Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Dule Vujošević

kerkez

Grobar
Учлањен(а)
01.11.2006
Порука
397
Reaction score
24
Локација
Na ivici incidenta
Mislim da je Dule Vujosevic odlican trener i da sa njim mozemo dogurati daleko u Evropi.Covek koji uzme u sampionatu jedne zemlje pet titula zaredom dovoljno govori o kakvom strucnjaku je rec.Mislim da dobijamo Makabi bez obzira sto su strasna ekipa jer zna se kakvu atmosferu prave GROBARI u Pioniru. :napred Partizan
 

dookie

Početnik
Учлањен(а)
02.10.2006
Порука
178
Reaction score
2
Локација
Kumodraž
Jos koja sezona pa cemo se zvati KK Dule Vujosevic. :mrgreen:

Necu da komentarisem kakav je trener, jer nisam strucan za to. Mislim da je Partizan prerastao lige Srbije, GY i ostale sabane. Ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da nas niko na Balkanu ne moze dobiti, a u Evroligi smo topovska hrana vec pet godina. OK, nije samo Dule kriv za to...ali...

:? :? :?
 

Immortal

Old School
Учлањен(а)
04.10.2006
Порука
2.646
Reaction score
2
Локација
Србија
Pa Lobanovski je proslavio FK Dinamo iz Kijeva a nas KK ce Dule Vujosevic. :mrgreen:
 

NS TIM

Moderator-izaberi Partizan
Учлањен(а)
03.10.2006
Порука
1.111
Reaction score
2
Локација
Novi Sad
dulevujosevic.jpg
:ziveli
 

Tomcilo

Početnik
Учлањен(а)
03.11.2006
Порука
89
Reaction score
4
a lud je Dule Krmak (ovo krmak je u pozitivnom smislu, da ne ispadne da vredjam coveka), ako nista drugo, temperamentan... najsveziji primer: stizemo do +20 protiv Makabija (80:60), Dule poziva na odbranu, naredni napad Makabi vraca trojku, a Duletov sako leti na pod verovatno uz arsenal psovki :D
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Код:
Душан Вујошевић, тренер првака државе у кошарци
Сраман однос према Партизану 
Јавна предузећа су на листи спонзора конкурента, а једно је пред меч с тим противником и блокирало рачун нашег клуба, каже стратег „црно-белих  
  
Опструкције преко главе: Душко Вујошевић
(Фото Живан Јовановић)

 
У најпрестижнијим такмичењима водећих грана европског клупског спорта  наша земља нема много представника. Шансу за запажене међународне резултате имају три клуба из Партизанове породице. Фудбалери играју у Уефином купу, који је по рангу друго надметање. Ватерполисти се припремају да у Лиги шампиона буду што ближи високим позицијама репрезентације, која је европски и светски првак. На највишем нивоу активни су кошаркаши, учесници клупског првенства испред којег је по рејтингу у Европи само фудбалска Лига шампиона.

„Црно-бели” асови игре под обручима успешно су стартовали у Евролиги, победивши у три од пет утакмица „Б” групе у којој сутра у Београду играју против грчког Панатинаикоса, главног фаворита за пехар. После неколико година без веће улоге у Европи, наговестили су да ће постати наш спортски хит сезоне. То је повод за разговор са тренером Душком Вујошевићем. 

 • Како оцењујете досадашњи ток сезоне?

– Што се тиче тима и резултата, углавном сам задовољан. Нисам до краја задовољан, иако постоје знаци напретка, чврстином игре на гостујућем терену, и тај део би требало да побољшамо.

• Шта би значила победа за Партизан сутра против Панатинаикоса?

– Био би то још један велики „скалп” ове године. Панатинаикос има све што чини  велики клуб, екстра организацију, тренера, као домаћин финалног турнира направио је тим који има високе циљеве. Сигурно је фаворит. Пробаћемо да, на нашем терену уз помоћ навијача, превазиђемо реалне лимите и победимо великог противника који је и наш спортски пријатељ.

• Да ли се сада, када сте остварили три победе у пет кола Евролиге, укључујући ону против Макабија, резултати Партизана у јавном мнењу довољно вреднују?

– Ни у овом тренутку, јавност се не извештава објективно. Поједини медијски центри ставили су се у функцију наших конкурената и одређених интересних група. Сматрам да се у делу медија организовано минимализују наши успеси, а мултипликују неуспеси. Мени лично то не смета пуно, то ми је и мотив више, али мислим да поштен новинар не би требало тако да се понаша.

• Мислите ли да би успех Партизана у борби за пласман у најбољих 16 екипа Евролиге могао то да промени?

– Резултат је важнији од начина тумачења резултата, али ниједан не може да упристоји злонамерне. Надам се да ћете имати прилику да видите да ни наш улазак у други круг не може ништа битније да промени. 

