Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

PFC nostalgija: istorija, legende, stare slike

Pera115

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2011
Порука
2.844
Reaction score
3.623
8-minutna reportaza sa dve prijateljske medjunarodne utakmice u Japanu jula 1991.Prva neresena golom Bude Vujacica.Druga utakmica pobeda prelepim golom Mijatovica kada je lobovao golmana.Obratite paznju od 3:05 minuta :napred-partizan:
 

Pera115

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2011
Порука
2.844
Reaction score
3.623
Branko Savic sa fudbalerom Iraklisa pred prijateljsku utakmicu u Solunu 2001 Iraklis-Partizan 1-2

3-5.jpg
 

Saša Aleks

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2012
Порука
1.686
Reaction score
4.313
Локација
Brèko, BIH
Prvi snimak u meču protiv Rada 5-1 Milko zabija 4 komada,proleće 1988. Tu sezonu 87/88 kod Jusufija je igrao po sistemu vruće- hladno. Odigrao je samo 16 prvenstvenih mečeva uz postignutih 9 golova, što je odličan prosek. Međutim,u evropskom meču , nesrećnom revanšu protiv Fljamurtarija 1987. je zamenjen u prvom poluvremenu. U nekoj od utakmica je baš briljirao ali generalno se nije uklapao u Julkin sistem :D gde svi treba da trče kao u Bundesligi .U finišu sezone nije uopšte igrao, kao pripremao se za odsluženje vojnog roka, ali verovatno je nešto puklo između njega i Jusufija..U zimskom pripremnom periodu Jusufi je pokušao da Milka malo povuče u vezni red a isturi novo pridošle Batrovića i Vladislava Đukića (Vokri je već bio u vojsc)i, međutim nije išlo.
Protiv Rada je odigrao baš svoju najefikasniju partiju u Partizanovom dresu ikada.
Drugi snimak , meč protiv selekcije igrača na odsluženju vojnog roka (selekcija JNA), koja je od 1989 pa do raspada Jugoslavije(2 ili 3 sezone) bila ubačena u šesnaestinu finala Kupa. Igrom slučaja u žrebu namerili su se baš na naš Partizanu i to, po snimku se vidi, protokolarno kao domaćini a mi gosti u Humskoj:D.šabanadžović,Šalja, Vladimir Gudelj,Štimac, Duraku, Tuce, sasvim solidan sastav.
Još nekoliko zanimljivosti je vezano za ovu utakmicu.
Nekoliko naših fudbalera je netom skinulo vojničku uniformu, uoči početka ove sezone 1989/ 90.(Stevanović, Milorad Bajović, Bogdanović i Pantić) dok je upravo Milko brojao poslednje dane u vojsci.
U startnih 11 u ovoj utakmici od napadača imali smo samo desno krilo mlađeg Bajovića, Milorada.
Nisu igrali Šćepović i Đurđević.
Kujtim Šalja, naš bivši igrač iz sezone 1983-84,,je bio kapiten selekcije JNA. I on je brojao poslednje dane u vojsci a u toku odsluženja je iz Prištine prešao u Dinamo iz Zagreba. Kada je skinuo uniformu u drugom kolu (osmini finala Kupa te sezone) njegov novi klub je naleteo upravo na Partizan.Dobili smo Dinamo sa Šaljom u dvomeču sa 3-2 i 1-0, tako da je Kujtim u istoj sezoni 2 puta ispadao iz Kupa, kao igrač selekcije JNA i Dinama i oba puta od Partizana.
Te sezone na žalost nismo uspeli da odbranimo Kup.U proleće u polufinalu smo ispali od gurbeta 0-1,2-3.
 

In_hero!

Grobar
Учлањен(а)
13.03.2016
Порука
543
Reaction score
976
Steta za sajberove sezone sto smo izvisili za Evropu. Kao i posle za sankcije. Mi smo cak i Njukasl i Lacio krajem veka igrali egal. Pa cak i Bajern, neshvatljivih 0 3, ja sam i dalje ubedjen da smo bili bolji u toj utakmici, zasluzili bar remi, ako ne pobedu. ( nikad nisam pogledao ponovo mec, bio sam pod jakim uticajem atmosfere, bio sam i mladji, ali jos imam taj osecaj).
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.648
Reaction score
29.090
Локација
Beograd
Да се вратим мало до 1987.-е и 1988.-е...


