Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

• Вечно хвала!

Uprava i marketing

To za stolice je katastrofa... ajde da su makar stvarno u bojama Srbije, da su tu i plava i bela, jedino u toj kombinaciji mi je crvena podnošljiva. Ovako nikada ne nosim od odeće ništa crveno, čak i u supermarket kada uđem pa vidim poređane sve crvene korpe, ja se često iscimam da iskopam neku sivu korpu koja nije pri vrhu, pre nego da se uhvatim za prvu crvenu.

Ne treba se pecati na to što je diktator pričao, jer on najverovatnije broji poslednje mesece na vlasti, tako da odluka o stadionima i Partizanu neće ni biti na njemu kada dođe vreme za to. Valjda smo toliko pametni da smo do sada skontali da on svesno ide na tu kartu da izjavi neku revolucionarnu glupost, da bi onda opoziciono orijentisana javnost žvakala to danima i nedeljama, i da bi na taj način skrenuo pažnju javnosti sa najbitnije stvari, a to je da... studenti pobeđuju.

Što se tiče toga gde će Partizan igrati, ja sam najviše za model Budimpešte i Ferencvaroša. Oni imaju svoj novi stadion, Groupama Arena, kapaciteta 22.000, dok najveće utakmice (kada se plasiraju u Ligu Šampiona, i poneke velike utakmice u Ligi Evrope) igraju na najvećem stadionu u Mađarskoj, Puškaš Areni, kapaciteta 67.000.

Isto tako bi i Partizan trebalo da u narednih 5-7 godina izgradi svoj novi stadion, kapaciteta 20-25 hiljada mesta, nešto slično kao stadion Slavije iz Praga, stadion Slovana iz Bratislave, ili stadion Jagjelonije, skroz Crno-beo, naravno. Stadion treba da se nalazi na istom mestu kao sadašnji JNA, a čak bi zauzimao i manje prostora, jer ne bi imao atletsku stazu, pa bi se kompaktnije uklopio u ceo taj blok. Ne vidim ni zašto bi ikakav problem bio oko građevinskog zemljišta, jer ima dosta neiskorišćenog prostora u celom tom bloku gde je naš stadion. Trebalo bi ukloniti pomoćni teren i onaj veliki parking, možda čak i terene teniskog kluba. Time bi se dobio prostor za izgradnju novih stambeno-komercijalnih objekata, a i za sređivanje prilaza stadionu.

Takav novi stadion Partizana bi, grubom procenom, koštao oko 100 miliona evra, sa sve rušenjem JNA i izgradnjom novog. U finansiranju toga bi mogli učestvovati država, grad, investitori, sponzori (naming rights), i sam Partizan u određenoj meri, za nekoliko godina, kada se u potpunosti eliminiše dug i klub stane na zdrave noge.

Partizan bi na tom novom Crno-belom stadionu igrao većinu utakmica, dok bi utakmice najveće atraktivnosti, poput ligaške faze LŠ, ili knockout faze LE ili LK (biće i toga, kad-tad), igrao na Nacionalnom stadionu, pred 50.000 Grobara. Time bismo dobili fleksibilnost u kapacitetu --> imali bismo svoj kompaktan, optimalno veliki, akustičan, moderan, grobarski autentičan stadion, nešto nalik fudbalskom "Pioniru", a ujedno bismo imali mogućnost da povremeno dostignemo i posetu od 50+ hiljada navijača Partizana na nekoj utakmici, što nikada nismo imali u modernoj istoriji fudbala (od postavljanja stolica na JNA).
meni je stvarno do jaja tvoj optimizam ali ponekad mi se čini da ne živimo u istoj realnosti
Ako se bude ostvarila jedna desetina ovoga što si napisao ja ću biti prezadovoljan i iznenađen

ima dosta neiskorišćenog prostora u celom tom bloku gde je naš stadion.
Nije to neiskorišćeni prostor, nego jedna od poslednjih oaza zelenila, parka, drveća i neke skladne arhitektonske celine u ovom nesrećnom gradu, a koja još nije pala pred naletom uništitelja svega što nije asfalt, beton, stambene zgradurine i nepotrebni tržni centri!!!

