Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

PFC nostalgija: istorija, legende, stare slike

Nažalost, davnih dana zaboravljen od strane navijača Partizana. Ne samo on, svi stari, pravi Grobari su otišli u zaborav. To je naš veliki poraz i sramota. Iskreno, mnogo mi je bolna ova tema i ne bih ulazio u dubine...
Oni su stvorili, krvavo gradili tribinu "Jug" i hvala im na tome.
Neka im je večna slava :navijac

Beše sedamdesetih. Ne pamtim godinu, ni sa kim smo igrali, ali pamtim jako sunce i vrlo visoku temperaturu.
Jedno pola sata pre utakmice ulazi Pančevac na JNA i biva odmah pozdravljen od svih prisutnih.
Dres, kapa i zastava naravno, a za njim žena i deca. Familijarno. I svi crno-beli. Čuveni Pančevac.

Beše sedamdesetih. Ne pamtim godinu, ni sa kim smo igrali, ali pamtim jako sunce i vrlo visoku temperaturu.
Jedno pola sata pre utakmice ulazi Pančevac na JNA i biva odmah pozdravljen od svih prisutnih.
Dres, kapa i zastava naravno, a za njim žena i deca. Familijarno. I svi crno-beli. Čuveni Pančevac.
"Nisu ovo demonstracije, ovo su manifestacije"
Vojislav Gačiċ-Voja Pančevac
Preminuo Voja, preminula mu supruga i preminuo mu sin Dragan. Drugi sin Miki vodi školu fudbala "Voja Pančevac" i održavamo kontakt. Ne damo da se plamen ugasi...

659126002_10239629219444791_2994631415849754853_n.jpg
Kad arhivator sretne arhivatora, onda dobijete fotke koje i ne očekujete da postoje. Fenomenalni gospodin Azopardi sa Malte, poslao nam je i ovu fotografiju ekipe Partizana pred susret sa Rabat Ajaksom u Kupu UEFA, 12.9.1984. Čovek u svojoj arhivi ima izveštaje sa tih utakmica iz "Sporta" i "Ekspres Politike"!
Gore: Jovica Kolb, Dragi Kaličanin, Vladimir Vermezović, Fahrudin Omerović i Slobodan Rojević. Dole: Miodrag Radović, Miloš Đelmaš, Dragan Mance, Zoran Dimitrijević, Nikica Klinčarski i Zvonko Varga.

Изузетна прилика да се уопште види неки видео снимак ФК Партизана из касних седамдесетих, кад је већ овде, код нас, скоро све о том Партизану избрисано...

Pa, koliko ja znam, tada se snimalo na neke, da kažemo trake, ili šta god, ali su neke od njih jednostavno presnimljene sa nekim sledećim sportskim događajima...

E, tako je jedna od naših najboljih sezona, 1977/1978-a, sa našim velikim pobedama, naročito u derbijima presnimljena sa nečim drugim, ali su, eto, sačuvane pobede i dobre sezone onog drugog kluba što obitava u ,,rupi,, blizu Autokomande...

Njih baš i nisu brisali, tj. presnimavali, nas jesu, i to je to.

Kako bilo, tako i ostalo, i dan-danas, neki bi da nas zbrišu i zatru, ali koliko god da smo nekad loši...mi i dalje postojimo!

I nekom smo trn u oku!
I to veliki.

Gorane,te sezone smo bili ubedljivi prvaci.Od svih derbi timova izgubili samo bod.Cigane smo dobili na JNA sa 3:2...Mislim da je to bilo kada je Santrac dao treci gol,na zadnjoj stativi a odbrani cigana rekao "pusti moja".