Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

• Registracije za nove članove su ponovo otvorene!

Svaki novi korisnik foruma će proći kroz proces odobravanja poruka od strane moderacije pre nego što postovi budu objavljeni na forumu.

1. Svaka registracija će biti pregledana, a zatim odobrena ili odbijena od strane moderatora.
    2. Ukoliko se korisnik registruje, njegove prve poruke na forumu se neće odmah objavljivati dok ne prođu kroz proces moderacije.

Pravilnik »   |   Predstavite se »

Rukometni klub Partizan

• Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања
Kraj pobeda u prvom mecu kvalifikacija za EHF LIGU EVROPE

PARTIZAN-HCB KARVINA 31-27

P2.png

Последња измена:
Dobar rezultat kakva je bila igra. Jači smo nego prošle godine imamo veću širinu . Ali mi se glavna pojačanja rumuni ne sviđaju.
Pogotovu ovaj sto je doveden za odbranu.
Rus solidan.

Revans mec kvalifikacija za EHF LIGU EVROPE

6.9.2025 u 18h,PARTIZAN-HCB KARVINA,imamo prednost iz prvog meca od 4 razlike

pio.jpg

Napisaću vam (jednom) nešto o ŽRK Partizan...
Ali, dok ne napišem, pogledajte instagram - one su to tamo ionako napisale bolje od mene!

:napred-partizan:

Ove nase dame u crno-belom lijepe ko vile. Puno srece im zelim!
Kako su lepe , kao lutke. Bravo crno bele dame.
Хтедох да напишем још нешто о рукометашицама Партизана, па...ето, тек сад стигох или се сетих да то и урадим...

Девојке су, прошле сезоне, биле новајлије у највишем домаћем рангу такмичења, жестоко се бориле за грб и дрес Партизана, и - оствариле циљ опстанка у лиги, штавише, биле су негде око средине табеле...

На форуму смо их називали луткама, дамама, вилама...а ја сам све то некако објединио у ,,кованицу,, - ЦРНО-БЕЛЕ ВИЛЕ ИЗ ШУМИЦА!
Дакле, кошаркашице су нам, још одавно - ЦРНО-БЕЛЕ ДАМЕ, рукометашице су нам се тек недавно појавиле као - ЦРНО-БЕЛЕ ВИЛЕ (из Шумица)...и остаје још да смислимо пригодан надимак или име за НАШЕ одбојкашице, па и за фудбалерке...

Што се тиче ових наших рукометних вила, спортски циљ је остварен, жестока борба и природна лепота примећене, запажене и забележене, АЛИ...
Увек, нажалост, имамо то једно АЛИ - које нам срећу квари...

Финансије.

Проблеми са финансијама...и тешка ситуација у прошлој, а, како ми се чини, то се прелива и на ову нову сезону...

Знам да је у Србији женски спорт популаран тек кад се освоји нека медаља за репрезентацију, и много ми је жао што су и спортисткиње Партизана некако обично ,,испод радара,, навијача Партизана (осим ако не освоје неки трофеј за Партизан)...али...

Заиста бих желео да ЈСД Партизан, или ,,мушки,, клубови у истом спорту, или било ко трећи и четврти, некако помогну, и некако остваре неки одрживи систем финансирања Партизанових спортисткиња (односно наших ,,женских,, клубова) па да се доведу и појачања, и да се нападну трофеји, јер...

Јер...можда нама то и није тако важно, и, можда за ове наше сад тренутно баш и нема...и...добро, за наше тренутно можда нема и можда то (некоме) и није тако важно, али...како за ове њихове увек има, и како њима то јесте важно?

Да, ово је форум навијача Партизана, и није баш овде место за бављење неким другим клубовима, али... ја просто морам да вас обавестим о разлици између ситуације тамо и овамо - па, можда вас то заинтересује да и женски спорт пратите мало више...

И да размислите о томе како би се женским клубовима Партизана могло помоћи.

Додуше, био сам у прилици да слушам мишљење да све те наше финансијски неодрживе клубове у ЈСД ионако треба угасити, али...наравно да се не слажем са тиме.

Дакле, у женском фудбалу, Ц.з. игра квалификације за Лигу шампиона, наше су тек у развоју...

У женској кошарци Ц.з. осим домаћих трофеја (који су им скоро па загарантовани,) уз максимум појачања и финансија, напада и сам кров Европе, док ми склапамо свој нови тим, а у Евро такмичењима и не учествујемо, играмо домаћа и једно регионално.

