Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Euroleague 2023/2024 Pad Berlina!

Zerocool

Grobar
Учлањен(а)
22.11.2007
Порука
754
Reaction score
64
Локација
Република Српскa
Loša utakmica i malo zabrinjavajuće loše izgledasmo.
Jeste početak sezone, ali nam je jezgro tima od prošle, uigravanje ne bi trebalo da bude toliki problem. Tj. ne bi bilo da imamo novajlije koji kapiraju. Na kraju, početak sezone je i za Makabi...
Izgledamo jako loše u odbrani. Poraz nije toliko strašan jer je očekivan (niko ne može da računa na pobjedu kod njih).
Za sada moj utisak je da Dizier ide ka tome da bude zvezda evropske kosarke, samo da se malo oslobodi. Kaminski u pogrešnoj dimenziji. Nemamo zamjenu za Madara.
Prošle sezone izgubismo od Albe i jače od ovog, pa se nešto nadam da ćemo vidjeti sličnu reakciju. Ove sezone očekivasmo da budemo bolji (što i jesmo jer ovde na težem gostovanju izgubismo samo 15)...
 

milosh10

Grobarčina
Учлањен(а)
04.01.2010
Порука
1.320
Reaction score
2.537
Локација
Humska 1
Ako je trebalo negde da puknemo fino na pocetku onda nema boljeg gostovanja od ovog, mnogo je sve podsecalo na Albu prosle sezone. Ogroman broj izgubljenih lopti i lakih poena za Makabi, pored toga sut u prvom poluvremenu ih je bas isao, problem sa skokom u odbrani, brdo gluposti i malo i bez srece u nekim situacijama. Cekamo da vidimo jel ce i kad ce biti to pojacanje na 4/5 koje bi donelo skocnost i snagu u reketu. Sledeca je u Lionu, bilo bi odlicno da izvucemo pobedu tamo, pocetak je sezone, bice kao i prosle uspona i padova, verujemo u Zeljka i njegov izbor!
 

Залад

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
3.163
Reaction score
28.125
Локација
Из Чикага (моји...)
teško je dobiti Makabi tamo, to i veće moodonje teško uspevaju a ne ovi naši glumci od sinoć. Kaminski, za sad djeluje kao da je u amerikama igrao bejzbol a ne profesionalnu košarku. Ćeramo dalje, pa da vidimo...
 

Џими

Početnik
Учлањен(а)
10.03.2023
Порука
17
Reaction score
121
Локација
Novi Sad
Није смак света изгубити у Тел авиву, али брине како изгледамо. Јесте рано и нема места некој великој драми, али је чињеница да смо прошли мање-више целе припреме у комплетном саставу и да окосницу тима чине играчи из прошле (па и прошле две) сезоне. Алекса игра са огромним самопоуздањем и редак је пример играча којег репрезентативна акција толико унапреди у том смислу. Балша ми је исто у малобројној колони позитивних ствари од синоћ, лепо је видети да може да одигра коректну ролу на овом нивоу и то у оба правца. Нисмо још посложени, види се то и по крајње чудној петорци која је почела утакмицу, а поготово по скандалозној одбрани нарочито у првом полувремену. Ако Френк Камински у било којој фази ове сезоне (био то и април месец) буде играч који прави разлику на терену у нашу корист - признаћу јавно да сам највећа незналица у историји кошарке. А ако не буде (што је, сложићете се, извеснији сценарио) онда нам треба меса у рекету и то не видим како ћемо да надокнадимо са Балшама и Тристанима, уз дужно поштовање пре свега првом наведеном.
Мало ме плаши Асвел, мораће да одреагују после тешког пораза од мутанта, а познато је да ми победе на гостовањима против условно речено "аутсајдера" или не остварујемо или их буквално "порађамо". Императив је добити их, чињеница је да јесмо прошлу сезону отворили са 0:3 па и 4:9, али се онаква вађења као после тог старта не понављају баш сваке године. Битно је за мир у кући победити у Лиону и чекати Барселону у паклу Арене. И они су тренутно слабији него прошле сезоне баш као и ми, и прилика је да им наплатимо два прошлогодишња пораза. Али о том по том.
Исто сам овако био посран прошле године у ово време, па сви знамо како се завршило и како је тек могло да се заврши да је само кошарка била у фокусу. Извући поуке, анализирати, спремити се за први од многих императива у сезони а то је следећи четвртак.
 

