Rade Zalad, 05.04.2013.

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.474
Na blogu "Crno-bela nostalgija" objavljen je opširan intervju sa Radetom Zaladom, golmanom Partizana u periodu 1974-1984. Uz čitaoce bloga, i posetioci Partizan.net-a imaju priliku da prvi pročitaju intervju, klikom na sledeći link:

Intervju - Rade Zalad
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.474
Хвала!

Иако се чинило да је сам интервју релативно кратак, трајао је нешто више од пола сата, ипак је на крају испао опширан и добро је да је тако.

Али као и увек, остане увек нешто што се заборави, а било је и необавезне приче ван ових питања. Што оних за јавност а што оних других. :D Пренећу само једну од најзанимљивијих, верујем да Залад не би замерио.

Дакле, пре 7-8 година, Залад је као велики љубитељ аутомобилизма ишао са пријатељима у Турску на неки рели у којем су учествовали водећи асови релија. Покушали су да буду у центру збивања, нису имали акредитације али су се представили као "новинари из Србије" и наравно да им то није прошло. Ипак, препознао га је неки ватрени навијач Бешикташа који је био познаник са девојком из организације релија. Одмах јој је објаснио о коме се ради, на шта је она истог момента позвала оца у Гелзенкирхен :D који је био велики навијач Бешикташа и рекла му "Нећеш ми веровати ко је поред мене!"

Човек се одушевио, мало су попричали, а Залад и пријатељи су истог момента добили ВИП пропуснице и возило с којим су пратили рели и имали могућност да завире у средиште свих догађања.
 

PROFESOR

Super Moderator
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
4.762
Како је лепо прочитати овако нешто и под(сетити) се свега. Мени ће Раде поред оног клиначког "узимања имена" при игрању фудбалице у дворишту, увек остати у сећању јер сам за "његову" сличицу за некакав албум, дао 30 других, 2 сладоледа и једну нову тениску лоптицу, како бих комплетирао Партизан, мада је читав албум био далеко од попуњеног. И ни тренутка се нисам покајао због те инвестиције.:D

Црно-Бели браво, браво.
 

Dr.Hofmann

Guest
Mozda sam malo dosadan ali upravo Rade Zalad je bio prisutan na osnivanju kluba navijaca Partizana u Vukovaru 1976 godine, i potrudicu se ovih dana da dodjem do tih raritetnih fotografija, u zivotu su, a verujem da bi i njemu bilo drago da to vidi...:ziveli
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.474
Супер ако нађеш, биће му прослеђено!

Пошто је у интервјуу било речи и о генерацији младе репрезентације Југославије која је 1978. била првак Европе а чији је Залад био члан, ево једине слике те генерације која се може наћи на интернету. Постер је из загребачке СН ревије.Горе: Верлашевић (Слобода), Стојановић (цз), Матијевић (Вележ), Хрстић (Ријека), Зоран Вујовић (Хајдук), Залад (Партизан), тренер Михић

доле: Шестић (цз), Павковић (Војводина), Ковачевић (Слобода), Прекази (Партизан), Грња (Осијек), Клинчарски (Партизан).
 
Последња измена:

Pera115

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2011
Порука
2.340
Slika iz Tempa 1978 kada je u Mostaru mlada reprezentacija Jugoslavije postala prvak evrope,pobedivsi DDR.Nemacku u finalu.
 
Top