Dragiša
Grobar
- Учлањен(а)
- 09.04.2010
- Порука
- 267
- Reaction score
- 1.751
Što bih voleo da ovi što imaju proste i jednostavne zamisli tipa: prodaš, kupiš bolje za manje pare, uđeš u Evropu itd., preuzmu vođenje kluba na 6 meseci
Razočaraću te, mogao bih preuzeti vođenje kluba tek za 10-ak godina, kada (i ako) postignem neke značajne rezultate u karijeri. Neću valjda da ulazim u klub kao krmak (jebem mu sve da mu jebem), bez ikakvih značajnih životnih i karijernih postignuća (mada, već sada sam za klasu iznad njega onakvog kada je dolazio u upravu).
Zanimljiva matematika. nešto poput 2+2>4!
Postoje samo 2 opcije oko kupoprodaje:
1) Imaš nekih para i prodaš neke igrače da imaš više, dovoljno da kupiš bolje.
2) nemaš para i prodaješ šta možeš da preživiš i popunjavaš sa klincima.
Imamo li opciju 1)?
U scenariju koji sam predstavio, mi ne prodajemo "neke igrače", već prodajemo većinu najtalentovanijih igrača koje smo svesno promovisali tokom cele prošle sezone. Teško da će se ikada u skorijoj budućnosti desiti da imamo toliko promovisanih novih mladih igrača tokom jedne sezone. Jasno je da nismo napravili sportski rezultat prošle sezone (iako je do jednog trenutka delovalo da možemo i to), ali sigurno možemo napraviti finansijski rezultat, ako materijalizujemo sav trud oko promocije tih mladih igrača, što i jeste za očekivati da se desi.
@manager23 @MikiBL
Šta mislite, da li je ova tvrdnja tačna?
- Ugrešić "jede za doručak" Moreiru i Natha po prodajnom potencijalu
- Moreira i Natho "gaze" Ugrešića po realnom doprinosu Partizanovoj igri na terenu