Koliko je tih @Goran Tomić lošijih imalo platu kao on ili veću? On je ako se ne varam imao između 500-600 hiljada godišnje i za tu cifru je od 8 derbija rešio 1.
Evo i ja kažem, kolega Matke, pobogu...
Čemu služi u temi koja govori o prelaznom roku 2021./22. da potenciraš priču o Sumi koji je otišao iz Partizana još pre nekoliko meseci?
U redu, je shvatam da ti Suma nije bio po volji, kao što ti to Natho jeste, ali mani me se statistika i cifara, tu svako može da nađe nešto što mu je po volji...
Kažeš od 8 derbija rešio 1, a tu si mu valjda uračunao i onaj kad ga je kasapin iz zvezde umelo oslepeo i poslao u bolnicu, pa šta je trebao da uradi, da ne ode u bolnicu nego da kasapinu ponudi i drugo oko, pa da možda tako ćorav reši i taj derbi...
Uostalom KOLIKO derbija su odigrali sadašnji fudbaleri Partizana (bez Sume) i KOLIKO su ih rešili u našu korist, a KOLIKO u našu štetu?
Kažeš imao je Suma veliku platu? Da imao je, pa šta, on je bar znao da igra fudbal i bio je na terenu kad ga trener tamo pošalje, i neće biti da nije baš nikad tamo ništa pokazivao - a koliko za platu ,,odrađuju,, Smiljanić, Brežančić, Obradović, Holender, Lutovac, Pantić, koliko puta smo čekali da Markec nije povređen, itd...
Ne zameram ja ništa ovim igračima, samo kažem, šta si se navrzo na Sumu koji i nije više u Partizanu kad sve to što zameraš njemu možeš i ostalima?!
Shvati da se fudbal gleda ne samo zbog trofeja, rezultata i pobeda u derbiju, nego zato da bi IMALO ŠTA DA SE GLEDA.
I svaka čast bekovima i štoperima i Zdjelaru koji igra non-stop 90 minuta godinama, ali publika voli da vidi nekoga ko driblingom ume da pomeri i pamet i dupe i ravnotežu onom ispred sebe.
Suma je takvim driblingom vraćao dušu fudbalu, isto kao što je to radio i Čava Dimitrijević koji je sada neka legenda Partizana, a u vreme kada je igrao, voleli su ga zbog majstortstva s loptom - iako je imao 100 mana i koliko je utakmica rešio, isto toliko i nije...
I sigurno da smo bili i besni i ljuti i tužni kad Partizan izgubi utakmicu sa Čavom u timu, ali, eto i dalje ga pamtimo...
Zašto ga pamtimo? Pa zato što je znao da igra fudbal, ZNAO je sa loptom.
Dakle DUŠA fudbala Matke, ne samo rezultat...
E a sad kad smo kod rezultata i najboljih, gde si ti (s pravom) ubrojao i Rikarda - pa nije Zelenorćanska Aždaja koliko god da je gol-mašina SAM na tom terenu - NEKO mu je asistirao za sve te golove, pa onda NEKO iza tog asistenta RILJA teren da bi lopta uopšte došla do asistenta, itd...
Fudbal je TIMSKA igra, ali mora i da se zna ,,ko kosi,, a ,,ko vodu nosi,, - i sad ćete da mi kažete da je to podela iz prošlog veka i da su sad u modernom fudbalu fudbaleri univerzalni - jesu ali ne baš toliko -i dalje postoje pozicije, majstori, pakeri, golgeteri, defanzivci, itd...
Meni je Miljko simpatičan kao bek (iako znam da se može dovesti i bolji), simpatičan mi je i Zeka kao kulturan momak i fudbaler sa nekim učinkom (iako nam na toj poziciji treba neko tri puta brži i jači), ali kao što Zeka reče ,,nisam takav da mogu da predriblam tri igrača,, - e pa treba nam neko ko to jeste u stanju!
A Suma je bio.
Uredu otišao Suma sa ,,pozicije driblera i džokera,, iz Partizana, a gde je onda BOLJI od Sume?
Ko je u ovom prelaznom roku došao a da je modernizovana i unapređena i mlađa verzija Sume?
Ko je uopšte došao u ovom prelaznom roku?
I šta ćemo sad? Da opet pričamo o Sumi, možda o Ožegolu ili o Noletu i Australiji...
Hajde da se ne vraćamo 100 puta na iste stvari...