Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Rvački klub Partizan

Method Man

Guest
U MOSKVI OSNOVAN KLUB PRIJATELJA RVAČKOG KLUBA PARTIZAN
U Moskvi je formiran srpsko-ruski klub prijatelja Rvačkog kluba Partizan-MTM Stroj, čiji je cilj, kako su naveli osnivači, obezbeđenje podrške i stvaranje uslova za dalji napredak i razvoj tog kluba. Cilj je, takođe, razvijanje dalje saradnje među poklonicima rvačkog sporta u Srbiji i Rusiji, na prostoru grada Moskve i Rusije. Pored toga, kako se navodi u odluci Upravnog odbora rvačkog kluba, poseban cilj je stvaranje uslova za "upoznavanje i širenje saradnje među bratskim narodima u oblasti sporta, kulture i negovanje tradicije, kao i razmene iskustava među omladinom".
Na svečanom osnivanju u ambasadi Srbije u Moskvi, izabrano je rukovodstvo Kluba prijatelja gde je za počasnog predsednika izabran Aleksandar Sorokin, a za predsednika Zoran Milanović. Za potpredsednike su izabrani Radmilo Jevtović i Veselin Savićević. Zamenik ambasadora Jelica Kurjak rekla je da osnivanje srpsko-ruskog kluba prijatelja "veoma humana akcija" koja pokazuje da se između dve zemlje ne razvija samo dobra politička i ekonomska saradnja već da se proširuje na sve sfere, pa i sport. Svečanosti su prisustvovali i direktor Rvačkog kluba Partizan-MTM Stroj, Rajko Baltić i potpredsednik Upravnog odbora MTM Stroj Mića Antić. Beta
 

Давид

Уредник - Стара гарда
Учлањен(а)
26.06.2007
Порука
3.747
Reaction score
60
Локација
Београд
Доминација Партизанових рвача у години јубилеја


Имамо најмлађу и најперспективнију екипу, тврди директор Рајко Балтић. – Максимовић предводник новог рвачког таласа у Србији. – Помоћ од Руса
baltic7.avg.jpg
На челу успешног спортског колектива: директор Рајко Балтић

Највеће успехе у последњих неколико сезона рвачи Партизана остварили су у години јубилеја. У октобру ће „црно-бели” прославити шест деценија успешног постојања. У последње три године такмичари овог клуба су са великих шампионата европских и светских донели Србију чак шест медаља. Од тога Александар Максимовић чак три.
– Година је одлично почела за наш клуб, каже директор Рајко Балтић. – Имамо младу екипу чији је просек око 19 година. Пред нашим рвачима је сјајна будућност. Ова школа која је почела да бележи све боље резултате је кренула пре осам година. У нашем погону је и око 50 посто репрезентативаца Србије.
Чињеница је да није лако доћи до врхунских резултата. Тренутно на највећим спортским играма од борилачких спортова представљају нас само мајстори струњаче.
– Рвање је последњих неколико година кренуло крупним корацима напред. У нашој сали родили су се добри рвачи који настављају традицију некадашњих асова: Хорвата, Вукова, браће Пејак... Бити у врху није лако, то је производ само оригиналне школе. рад са Русима дао је добре резултате. Прво, разбили смо психолошку баријеру да не можемо да победимо Русе, а то данас чинимо лако и једноставно, успели смо да кроз тренажни рад поправимо и тактику и технику једноставно направили смо велики помак, каже Бабовић.
Вредни тренери Бошко Кецман, пре свих, Вукић, Тодоровић и Торбица стварају будуће асове нашег најтрофејнијег олимпијског спорта. Александар Максимовић је на челу те колоне а успешно га прате браћа Костић, Бајковић, Кесић, Булатовић, Кнежевић, Пејовић, Петковић, Радосављевић...
– Један смо од ретких клубова који има такмичаре у свим узрасним категоријама, од пионира до сениора. Максимовић је за десетак дана српском рвању донео две велике медаље: злато са Европског првенства, чиме је поновио прошлогодишњи успех и сребро са Првенства света. Он је прави драгуљ српског рвања и заједно са Бајловићем и Петковићем окренућемо се новом олимпијског циклусу јер сматрамо да ћемо 2012. године у Лондону имати бар двојицу представника. Све ове резултате не би смо постигли без помоћи државе, градског Секретаријата за спорт и бројних пријатеља клуба, рекао је Рајко Балтић.
После сјајних резултата на међународној сцени рвачи београдског Партизана добили су нове позиве из Русије, и највероватније ће учествовати на турнирима у Иркуцку, Новосибирску, Москви, Сочиу...



