Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

PFC nostalgija: istorija, legende, stare slike

Čik

Grobarčina
Учлањен(а)
03.09.2021
Порука
4.492
Reaction score
21.567
Локација
Beograd
Pa bas i nismo bili, ako cemo posteno.;) ;-)
Mislim da itekako jesmo bili, od velike četvorke, Partizan je u zaostatku samo za Zvezdom, dok je posebno Hajduka drao kao ciganče napolitanku, a i Dinamo nije ko zna koliko bolje prolazio. Rijeku, Osijek, Zagreb i Dinamo Vinkovce ne znam znam statistiku, ali nešto ne verujem da su bolji od nas.
 

Oplenac

Retired witch Hunter
Учлањен(а)
08.07.2014
Порука
5.887
Reaction score
26.022
Hmm...
Hajduk smo redovno pobedjivali u Splitu, dok nisu presli na Poljud, od tada smo cekali na pobedu tamo 12 godina. Krajem 70-ih i pocetkom 80ih su nas nekoliko puta posteno isprasili u Beogradu, tako da ne bih ja njih bas toliko potcenjivao. Jeste da u ukupnom skoru imamo 17 pobeda vise, ali vise je to vezano za period pre 1978. Posle toga sa njima, smo vise egal nego sto smo uspesniji.
Dinamo...U zadnjoj dekadi sfrj smo ih dobili tri puta u Zagrebu u prvenstvu i jednom u kupu. Oni su nas dobili jednom u Beogradu, mada u Beogradu su nas dobijali na svakih 18 godina, ukupno tri puta: 1950, 1968 i 1986. U ukupnom skoru imamo 7 pobeda vise, ali nismo bili bas toliko dominantni u duelima sa njima.
Nemam predstavu o skoru sa ostalima, ali pamtim da su vrlo cesto umeli da nas pobede, cak i u Beogradu, narocito Osijek.
Jesmo uspesniji od hrvatskih klubova, to stoji, statistika je na nasoj strani, ali da smo bili strah i trepet, to ne. ;) ;-)
 

Čik

Grobarčina
Учлањен(а)
03.09.2021
Порука
4.492
Reaction score
21.567
Локација
Beograd
Samo 80-ih su dva puta popili po 4, mislim na Hajduk, jednom po onoj mećavi i jednom '86. Bilo je ono u prvoj minuti kad smo dali gol za pobedu, u Bg gotovo da nisu mogli da nam priđu. Na Poljudu drugačije, tu i imaju pobeda, ali i ne previše. Bivalo je 3:3, Belojevićevi penali, zaključno sve sa onom bežanijom sa terena.
P. S. A da, tada nije započeto razbijanje Jugoslavije, jer nije igrala UDBA-ino čedo, pa se plasira 30 godina priča o Zagrebu.
 
  • Like
Reactions: Dzo

Oplenac

Retired witch Hunter
Учлањен(а)
08.07.2014
Порука
5.887
Reaction score
26.022
Dali smo mi njima 4 komada i na zadnjoj utakmici gde su nam gostovali 1991...
Nemoj tako o komsinici, mi smo bili rezimski klub, zato imamo najvise trofeja, zato smo uspesniji od ciganke u medjusobnim duelima, zato su njima krali titule, slali ih u kup uefa iako si bivali sampioni, a opste je poznato da su samo cistokrvni srbi navijali i igrali za njih, i tako...ups...:D
 
Top