Mislim da sam postao dosadan. Ali svaki put kad vidim ovu generaciju knedlu progutam. Kakvi dresovi, kakva publika i kakav spektakl.
Uf
Cudna ekipa
Umela je da odigra solidno i pruzi dobar otpor u ligi sampiona ali secam se i kurton tekmi u nasem sampionatu, poraz od obilica i u smederevu, remi u kuli, cigani nas odvalili u rupi... tu sezonu je progutala liga sampiona i mnogi zaboravljaju lose igre... posle jos otisao delibasic
Ja verovao da cemo od love iz lige sampiona i prodaje delibasica sledecu sezonu da napravimo tim da grmi ma da prsti jbg bio sam klinac
A ni na tribinama nije bilo bajno, bila ona podela agenata i jf
A dresovi to jeste, kappa dobre pruge jos onaj bordo plavi uuuf odlicno mada oni sivi mi se nisu svidjali
 

batakpudla

Grobarčina
Учлањен(а)
19.05.2007
Порука
3.823
Reaction score
10.600
Јбт срце ми заигра кад видим ове снимке мог детињства. Језиво колико смо се срозали и колико сам волео Илиева као играча, а колико ми је огаван кад проговори...
 

Tano

wadepartizan
Учлањен(а)
22.06.2008
Порука
575
Reaction score
2.928
Локација
Universe
http://instagr.am/p/CL9_dANhVT2/ Kakav dres jbt... Komotno na venčanju da ga nosiš.
Prelep dres... Evo jos slika sa utakmice na kojoj je debitovao Taribo, 15. februara 2003.

Partizan-Rudar 2:0 (2:0)

Utakmica je odigrana na terenu SC Partizan - Teleoptik u Zemunu pred oko 1500 gledalaca. Sudijska trojka iz Beograda, na čelu sa Goranom Stanojevićem, a pomogali su mu Dejan Nedić i Rajko Katanić. Timovi su počeli utakmicu u sledećim sastavima:

Partizan: Radaković, Ćirković, Mišković, Savić, Bajić, Malbaša, Duljaj, Vukić, Lazović, Čakar, Delibašić.
Igrali su još: Jeremić, S.Ilić, Stojanoski, Ognjanović, West i Živković.

Rudar: Janjić, R. Jevtić, Zečević, Petričević, Amidžić, Stevanović, Kutlačić, Simikić, Vlakić, M. Jevtić, Stajić.
Igrali su jos: Krsmanović, Krstić, Bogičević, Rankić, Lazić, Mijin, Djurišić, Pivac, Agbo.

Utakmica je odigrana po zaledjenom terenu delimično pokrivenim snegom, ali i pored teških uslova za igru, promrzli gledaoci imali su priliku da posmatraju odgovornu, borbenu i zašto ne, lepu igru.
Fudbaleri Rudara pružali su žilav otpor, ali i odigrali korektno, bez grubljih startova tokom cele utakmice i naterali igrače Partizana da pruže maksimum.

Golovi su pali u prvom poluvremenu i to na ovaj način:
prvi gol je postigao Delibašić u 11' posle odličnog centaršuta Ćirkovića sa desne strane, a asistent kod drugog gola koji je postigao Vukić iz poluvoleja u 45', bio je Danko Lazović.

Inače još jedno obeležje ove utakmice je bio debi nigerijskog reprezentativca, Taribo Westa. Momenat kad je trener Matthäus uveo Westa u igru, publika je dočekala ovacijama. Mora se reći da je njegov debi pokazao da će Partizan u njemu dobiti stamenog štopera, koji će normalno kad bude potpuno spreman i uigran sa ostatkom ekipe, biti veliko pojačanje. Sa svojih par poteza pokazao je da poseduje ogromno iskustvo, a pored toga, iako novopečeni prvotimac, nametao se kao vođa na terenu, povremeno raspoređujući saigrače. Utisak je malo pokvario jer je u 88' promašio penal, koji je trener Matthäus dao njemu da izvede na zahtev publike. West nije dobro procenio zaleđeni teren i kada se zaleteo da izvede udarac, okliznuo se i šutnuo loptu 10-ak metara pored gola.
Vredno pomena je da se na teren vratio, i to vrlo zapaženo, kapiten Saša Ilić, koji je sa par samo njemu svojstvenih majstorskih proigravanja, oduševio navijače Partizana.

Posle utakmice na konferenciji za štampu trener Matthäus je napomenuo da je zadovoljan igrom svoje ekipe, a posebno s obzirom na meterološke uslove u kojima je meč odigran. Zadovoljan je ovolikim brojem navijača koji su posmatrali meč.

1614820964953.png
1614820993883.png
1614821016157.png
1614821034869.png
1614821052448.png
1614821071782.png
1614821087749.png
1614821104569.png
1614821118332.png
 
Top