milos28nov

Grobar
Учлањен(а)
04.01.2023
Порука
406
Reaction score
725
Vidim da je vecini najveci problem odbrana kaminskog...meni je podjednako i odbrana i napad...u napadu sto sam rekao i u pripremnim utakmicama on ispod kosa nema snage da baci loptu u kos...jako slab izbacaj i uglavnom blokada ili prvi obruc...ocigledno nije navikao na jacu obradu a nema snage za duel...Fali onaj lesorov okret i zakucavanje....odlaskom exuma i lesora mi nekoga ko ce da zakuca i da pokaze snagu nemamo..i to je najveci problem trenutno
 

TheWhiteCrow

Početnik
Учлањен(а)
21.02.2023
Порука
100
Reaction score
1.385
Локација
Kosovska Gracanica
Imamo top ekipu, ljudi! Ovde jedan jebeni centar prosecnog kvaliteta (ala Mozli), zavrsava mnogo nasih problema u odbrani, a kamo li nema nba- defanzivno nastrojena zverka! Makabijeva igra se u napadu zasniva samo na 2vs2 igri u piku. Da smo imali mobilnog centra koji moze da preuzme, nasa pogubljenost u odbrani bi bila mnogo manja. I pored toga, i ocajnog skoka (mislio sam da od prosle sezone ne moze biti gori), mi smo imali priliku vise puta da uhvatimo potpuni prikljicak. Jedino me je nerviralo manjak energije, to se najbolje vidi u odbrani 1 na 1 kada su nas par puta pretrcavali, ostalo ce sve doci na svoje. Molim vas, ne kritikujte Kaminskog. Pa mislite da bi takav igrac imao ozbiljnu rolu 7 godina u NBA-u, ili da Zeljko nije znao za defanzivne kvalitete kada ga je dovodo? Zato i treba igrac SUPRTOAN Kaminskom, da bi bili kompitabilni. Balsa nije to. Balsa jeste napredovao, ali ja bih bio prezadovoljan da on dostigne nivo da moze 7 do 10 minuta na Evroligaskom nivou da pomogne ekipi, da se ne lazemo, svi bi to potpisali, a da Kaminski i to pojacanje preuzmu sav teret. Da ne pominjem kakvu bi smo tek bruka ekipu imali kad bi pored tog centra dosao jos jedan spolja... Ali, bice svakako sve tip-top!
 

Zalosna Sova

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.312
Reaction score
10.865
Локација
underground
Gledao sam samo drugo poluvreme. Nema se tu sta reci, Zeljko je sve rekao na konferenciji, idemo dalje.
 

Paja Čutura

Grobarčina
Учлањен(а)
27.05.2007
Порука
1.644
Reaction score
5.461
U prvom poluvremenu pogotovo u 90 posto slucajeva kada smo isli na ulaz bili su ili poeni ili bacanja. To je Avramovic i radio. Ova utakmica mi je delovala otprilike isto kao i ona od prosle godine,oni su napravili razliku u 1/4 posle nismo mogli da ih stignemo jos tri dana da se igralo. Tako je bilo i sada...zanimljivo da smo dali identican broj poena ali smo primili sada 6 vise...uglavnom svi smo svesni da je igra losa. svi se povampire protiv nas to ocekujem i od Asvela,da Nando opet odigra bez promasaja itd...
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.462
Reaction score
41.129
Локација
Žrnov
Ja sam baš onako navijački očekivala pobedu, ne znam kako neko može da je ne očekuje, ko god da je protivnik.
Zdravorazumski nije bilo za očekivati, ali ko od nas može zdravorazumski da gleda na našu utakmicu, protiv bilo koga, u bilo kom sportu?
Može neki analitičar, a vidim da vas ovde ima mnogo :)

Pa kad ste već tu da pitam prvenstveno vas kojima je najveći problem nedostatak Lesora - da li vam nedostaje Lesor iz sredine sezone ili onaj iz ovog perioda, koji "nije bio ni EC centar"? I da li vam nedostaje onaj "debeli, guzati Egzum koji nikad plej biti neće" ili onaj drugi?
Vidim da se za njima dvojicom najviše žali (i to s pravom, posebno za Egzumom), ali vi žalite za njima kao igračima koji su postali posle minimum 6 meseci rada sa Želimirom. Budite(mo) pošteni pa da damo i svim ovim novim igračima tih 6 meseci rada sa Najvećim, pa da onda ocenjujemo i igrače, i Najvećeg i one(onog) koji su ih doveli.

