Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Dragan Mance - njegova duša lebdi nad jugom

Vlayco

Banned
Учлањен(а)
24.01.2010
Порука
1.193
Reaction score
82
Локација
Zemun
Pamtim taj 3. Septembar... Ja klinac od 12. godina, Mance mi prvi, pravi idol u zivotu. Keva radila u Zmaju, dolazi s posla, kaze:" Poginuo kod Zmaja, neki fudbaler Partizana, Mance..." Meni suze udarile na oci, cale psuje kevu, tera je u tri lepe.... Uklucujemo tv. Prva vest, Manceova slika i crna traka preko nje... Place i cale i mladji burazer... Nikad crnji 3. Septembar.......
 

milos87

Grobar
Учлањен(а)
31.03.2010
Порука
775
Reaction score
13
....

Zivis legendo,u nama i sa nama! ! !
 

Peca

Grobarčina
Учлањен(а)
21.04.2009
Порука
3.415
Reaction score
3.361
Локација
Krcunija
Жао ми је што нисам имао прилике да гледам ову легенду уживо, из прича тек увидео какав је то играч и човек био.

Вечна ти слава Драгане.
 

rosario

Guest
Imao sam srecu da sjedim sa bratom na istocnoj tribini u Maksimiru 24 oktobra 1982.Prelijepi zeleni travnjak.Dinamo jaci nego ikad sa Mlinaricem,Cerinom,Devericem a na klupi Ciro Blazevic sa bijelim salom.
Izlaze nasih 11 VELICANSTVENIH. Tu sezonu Partizan SAMPION SFRJ.
Na golu Stojic onda Radovic,Rojevic,car Aco Trifunovic,nas Bekenbauer Nenad Stojkovic,fenomenalni Ljubomir Radanovic.Navala Smajic pa Zile-Zivkovic koga sam obozavao uz Mancea,onda LEGENDA Dragan Mance,kapiten i lider Moca Vukotic i Klincarski.
Ja i brat samo sjedili medju zagrebcanima,dinamovim navijacima.Na jugu su bili VATRENI GROBARI.Bio je pun jug.Opominjao sam brata sa stiskom ruke da ne skoci od radosti i ne pokaze ko smo.A oko nas su nam se obracali i pricali sa nama misleci dasmo i mi dinamovi navijaci.
Krenulo je i nezaboravna prestava.
Dragan Mance i Zvonko Zivkovic su odrzali cas buduceg novog fudbala.Brzina,prodor bocnom stranom,centarsut i GOL.Onda je bio Manceov karakteristicni potez posle klizanje na koljenima uz uzdignute ruke.Pobjedili smo 4:3 a vodili uvjek ubjedljivo.
Slusao sam posle poraza navijace Dinama,bili su naravno razocarani,spominjali krivicu Vlaka-golmana,Hadzica itd.ali su se divili Draganu Manceu,Zivkovicu,Moci.
A vi mladi zamislite tad je imao samo 20 godina i bilo je to prije 28 godina.Nisu igraci pocinjali tako mladi kao u Mesijevoj danasnjoj eri.I sta bi postigao Dragan Mance da nije prerano zavrsio svoj zivot.Tad su se zabavljali on i Emilija Ercic a Vermez i Dragana Pesic.One nase reprezentativke u rukometu a oni najbolji prijatelji.Vermez je i ozenio Pesicku.Nije bilo interneta ali sam kupovao sve novine,gutao i cuvao u podrumu.Nezobaravni Tempo,Sport,Sportske Novosti,V.Novosti,P.Ekspres,PARTIZANOV VIJESNIK.
Prelijep tekst na oficijalnom sajtu.Pretpostavljam daga je Vojo pisao.Volio bi kad bi Vojo na nekoj stranici-recimo STARI ASOVI pisao bar nama starim Grobarima o mnogim nasim starim asovima,nazalost dosta njih vec pokojni (B.Djurovic,Hatunic,Jovic).
Legenda Mancea uvjek ce zivjet.
 