Политика
 

Method Man

Guest
Partizan-Radnički Beograd 5:2

Posle 4. kola smo treći sa 9 poena iz 3 meča.
Izvor: S. žurnal
 

bojan-pfc

Grobar
Учлањен(а)
09.05.2008
Порука
930
Reaction score
33
Локација
РС
Partizan šampion za zelenim stolom

62797712749521a9f2e2e9057972247_big.jpg
Rvački klub Partizan proglašen je za šampiona Srbije, odlukom Upravnog odbora Rvačkog saveza Srbije.

Na taj način rešen je spor nastao na plej-ofu prvenstva Srbije, kada su takmičari tri od četiri timova učesnika bili pozitivni na doping testu. Pobednik plej-ofa bio je Spartak, ali je Upravni odbor saveza zbog doping skandala odlučio da poništi rezultate finalnog takmičenja. Subotičanima je oduzeta titula, a za šampiona je proglašen Partizan, tim koji je bio najuspešniji u ligaškom delu takmičenja.
Podsetimo, nakon takmičenja u plej-ofu, održanog prošlog meseca, utvrđeno je da su Danilo Bosnić (Spartak), Miloš Kesić (Partizan) i Perica Dimitrijević (Radnički Kragujevac) bili pozitivni na doping kontroli i da je u uzorku njihovog urina ustanovljeno prisustvo zabranjenih supstanci. Bosnić je bio pozitivan na metabolite kokaina i marihuane, Kesić na marihuanu, dok je kod Dimitrijevića na kontroli van takmičenja utvrđeno prisustvo klenbuterola i furosemida.

Jedini tim koji je bio ‘čist’, branilac titule Proleter, poražen je u finalu od Spartaka, sa 5:2.

Iz Rvačkog saveza je saopšteno da nije bilo vremena da se na drugačiji način reši pitanje pobednika, odnosno da zbog praznika i priprema reprezentacije nije bilo vremena da se ponovo održi plej-of, a za takmičare pozitivne na doping testu najavljene su kazne.

Izvor: B92, Sportski žurnal, Sport
 

undertejker

Grobar
Учлањен(а)
07.11.2006
Порука
893
Reaction score
122
Pozajmljuju pare za Ligu šampiona

Rvački klub Partizan grčevito pokušava da prikupi finansijska sredstva kako bi uspeo da obezbedi odlazak ekipe u Novosibirsk na završnicu Lige šampiona.

Crno-belima je bila neophodna suma od oko 40.000 evra kako bi obezbedili učešće u najjačem evropskom takmičenju, ali je tim iz Humske do sada sakupio jedva 10.000, dok je ostatak novca pozajmio. Direktor Partizana Rajko Baltić istakao je da će se na sve načine boriti da pozove ljude da pomognu u saniranju te finansijske ruševine.

- Na takmičenje u Ligi šampiona odlazimo zahvaljujući pozajmci. Narodski rečeno, dug je najgori drug, ali na žalost drugog rešenja nije bilo i morali smo da se zadužimo. Naš neodlazak na završnicu najjačeg klupskog takmičenja donosi drastične kazne. Sa druge strane ovom pozajmicom i kratkim rokom vraćanja stvorili smo veliku brigu - rekao je Baltić.

- Zahvalio bih se Rvačkom savezu Srbije, koji nam je pozajmio novac za avionske karte. Najvažnije je da smo stvorili tehnička sredstva da učestvujemo. U narednih nekoliko dana borićemo se da pozovemo ljude, prijatelje sporta, pa i Ministarstvo omladine i sporta da nam pomogne u saniranju finansijske ruševine - istakao je direktor Partizana.

Baltić je, međutim, rekao da se time ne rešavaju svi problemi crno-belih.