Sve drugo, mislim da je neozbiljno i nije fer.

I sve ovo što sam rekla ne znači da juče nismo odigrali užasno. Naravno da jesmo. Ali nije kao da smo, i sa tim igračima za kojima žalimo, razbijali Makabi u gostima... ili ikada..
1696575592577.png
 

STOOOLEEE

Grobarčina
Учлањен(а)
04.02.2014
Порука
2.021
Reaction score
3.217
Локација
GG 1978
Željko se uvek oslanja na rad i samo rad .
Krvavi rad čeka momke da ispoštuju zamisli najvećeg ikada.
Naše je da punimo dvoranu , bodrimo ekipu i kod kuće i na strani..
A sve će se brzo namestiti kako treba , samo da nas Bog čuva i povrede mimoidju.
Centar branilac obruča nam treba , koji može da preuzima u bloku i da rudari u reketu.
 

Helsinki

Grobar
Учлањен(а)
21.07.2023
Порука
512
Reaction score
3.229
Локација
Nis
Ja sve razumem,da je pocetak,da su neuigrani,i da treba vremena,da ce sve biti ok

Samo mi je Kamisnki misterija.PJ isto dosao iz Nba pa deluje pristojno,vidi se da i njemu treba vremena,ali sasvim ok sinoc.Dok Kaminski nije licio na profesionalnog kosarkasa,kao da je pao sa marsa a ne da je dosao iz Nba.Nisam pratio mnogo Nba zadnjih godina,tako da ne znam,ali mozda nije igrao ovakve utakmice,gde je svaka pritisak,da se u svakoj ide na pobedu i nemas luft da izgubis 40 utakmica i plasiras se,mozda ima taj problem covek.Nadam se da ce i on samo napradovati,gore od ovoga ne verujem da moze.I dobro je mozda sto je sada ovako los i moze da koriguje,nego tamo pred kraj kad vise ne bude bilo vremena.Ovako,sve se radom moze.

In Zoc we trust
 

KoOkaDva

Grobar
Учлањен(а)
27.06.2022
Порука
664
Reaction score
5.332
Локација
Nis
Citajuci intervjue Zeljka i slusajuci izjavu Bogdana Karaicica pre meca donekle sam i ocekivao poraz sinoc. Imamo Balsu, Ponjitku i Jaramaza koji zbog povreda jos nisu u ritmu i trebace im vremena, imamo PJ-a i Kaminskog kojima je potrebno vreme da se prilagode. To je vec 5 igraca za koje treba vreme i strpljenje.
Zbog toga ocekujem kao i prosle godine mucenje na pocetku(iako je jezgro tima na okupu pa vecina ocekuje da od starta gazimo) i paljenje masine u nastavku sezone.
Zeljko je na klupi, nema prostora za brigu.
 

Van Der Berg

Grobar
Учлањен(а)
03.05.2023
Порука
476
Reaction score
2.630
Nije bas da smo i sa Lesorom u finisu sezone bili strah i trepet sto se tice skoka. Ajd sto nas je Real nadskakao, ali su i jebena Cedevita i Studentski centar znali imati vise ofanzivnih skokova nego mi defanzivnih. A znali su i deda Caco Rodrigez i neki drugi da ordiniraju kroz nas reket ko da su na Jelisejskim poljima. Nedostaje, naravno, Lesor, ali je meni vise nedostajala tecnost u napadu koju smo tada imali. Sinoc smo imali problema u prenosu lopte, sut za trojku nam je bio oko 25% sve dok na kraju nismo pogodili par suteva, kad je utakmica vec bila rijesena, a i bilo dosta bespotrebnih dodavanja i oklijevanja (opet Trifa promasi prvu tricu, pa poslije vise ne smije da sutne ni kad je sam na sutu, nego bespotrebno dodaje, i slicno). Sve je bilo, otprilike, kao u zadnjoj cetvrtini protiv Reala u petoj utakmici prosle godine.

Imali smo i dobrih perioda u odbrani, recimo na pocetku drugog poluvremena kad oni za skoro pet minuta kos nisu ubacili, ali smo mi bili jednako losi u napadu pa je razlika ostala -12 u tom periodu. A poslije je sve otislo dodjavola.

