Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Ragbi klub Partizan

  • Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
“СТАРЕ ГРОБАРСКЕ КУКЕ” УЛОВИЛЕ СРПСКИ КУП

POBEDA-2.jpg

ОСВАЈАЧИ КУПА СРБИЈЕ: Рагбисти Партизана.

Рагбисти Партизана тријумфом 24:10 (24:0) оствареним на терену Републичког завода за спорт на Кошутњаку против првотимаца Краљевског београдског рагби клуба у финалној утакмици Купа Србије преотели су момцима са Аде трофеј освојен прошле године.

Умало су се обистинле речи Божидара Јелића тренера Монархиста са конференције за медије одржане у просторијама Рагби савеза Србије пред финале Купа јер су црно-бели умало прокоцкали убедљиву предност стечену у првом полувремену.

Ривала је први начео Игор Дејановић. Крило Партизана одличним соло продором преварио је одбрану КБРК, снажним „закуцавањем“ у полседњег човека одбране прешао је преко задње препреке и положио лопту близу статива што је у великој мери олакшало посао Павлу Анђелићу да из трансформације укњижи додатна два поена.

Страствени навијач Црвене Звезде у редовма клуба из Хумске 1 поново је демонстрирао прецизност. Анђелић с две прецизне казне повисио предност на 13:0 а да ни Ненаду Матејићу бившем играчу КБРК, постизање поена из шута није страно показао је у 25. минуту дроп голом са више од 50 метара.

BLAGOJE-1024x676.jpg

ДРУГИ ЕСЕЈ ПАРТИЗАНА: Бјагоје Јовановски (с лоптом) тренутак пред поентирање.

Да првотимцима Партизана заиста пристаје надмак Парни ваљак потврдили су у 28. минуту када су просто „самлели“ меле Монархиста а у тој ситуацији најбоље се снашао Благоје Јовановски. Свеже ожењен чеп треће линије црно-белих крунисао је одличну акцију есејем а Анђелић коме је претварање после поентирања Јовановског био једини промашај на мечу, још једном казном закључио прво полувреме убедљивим вођством од 24:0.

Ипак, младост и свежина изабраника Божидара Јелића дошла је до изражаја у наставку. Када су схватли да више нема шале и да је крањи тренутак да учине нешто више ако желе да одбране титулу освојену прошле године, Андреј Бандука који је из јуниорског погона појачао сениорски тим, оправдао је поверење тренера.

MG_9337.jpg

ПОЖРТВОВАН: Владимир Дејановић крило црно-белих у продору.

Из рака Монархиста лопта је изашла на затворену страну до осамнестогодишњака ако у опште има и толико година, који се бацио иза гол линије Партизана за 24:5.

Краљевски београдски рагби клуб наставио је притисак на противника коме је понестајало снаге у завршници меча. Ту прилику искористио је Витор Љубичић и у 77. мунуту постигао други есеј за жуто-црне.

Међутим, за нешто више од 180 секунди, како се испоставило, било је не могуће да Монархисти постигну још два претворена полагања чиме би се изборили за продужетке. Главни судија Александар Попречица који је одлично одсудио меч и ако је до не давно био првотимац КБРК, одсвирао је крај што је био знак за велико славље играча, подмадка, навијача и руководства Партизана јер је сезона окончана са пехаром у клубским витринама.


КБРК – ПАРТИЗАН 10:24 (0:24)

Терен Републичког завода за спорт.

Гледалаца 600.

Главни судија: Александар Попречица (Београд).

Помоћници: Мирољуб Буквић (Београд), Зоран Мичић (Београд).

КБРК: Бранимир Рељић (Марко Јаћимовић), Властимир Сретеновић, Иван Родић, Марко Јоксимовић (Михајло Протић), Владислав Спасојевић, Златан Садиковић (Никола Србљанин), Борис Мартић, Ненад Мићић, Дејан Каратракјовски (Александар Петровић), Андреја Јанковић, Тео Додић (Андреј Бандука), Александар Ђорђевић, Витор Љубичић, Никола Арсић (Душан Ћирковић).

ЕСЕЈИ: Андреј Бандука (56`), Витор Љубичић (77`).

ПАРТИЗАН: Милош Јоксимовћ (Никола Димић), Павле Анђелић, Бранислав Аћимовић (Недељко Савић), Немања Бабић, Александар Крстић, Драган Грујић, Милош Ивановић (Вукашин Медић), Благоје Јовановски (Јован Бајић), Милован Милићевић, Марко Милосављевић, Владимир Дејановић (Саша Ђукић), Марко Пријић, Милош Миланко, Игор Дејановић, Ненад Матејић.

ЕСЕЈИ: Игор Дејановић (4`), Благоје Јовановски (28`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Павле Анђелић (5`).

КАЗНЕ: Павле Анђелић (8`, 19`, 40`).

ДРОП ГОЛ: Ненад Матејић (25`).

ЖУТИ КАРТОН: Ненад Матејић (76`).
rugbyozone
 

Zagor

Guest
Читаво јутро јурим тај резултат. Браво за момке!

Хумска 1 - Клиника за клонирање трофеја!
 