• Гледајући тим и почетак у Евролиги, имате ли утисак да су шансе за ТОП 16 веће него раније и него што би можда могле да буду у некој следећој прилици, пошто ће поједини играчи, попут Дробњака и Перовића, вероватно отићи?

– Ове године јесте прилика, али не могу да узмем обавезу. Реално, веома су битне паре. Келн једини има мања улагања, и то значајно, од Партизана. Неки клубови имају нешто већи, а већина много већи буџет. И овај који Партизан има, клуб мора да обезбеди, уз редовност. Прича о неспособности управе је замена теза. Наша управа је у ствари остављена на ветрометини без икакве помоћи од људи из државног апарата који би требало да брину о врхунском спорту. Овде наши конкуренти имају много више подршке од јавних предузећа и самим тим далеко већи буџет, тако да они и ове сезоне улажу без лимита. Заиста је смешно да се јавна предузећа, која по природи имају монополски положај и добро послују, сва налазе на листи спонзора нашег конкурента. Везана су за једне, а други морају да плаћају ПДВ. То значи да се од рибе на сувом очекује да плива као она која је у води идеалних услова. При томе, дешава се да јавно предузеће које спонзорише нашег конкурента, пред утакмицу са тим  противником блокира жиро рачун Партизана, због неплаћених рачуна за фиксне телефоне. Према нама је један сраман однос. Ради се о опструкцији и завери. Пет година смо прваци и мислим да би критеријум за помоћ требало да буде резултат, а не кадрови. Та помоћ кошарци би требало да буде равномерно распоређена. Значи ли да ће држава да помогне ако уђу одређени кадрови? Бојим се да ће онда да уништи Партизан, као што је уништена држава. Чини ми се да појединци заборављају да скоро половина нације навија за Партизан, да су и они гласачи. Ми смо показали да вредимо, репрезентујемо и град и земљу на европској сцени у враћању на ранији ниво. Спорт не спада у профитабилне послове, већ као и здравство, школство и култура, у делатности за којима држава има потребу због виталности и духовног богатства нације. У свим земљама спорт се спонзорише. Већина људи овде живи лоше, али не због тога што спортисти и тренери зарађују паре. Нико није постао сиромашан зато што су спортисти плаћени. То нису енормне зараде, ми играмо против оних који добијају десет пута више, а имамо обавезу да будемо равноправни. Партизан ће и тако покушати да уђе у 16 најбољих у Европи. Верујем у тим, а захвалан сам публици. Шансе јесу веће него пре, док за следећу сезону зависе доста и од ове.  

• После пет узастопних титула, намеће се питање докле ће да потраје доминација Партизана у нашој кошарци. Будући да имате главни део младе репрезентације која је првак Европе, Тепића, Пековића и Величковића, рекло би се да постоји основа за још неке титуле? 

– Краја увек има, тако је и у кошарци. Верујем да завршетак ове успешне серије неће бити тако брзо, трудићемо се да га одложимо. 

• Да ли је на учинак Уроша Трипковића у последње време утицала и повреда шаке на Светском првенству, откривена по повратку из Јапана?

– Све утиче. Ушао је у кризу, што се дешава свима. Ради све што је потребно и сигурно ће изаћи из ње.То је нешто што је део биографије свих великих играча. Без обзира на то који су узроци – ја знам, проблеми су ту да их решавамо. 

• Ове године је тачно три деценије откако се бавите послом кошаркашког тренера. У току је десета сезона у којој сте први стручњак Партизана, на чијој клупи ћете 24. децембра против Цибоне у „Пиониру” бити 500 - ти пут у званичној утакмици.

– Кошарка стварно није за мене само професија, много је више од тога. Исто као на почетку, радосни су тренуци када долазим у дворану. Свака утакмица је прича за себе. Мислим да сам имао среће што се десило да се бавим овим занимањем. Било је емоција за пет живота. Иако сам понекад уморан, нисам и засићен. 

• Која је највећа жеља коју хоћете да остварите?

– Мој сан је клупска титула првака Европе.

• Недавно сте рекли да ништа не може да се пореди са утакмицама против Црвене звезде. Како је било седети на њеној клупи у сезони у којој је Партизан стигао до титуле првака Европе, са већином играча које сте водили три и по године од четири и по које су претходиле том времену?

– Било је то друго време, другачији начини рада Партизана и Црвене звезде. На успехе Партизана те сезоне гледао сам, онако, расцепљено. С једне стране било ми је драго, с друге сигурно није пријало што не партиципирам, а да јесам можда не би било толико успешно. Партизан је тада играо у Купу европских шампиона јер сам га сезону пре увео у финале „плеј–офа”, чиме је обезбеђено учешће због проширења такмичења. Сада када говорим о односу са Црвеном звездом, мислим на последњих пет, шест година.

