Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

PFC nostalgija: istorija, legende, stare slike

Nemoj molim te ovog Traorea porediti sa Usketom,majstorom petoparca.Jeste da pokusava dribling na malom,proslo mu lijepo kod gola
Šta ću, kad prosto moram! :D

Čeznem za driblingom na petoparcu, ovaj moj Crni Uške to zna, a na Belog Ušketa liči pomalo i po niskom težištu i raščupanoj frizuri... :D

Još kad ga dade, dole, ka Jugu...kao Uške ,,ciganima,, iz FK Zvezdanesterac, ono kad su se ponadali da su nas već dobili...
Dobro, komentator te tekme, Vladanko Stojaković je verovatno bio pijan kao i obično, pa je od Ušketa mislio da je to Varga, ali...to ne menja na stvari...
Nije Varga, Uške je...

Ova odbrana iz derbija Radovic-Rojevic-Trifunovic-Stojkovic-Radanovic bila dugo medju,ako ne najbolja u onoj velikoj ligi.Half linija sve reprezentativci.

Ne sećam se baš nešto da su ova dva beka igrala za A reprezentaciju YU, Trifunović je zaslužio da tamo odigra i neku utakmicu više, a ova dvojica su s punim pravom bili standardni...
Dobro, Mića je bio i onako i ovako, ali Roje mi je bio najbolji bek Partizana kog sam ja gledao...
Međutim kad sam čuo tu ,,mantru,, Radović, Rojević, Trifunović, Stojković, Radanović, naježio sam se!
Što od (PFC) nostalgije, što od toga što nam je sad sezona već počela, a mi i dalje ,,licitiramo,, kako bi bilo dobro da dođe par igrača da nam pojača odbranu...
A zadnji vezni nam došao tek pre neki dan, još ga nismo ni videli na terenu...

Miloš Milutinović, odigrao ukupno 213 utakmica i dao 231 gol za Partizan...dao čovek mnogo više golova nego što je odigrao utakmica!

Ali to su bila neka druga vremena...sada u Partizanu igra Demba Seks...ne znam koliko je odigrao utakmica, ali od 213 šansi za gol koje je imao, uspeo je da upropasti bar 214!
Treba i to umeti!

Moja generacija je doživela mnogo teških, ružnih, bolnih trenutaka uz Partizan, ali jedan od najgorijih doživljaja je bio revanš meč sa Croatiom u Zagrebu...

Ne volim toga ni da se sećam, ali...Jutjub mi je ponudio neke detalje o obe utakmice, pa, hajde da to podelim sa vama...

Fudbalski poraz kao poraz, bio je težak, ali...ni prvi ni poslednji...

Što se tiče politike i odnosa Srba i Hrvata, ja sam čovek kome nije do toga kada je fudbal u pitanju, meni je dovoljno teško bilo to što je moj Partizan izgubio, e da bih se još bavio i time je li ovo neka pobeda Hrvatske nad Srbijom i ,,osveta za Vukovar,, ili ne...

Ali najgore mi je bilo to što je naša tadašnja UPRAVA po ko zna koji put u našoj istoriji, maltene ostavila FKP na cedilu, a ovoga puta i poslala ga ,,kao ovce na klanje,, u neprijateljski raspoložen Zagreb...

Naime, TIM FK Partizana bio je tada PRESLAB za ozbiljan napad ulaska u tadašnju LŠ, a naravno i preslab da bi se suprotstavio tadašnjem timu Croatie...
Dovoljno je pročitati sastave timova pa da vam sve bude jasno:

U odbrani Krstajić, ali to nije onaj Krle koji je posle napredovao u Nemačkoj, nego Krstajić na nivou jedne OFK Kikinde iz koje je došao u Partizan, a i ostali svakako da ne bi ušli u neke idealne odbrane Partizana u istoriji, na sredini su nam bili defanzivci Trobok i Tomić, a od ofanzivnih tu je još i Crnogorac Vukićević, 5 klasa ispod, recimo, Prosinečkog koga je imao vezni red Croatie, u napadu, nama Gogi Obradović, koga navijači Partizana redovno svrstavaju među najlošije napadače u našoj istoriji, a kod njih...
Bolje i da ne pričam dalje...