Elem, tecnost u napadu i procenti suta za tri ce da se poprave, kao i zalaganje u odbrani, a onda ce doci i rezultati. Nije bas da cemo se bez pojacanja boriti sa Asvelom i Albom da izbjegnemo zadnje mjesto.
 

Nikola_G

Grobarčina
Учлањен(а)
17.03.2007
Порука
5.441
Reaction score
7.738
Локација
E-WEST
Više bih se potresao da smo sinoć dobili, nego što smo izgubili. Igrali smo na najtežem gostujućem terenu, u prvom kolu.
Makabi nema šanse da ima više od 2 poraza kod kuće ove sezone.
Ima još 80 utakmica u sezoni, neće svaka biti pobeda.
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.462
Reaction score
41.129
Локација
Žrnov
Nije bas da smo i sa Lesorom u finisu sezone bili strah i trepet sto se tice skoka. ...
Zato sam i pitala da li se žali za Lesorom iz SREDINE sezone...

Generalno, Gvardiola mi totalno nije favorit kao lik, što ne znači da nije vrhunski, verovatno i najbolji trener današnjice, mereno doprinosom fudbalu kao igri, idejno, a ne trofejno.
Želimira obožavam i smatram da su on i Gvardiola najveći trenerski umovi današnjice, svako u svom sportu.
Slušajte malo pažljivije sve ove intervjue koje je imao Želimir. U jednom, je pričao o tome kako se košarka menja kao igra, kako uloge igrača nisu iste kao pre 30 godina.
Imala sam utisak kao da se obraća forumašima koji kukaju za "plejem razigravačem" :buhaha
 

Andra

Grobar
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
813
Reaction score
4.301
Локација
Beograd
Nama bi bilo koja verzija Lesora resila dosta problema. I ona kad je tek stigao kod nas, i ona sa sredine EL sezone kad je bio na najvisem nivou, i ona sa kraja EL sezone kada je imao blagi pad forme. Siguran sam da i Zeljko to zna i da on i Savic rade punom parom da rese taj problem, ali ne mogu oni da izmisle visokog igraca ako on ne postoji na trzistu, ili postoji ali mu se ne dolazi ovde.
 

El_Grande_Jokan

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
3.703
Reaction score
23.146
Локација
Академија
Први пут сам гледао утакмицу преко ЕЛ тв. У једном нападу је Макаби поентирао после три офанзивна скока. Каже коментатор "Не бих био у кожи играча Партизана када са тренером Обрадовићем буду анализирали ово на снимку." Отприлике исто им је Жељко рекао на тајмауту, да ће одмах у хотелу да гледају снимак. Само рад и ништа друго. С наше стране подршка. Далеко је мај.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.771
Reaction score
55.480
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Pa kad ste već tu da pitam prvenstveno vas kojima je najveći problem nedostatak Lesora - da li vam nedostaje Lesor iz sredine sezone ili onaj iz ovog perioda, koji "nije bio ni EC centar"? I da li vam nedostaje onaj "debeli, guzati Egzum koji nikad plej biti neće" ili onaj drugi?
Generalizuješ. Ja prvi smatram da je Lesor potcenjen i da nam fali igrač dole pri tome ne mora da bude centar, ja bih možda i pre 4 i nađi mi takav post o Lesoru ili ne daj bože Exumu.
To što smo i sa Lesorom imali rupe u skoku, govori samo koliko smo već bili rizični dole u odbrani i zaštiti skoka a sad smo još više.
Ne mora na svaku kritiku da se zauzme busija.
 

Micke

Grobar
Учлањен(а)
22.09.2019
Порука
266
Reaction score
790
Локација
Beograd
Први пут сам гледао утакмицу преко ЕЛ тв. У једном нападу је Макаби поентирао после три офанзивна скока. Каже коментатор "Не бих био у кожи играча Партизана када са тренером Обрадовићем буду анализирали ово на снимку." Отприлике исто им је Жељко рекао на тајмауту, да ће одмах у хотелу да гледају снимак. Само рад и ништа друго. С наше стране подршка. Далеко је мај.
Mali oftopik, ali isto sam sinoc gledao prvi out utakmicu preko njih. Koliko je ono drugaciji dozivljaj bez konstantih reklama kladionice, i sa normalnim komentatorom (a i nece se smanjivati zvuk iz Arene).

Sto se same utakmice tice stvarno je bilo malo mucno za gledati, ali dobro popravice se to vremenom. Videcemo kako cemo izgledati kod kuce u sledecoj :napred-partizan:
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Top