• Шта је највећи комплимент који сте добили?

– Важно ми је поверење играча с којима радим и однос Партизанове публике према мисији коју обављамо. 

--------------------------------------------------------------------------

Закулисна власт у кошарци

Шта мислите о потенцијалима кадрова који су у трци за челне функције Кошаркашког савеза?

– Јако је битно да се направи добар систем и поставе исто таква кадровска решења. Власт постоји да би била одговорна, а код нас се не зна ко за шта одговара. То је онда закулисна власт и то није добро. Појединци су приграбили више власти него што им по функцијама припада и ти исти хоће да креирају нови Статут. Покушавају да уведу мандаторски систем и на тај начин легализују позиције са којих су до сад приватизовали кошарку. Велика већина се бунила, а мени смета што су  неки који су били против, када су постали кандидати за председника, постали присталице мандаторског система. Има јаких личности које могу да буду добра решења. Нека се успостави равнотежа клупских интереса. Не знам зашто се све одлаже, нема разлога. Никакав интерегнум није добар за кошарку. Е ту би држава требало да види да има своје интересе и да се евентуално директно умеша уколико за то буде потребе. 

--------------------------------------------------------------------------

Избори па Закон о спорту

Овог месеца је поново била актуелна проблематика односа државе према спорту. Мислите ли да од парламентарних избора 21. јануара нешто специјално зависи и кошарка? 

– Мислим да ти избори уопште неће утицати, можда само на поједине клубове. Оно што може да се уради је доношење Закона о спорту. Због чега нема предуслова да се заинтересује неко да даје новац? Нико сада не може да буде власник ни дела Црвене звезде, Партизана и других клубова. Дивац и Даниловић су улагали и губили новац. Да би неко дао паре, мора да има неке бенефиције, сразмерно суми која се улаже. Спонзори би требало да се ослободе дела пореза за оно што улажу у спорт, а држава да нађе механизам који спречава да се новац враћа и дешава „прање” пара. Волео бих кад би на изборима био неко идеалан, сигурно бих гласао за њега...    

--------------------------------------------------------------------------

Верујем у Ђорђевића и Обрадовића

Чини се да се у нашој кошарци очекује да Александар Ђорђевић, који води италијански Армани и Саша Обрадовић из немачког  Келна, буду предводници новог тренерског таласа. Да ли млађи тренери који раде у нашој земљи имају довољно квалитета?

– Има их који поседују квалитет. Најбоље ће проћи они који не буду гурани, него се сами изборе. Верујем у Ђорђевића и Обрадовића, и у још неке који нису били велика играчка имена, а имају енергију. 

--------------------------------------------------------------------------

Девет трофеја са „црно-белима”

Рођен: 3. марта 1959. у Подгорици.

Клубови: Партизан, Уелва из Гранаде (Шпанија), Црвена звезда,  Бреша (Италија), Мадиган из Пистоје (Италија), Скаволини из Пезара (Италија), Раднички из Београда, у сезони 1998/1999 шеф стручног штаба Будућности из Подгорице. На почетку, тренер млађих категорија Партизана, Младости из Земуна и ОКК Београда са којим је био јуниорски првак СФРЈ. 

Клупски трофеји: шест титула шампиона, два национална Купа и Куп „Радивоја Кораћа” 1989. године са Партизаном.

Репрезентација: селектор „А” тима на Европском шампионату у Шведској 2003. године и тренер јуниорске репрезентације СФРЈ, са којом је 1988. године освојио златну медаљу на Првенству Европе.

Признања: тренер године у Италији 1996.


Горан Ковачевић
[објављено: 28.11.2006.]

Интервју из данашње Политике. Мало је дужи,али веома је интересантан,прочитајте га пажљиво! Кад би сви у медијима бранили интерес Партизана као Дуле,где би нам био крај. Дуле :clap
 

Immortal

Old School
Учлањен(а)
04.10.2006
Порука
2.646
Reaction score
2
Локација
Србија
Necu reci nista novo ako kazem da je Dule legenda Partizana, ne samo zbog uspeha vec ponajvise zbog odanosti klubu. Grobari znaju to da cene i svaki put ga aplauzom pozdravljamo kada ulazi u halu. On nam se oduzio igrom i ponasanjem...
Duletovo srce kuca za Partizan i kada bi se celnici ostalih klubova u SD barem malo ugledali na njega interesi Partizana bili bi mnogo vise zasticeni. Da nije bilo njega i jos par ljudi danas bi smo bili u rangu jednog Hemofarma jer su "konkurenti" skovali zaveru da nas uniste. Nije im uspelo...
To je i pouka za svakog Grobara. Nikada ne sme da spusti gard! Luzeri vrebaju i hoce nase mesto ali ga nikad nece imati!
 

kerkez

Grobar
Учлањен(а)
01.11.2006
Порука
397
Reaction score
24
Локација
Na ivici incidenta
@gusztav- tvoj post bi trebao da procita jedno 10 puta onaj lik koji je pljuvao Vujosevica i da vidi u stvari o kakvom se coveku radi,a ne tu da pise razne skrabotine o njemu.
 