Rebellion

Grobarčina
Учлањен(а)
02.04.2010
Порука
1.432
Reaction score
4.172
Локација
127.0.0.1
@Vlayco & rosario, neprocenjiva sećanja :respect Hvala vam što ste ovo podelili sa nama!
 

cvetkobre

Grobarčina
Учлањен(а)
06.09.2007
Порука
1.647
Reaction score
4.721
Nikad vise...
Hvala legendo za sve.
 

Zoranis

Grobar
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
277
Reaction score
3
secam se...ja drugi osnovne,skolska godina tek pocela. Ispred skole neka guzva,ja se prisunjam,stariji djaci pominju Dragana Mancea...poginuo. U trenutku sam poceo da placem. A klinac 8 godina covece,znao sam sastav Partizana napamet.
U tempu u sledecem broju poster gde se igraci sa crnom trakom slikaju pred utakmicu sa Pristinom...ostavili prazno mesto izmedju dva igraca...prazno mesto za Dragana.
Zauvek deo tima.
 

Firestarter

Grobarčina
Учлањен(а)
28.05.2008
Порука
1.676
Reaction score
72
Nisam ga zapamtio,imao sam samo godinu dana kada je otisao Dragan,ali legenda o njemu na kojoj smo odgajani kao Grobari nikome od nas nikada nece izaci iz srca,dok je Grobara i Partizana,Dragan Mance je sa nama...Vjecna mu slava.
 

AlekGera

Početnik
Учлањен(а)
06.10.2008
Порука
51
Reaction score
0
Koliko sam plakao !!!
Vecna ti slava i hvala !
 

mvp

Grobarčina
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
2.440
Reaction score
11.878
Локација
Beograd
Ekstra ideja ko god da je predlozio!!!
DSS traži ulicu za Dragana Mancea u Zemunu

Odbornička grupa Demokratske stranke Srbije (DSS) u Skupštini grada Beograda predložiće Komisiji za imenovanje ulica da jedna zemunska ulica dobije ime fudbalera Dragana Mancea, saopšteno je danas iz Gradskog odbora DSS-a

Kako je navedeno u saopštenju, taj opštinski odbor pokrenuo je peticiju za prikupljenje potpisa za imenovanje jedne ulice u Zemunu imenom tog fudbalera, koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći 3. septembra 1985. Mance, koji je rođen 1962, svojom ličnošću, požrtvovanjem i posvećenosti fudbalu, postao je idol mnogih navijača, ne samo Partizana već svih istinskih ljubitelja sporta, dodaje se u saopštenju.
U saopštenju je navedeno da je Mance bio jedan od najtalentovanijih fudbalera sa početka osamdesetih godina.
Igrao je za Galeniku, a sa nepunih 18 godina zaigrao je u dresu beogradskog Partizana.
Četiri puta igrao je za A reprezentaciju, sedam puta za mladu i dva puta za olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije. U dresu Partizana odigrao je 262 utakmice, postigao 145 golova i osvojio šampionsku titulu u sezoni 1982/83. godine, dodaje se u saopštenju. pressonline.rs
 

MMM2909

Grobarčina
Учлањен(а)
07.07.2010
Порука
1.813
Reaction score
6.269
@mvp to bi bilo stvarno fantasticno
 

medjutim

Banned
Учлањен(а)
18.08.2008
Порука
2.590
Reaction score
88
Neka od onih što udaraju na Teleoptik..
 

partizanfc

Grobar
Учлањен(а)
14.05.2008
Порука
863
Reaction score
11
Локација
Barselona
vidim da je bila vijest pa sam obrisao :D
 
Последња измена:

Petar-Skopje

Super Moderator
Уредник
Учлањен(а)
19.01.2007
Порука
4.299
Reaction score
2.878
Локација
MKD
Pa bilo je vreme. Po meni ova ideja trebala ranije da "dodje".
Ipak, sjajna stvar bi bilo to i nek bude to ulica gde je on ziveo.:wink:
 
Top