A na stadionu stolice u boji srbije, crveno-bele. Samo nedostaje "gejlie sever" belim slovima
To za stolice je katastrofa... ajde da su makar stvarno u bojama Srbije, da su tu i plava i bela, jedino u toj kombinaciji mi je crvena podnošljiva. Ovako nikada ne nosim od odeće ništa crveno, čak i u supermarket kada uđem pa vidim poređane sve crvene korpe, ja se često iscimam da iskopam neku sivu korpu koja nije pri vrhu, pre nego da se uhvatim za prvu crvenu.
Ne treba se pecati na to što je diktator pričao, jer on najverovatnije broji poslednje mesece na vlasti, tako da odluka o stadionima i Partizanu neće ni biti na njemu kada dođe vreme za to. Valjda smo toliko pametni da smo do sada skontali da on svesno ide na tu kartu da izjavi neku revolucionarnu glupost, da bi onda opoziciono orijentisana javnost žvakala to danima i nedeljama, i da bi na taj način skrenuo pažnju javnosti sa najbitnije stvari, a to je da...
studenti pobeđuju.
Što se tiče toga gde će Partizan igrati, ja sam najviše za model Budimpešte i Ferencvaroša. Oni imaju svoj novi stadion,
Groupama Arena, kapaciteta 22.000, dok najveće utakmice (kada se plasiraju u Ligu Šampiona, i poneke velike utakmice u Ligi Evrope) igraju na najvećem stadionu u Mađarskoj,
Puškaš Areni, kapaciteta 67.000.
Isto tako bi i Partizan trebalo da u narednih 5-7 godina izgradi svoj novi stadion,
kapaciteta 20-25 hiljada mesta, nešto slično kao stadion
Slavije iz Praga,
stadion Slovana iz Bratislave, ili
stadion Jagjelonije, skroz Crno-beo, naravno. Stadion treba da se nalazi na istom mestu kao sadašnji JNA, a čak bi zauzimao i manje prostora, jer ne bi imao atletsku stazu, pa bi se kompaktnije uklopio u ceo taj blok. Ne vidim ni zašto bi ikakav problem bio oko građevinskog zemljišta, jer ima dosta neiskorišćenog prostora u celom tom bloku gde je naš stadion. Trebalo bi ukloniti pomoćni teren i onaj veliki parking, možda čak i terene teniskog kluba. Time bi se dobio prostor za izgradnju novih stambeno-komercijalnih objekata, a i za sređivanje prilaza stadionu.
Takav novi stadion Partizana bi, grubom procenom, koštao oko
100 miliona evra, sa sve rušenjem JNA i izgradnjom novog. U finansiranju toga bi mogli učestvovati država, grad, investitori, sponzori (naming rights), i sam Partizan u određenoj meri, za nekoliko godina, kada se u potpunosti eliminiše dug i klub stane na zdrave noge.
Partizan bi na tom novom Crno-belom stadionu igrao većinu utakmica, dok bi utakmice najveće atraktivnosti, poput ligaške faze LŠ, ili knockout faze LE ili LK (biće i toga, kad-tad), igrao na Nacionalnom stadionu, pred
50.000 Grobara. Time bismo dobili fleksibilnost u kapacitetu --> imali bismo svoj kompaktan, optimalno veliki, akustičan, moderan, grobarski autentičan stadion, nešto nalik fudbalskom "Pioniru", a ujedno bismo imali mogućnost da povremeno dostignemo i posetu od 50+ hiljada navijača Partizana na nekoj utakmici, što nikada nismo imali u modernoj istoriji fudbala (od postavljanja stolica na JNA).