Trotter

Grobar
Учлањен(а)
22.11.2006
Порука
879
Reaction score
0
Локација
Beograd
mislim sta reci posle ovoga......dule je "institucija" isto kao i partizan......
 

Samuraj

Grobarčina
Учлањен(а)
05.10.2006
Порука
1.107
Reaction score
270
Dule je ikona Partizana!!!!
 

black&white knight

Početnik
Учлањен(а)
01.10.2006
Порука
5
Reaction score
0
Dule je ispao neverovatan SMEKER posle utakmice kada je rekao da mu je drago sto se Vujanic vratio na parket.
SVAKA CAST MAJSTORE
 

Method Man

Guest
Јубилеј који се навршава вечерас у „Пиониру” је петстота званична утакмица Душка Вујошевића у улози првог тренера Партизана. До сада је остварио 342 победе и 157 пораза, односно успех преко двотрећинског процента (69 %). Те бројке добијају на тежини ако се зна да је практично четвртина од свих његових утакмица била у еврокуповима – 121, што је број који представља тачно трећину од свих утакмица „црно-белих” за 40 година на европској сцени (363).
По броју трофеја – девет (шест шампионских титула, два национална Купа и Куп „Кораћа” 1989) одавно је најуспешнији стручњак у клупској историји. Далеко је испред следећег тренера на Партизановој листи утакмица. Ни упола толико мечева нема Ранко Жеравица (226 сусрета, 146 победа), а међу само четворицом која су стигла до троцифреног броја налазе се још Борислав Ћорковић (185 - 127) и Борислав Џаковић (104 - 69).
Стратег који је освојио Куп европских шампиона Жељко Обрадовић остао је две утакмице удаљен од „стотке”. Водио је 98 мечева (78 тријумфа) у две сезоне различитог успеха – после три трофеја у сезони 1991/1992 није се домогао ниједног у наредној 1992 /1993.
Партизан је укупно имао 27 тренера. Тројица су се два пута враћала на његову клупу – Вујошевић, Жеравица и Ћорковић, а двојица по једном – Лучић и Џаковић. Интересантно је да су у идентичном броју утакмица (31) Партизанови тренери били великани наше кошарке Борислав Станковић (20 победа, два „ремија”, девет пораза) и Зоран Славнић (18 тријумфа, 13 изгубљених дуела), највећа Звездина легенда која је и играла у „црно-белом” дресу.
Вујошевић је имао 27 година када је, као 20. тренер у историји клуба, први пут постављен на кормило 1987. године. После само неколико месеци са „црно-белима” је постао шампион државе. У текућем трећем раздобљу на клупи има пет пехара првака и један домаћи Куп.
Клуб је кроз историју имао много великана, током последњих успешних година кроз њега дефилују будући и бивши НБА играчи, био је ту неколико сезона и Дивац на положају председника, али је Вујошевић тај без којег је Партизан данас најтеже замислити.
politika
 

kerkez

Grobar
Учлањен(а)
01.11.2006
Порука
397
Reaction score
24
Локација
Na ivici incidenta
Duletu bih cestitao jubilej i pozelo srecu i jos bolje rezultate u daljem vodjenju ekipe. :ziveli

NAPRED PARTIZAN
 

ЖИВОРАД

Доброћудни костур
Учлањен(а)
13.10.2006
Порука
3.017
Reaction score
668
Veceras bi trebalo napraviti spektal u cast Duleta Vujosevica,da mu se na najboljimoguci nacin zahvalimo za sve ove godine slavlja i pobeda...a ocekujmo ih bar jos toliko,dok je Dule na nasoj klupi!!!a mogli bi uskoro i euroligu da osvojimo....sto da ne i ove sezone???? :mrgreen:
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Честитке мајстору,уз жеље за још толико мечева на клупи и још пуно титула! :ziveli
 

shvedja

Banned
Учлањен(а)
28.10.2006
Порука
1.681
Reaction score
4
Локација
Iza coska
Bio bi fazon da se napravi neka velika setalica sa Duletovim likom i ispod broj 500!!! :mrgreen: :mrgreen: To bi bilo extra :mrgreen: Naravno svaka cast majstoru sa zeljom da nam donese jos toliko trofeja i jednu Evroligu :ziveli :ziveli :ziveli :ziveli
 
Top