У женском рукомету смо (без новца) морали да подмладимо тим (а исто нам је и у женској одбојци и у мушком фудбалу, о ватерполу, хокеју, боксу, и да не говоримо!), док Ц.з. доводи нај играчицу света у своје редове.

Ајде размислите мало о томе!

Било како било, нова сезоне је ту, нове рукометашице и нови (крсташки) дресови су ту, па...како нам буде...

:napred-partizan:

Ako danas budem bio u stanju da hodam, odoh na utakmice košarkašica i rukometašica Partizana.

Rečeno - učinjeno.
I bila je to prilika da malo uporedim uslove i stanje u naša dva ženska kluba...

ME15X6Q6_o.jpg
1. IMG_20250912_192937.jpg

Za početak, da kažem da su se košarkašice prošle sezone selile iz sale u salu za treninge i za utakmice, a vidim da i za ove početne pripremne utakmice već opet menjaju halu...
Rukometašice su, pak, igrale sve domaće utakmice u Šumicama, ali, s druge strane, dok je juče za košarkašice hala Master bila prijatno klimatizovana, u Šumicama je za rukometašice bilo kao bez ikakvih klima-uređaja, izuzetno sparno i prevruće za igru...

KŽK je dobio tu neki finansijsku ,inekciju, pa ima, recimo, solidno sastavljen tim, bar za prvu petorku, dok je ŽRK očigledno u velikom finansijskom problemu, pa se to odražava i na sastav tima...

Na predstavljanju našeg ŽRK-a pred početak sinoćne utakmice...jeste da utisak može i da prevari...i jeste da ja ponekad malčice i namerno preterujem...ali ipak nikako nisam mogao da se otmem utisku da su naše rukometašice, U PROSEKU, visoke oko 1,6m, a u starosnoj dobi od, U PROSEKU, jedno 15 godina... I još nam je kapiten počeo utakmicu sa flasterom na čelu, a završio je sa čalmom na glavi.

Pa...čak, i ako ,maknemo, to neko moje preterivanje...ipak je ovaj tim zaista, veoma, veoma mlad, i zaista će mu biti teško da izdrži iskušenja ovog ranga takmičenja, eto, nema više u njemu onih nekih vrlo bitnih igračica koje su nam prošle sezone davale taj polet, ritam, odbranu, golove i snagu, tako da uopšte ne čudi što su sinoć ove devojčice izgubile od Napretka rezultatom 30:22...

Ja doduše, jedino mogu da im se zahvalim što su tu i što ulažu neki svoj veliki trud da ŽRK i dalje postoji...
HVALA DEVOJČICE u crno-belom, glavu gore, igrajte koliko možete! :clap :respect:clap
Ovo vreme je takvo kakvo je, jednog dana će možda doći i neko novo, bolje, lepše i uspešnije. I za vas i za Partizan.

Vrlo zanimljiv intervju rukometaša Senjanina Maglajlije o nekim prošlim (i burnim) vremenima od kojih je neki deo proveo i u našem Partizanu:

1543999.jpg
1544005.jpg

Lagano, oni da nemaju onog malog Petrića, prošli bi kao bosi po trnju. Uzgred njegov brat je igrao kod nas, očigledno talentovana porodica. Sve u svemu čestitke momcima.

Težak poraz u Ligi Evrope od Neksea 30:22. Ispratio sam deo utakmice, naprosto se nije moglo, previše izostanaka, bilo zbog povrede ili nečeg drugog. Bukvalno sve nosioci.

A kakav je ovo raspored, kad se vec sutra igra utakmica sa Proleterom u Zrenjaninu?! Crnoglavac i onaj Rus Ivanov nisu ni putovali sa ekipom, tako da je ekipa imala dosta kadrovskih problema.

Proleter je trenutno malo jači od ekipe ovog foruma. Mada opet dve utakmice u dva dana.
Meni se ne svidja kako nam izgleda ekipa trenutno . Trebala je da bude jača nego prošle godine a ne da nas Nexe ritinira bez problema.
Mislim da se sam nekim igračima pogresilo ali dobro vreme će pokazati.
Išlo se na širinu ko mi prošle godine u košarci… Pa znamo kako smo prosli sa tom širinom u El prošle godine.