Evo vam detalji o tom dvomeču:

Još jedna takva ,,blistava,, epizoda naše uprave bila je odluka da se ne dovede neki napadač kao pojačanje za napad na LŠ, onokad smo igrali sa Armedijom....jer kao, što da trošimo pare, kad je tu mali Grubješić...mali Grubješić, naravno nije dao gol Artemdiji, a mi smo ispali...i ko se danas uopšte seća nekih blistavih poteza i golova tog dečka? Koliko ih je bilo?

Pretpostavljam, ipak, da se sećate golova Klea, Tejga, Dijarre, Đurđevića i Leonarda, Rikarda, Saldanje...
Eto, i tada je bilo potrebno samo dovesti JEDNOG krštenog napadača, da bismo ušli u LŠ, krenuli nekom pravcem stabilnog, šampionskog, evropskog kluba, koji redovno igra tu LŠ, ali...
Ne.
Naša uprava je mislila da treba ovako.

I ne samo ta, nego i neke sledeće, i...sad smo tu gde smo.

Moja generacija je doživela mnogo teških, ružnih, bolnih trenutaka uz Partizan, ali jedan od najgorijih doživljaja je bio revanš meč sa Croatiom u Zagrebu...

Ne volim toga ni da se sećam, ali...Jutjub mi je ponudio neke detalje o obe utakmice, pa, hajde da to podelim sa vama...

Fudbalski poraz kao poraz, bio je težak, ali...ni prvi ni poslednji...

Što se tiče politike i odnosa Srba i Hrvata, ja sam čovek kome nije do toga kada je fudbal u pitanju, meni je dovoljno teško bilo to što je moj Partizan izgubio, e da bih se još bavio i time je li ovo neka pobeda Hrvatske nad Srbijom i ,,osveta za Vukovar,, ili ne...

Ali najgore mi je bilo to što je naša tadašnja UPRAVA po ko zna koji put u našoj istoriji, maltene ostavila FKP na cedilu, a ovoga puta i poslala ga ,,kao ovce na klanje,, u neprijateljski raspoložen Zagreb...

Naime, TIM FK Partizana bio je tada PRESLAB za ozbiljan napad ulaska u tadašnju LŠ, a naravno i preslab da bi se suprotstavio tadašnjem timu Croatie...
Dovoljno je pročitati sastave timova pa da vam sve bude jasno:

U odbrani Krstajić, ali to nije onaj Krle koji je posle napredovao u Nemačkoj, nego Krstajić na nivou jedne OFK Kikinde iz koje je došao u Partizan, a i ostali svakako da ne bi ušli u neke idealne odbrane Partizana u istoriji, na sredini su nam bili defanzivci Trobok i Tomić, a od ofanzivnih tu je još i Crnogorac Vukićević, 5 klasa ispod, recimo, Prosinečkog koga je imao vezni red Croatie, u napadu, nama Gogi Obradović, koga navijači Partizana redovno svrstavaju među najlošije napadače u našoj istoriji, a kod njih...
Bolje i da ne pričam dalje...

Evo vam detalji o tom dvomeču:

Još jedna takva ,,blistava,, epizoda naše uprave bila je odluka da se ne dovede neki napadač kao pojačanje za napad na LŠ, onokad smo igrali sa Armedijom....jer kao, što da trošimo pare, kad je tu mali Grubješić...mali Grubješić, naravno nije dao gol Artemdiji, a mi smo ispali...i ko se danas uopšte seća nekih blistavih poteza i golova tog dečka? Koliko ih je bilo?

Pretpostavljam, ipak, da se sećate golova Klea, Tejga, Dijarre, Đurđevića i Leonarda, Rikarda, Saldanje...
Eto, i tada je bilo potrebno samo dovesti JEDNOG krštenog napadača, da bismo ušli u LŠ, krenuli nekom pravcem stabilnog, šampionskog, evropskog kluba, koji redovno igra tu LŠ, ali...
Ne.
Naša uprava je mislila da treba ovako.

I ne samo ta, nego i neke sledeće, i...sad smo tu gde smo.
Jbg Gorane boli i dan danas. Da je bar na penale ili manje golova....No zato cemo odjebati spance, vreme je za malo srece da nas pogleda. Potpuno se slazem sa ostalim napisanim. Za sve ostale se navija, samo se Partizan voli!