Brka

Grobarčina
Учлањен(а)
04.08.2007
Порука
1.224
Reaction score
4.031
Локација
Uvek uz Partizan
Tole, Tole vragolanu jedan zar si i to morao da nam sredis. :buhaha
Ne pratim ragbi, ali trofej je trofej sve cestitke i ovim momcima, sto povecavaju broj nasih trofeja. :clap
 

Sarma

Grobarčina
Учлањен(а)
06.12.2010
Порука
2.021
Reaction score
170
Локација
Vienna
Cestitke nasim "grubim" momcima! Jos jedan trofej u vitrinama SD Partizan. 8)
 

flamanac

Banned
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
6
Reaction score
0
Ima li neko vesti iz ove sezone kada je ragbi u pitanju ? Kad nam pocinje prvenstvo ili raspored neki ?
 

flamanac

Banned
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
6
Reaction score
0
Ima li negde rasporeda ? Nasao sam nesto ali izgleda da nije to to.
 

Pera115

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2011
Порука
2.851
Reaction score
3.671
1983 u Krusevcu , Nada-Partizan
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
ПАРТИЗАН ОПЕТ УБЕДЉИВ ПРОТИВ ВОШЕ, БРК ИСТУПИО


Протеклог викенда у Србији је одиграно осмо коло сениорског првенства. У последњој рунди борбе за титулу шампиона виђена је само једна утакмица јер је Београдски рагби клуб иступио из даљег такмичења чиме је Победник био слободан у недељу док је Партизан на терену Фудбалског клуба Жарково у истоименом предграђу престонице убедљиво савладао Војводину 70:8.

После иступања Београда, може се слободно већ сада рећи да смо друга екипа у земљи.Рагби клуб Победник је ипак најјачи а с обзиром да је пре Београда још једна екипа иступила из даљег такмичења нема сврхе да се одржава плеј оф са само три тима.У купу ћемо тешко даље од полуфинала, једино ако и ту неко не напусти такмичење.
 

Nikola Zemun

Grobarčina
Учлањен(а)
19.12.2006
Порука
2.356
Reaction score
113
Локација
Galenika
ЦРНО – БЕЛИ ПРВАЦИ СРПСКЕ СЕДМИЦЕ

Рагбисти Партизана постали су шампиони Србије у рагбију седам. Црно – бели су до титуле дошли на помоћном игралишту Фудбалског клуба Жарково у Жаркову победом 31:29 оствареном против Победника у финалу другог турнира државног првенства у дисциплини која враћа рагби у породицу олимпијских играра у Рију 2016.

Седмичари Партизана прва су генерација која је донела сениорски шампионски трофеј у клубске витрине после оне која је освојила Куп 2011. Још један куриозитет успеха Парног ваљка, поред смене Победника са шампионског трона, је да су већи део екипе чинили играчи који су ове сезоне из јуниорског погона појачали први тим црно – белих.

Preuzeto sa RAGBY OZON

Bravo momci!
 

Nikola Zemun

Grobarčina
Учлањен(а)
19.12.2006
Порука
2.356
Reaction score
113
Локација
Galenika
Ne želim nikom da namećem moju opsednutost i impresioniranost "malim" sportovima, neka čita samo onaj koga zanima. Danas sam prvi put bio na utakmici Ragbi kluba Partizan i to ne celoj, jer sam išao da stignem na fudbal sa stokom forumaškom. Ragbi je fin sport za gledanje. Na utakmici sam sreo istu ekipu sa odbojke, vaterpola i rukometa, tako da smo čak i par pesama zapevali... Partizan se prati bukvalno bilo gde da igra... Inače izgubili smo od Pobednika, opet
У првом мечу, првог кола групе А момци са Аде Циганлије су на свом терену убедљиво савладали Партизан постигавши пет есеја наспрам једног црно – белих за тријумф 31:5 (12:0).
sa sajta rugbyozone

a na jednoj stranici koju vodi jedan stariji Partizanovac koji je prisutan na svim mogućim sportovima...

У име рагби клуба ПАРТИЗАН се захваљујем на подршци Гробара! Имамо младу екипу која први пут игра у овом саставу. Стрпите се, биће боље! Наравно, на свакој следећој утакмици да нас бодрите у већем броју цимајте људе, да виде како се пушта крв за ПАРТИЗАН!

...a vi vidite šta ćete...
 

publicenemy

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.329
Reaction score
2.766
Meni se sviđa ragbi, iako igram američki fudbal. Baš volim da pogledam poneku utakmicu na TV i verovatno ću posle ovoga i otići na neku.

I punih sedam godina slušam to "mali sport". Nemoj molim te, to su budalaštine. Nema malih sportova, imaš one koji se trude i daju 100% i one koji "igraju da bi igrali", a u prilog im ide ne tolika masovnost i popularnost nekog sporta.
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
Јуче је у Никшићу одиграна пријатељска утакмица између Партизана и Арсенала из Тивта.

Победио је Партизан са 43-19.


http://www.rugbyozone.com/?p=11662


У току меча је дошло до сукоба између Гробара и "локал патриота".Никшићки плаво бијели су морали мало да беже (мада који курац они уопште траже на утакмици која нема никакве везе са њиховим клубом), али добро, то је то чојство и јунаштво.

http://www.youtube.com/watch?v=zd-Ep_G-40Y
 
Top