Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

PFC nostalgija: istorija, legende, stare slike

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.648
Reaction score
29.088
Локација
Beograd
Исправите ме ако грешим, не гледам у интернет статистику и слике, него по сећању, на горњој фотографији, неки су свакако лако препознатљиви, један мало мање, један се не види добро:
Бјековић, Иванчевић, Голац, Томић, Бошко Ђорђевић, Завишић, Козић (претпостављам?), Вук Перовић, (следећи играч не види се добро ко је), Аранђел Тодоровић, Ђуровић...

1. Иванча је свакако голман
2.и3. бекови, рецимо Голац- Козић
5.и6. штопер и либеро Ђуровић и Томић
7.десно крило Завиша
11.лево крило Бошко
8.полутка Аранђел
9.центарфор Бјека
10.други шпиц Перовић
и...остаје онај играч који се не види...можда чак има и бр.10 на шорцу, Моца Вукотић је био много битан шраф те шампионске генерације, често носио десетку, али...део лица који видимо баш и не личи на Моцу, а у тиму је већ 5 нападача (два крила, два центарфора, једна полутка), Моца би био шести...тако да је то можда Куновац, као ,,задњи везни,,...Моца вероватно повређен, или има картоне...ако није Куновац, онда...неко јесте сигурно! : )

п.с.
Моји бројеви у саставу не одговарају свим бројевима на шорцевима...Иначе, тада играчи нису носили исти број целе сезоне, него су га могли и мењати, али, углавном је голман био бр.1, бекови 2 и 3, халфови 4,5,6 десно крило 7, лево крило 11, две полутке 8и10, центарфор9...а тако се углавном и играло...
 

Pera115

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2011
Порука
2.844
Reaction score
3.623
Posle Zavisica jeste Kozic.Broj 10 ne vidi se lepo,al mislim da nije Vukotic.
 

Saša Aleks

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2012
Порука
1.686
Reaction score
4.313
Локација
Brèko, BIH
Tacno, Goran Tomic,brojevi na dresovima su se iz utakmice u utakmicu mogli menjati, bez obzira na poziciju u timu ,zbog nekakve "takticke varke":D trenera. Na ovoj slici gore Kunovac kao zadnji vezni, ali sa brojem 10. dok je Arandjel sa 6. polutka,pa bi taj sastav po brojevima bio sledeci: Ivancevic-Golac,Kozic-Predrag Tomic,Djurovic,Todorovic-Zavisic,Perovic,Bjekovic,Kunovac,Bosko Djordjevic.Ali jebiga jedino se ne secam o kojoj utakmici se radi:DSjajna fotka iz dugo ocekivane sampionske sezone.Mislim da jedino Gajica Djurovic nije vise medju zivima.Preminuo je 2003.
 

Krki PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
19.07.2010
Порука
2.669
Reaction score
9.220
Локација
U borbi za trofej,u bici za spas

Najboljih 11, u prvih pola veka Partizana, u izboru čitalaca Partizanovog vesnika 1995 godine!
 

Saša Aleks

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2012
Порука
1.686
Reaction score
4.313
Локација
Brèko, BIH

Saša Aleks

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2012
Порука
1.686
Reaction score
4.313
Локација
Brèko, BIH


1/2 Kupa pre nešto više od 10 godina....Pu Pu daleko bilo...Neka se ovaj rezultat ne ponovi, ali neka se ponovo raduje ovaj gospodin na klupi vojvodine, a sad naš pomoćni trener Đuričić.
Djumi je tad trenirao vojvodinu.Posle ovog meča je usledila smena Plavog Stevanovića i dolazak Stanojevića,, kada je i krenulo nabolje, uz kikseve cigana, i golom Raće sa Autokomande osvojena je treća uzastopna titula.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.648
Reaction score
29.088
Локација
Beograd
Prvog jula 1946.-e, rođen je najbolji ili jedan od najboljih strelaca svih vremena jugoslovenskog fudbala koji je deo svoje karijere proveo i u našem Partizanu - Slobodan Santrač.
Naizgled nekako ,,sitan,, za pravog centarfora, nadavao se taj golova i golova...

Njegovog rođendana setio se ,,Kurir,, ali ono što me je fasciniralo ovom zgodom tj. u njihovom tekstu, je to što najčuveniji jugoslovenski partizanski strip svih vremena, MIrko i Slavko, o ratnim zgodama i nezgodama dvojice partizanskih kurira, ima nekakve veze upravo sa - Slobodanom Santračom!

Iako sam veliki ljubitelj stripa koji je sve i svašta ispratio od onoga što se moglo pratiti ovde gde ceo život živim, zaista prvi put danas saznajem da je za lik Slavka, kao inspiracija crtaču stripa, poslužio niko drugi do baš Slobodan Santrač, koji je tada (u vreme nastanka stripa) bio najbolji drug umetnikovog sina, a koji je bio inspiracija za lik Mirka...

Eto, nema baš puno klubova na svetu koji se (kao i naš Partizan) mogu podičiti i ovim - da im je jedan od igrača poslužio kao inspiracija za lik nekog stripa!
AI, ako se zagledamo u crte lica stripskog i fudbalskog junaka...mora se reći da neke sličnosti zaista ima...

1.AAA. SLAVKO KURIR PARTIZAN!.jpg

1.AAA.SANI SANTRACH STRIP.jpg

 
Top