Brate, nije loše, nego...
Voleo bih da umesto što kucamo ,,na daljinu,, po tastaturama, svi zajedno sedimo u nekoj kafani, pa da se ispričamo i o Partizanu, i o MIjatoviću, i o Rapublici Srpskoj, i o svemu ostalom...bolje bismo se razumeli.
Nadam se.
Ovako...k'o ping-pong: jedan post ja, jedan neko drugi, jedan post ja, jedan neko drugi...
FK Partizan - Najnovije vesti i članci
partizan.rs
Dakle:
Zvaničan sajt FK Partizana kaže da je Mijatović trenutno tek samo ČLAN RADNE GRUPE FK Partizan...i sad on kao takav, čestita Dan Republike predsedniku pomenute...
Meni je logično da nekoj republici (bilo kojoj), nekoj državi (bilo kojoj) nešto čestita PREDSEDNIK neke druge republike ili države, jer su, da kažemo, u istom rangu.
Mijatović čak nije ni predsednik FK Partizana, ali, evo, da kažemo, preuzeo je tako neku dužnost (pa kao da jeste), i, po meni, na toj funkciji logično je da nešto čestita nekim drugim klubovima, a ne republikama (Republici).
Na primer, čestita KK Partizanu kad osvojimo ABA ligu, ili čestita FK Real Madridu, ili FK CSK iz Moskve, kad osvoje nešto, ili čestita neki npr. jubilej TSC-u, Čukaričkom, Vardaru iz Skoplja, Željezničaru iz Sarajeva, Budućnosti iz Podgorice...tako nešto...
Naš klub je u rangu drugih klubova, ne u rangu država i republika.
Ali, dobro, ako Peđa hoće da čestita predsedniku Republike Srpske Dan te Republike, onda čekamo da vidimo kojem će sledećem predsedniku neke republike čestitati to isto. A onda već NEPOTREBNO ulazi u politiku, jer kad nekome nešto čestitaš, a nekom drugom ne čestitaš to isto, onda se već svrstavaš na nečiju stranu...
A nama, kao navijačima, je pričao da ne želi politiku na stadionu...
Dakle, ako je nešto čestitao Dodiku, hoće li to isto čestitati i Vučiću? A ako to (Dan Republike) čestita Vučiću, hoće li, recimo, to isto čestitati i predsedniku Crne Gore? Ili (Severne) Makedonije? Ili predsedniku Federacije BiH? Ili Brčko Distriktu? Ili kome još? Ako hoće, postaviće se pitanje zašto hoće, ako neće, postaviće se pitanje zašto neće...
Ja pretpostavljam da će se ograničiti samo na ,,srpske zemlje,, (Republiku Srpsku i Republiku Srbiju), jer je Partizan ... kako mnogi sad vole da kažu ,,srpski klub,, ... i ...
Neću dalje, jer onda idemo i u temu da li je Partizan baš samo srpski klub, i u temu o srpskim zemljama, itd, itd, itd...