- Pozajmicom smo regulisali samo osnovne stvari, o dnevnicama i eventualnim premijama neću ni da pričam. Takođe, ostaje problem oko povratka uloženih sredstava poveriocima.

Ekipu Partizana, čiji su takmičari u poslednje četiri godine Srbiji doneli deset medalja, pred LŠ pojačala su dva najbolja srpska rvača, Fris i Štefanek, a tu su i dva stranca, Gruzijci, Šaginijan i Gegamijan.

- Što se tiče ekipe, maksimalno sam zadovoljan. Momci su veoma motivisani i čvrsti u želji da ostvare što bolji rezultat u Ligi šampiona - zaključio je Baltić i dodao da tim dodatno operećuje i završnica nacionalnog plej-ofa, u kojoj će crno-beli pokušati da odbrane titulu.


Autor: GoSerbia | 26 nov 2009
 

Boris-NK

Grobarčina
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
1.986
Reaction score
8
Локација
Niksic
5. decembar 2009. | 14:50 | Izvor: B92, Tanjug
Partizan u finalu Lige šampiona
Rvači Partizana plasirali su se u finale Lige evropskih šampiona, pošto su u subotuu Novosibirsku savladali ekipu Peremog iz Ukrajine sa 6:1.


To je najveći uspeh Beograđana u tom elitnom klupskom takmičenju do sada. Partizan je u prvom meču savladao ekipu Sibirjaka iz Rusije sa 4:3.

Protivnik Partizana u borbi za titulu biće pobednik iz meča Sibirjak (Rusija) - Aski (Turska). Finale je na programu u nedelju.
Gazimo na svim poljima, u nedelju za prvaka Evrope :)
 

ARMY

Grobarčina
Учлањен(а)
25.06.2008
Порука
3.084
Reaction score
405
Локација
Sa Covicevim panterima u Stjepana Supanca
Pa da li ce posle duzeg vremena nova titula prvaka Evrope okititi vitrine naseg sportskog drustva.I u teskim uslovima nasi momci pokazuju zasto nose grb Partizana,kao i Duletovi momci bez para ali delju.

Idemo do trona!!!!!!!Ziveli rvaci i sportsko drustvo,vidi se da smo najveci.
 

Genius

Hrabro momče
Учлањен(а)
14.11.2006
Порука
1.866
Reaction score
48
Локација
Beograd
Partizan osvojio Kup šampiona

Alal vera momcima!!!
 

Boris-NK

Grobarčina
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
1.986
Reaction score
8
Локација
Niksic
To breeeeeeeeeeeeeeeeee, svaka cast Grobari! 10. titula prvaka Evrope za SD Partizan :)
 

Sentinel

Grobarčina
Учлањен(а)
07.11.2009
Порука
1.310
Reaction score
28
Локација
Prestonica
TOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!! HVALA TI BOŽE!!! E baš lepa vest!!!! Bravo momci,bez dinara smo osvojili Ligu ŠampiOna!!! Alal Vera!!!
 

Sentinel

Grobarčina
Учлањен(а)
07.11.2009
Порука
1.310
Reaction score
28
Локација
Prestonica
Ovo je 13. Titula Šampiona Evrope za SD Paertizan! 6 Vaterpolo,3 Šah, 1 Košarka, 2 Karate, i 1 Rvanje!!! Mi Smo Grobari Najjači smo Najjači!!!
 

VUGA

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2009
Порука
314
Reaction score
1
Sto kaze Tumbas "cestitam rvacima partizana titulu... rvaciiiiiiiii ale ale ale rvaciiiiiiiiiiii..."
 

nesa15

Grobar
Учлањен(а)
07.01.2007
Порука
804
Reaction score
2
Tо мајстори!!!!!Свака вам част!Ако Бог да, да на крају године имамо 3 титуле првака Европе.(Кошарка,ватерполо и рвање) :D
 

Vexen

Grobar
Учлањен(а)
31.03.2008
Порука
274
Reaction score
9
Све честитке рвачима!!!
 

Давид

Уредник - Стара гарда
Учлањен(а)
26.06.2007
Порука
3.747
Reaction score
60
Локација
Београд
Опа, још једна титула за највеће и најтрофејније српско спортско друштво, свака част. :clap
 
Top