 
  • Like
Reactions: Dzo

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.648
Reaction score
29.090
Локација
Beograd
Истекло ми време за ЕДИТ, а ево и још једне занимљивости - идеалних 11 странаца у Партизану...бар по нечијем избору...
Мада је овај тим свакако сјајан и добро избалансиран, чврста одбрана, одлична веза, убојит напад! :D



 

ZatucaniZapadnjak

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
1.114
Reaction score
5.452
Локација
Beograd
Uh, odakle početi.

Asprogenis je bio jedini izbor, tako da eto ga. Hvala mu za odbranjeni penal u rupi.

Emeghara i Žonsa su logični izbori, i jedan i drugi jako solidni bekovi i nažalost poslednji prikaz stranca na toj poziciji, pošto je valjda dekretom zabranjeno da se plati dobar novac za beka u ovoj zemlji.

Ivanova sam voleo više od mnogih ovde ali sam poprilično siguran da su i Valijente i Banjak provereno bolji igrači, koji igrom slučaja (i loše selekcije) nisu ostavili, ili neće ostaviti, takav trag. Taribo je svakako ovde automatski zbog toga što je jednog Širera stavio u džep.

birati između Žuke i Evertona je faktički nemoguće, jedan je bio taktički disciplinovaniji i bolji s loptom verovatno, drugi ogroman fajter i fizička zver. zavisi kakav fudbal kome odgovara.

Moreira i Natho moraju biti tu, zbog fudbalskih i ljudskih kvaliteta, to je jasno. Sumi je bilo potrebno vreme da pokaže šta zna, ova dvojica su od prvog momenta pokazali ko je glavni.

E sad, napad takav kakav je jako problematičan za izbor. I dalje tvrdim da je Kleo najbolji stranac koji je ikad igrao u klubu, te on mora biti tu. Leonardo nam je doneo onu titulu zajedno s Đurđevićem tako da faktički mora biti tu ali je njegov stil fudbala mnogo odvratniji i problematičniji od jednog Asana i Holendera, koji nisu do te mere efikasni ali nisu previše iza a rade gomilu malih stvari koje statistika ne vidi.

Isto tako za Tavambu je teško reći da nema mesta jer je najbolji igrač leđima koji je igrao u zadnjih 20 godina ovde, nevezano za boju kože ili državljanstvo koju poseduje. Međutim, Dijara je imao pola-pola učinak po broju golova, prava kobra u 16 koji je isto tu kao i pomenuti dvojac.

Dokaz koliko smo kvalitetnih stranih igrača imali i kako smo ih lepo primili u klub. nema tu modifikacije istorije i bolesne ksenofobije kao kod nekih.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.648
Reaction score
29.090
Локација
Beograd
Кад си поменуо Холендера, иако игра за ,,репку,, Мађарске ја њега некако не могу да сматрам странцем, човек је из Крагујевца, има наш пасош (или бар држављанство)...а онда се сетим да то исто имају и Клео и Убица Цигана! И они су НАШИ! (по тим неким ,,папирима,,)
А онда се сетим да је папир само папир, и да су и ови други (без српских ,,папира,,) итекако и такође НАШИ...
Као што си лепо написао:
Dokaz koliko smo kvalitetnih stranih igrača imali i kako smo ih lepo primili u klub. nema tu modifikacije istorije i bolesne ksenofobije kao kod nekih.
А што се тиче те нечије болесне ксенофобије...као и код сваке болести, треба је добро упознати и још боље се чувати да је не добијеш...
Форсирати некакав квази-национализам и квази-православље, а да ти у тиму игра пола играча који су друге (и треће) вере и нације...то стварно не може свако...то је болесно, лицемерно, лажно...као што му само име каже - ,,квази,,...
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.648
Reaction score
29.090
Локација
Beograd
У глави ми и даље неизбрисиво одзвањају они промашаји Милана Ђурђевића, али и добра игра Пеђе Мијатовића у Милану против Интера...кукао сам и тад и сад - ех да нам је био Милко у тиму...
...друга би се песма певала...

..али Милко није тад био тамо...

И зато сам некако (и потпуно) заборавио, да су и Милко и Пеђа, бар неко време, ипак били ЗАЈЕДНО у Партизану...овај снимак то доказује...

 
Top