Nije to neiskorišćeni prostor, nego jedna od poslednjih oaza zelenila, parka, drveća i neke skladne arhitektonske celine u ovom nesrećnom gradu, a koja još nije pala pred naletom uništitelja svega što nije asfalt, beton, stambene zgradurine i nepotrebni tržni centri!!!

Gorane, nikako nisam mislio na park koji se nalazi zapadno od JNA, naravno da on treba da ostane. Isključivo sam mislio na istočni deo bloka, od stadiona do blagajne: pomoćni teren, parking i tereni teniskog kluba. Tu ima dosta prostora i za izgradnju objekata i za sređivanje prilaza stadionu.

Nije normalno da Istočna tribina ima samo 2 ulaza, da ne može da se hoda duž nje, nego da mora da se kruži preko Humske ulice. To se mora rešiti u jednom trenutku prilikom izgradnje novog stadiona i uređenja celog tog bloka.

Sa druge strane, nisu jedini način za ozelenjavanje grada ogromne livade na kojima je samo zelena površina i ništa više. Može se i te kako jedan izgrađeni blok sa dosta objekata napraviti tako da bude "zelen" i urbanistički održiv, kroz:

- odabir drugačijih materijala izgradnje
- optimalnu spratnost (a ne preteranu kako poslednjih godina diktiraju investitori)
- postojanje drvoreda duž svake ulice
- kvalitetnu pešačku i biciklističku infrastrukturu u svakoj ulici (u Beogradu mnoge ulice nemaju ni jebeni trotoar, a do biciklističkih staza nismo još ni stigli u razmišljanju)
- minimiziranje infrastrukture za automobile, kako bi se stimulisali održivi vidovi kretanja: pešačenje, bicikl, javni prevoz (a ne da svaka ulica mora da ima 2-3 vozne trake po smeru)
- više klasične, a manje modernističke arhitekture

Razumem da se ljudima na samo pominjanje izgradnje diže kosa na glavi zbog svega što vlast radi poslednjih godina, posebno u Beogradu, ali nije problem u samoj gradnji, već u neprimenjivanju gotovo nijedne od prethodno nabrojanih stavki.

U svakom slučaju, novi stadion Partizana će se graditi jednog dana kada ovi ljudi koji su na vlasti budu već daleko van političke scene (barem se nadam), tako da ne moramo njih uopšte uzimati u razmatranje.

Последња измена:
Da, razumem da nisi mislio na ,,zapadni,, park, ali i na istočnoj strani ima zelenila...pomoćni teren, nekadašnja ,,Blatuša,, ima neku svoju slavnu istoriju, ako nestane parking, gde će se parkirati ti neki ljudi koji tu nešto dolaze u Partizan, ako TKP izgubi terene, gde će da igra neki budući Novak Đoković, itd...
Ali...novi stadion nećemo graditi ni ja ni ti, tako da...

Ovaj projekat bi podrazumevao da mi moramo da srušimo ceo JNA, a kamoli "Blatušu". Preživeće se nekako. :) Istu emotivnu situaciju su imali navijači Rapida iz Beča kada su se 2014. godine na poslednjoj utakmici oprostili od svog stadiona, pre početka njegovog rušenja, da bi se na njegovom mestu izgradio novi moderan Allianz Stadion.

Parking kod severne tribine bi ostao, čak bi mogao malo i da se proširi, jer bi novi stadion bez atletske staze zauzimao manju površinu od postojećeg JNA, dok bi se uklonio onaj parking između Humske ulice i pomoćnog terena.

Teniski i atletski klub mogu da se isele bilo gde, i na neku skroz drugu lokaciju. Ako izuzmemo sportiste koji igraju u njima, ta 2 kluba našeg sportskog društva ne generišu skoro nikakvu pažnju navijača, posebno ne u poređenju sa fudbalom, pa ih ne bi trebalo posmatrati kao bilo kakav eliminacioni faktor u izgradnji novog stadiona Partizana.

