Napisaću vam (jednom) nešto o ŽRK Partizan...
Ali, dok ne napišem, pogledajte instagram - one su to tamo ionako napisale bolje od mene!
169 likes, 8 comments - zrkpartizan_official on May 20, 2025
www.instagram.com
Ove nase dame u crno-belom lijepe ko vile. Puno srece im zelim!
Kako su lepe , kao lutke. Bravo crno bele dame.
Хтедох да напишем још нешто о рукометашицама Партизана, па...ето, тек сад стигох или се сетих да то и урадим...
Девојке су, прошле сезоне, биле новајлије у највишем домаћем рангу такмичења, жестоко се бориле за грб и дрес Партизана, и - оствариле циљ опстанка у лиги, штавише, биле су негде око средине табеле...
На форуму смо их називали луткама, дамама, вилама...а ја сам све то некако објединио у ,,кованицу,, -
ЦРНО-БЕЛЕ ВИЛЕ ИЗ ШУМИЦА!
Дакле, кошаркашице су нам, још одавно - ЦРНО-БЕЛЕ ДАМЕ, рукометашице су нам се тек недавно појавиле као - ЦРНО-БЕЛЕ ВИЛЕ (из Шумица)...и остаје још да смислимо пригодан надимак или име за НАШЕ одбојкашице, па и за фудбалерке...
Што се тиче ових наших рукометних вила, спортски циљ је остварен, жестока борба и природна лепота примећене, запажене и забележене, АЛИ...
Увек, нажалост, имамо то једно АЛИ - које нам срећу квари...
Финансије.
Проблеми са финансијама...и тешка ситуација у прошлој, а, како ми се чини, то се прелива и на ову нову сезону...
Знам да је у Србији женски спорт популаран тек кад се освоји нека медаља за репрезентацију, и много ми је жао што су и спортисткиње Партизана некако обично ,,испод радара,, навијача Партизана (осим ако не освоје неки трофеј за Партизан)...али...
Заиста бих желео да ЈСД Партизан, или ,,мушки,, клубови у истом спорту, или било ко трећи и четврти, некако помогну, и некако остваре неки одрживи систем финансирања Партизанових спортисткиња (односно наших ,,женских,, клубова) па да се доведу и појачања, и да се нападну трофеји, јер...
Јер...можда нама то и није тако важно, и, можда за ове
наше сад тренутно баш и нема...и...добро,
за наше тренутно можда нема и можда то (некоме) и
није тако важно, али...како
за ове њихове увек има, и како њима то
јесте важно?
Да, ово је форум навијача Партизана, и није баш овде место за бављење неким другим клубовима, али... ја просто морам да вас обавестим о разлици између ситуације
тамо и
овамо - па, можда вас то заинтересује да и женски спорт пратите мало више...
И да размислите о томе како би се женским клубовима Партизана могло помоћи.
Додуше, био сам у прилици да слушам мишљење да све те наше финансијски неодрживе клубове у ЈСД ионако треба угасити, али...наравно да се не слажем са тиме.
Дакле, у женском фудбалу, Ц.з. игра квалификације за Лигу шампиона, наше су тек у развоју...
У женској кошарци Ц.з. осим домаћих трофеја (који су им скоро па загарантовани,) уз максимум појачања и финансија, напада и сам кров Европе, док ми склапамо свој нови тим, а у Евро такмичењима и не учествујемо, играмо домаћа и једно регионално.
У женском рукомету смо (без новца) морали да подмладимо тим (а исто нам је и у женској одбојци и у мушком фудбалу, о ватерполу, хокеју, боксу, и да не говоримо!), док Ц.з. доводи нај играчицу света у своје редове.
Ајде размислите мало о томе!
Pre tri meseca je igrala finale Lige šampiona gde je proglašena za MVP-a F4
www.espreso.co.rs
198 likes, 3 comments - arkusliga on September 7, 2025: "Rukometašice Partizana uspele su da u debitantskoj sezoni u elitnom rangu zadrže superligaški status. Izdržale su crno-bele jedan izuzetno težak period, motivisane da se ime Partizana vezuje za pozitivne rezultate. Ta želja, međutim, nije...
www.instagram.com
Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.
www.instagram.com
Било како било, нова сезоне је ту, нове рукометашице и нови (крсташки) дресови су ту, па...како нам буде...
Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.
www.instagram.com