Osim Fk,Kk i nesto malo Rk sve ostale klubove JSD treba ugasiti jer osim familije,komšija njih niko i ne prati i na taj način bi se moglo uzeti od njih to malo crkavice što dobiju,nađu i usmeri u ova 3 preostala uspešna giganta.

RK ovakav kakav je tek treba ugasiti...

Kako li dođosmo od prelaska u Surčin do gradnje novog stadiona.. pa mi to nismo mogli ni pod tadićem, stvarno mislite da će se to ikad dogoditi?

Kako li tek dođosmo do toga da mi sami treba da pogasimo sopstvene klubove?!

:oops:o_O:oops:

Pa to nam ni naš najveći neprijatelj do sada nije smislio i uradio, on ih je (uglavnom) bar pustio da postoje i životare...

:rolleyes:

p.s.
Pa ne bi se baš reklo da je F.K. trenutno uspešni gigant...za K.K. će vidimo za kraj sezone, a i za ubuduće...a R.K. doduše dovodi neka pojačanja, ali još nema evropski trofej...

Tako da...za uspešnost tek treba da vidimo, ali u međuvremenu stvarno nije zgoreg povesti malo više računa šta se misli, govori, iliti piše ovde!

Osim Fk,Kk i nesto malo Rk sve ostale klubove JSD treba ugasiti jer osim familije,komšija njih niko i ne prati i na taj način bi se moglo uzeti od njih to malo crkavice što dobiju,nađu i usmeri u ova 3 preostala uspešna giganta.
E, jbg, druže...

Hokej, odbojka, ragbi, atletika, biciklizam?... da ne nabrajam dalje... Neke od najlepših trenutaka detinjstva i mladosti doživeo sam uz hokejaše, odbojkaše i ragbiste...

Da o istom trošku promenimo i sitnice poput grba ili imena?

Pa to nam ni naš najveći neprijatelj do sada nije smislio i uradio, on ih je (uglavnom) bar pustio da postoje i životare...

p.s.
Pa ne bi se baš reklo da je F.K. trenutno uspešni gigant...za K.K. će vidimo za kraj sezone, a i za ubuduće...a R.K. doduše dovodi neka pojačanja, ali još nema evropski trofej...

Tako da...za uspešnost tek treba da vidimo, ali u međuvremenu stvarno nije zgoreg povesti malo više računa šta se misli, govori, iliti piše ovde!
Čika Gorane nisam siguran da smo se razumeli. Pomenuo sam RK iz razloga što je u potpunosti SNS projekat (čitaj vlada mandić) i pokušaj nivelisanja ono što je urađeno fudbalskom pa i košarkaškom klubu. Naravno košarkaški je se donekle izvukao pre svega i samo zahvaljujući Željku Obradoviću (žao mi je što dobrom delu članstva ne prija ovo), ali videćemo i do kada će to da traje sada kada Željko više nije tu.

Nisam 100% siguran da je (ceo) tvoj post upućen meni ali da se razumemo: ja nikad nisam bio za gašenje nijednog našeg kluba. Ali životarenje sa potpisom iživljavanja ciganlije ne prihvatam. Već sam rekao više puta, apsolutno sam za to da FK bude izbačen u srpsku ligu ili čak zonu ako će to dovesti do neke iole normalne uprave, normalnu podelu odgovornosti i stopiranju hvaljenja žvale kako nam je dao ne znam koje milione. Naravno i nekih drugih stvari tipa da navijači biraju upravu, ulažu novac itd itd. da ne nabrajam sad. Siguran sam da bi tad na stadionu bilo u proseku 10 000 ljudi. Pa nek im tad ovi drugi skupljaju bodove u Evropi:

Eventualno iseljavanje teniskog i atletskog kluba, kao deo nekog potencijalnog projekta izgradnje novog Partizanovog stadiona (koji svakako treba da bude bez atletske staze), se sigurno ne bi desilo po sistemu ,,gospodo, izvolite na ulicu, pa se sami snalazite". Naprotiv, i to iseljavanje bi valjda bilo deo projekta, čiji bi jedan deo podrazumevao izgradnju novog atletskog stadiona i teniskih terena na nekoj drugoj lokaciji. Na primer u SC Teleoptik. Recimo. Naravno da niko ne bi ugrozio atletski i teniski klub zbog novog stadiona fudbalskog kluba. Našlo bi se neko normalno rešenje.

Čika Gorane nisam siguran da smo se razumeli. Pomenuo sam RK iz razloga što je u potpunosti SNS projekat (čitaj vlada mandić) i pokušaj nivelisanja ono što je urađeno fudbalskom pa i košarkaškom klubu. Naravno košarkaški je se donekle izvukao pre svega i samo zahvaljujući Željku Obradoviću (žao mi je što dobrom delu članstva ne prija ovo), ali videćemo i do kada će to da traje sada kada Željko više nije tu.

Nisam 100% siguran da je (ceo) tvoj post upućen meni ali da se razumemo: ja nikad nisam bio za gašenje nijednog našeg kluba. Ali životarenje sa potpisom iživljavanja ciganlije ne prihvatam. Već sam rekao više puta, apsolutno sam za to da FK bude izbačen u srpsku ligu ili čak zonu ako će to dovesti do neke iole normalne uprave, normalnu podelu odgovornosti i stopiranju hvaljenja žvale kako nam je dao ne znam koje milione. Naravno i nekih drugih stvari tipa da navijači biraju upravu, ulažu novac itd itd. da ne nabrajam sad. Siguran sam da bi tad na stadionu bilo u proseku 10 000 ljudi. Pa nek im tad ovi drugi skupljaju bodove u Evropi:

Zašto bi sada radili sve to kada svi znaju da se bliži kraj ovakvoj atmosferij ? Kada smo do sada nekako pregurali, zašto bi na kraju skakali u rupu. Bez obzira na ishod izbora, ništa neće biti kao pre. Bilo ko da pobedi. Ovi neće moći da rade šta su hteli, jer ako pobede , biće tesna pobeda. Biće veća kontrola, veći hajp za prevare, a ako dođu novi(što se svi nadamo), sigurno neće podmetati klipove u točkove. Ali sigurno neće sipati bez kontrole, ili čak neće ništa sipati. Ali , barem mislim, da će dozvoliti da svako ozbiljan ili dobronameran može na bilo koji način pomoći klubu. E onda će se vaditi papiri iz fioka i videće se šta se radilo zadnjih 20 godina. Za cigane nisam siguran šta će biti, ali mislim da će kumče prvi da kidne.
Što se tiče stadiona JNA, svakako je to simbol jednog vremena , društva, sportskog kluba, ogromnog broja navijača. Košarkaši nisu imali tu sreću( ili nesreću) da se vežu za jedno mesto. Jedno vreme je bila Hala Sportova, posle Pionir, sada Arena, pa taj problem se nikada nije postavljao. Svakako bi bio zločin srušiti JNA, ali uz dobru rekonstrukciju, komerzijalizaciju novih sadržaja, jedan stadion od 20.000, mesta za sedenje bi bio idealan za naše prvenstvo, kup. A ako bi slučajno igraliu Evropi, pa bi nam trebao veći broj mesta možda ne bi Surčin bio loš( mada mislim da se neće tako lako završiti).
Sada se nikako ne treba predavati, čak šta više , jače i bolje na sve načine podržavati voljeni klub.

Daj Bože da si u pravu ali istorija me uči drugačije

p.s.

Pa naš kolega @optimist reče da treba preseliti atletičare, tenisere da bi se pravio novi stadion Partizana zbog Fk. Fk ne može u Surčin na najlepši i najcrvenij stadion na svetu ali oni mogu bilo gde,pa kad je tako nek ih ugase da ne smetaju sportskom,financijskom gigantu koji ne može da privuče par hiljada navijača. Sponzori bi bili isti oni koji nisu dozvolili da se uradi novi stadion pre 15ak godina čiji planovi još stoje na nekoj prašnjavoj polici ili fioci